Esküvő Csongrád megye: A legjobb 6 Csongrád megyei esküvői helyszín!

Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Esküvő Csongrád megye: avagy, így szervezz igazi alföldi esküvőt!

Nem kell több száz kilométert utazni, hogy megtaláld a tökéletes esküvő helyszínt! Lehet, hogy az otthonodtól csupán 10 perc autóútra ott a tökéletes kis kápolna, ahol kimondhatjátok az igent, a város közepén pedig egy csodaszép park, ahol álmaid esküvői fotózása kaphat helyet.

Ha Csongrád megyei vagy, és a környéken keresel esküvőhelyszínt, akkor olvass tovább! Lehet a szomszéd város lesz a nyertes. Hiszen tudod: néha nem látjuk a fától az erdőt!

Esküvő Csongrád megye: Makó

Makó annyi látnivalóval rendelkezik, hogy ha csak elkezdeném felsorolni, 10 perc múlva is csak a lista elején lennénk még. Így tehát csak egy ízelítőt adok abból, mi minden vár Rátok, ha makói esküvőt terveztek!
A történelmi belvárosban múzeumok, emlékművek és szobrok teszik színessé a látképet. A város kulturális központjaként funkcionál a Hagymaház, amiben klubtermek, kávéház, színházi terem is található. Az egyik legismertebb jelképe a városnak, kár lenne kihagyni, ha arra jártok.

A Középvárosban Termál-, és Gyógyfürdő található, ami kicsiknek és nagyoknak is rengeteg élményt kínál.
Makón számos templom található: Református ótemplom, újvárosi római katolikus templom, evangélikus templom, és még zsinagóga is. Akármilyen vallásúak is vagytok, megtaláljátok a megfelelő helyet, ha templomi szertartást is szeretnétek.

A város határában, a Maros partján található a Landori erdő, ami a Körös-Maros Nemzeti Park részét képezi. Ha szeretitek a természetet, a friss levegőt, a csendet, akkor ez lesz a ti helyetek!

A Csongrád megyei esküvő időpontját érdemes úgy időzíteni, hogy valami jó kis programmal egybeessen. Ezt nem lesz nehéz elérni, mivel Makón tengernyi program várja az érdeklődőket. Csak hogy egy párat említsek: Gitárfesztivál a zene kedvelőinek, Grillfesztivál a kulináris élvezetet keresők számára, Hagymakarnevál az örök gyerekeknek, Operettfesztivál a komolyzene iránt érdeklődőknek.

Esküvő Csongrád megye: Szeged

Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városaként európai színvonalú kínálattal várja az oda érkezőket.

Ha nincsen több napotok a város felfedezésére, de azért megnéznétek egy-két dolgot, akkor a következőkben elmondom, mit ne hagyjatok ki!

A Dóm térre mindenképpen menjetek el! A templom meghatározó jelképe a városnak, ráadásul Schulek Frigyes keze munkáját is magán viseli, akinek neve a Halászbástyával is egybefonódott.

Szegeden nagy teret hódított magának a szecesszió, így nem csoda, hogy egy városi séta alkalmával számtalan épület e stílus jegyeit képviseli. A legismertebbek a Reök-palota, a Gróf-palota, és a Deutsch-palota. A Reök-palotában található cukrászdába érdemes betérnetek néhány édes falatra.

Szegeden járva kihagyhatatlan a tisza-parti séta! A nagy árvíz emlékművétől kezdve a parton sétálva számos szoborral találkozhattok. Ez nem csak a folyópartra igaz, hanem a belvárosra is. Szegeden mindenfelé különlegesebbnél különlegesebb szobrokat találhatsz, igazi kaland felfedezni őket!

A város legismertebb terei a Klauzál tér és a Dugonics tér. Az előbbin klasszicista stílusú épületek állnak, az utóbbin pedig a híres zenélő szökőkút, ami a nagy árvíz századik évfordulójára készült.

Ha rövid ízelítőnkből kedvet kaptál Szegeden tartani az esküvődet, akkor olvasd el Esküvő Szeged című cikkünket is, amiben részletesen is megismerheted a várost!

