Te is tökéletes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szolnokon csodás választás lesz! Vár a vizek városa!

Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Ha természetközeli és meseszép lagzit szeretnél, akkor a megoldás: Esküvő Szolnok!

Szolnok Budapesttől 100 km-re, a Tisza partján, a Zagyva torkolatánál fekszik. A Tisza egyik legfontosabb átkelőhelye. Jász-Nagykun-Szolnok megye és a Szolnoki járás székhelye.

Esküvő Szolnok: Ismerjük meg a várost

 • Szolnok természeti adottságai közül kiemelkedő, hogy igen gazdag élővizekben, a Tisza és a Zagyva mellett a Holt-Tisza és a Holt-Zagyva is bővelkedik természeti értékekben.
 • A felszíni vizek mellett igen fontos az is, hogy a felszín alatt forró ártézi vizet is találtak, melyek fürdőket táplálnak a városban, valamint ivóvizet is szolgáltatnak.
 • Szolnok mai napig is számottevő természeti értéke a Molnárfecsketelep. A lakóházak jelentős hányadán figyelhetők meg fecskefészkek és az itt élő emberek példásan védik is a madarakat, több tábla is figyelmeztet a városban a védendő fecskecsaládokra.
 • A Tisza közelségének köszönhetően rengetek rovar él a környéken, így a több száz madárcsaládot minden gond nélkül eltartja.
 • Szolnok földrajzi helyzete közlekedés szempontjából is kiváló, vasúti, közúti és vízi, légi szállítást is lebonyolít a város.
 • A város a sportéletben is kiemelkedő, számos nagy múltú és híres egyesület öregbíti Szolnok hírnevét, bővelkedik sportlétesítményekben is, ahol nem csak hazai, de világversenyek is kerülnek megrendezésre.
 • Mivel a vizek városa, így a vízi sportok kerültek előtérbe, itt található az a létesítmény ahol a nemzetközi kajak-kenu versenyek megrendezésre kerülnek.

Szolnok kulturális élete

Szolnokon számos kulturális intézmény működik, többek között a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár, a Szigligeti Színház, a Szandaszőlősi Művelődési Ház, és Szolnoki Szimfonikus Zenekar. Továbbá a Bartók Béla Kamarakórus, amely Magyarország egyetlen hivatásos női kamarakórusa.

Emellett a várost bátran nevezhetünk igazi iskolavárosnak, hisz számos általános iskolája és gimnáziuma, szakközépiskolája van, és itt működik a Szolnoki Főiskola és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem is.

A város látványosságai

A város látványosságokban is bővelkedik, ezek közül mindenképp érdemes kiemelni a Magyar Repüléstörténeti Múzeumot, melyet még 1973-ban nyitottak meg és mára Közép-Európa egyik legnagyobb repüléstörténettel foglalkozó létesítménye.

Az érdekességek sorát gazdagítja a Sörárium, vagyis a Szolnoki Sörmúzeum és Sörfőzde is. Ezek mellett a Művésztelep és több múzeum gondoskodik az élményekről.

Építészet

Építészeti emlékek között is bőséggel válogathatunk, ha a városban járunk.

Itt található a Magyarok Nagyasszonya Vártemplom, az Eötvös téri Víztorony, a Cserkészház, a Szentlélekről elnevezett Görögkatolikus Templom, a Partos kápolna és a Szolnoki Vár maradványai, továbbá a Tiszavirág híd is. Ezek mellett számos más templom, szobor és emlékmű várja a látogatókat.

Programok

Szolnok számos programmal kecsegtet és csábítja a vendégeket.

 • Egész évben látogatható a Sörárium, amely interaktív sörmúzeum, sörfőzde és gasztropub egyben.
 • Érdemes ellátogatnunk a Helyi Termékek Vásárára és a Palacsinta Fesztiválra is.
 • Júniusban kerül megrendezésre a Nemzetközi Repülőnap, mely hazai és külföldi látogatókat is nagy számban vonz. Szintén júniusban vehetünk részt a Szolnoki Tiszavirág Fesztiválon és a Múzeumok Éjszakáján.
 • Júliusban a Kézműves Sörfesztivál vár minket élményekkel, augusztusban a Világzenei Fesztivál, és szeptemberben kerül megrendezésre a Szolnoki Gulyásfesztivál.
 • Ezek mellett több zenei program, kiállítás és egyéb program vár minket Szolnokon egész évben.

Esküvő Szolnok városában: felejthetetlen álomesküvő garantálva!

Egy szolnoki esküvőre biztosan mind a Jegyespár, mind a násznép emlékezni fog, hiszen számos látványosság, program és bámulatos esküvő helyszín áll rendelkezésünkre egy álomesküvő megrendezéséhez. Íme néhány tipp egy klassz szolnoki esküvőhöz:

 • Érdemes lehet a lagzit több naposra tervezni és végig járni a város nevezetességeit, és programijait. De az esküvő előtt akár egy fürdőben is pihenhetünk, felkészítve magunkat a Nagy Napra.
 • Számos szálloda és étterem közül választhatunk az esküvői vacsora megrendezésére, de arra is van lehetőségünk, hogy kihelyezett külső helyszínen tartsuk meg az esküvőt, vagy akár az esküvői fogadást is.
 • Akár a modernebb esküvők hívei, akár a rusztikusabb, vintage stílus szerelmesei vagyunk, biztosan megtaláljuk a legtökéletesebb helyszínt, ami örök emlék lesz az ifjú pár és a násznép számára is.
 • Az esküvői fotózásra is számos lehetőségünk van, hiszen a város bővelkedik szebbnél szebb helyekben. A repülők szerelmesei akár a Repüléstörténeti Múzeumba is ellátogathatnak, ahol igazán különleges és egyedi esküvői képek készülhetnek.
 • Igazi álomesküvőt szervezhetünk, mely a násznép és az ifjú pár számára is életre szóló élmény lesz.

Nászutunk céljául is bátran válasszuk Szolnokot, hiszen nem csak a fürdőben pihenhetünk, hanem a számos programnak hála, aktív kikapcsolódásban is részünk lehet.

Érdekel még több esküvői helyszín Jász-Nagykun-Szolnok megyében? Olvasd el Esküvő Jászberény című bejegyzésünket is!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (213 szavazat)