Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád?

Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább mesébe illő belépőről álmodsz? Nem vagy egyedül, ha nehezen tudsz dönteni a tökéletes menyasszonyi fátyol típusáról!

Menyasszonyi fátyolFelvillannak előtted filmjelenetek, s egyszerre szeretnél hatalmas méltóságteljes uszályt, amit gyerekek tartanak, körülötted szirmokat elszórva, másik percben szellősen lebegő fiatalos menyasszonyi fátyol az álmod?

Végül nem számít majd, milyen trendek hódítanak, mert a sajátodat fogod megtalálni, s a filmjelenetek eltörpülnek majd a valóság mellett.

Az életüket összekötni készülő szerelmespárok lélegzetelállító álomnapként képzelik el az esküvőjük eseményét, s minden részlettel szeretnének hozzátenni a csodához.

Elengedhetetlen, hogy a menyasszonyi fátyol szerepét több szempontból átgondold, s e mesébe illő kellék értékét a helyén kezeld.

A menyasszonyi fátyol viselése mesterfokon

A kiegészítő viselésének kérdése a menyasszonyok körében többnyire egyértelmű, hiszen pont a fátyol adja meg azt a végső összhangot a megjelenésben, amitől igazán megismételhetetlen és ellenállhatatlan varázslatnak élhetik meg a hölgyek menyasszonyi küllemüket.

Mindamellett, hogy a fátyol viselésével totálisan elrugaszkodunk a hétköznapi megjelenéstől, fontos szerepe is van ennek a csodás kiegészítőnek, amelyet a legtöbb menyasszony a fejre kerülés pillanatában át is érez. Még akkor is, ha csak egy próbáról van szó, de az izgatottság már akkor is érezhető, ha még csak a katalógusos válogatás fejezeténél tartunk.

Van ennek az egész „menyasszonyi fátyol” elemnek egy speciális varázsa, egy igen különleges pozitív energiája. Hogy ezt a szép pillanatot még egyedibbé varázsoljuk, érdemes figyelmet szentelni a menyasszonyi fátyol stílusának.

Hol kezdjük a menyasszonyi fátyol kiválasztását?

Menyasszonyi fátyol kiválasztásaAnnyi csodás darab van, hogy ha például elkezdünk a neten böngészni, bizony hamar betelik a telefonunk memóriája az inspiráció gyanánt elmentett fotókkal. Ugyanez történik, ha a ruhaszalonokban nézelődünk, ugyanis egyik menyasszonyi fátyol varázslatosabb, mint a másik.

Mire a fátyol kiválasztására kerül sor, bizonyára az alapvető előkészületek megszülettek, így érdemes az esküvő stílusából, hangulatából kiindulni, amikor a kiegészítő választására kerül a sor.

Mivel a Nagy Nap csakis a párról szól, a közös koncepció mellett érdemes megvizsgálni a menyasszony személyiségét, hétköznapi stílusát. Vadóc, vagány nőről beszélünk? Vagy egy rendkívül finom, romantikus arának keresünk menyasszonyi fátylat?

A női fél személyisége az egész esküvő alapvető stílusát meghatározza, de a fátyol választásnál érdemes újra feleleveníteni ezeket a szempontokat.

A menyasszonyi ruha kiválasztásánál is figyelünk a testalkatra, a kívánságokra, a stílusra, valamint az esküvő plusz tartamaira, akár vallási, akár témát illető nézőpontból. Éppen így szükséges a kiegészítők során is újra és újra átgondolni ezeket a tényezőket. Hiszen a menyasszonyi fátyol viselése alázatot tükröz, sőt, spirituális jelentősége sem elhanyagolható, s mai világunkban ez sem mellékes változó.

Mindent egybevetve végül a legapróbb észszerű részleteket is figyelembe vesszük, mint az esküvői frizura, a smink, a menyasszonyi cipő; vagy az, hogy autóba is beülünk vele vagy csak a sorok között sétálunk. Azonban ezek még mindig csak az első szűrők, amiből kiderül, hosszút-rövidet, arcot eltakarót vagy csak hajban libegőt válasszunk.