Esküvői helyszínek Csongrád megyében

Esküvő Hódmezővásárhely

A Csongrád megyei esküvő helyszínek közül nem hagyhatjuk ki Hódmezővásárhelyt! Szeged után a második legnagyobb város a megyében.

A településen található Városháza romantikus stílusban épült, Ybl Miklós tervei alapján. Tökéletes helyszíne lehet a polgári szertartásnak!

A templomi szertartás helyszínét is könnyen kiválaszthatjátok, hiszen van miből válogatni! Református Ótemplom, Újtemplom, Görögkeleti templom, Zsinagóga, Susáni templom, Unitárius templom… mindegyik megtalálható Hódmezővásárhelyen!

Ha szerettek a városban sétálni, akkor biztosan nem fogtok unatkozni, mivel lépten-nyomon keresztezni fogja az utatokat valamilyen emlékmű, szobor vagy szökőkút.

Hódmezővásárhelyen kaszinó is működött. A Hódmezővásárhelyi Kaszinó Egylet székházat építtetett a városban, ami ma Ifjúsági Házként működik.

Ha pedig szeretnétek levezetni az esküvői szervezéssel járó stresszt, akkor látogassatok el a városi termálfürdőbe, ahol fedett és nyitott medencék is várnak!

Esküvő Szentes

Szentes tanyákkal övezett alföldi város, amit a Kurca-folyó szel ketté.

Látnivalói közé tartozik a Széchenyi-liget, ami a település szívében található. Igazi zöldövezet, tele rengeteg különleges fával, növénnyel, mint például a Szivarfa, Császárfa, vagy a Japánakác. A liget folyamatos fejlesztés alatt vált azzá a csodás városrésszé, ahol ma akár hangulatos esküvői fotózás keretében is megörökíthetitek a nagy napotokat!

Ha nyári esküvőt szerveztek Szentesen, és néhány napot maradtok is a környéken, akkor a strandra látogassatok el! Termálmedencék, szaunák, csúszdák gondoskodnak a szórakozásról.

Szentes főtere a Kossuth tér, aminek névadója 1848-ban tartott toborzóbeszédet a téren, melynek emlékét egy szobor is jelzi.

A művészetek kedvelői havonta más és más kiállítást tekinthetnek meg a Friedrich Fényirdában, képzőművészettől kezdve a fotóművészeten át a helytörténeti kiállításokig.

Természetesen szentesi esküvő tervezésekor fontos szempont, hogy milyen templomok állnak a rendelkezésünkre. A városban található a Szent Anna római katolikus nagytemplom, aminek egyik legrégebbi berendezési tárgya az 1700-as évek közepén készült barokk papi karosszék.

A szentesi református nagytemplom felújítása 2008-ban fejeződött be. Található még a városban Görög ortodox templom és Zsinagóga is, ami ma már könyvtárként üzemel.

Esküvő Csongrád

Csongrád történelme a honfoglalásig nyúlik vissza. A monda szerint Árpád fejedelem adta a területet Ond törzsének, akinek fia, Ete várat építtetett rajta. A vár neve „Csernigrád” volt, innen ered a város mai elnevezése.

Sokakat vonz a városban található Gyógyfürdő és Strand, hiszen fedett és nyitott medencéi nem csak pancsolásra jók, hanem a gyógyvíz a szervezetre is jó hatással van.

Ha szerettek kirándulni, akkor bejárhatjátok a környéket, és megnézhetitek a Körös folyó torkolatával szemben lévő homokpadot, a Körös-torkot, ahol az egyik legnagyobb szabadstrandunk szokott kialakulni nyaranta.

Nem is csoda, hogy már rendszeresen rendezik meg itt a Körös-torki Napok fesztivált.

A csongrádi Belsőváros szinte egy összefüggő múzeum, hiszen az ott található házak, épületek nagy része műemlékvédelem alatt áll. Egy séta olyan a Belsővárosban, mintha időutazáson vennétek részt.

Esküvő Kistelek

A Csongrád megyei esküvő helyszínek következő állomása Kistelek.

