Esküvő Fejér megye: a legtutibb esküvői helyszínek egy helyen!

Igazán különleges helyszínt keresel az esküvődnek? Akkor esküvő Fejér megye: összeszedtünk pár nagyon szuper esküvői helyszínt!

Fejér megye az ország legváltozatosabb domborzatú megyéje tele történelmi helyszínekkel és a Velencei-tó varázslatos nyugalmával. Járd végig velünk a megye néhány nagyszerű települését, és válaszd ki álmaid esküvői helyszínét!

Esküvő Fejér megye: Székesfehérvár

A Budapesttől mindössze 1 órányira fekvő Székesfehérvár kitűnő helyszín lehet a nagy nap számára, hiszen különleges történelmi hangulatot idéz. Méltán nevezik a királyok városának, hiszen valaha hivatalos koronázóvárosként működött. A koronázások mellett királyi temetkezések és esküvők helyszíne is volt. Magyarország szakrális központjává is emelkedett Szent Imre herceg és Szent István király szentté avatásától fogva.

Ha igazán nagy múltú, királyi helyszínen képzeled el egybekelésetek napját, akkor irány Székesfehérvár!

A boldogító igent az ország egyik legszebb házasságkötő termében mondhatod ki, ha ezt a várost választod. A Hiemer-ház műemléki értékeivel rendelkező, barokk hangulatú házasságkötő- és rendezvényterme méltó helyszíne lesz a hivatalos házasságkötéseteknek.

A Székesfehérvár központjában elhelyezkedő Hotel Magyar Király pedig igazán fenséges helyszíne lehet a nagy napnak.
Székesfehérvári fotózási helyszínek is bőven akadnak. A Ziczy liget egyben a fehérváriak kedvelt pihenőhelye is. Nem véletlenül. Ebben a háromszög alakú parkban emlékművek, díszvázák és egy zenepavilon is vár benneteket.

A Bory-vár kihagyhatatlan helyszín, ha székesfehérvári esküvőről van szó. Ezt az épületet szó szerint a szerelem ihlette. Bory Jenő valójában saját műalkotásának tekintette a várat, amely egyben a család lakóhelyéül is szolgált. Ez az épület egyfajta emlékmű is, melynek minden szegletéből a szerelmes férj hitvese tekint vissza ránk.

Ismerd meg a várost még jobban Esküvő Székesfehérvár című bejegyzésünkből!

Esküvő Fejér megye: Martonvásár

Budapest és Székesfehérvár között félúton találod ezt a kivételes várost, mely Magyarország egyik legszebb kastélyának a Brunszvik-kastélynak ad otthont. Ez az igazán fenséges helyszín tökéletes választás az esküvői fotók elkészítéséhez is. Maga a kastély nagy ablakaival és karcsú tornyaival igazán romantikus hangulatot teremt.

Brunszvik Antal és fia a virágzó gazdaság mellett igazi földi paradicsomot varázsolt a kastély köré. Az épületet körülölelő park szemet gyönyörködtető látványáról a világ különböző tájairól származó különleges fák gondoskodnak. Találhatsz itt mocsári ciprust, páfrány fenyőt, amerikai szivarfát és balkáni vadgesztenyét is.

A kastély nevezetességei közé tartozik, hogy a híres zeneszerző, Beethoven is többször vendégeskedett itt a család hölgytagjaihoz fűződő barátsága okán.

Ismerd meg a várost részletesebben Esküvő Martonvásár című bejegyzésünkből!

Esküvői helyszínek Fejér megyében

Esküvő Csákvár

Ezt a települést a Vértes lábánál, Székesfehérvártól 25 km-re találod. Fő nevezetessége az impozáns Esterházy-kastély, melyet csodálatos angolpark vesz körül. Ez igazán emlékezetes helyszín lehet számotokra is. A kertbe közel 400 féle fafajtát telepítettek, melyek közül még ma is találsz mediterrán fenyőket, gesztenyefákat, de a legemlékezetesebb a 200 éves platánfa. A kertben helyet kap a Szentháromság szobor és a Napóra is, mely a kastélykert igazi éke és a napórák között is kuriózumnak számít.

Itt, a Vértes lábánál igazán szép helyeket is találsz melyek fontos természeti értékek is egyben. Innen már csak egy ugrás a Velencei-tó.

Esküvő Gárdony

Gárdony a Velencei-tó legnagyobb települése a déli parton. A természeti értékekben gazdag város különleges kincse az 58 fokos termálvíz, mely az agárdi Bika-völgyben fakad. Ez egy igazi egészség sziget. Ha Gárdonyt választod esküvőd helyszínéül, itt kipihenheted a nagy nap fáradalmait is.

A Gárdonyi Rönkvárat a gyógyfürdő közelében és Gárdonyi Géza szülőháza mellett találod. Ez a mintegy 500m2-es építmény az Egri vár kicsinyített mása. Itt megtalálod az Egri csillagok korabeli hangulatát, mely a hősies helytállást tükrözi. A rönkvár rendezvényeknek is otthont ad, így bátran választhatod esküvőd helyszínéül.

Ne feledd! Fotózáshoz a Velencei-tó igazán különleges és romantikus hátteret nyújt!

Esküvő Alcsútdoboz

Ha a természet szerelmese is vagy, akkor látogass el Alcsútdobozra! Az Alcsúti Arborétum igazán természet közeli helyszínt biztosít számotokra. Az itt található igazi virágszőnyeg tökéletes hangulatot nyújt az esküvői fotózáshoz is.

Igazán különleges élményetek lehet, ha Szentivánéj környékére szervezitek az esküvőt. Június közepe táján kezdődik a szentjánosbogarak rajzása, melyek ilyenkor ezernyi zöld lámpásként kivételes látványt nyújtanak.

Esküvő Dunaújváros

Ebben a Duna-parti városban számos különleges templomot találsz, ha templomi esküvőt is szeretnél.

Ha hiszed, ha nem, a természetet itt is megtalálod. Szabadtéri fotózásra nagyszerű hátteret biztosít a Baracsi úti Arborétum, másik nevén Kádár-völgyi Arborétum, mely védett természetvédelmi terület. A város területén keresztül haladó Alsó-foki-patak völgyébe telepített örökzöldek csodálatos látványt nyújtanak. A völgyben valóságos élőfa-gyűjtemény terül el, ahol változatos fa- és cserjefajok, tuják és borókák számos fajtáit megcsodálhatjátok a fotózás alkalmával.

Fejér megye igazán széles választékkal rendelkezik az emlékezetes helyszínek terén. Biztosan megtalálod a nektek való helyszínt, akár történelmi környezetre, akár a természet közelségére vágysz.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (479 szavazat)