A menyasszonyi fátyol alapfajtái

Menyasszonyi fátyol fajtáiKülönböző fátyol-típusok léteznek, amellyel megkönnyítjük a választást ebben a szakaszban:

Megkülönböztetjük az antik típusú fátylakat, amelyek általában szebben hullanak, ezek általában selyemből készülnek. A modern típusok közül pedig a háló vagy a tüll a népszerűbb anyag a fátylak készítésénél. Díszíthetőek strasszokkal, drágakövekkel, csipkével, hogy minél egyedibb legyen egyik kedvenc kiegészítőnk.

A fátyol hosszát és stílusát tekintve is számos lehetőségünk van választani:

A vállig érő fátyol

Általában a modern változatból készül, s lazább, derűs külsőt kölcsönöz a megjelenésnek. Készülhet egy vagy négy rétegből is.

Könyékig érő fátyol

Szintén modernebb viseletnek számít, egy vagy négy rétegű változatban is elképzelhetjük. Stílusát tekintve „hercegnős” érzést közvetít, és még a hajat is szabadon mutatja, így ideális kiengedett hullámos vagy akár göndör esküvői frizura viselethez. Tipp: alacsonyabb hölgyeknek létezik ennél ideálisabb megoldás, hiszen ez a hosszúság alacsonyítja az összképet.

Valcer fátyol

Az igazi jolly joker, amely szinte minden típusú ruhához viselhető, hossza a térdig ér, így látványossága mellett a kényelmes mozgást is biztosítja viselőjének.

Keringő stílusú fátyol

A hossza a térd és a boka közötti. Egy egyenesebb vonalú ruha tökéletes kiegészítője lehet, megválasztható, hogy a fej tetejére vagy lejjebb kerüljön fel, így a frizura is látványos lehet.

Arcot eltakaró fátyol

Szintén rövid változatban készül, viselésével átélhetjük a hagyományos romantikus filmjelenetek egyikét a valóságban is, és igazán különleges érzetet ajándékoz a hölgyeknek.

Mantilla fátyol

Mantilla menyasszonyi fátyolAz igazi mesébe illő típus, általában könyékig érő, csipkés változatban hagyományos.  A spanyol hölgyek viselték, előkelő hangulatot áraszt a megjelenése.

Kápolna stílusú fátyol

Ez az a típus, amelyet a földön szokás húzni. Ideális, ha méltóságteljesen és hangulatosan szeretnénk végigsétálni a sorok között. Általában három rétegből áll a lehengerlő hatás érdekében, s a legalsó réteg érinti a földet.

De mi van még? Mitől lesz az egész fátyol-sztori egyedi?

Nos, egy olyan elengedhetetlen tényezőről nem beszéltünk, ami aztán mindent felülírhat. Jobb esetben bizonyossá teszi a választást, de olyan is gyakran előfordul, hogy akár az egész koncepciót borítja ez az érzés és pontosabbá válik az esküvő, de leginkább a menyasszony stílusa.

Ez a szempont pedig az álmok és a libabőrös érzések meglétében nyilvánul meg.

Hagyomány ide, rajzok, fotók, magazinok oda… ha felkerül a hölgy fejére egy olyan fátyol, amelynek pillanatnyi viselése is boldogsághormonok felszabadulásához vezet, akkor igazán megvan a tuti választás. Ugyanis a megérzéseknél nincs pontosabb stílus, mert amitől kiráz a hideg: az jelent számunkra igazán valami fontosat. Attól vagyunk igazán önmagunk.

Ha az a bizonyos női megérzés és belső hang bekapcsol, érdemes hallgatni rá, és hagyni, hogy vigye a figyelmünket a legstílusosabb menyasszonyi fátyol kiválasztásához. Ezek után már sokkal egyszerűbb a stylist-al egyeztetni, finomítani, megalkotni a menyasszonyi fátyol azon változatát, amit a nagy napon ragyogó és magabiztos kisugárzással visel a gyönyörű menyasszony.

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (138 szavazat)