Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád?

Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább mesébe illő belépőről álmodsz? Nem vagy egyedül, ha nehezen tudsz dönteni a tökéletes menyasszonyi fátyol típusáról!

Menyasszonyi fátyolFelvillannak előtted filmjelenetek, s egyszerre szeretnél hatalmas méltóságteljes uszályt, amit gyerekek tartanak, körülötted szirmokat elszórva, másik percben szellősen lebegő fiatalos menyasszonyi fátyol az álmod?

Végül nem számít majd, milyen trendek hódítanak, mert a sajátodat fogod megtalálni, s a filmjelenetek eltörpülnek majd a valóság mellett.

Az életüket összekötni készülő szerelmespárok lélegzetelállító álomnapként képzelik el az esküvőjük eseményét, s minden részlettel szeretnének hozzátenni a csodához.

Elengedhetetlen, hogy a menyasszonyi fátyol szerepét több szempontból átgondold, s e mesébe illő kellék értékét a helyén kezeld.

A menyasszonyi fátyol viselése mesterfokon

A kiegészítő viselésének kérdése a menyasszonyok körében többnyire egyértelmű, hiszen pont a fátyol adja meg azt a végső összhangot a megjelenésben, amitől igazán megismételhetetlen és ellenállhatatlan varázslatnak élhetik meg a hölgyek menyasszonyi küllemüket.

Mindamellett, hogy a fátyol viselésével totálisan elrugaszkodunk a hétköznapi megjelenéstől, fontos szerepe is van ennek a csodás kiegészítőnek, amelyet a legtöbb menyasszony a fejre kerülés pillanatában át is érez. Még akkor is, ha csak egy próbáról van szó, de az izgatottság már akkor is érezhető, ha még csak a katalógusos válogatás fejezeténél tartunk.

Van ennek az egész „menyasszonyi fátyol” elemnek egy speciális varázsa, egy igen különleges pozitív energiája. Hogy ezt a szép pillanatot még egyedibbé varázsoljuk, érdemes figyelmet szentelni a menyasszonyi fátyol stílusának.

Hol kezdjük a menyasszonyi fátyol kiválasztását?

Menyasszonyi fátyol kiválasztásaAnnyi csodás darab van, hogy ha például elkezdünk a neten böngészni, bizony hamar betelik a telefonunk memóriája az inspiráció gyanánt elmentett fotókkal. Ugyanez történik, ha a ruhaszalonokban nézelődünk, ugyanis egyik menyasszonyi fátyol varázslatosabb, mint a másik.

Mire a fátyol kiválasztására kerül sor, bizonyára az alapvető előkészületek megszülettek, így érdemes az esküvő stílusából, hangulatából kiindulni, amikor a kiegészítő választására kerül a sor.

Mivel a Nagy Nap csakis a párról szól, a közös koncepció mellett érdemes megvizsgálni a menyasszony személyiségét, hétköznapi stílusát. Vadóc, vagány nőről beszélünk? Vagy egy rendkívül finom, romantikus arának keresünk menyasszonyi fátylat?

A női fél személyisége az egész esküvő alapvető stílusát meghatározza, de a fátyol választásnál érdemes újra feleleveníteni ezeket a szempontokat.

A menyasszonyi ruha kiválasztásánál is figyelünk a testalkatra, a kívánságokra, a stílusra, valamint az esküvő plusz tartamaira, akár vallási, akár témát illető nézőpontból. Éppen így szükséges a kiegészítők során is újra és újra átgondolni ezeket a tényezőket. Hiszen a menyasszonyi fátyol viselése alázatot tükröz, sőt, spirituális jelentősége sem elhanyagolható, s mai világunkban ez sem mellékes változó.

Mindent egybevetve végül a legapróbb észszerű részleteket is figyelembe vesszük, mint az esküvői frizura, a smink, a menyasszonyi cipő; vagy az, hogy autóba is beülünk vele vagy csak a sorok között sétálunk. Azonban ezek még mindig csak az első szűrők, amiből kiderül, hosszút-rövidet, arcot eltakarót vagy csak hajban libegőt válasszunk.

