10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java

Elmerülsz a tennivalókban? Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 10 hónappal az esküvő előtt!

Ebben az időszakban ugyancsak sok fontos döntést kell meghoznod. Hiszen a kiválasztott esküvői szolgáltatók a zálogai, hogy a megálmodott esküvőtök valóban életre szóló élmény legyen, méghozzá pozitív. 10 hónappal az esküvő előtt bőséggel akadnak eldöntendő kérdések. Ilyenek például a szertartásvezetővel, vagy az esküvői helyszínnel kapcsolatosan felmerülő lehetőségek.

Szertartásvezető – mit is csinál pontosan?

10 hónappal az esküvő előtt
Amennyiben nem házasságkötő teremben, hanem egy külső helyszínen szeretnétek a szertartást lebonyolítani, dönthettek szertartásvezető mellett is. Ebben az esetben bármilyen általatok megálmodott variáció játszik. Lehet a szertartás tavon, éjszaka, külföldi esküvő, tengerparton, hétvégén, szinte minden elképzelhető, csak a megfelelő szertartásvezető kell hozzá.

Ő az általatok megálmodott helyszínen, teljesen egyedien, a Ti igényeitekre szabva vezeti le a szertartást, személyre szabva írja meg a szertartás de akár a fogadalmaitok szövegét is. Számára nem okoz problémát az alkalmazkodás, hiszen jóval nagyobb a mozgástere, mint egy anyakönyvvezetőnek.

Ha ezt a megoldást választjátok, úgy ezt megelőzően az anyakönyvi hivatalban 2 tanúval egy hétköznapi napon kell megtörténnie a polgári szertartásnak. Ugyanis államilag elismert házasságkötésre a szertartásvezető nem jogosult.

Ebben a megoldásban az a pozitívum, hogy a Hivatalban mindegy melyik napra kéritek a házasságkötést, ráadásul hétköznap, hivatali munkaidőben ingyenes is. Ha a Hivatalban már összeadtak benneteket és megkaptátok a Házassági anyakönyvi kivonatot, akkor azt be kell majd mutatnotok a szertartásvezetőnek. Ezután nincs akadálya, hogy a násznép előtt egyedi szertartást tartsatok.

Helyszín lefoglalása legalább 10 hónappal az esküvő előtt

Ha már eldöntöttétek, milyen helyszínen szeretnétek megtartani az esküvőt, akkor minél hamarabb keressétek fel és foglaljátok le a kívánt napra. Ezt ajánlott legalább 10 hónappal a tervezett dátum előtt elintézni, de ha felkapott, sűrűn látogatott rendezvény helyszínt szemeltetek ki magatoknak, akkor ezt akár egy évvel az esküvő előtt is lefoglalhatjátok.

Vegyétek figyelembe, hogy a választott hely mennyire népszerű és melyik időszakban kívánjátok igénybe venni a szolgáltatást. Főszezonban rendkívül gyorsan telnek be az esküvői helyszínek szabad időpontjai. Sok pár tavaszra, nyárra szervezi az esküvőt, és a különleges dátumok, mint például a 07.hó 07.vagy 08.hó 08.igen hamar elkelnek.
10 hónappal az esküvő előtt
A személyes találkozó alkalmával mindenképpen egyeztessétek a legfontosabb kívánságaitokat. Ilyenek lehetnek például a díszítés, zene, felszolgálók, különleges esküvői menü, stb. Célszerű ezekről időben tájékozódni, hogy az esküvői menüsoron kívül, minden másban is biztosítani tudják-e a kívánt paramétereket.

Ha van rá lehetőség, akkor kérhettek próbavacsorát, vagy menükóstolót, amikor az étel minőségéről is meggyőződhettek. Amennyiben kedvetek is van és az időtök is engedi, a szóba jöhető éttermekbe akár be is ülhettek vacsorázni, csak a tesztelés kedvéért.

A későbbi kellemetlenségek elkerülése végett, minden esetben kössetek szerződést, melyben részletesen ismertettek mindent, ami a megállapodásotokban szerepel.

A szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal című cikkünkben részletesen is átvesszük, mik szerepeljenek a helyszínnel kötött szerződésben.

Catering szolgáltatás kiválasztása

Amennyiben a választott helyszínnél nincs éttermi szolgáltatás, akkor érdemes cateringes céget keresnetek, akik gondoskodnak a menyegző étel és ital kínálatáról.

Ebben az esetben is érdemes a szóba jöhető szolgáltatóktól minél részletesebb felvilágosítást kérni, hiszen ebben az esetben sem mindegy, kire bízzátok az esküvői vacsora sikerét. Sok cateringes cég már a vacsorához szükséges kellékeket, evőeszközöket, poharakat, tányérokat, de még a terítőket is biztosítani tudja, a pincérekkel, sátorral, miegymással egyetemben.

Ha olyat választotok, akik csak az ételeket biztosítják, akkor nektek kell külön gondoskodnotok az eszközökről és ez rendkívül sok utána járást igényelhet, de kereshettek erre is külön szolgáltatót.

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (484 szavazat)