A menyasszonyi fátyol alapfajtái

Menyasszonyi fátyol fajtáiKülönböző fátyol-típusok léteznek, amellyel megkönnyítjük a választást ebben a szakaszban:

Megkülönböztetjük az antik típusú fátylakat, amelyek általában szebben hullanak, ezek általában selyemből készülnek. A modern típusok közül pedig a háló vagy a tüll a népszerűbb anyag a fátylak készítésénél. Díszíthetőek strasszokkal, drágakövekkel, csipkével, hogy minél egyedibb legyen egyik kedvenc kiegészítőnk.

A fátyol hosszát és stílusát tekintve is számos lehetőségünk van választani:

A vállig érő fátyol

Általában a modern változatból készül, s lazább, derűs külsőt kölcsönöz a megjelenésnek. Készülhet egy vagy négy rétegből is.

Könyékig érő fátyol

Szintén modernebb viseletnek számít, egy vagy négy rétegű változatban is elképzelhetjük. Stílusát tekintve „hercegnős” érzést közvetít, és még a hajat is szabadon mutatja, így ideális kiengedett hullámos vagy akár göndör esküvői frizura viselethez. Tipp: alacsonyabb hölgyeknek létezik ennél ideálisabb megoldás, hiszen ez a hosszúság alacsonyítja az összképet.

Valcer fátyol

Az igazi jolly joker, amely szinte minden típusú ruhához viselhető, hossza a térdig ér, így látványossága mellett a kényelmes mozgást is biztosítja viselőjének.

Keringő stílusú fátyol

A hossza a térd és a boka közötti. Egy egyenesebb vonalú ruha tökéletes kiegészítője lehet, megválasztható, hogy a fej tetejére vagy lejjebb kerüljön fel, így a frizura is látványos lehet.

Arcot eltakaró fátyol

Szintén rövid változatban készül, viselésével átélhetjük a hagyományos romantikus filmjelenetek egyikét a valóságban is, és igazán különleges érzetet ajándékoz a hölgyeknek.

Mantilla fátyol

Mantilla menyasszonyi fátyolAz igazi mesébe illő típus, általában könyékig érő, csipkés változatban hagyományos.  A spanyol hölgyek viselték, előkelő hangulatot áraszt a megjelenése.

Kápolna stílusú fátyol

Ez az a típus, amelyet a földön szokás húzni. Ideális, ha méltóságteljesen és hangulatosan szeretnénk végigsétálni a sorok között. Általában három rétegből áll a lehengerlő hatás érdekében, s a legalsó réteg érinti a földet.

De mi van még? Mitől lesz az egész fátyol-sztori egyedi?

Nos, egy olyan elengedhetetlen tényezőről nem beszéltünk, ami aztán mindent felülírhat. Jobb esetben bizonyossá teszi a választást, de olyan is gyakran előfordul, hogy akár az egész koncepciót borítja ez az érzés és pontosabbá válik az esküvő, de leginkább a menyasszony stílusa.

Ez a szempont pedig az álmok és a libabőrös érzések meglétében nyilvánul meg.

Hagyomány ide, rajzok, fotók, magazinok oda… ha felkerül a hölgy fejére egy olyan fátyol, amelynek pillanatnyi viselése is boldogsághormonok felszabadulásához vezet, akkor igazán megvan a tuti választás. Ugyanis a megérzéseknél nincs pontosabb stílus, mert amitől kiráz a hideg: az jelent számunkra igazán valami fontosat. Attól vagyunk igazán önmagunk.

Ha az a bizonyos női megérzés és belső hang bekapcsol, érdemes hallgatni rá, és hagyni, hogy vigye a figyelmünket a legstílusosabb menyasszonyi fátyol kiválasztásához. Ezek után már sokkal egyszerűbb a stylist-al egyeztetni, finomítani, megalkotni a menyasszonyi fátyol azon változatát, amit a nagy napon ragyogó és magabiztos kisugárzással visel a gyönyörű menyasszony.

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

5/5 - (402 szavazat)