Kistelek egy alföldi kisváros. Egyik fele a homokos talajú Kiskunságon fekszik, másik fele az agyagos Tisza-völgyén. Habár szinte ellentétes adottságú területen oszlik meg, a tipikus alföldi tanyai világ képét mutatja.

A városra jellemzőek a napsugaras házak, amik az egész régióban megtalálhatók. A házak háromszög alakú oromzatán a padláslyuk körül mintegy napsugárszerű vonalak indulnak ki. Egyes házakon egyszerűbb, másikakon díszítettebb munka jelenik meg, az adott asztalosmunkától függően.

A Kisteleki Múzeumban helytörténeti kiállításokon ismerhetik meg a kíváncsiskodók a város történelmét.

Csakúgy, mint a többi környékbeli település, úgy Kistelek is kihasználta a gyógyvíz jelenlétét. A Termálfürdő különböző mozgásszervi betegségekre, ízületi panaszokra jelent gyógyírt.

Kisteleken található a Kocsó-kápolna, római katolikus fogadalmi kápolna. Kocsó József és felesége építtette az 1890-es évek végén. Ma már kegyeleti parkká nyilvánították.

Sok jegyespár órákon át képes utazni, csak hogy autentikus, alföldi hangulatú, igazi vidéki esküvőt tarthasson. Ha te azon szerencsések közé tartozol, akik alföldi lánynak mondhatják magukat, akkor miért mennél messzebb? Lánykikérés, tűzpiros menyecskeruha, vőfély… és az az utánozhatatlan alföldi vidék! Tartsd meg Te is az esküvődet Csongrád megyében!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

Esküvő Csongrád megye

Esküvő Csongrád megye: A legjobb 6 Csongrád megyei esküvői helyszín! Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Esküvő Csongrád[...]

Elolvasom
Esküvő Fejér megye

Esküvő Fejér megye: a legtutibb esküvői helyszínek egy helyen! Igazán különleges helyszínt keresel az esküvődnek? Akkor esküvő Fejér megye: összeszedtünk[...]

Elolvasom
Esküvő Pest megye

Esküvő Pest megye: a legszebb esküvői helyszínek az ország szívében! Pest megyei menyasszonyok figyelem! Sikerült már eldönteni, hogy hol tartjátok[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém megye

Esküvő Veszprém megye: a legszebb esküvői helyszínek egy helyen! Ismered azt az érzést, amikor az esküvő tervezése-szervezése közben pörgeted a[...]

Elolvasom
Esküvő Budapest

Esküvő Budapesten: Vérpezsdítő álomesküvő, mesés kilátás és életre szóló élmények! Ki ne szeretne tökéletes esküvőt? Kinek ne lennének mesés elképzelései[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém

Felejthetetlen és mesés esküvő Veszprémben: Téged is vár a Királynék városa! Még keresed a megfelelő esküvői helyszínt, ahol biztosan emlékezetes[...]

Elolvasom
Esküvő Tokaj

„A hegy oldalában szőlők sora vár, itt tokaji aszút érlel a napsugár.” Dvihallyné Oszuskó Sarolta Egy esküvő Tokaj mesés lankáin[...]

Elolvasom
Esküvő Tihany

„Pannon táj közepén ragyogó tenger színe elé járul a rajongó ember. Napfénnyel teleszórt kéklő ég alatt tiszták az érzések, tiszták[...]

Elolvasom
Esküvő Tatabánya

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel? Akkor egy csodás esküvő Tatabánya városában pont neked való! Esküvő Tatabánya: Ismerd meg Tatabánya[...]

Elolvasom
Esküvő Szombathely

Gyönyörű és emlékezetes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szombathelyen biztosan nem okoz majd csalódást! Szombathely Vas megye és a Szombathelyi[...]

Elolvasom
Esküvő Szolnok

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szolnokon csodás választás lesz! Vár a vizek városa! Még nem találtad meg[...]

Elolvasom
Esküvő Szekszárd

„…De nem kékebb eged, s a dombod sem zöldebb Mint honi dombjaink, s a dunántúli ég.” Babits Mihály Igazán különleges[...]

Elolvasom
Esküvő Székesfehérvár

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Méghozzá történelmi helyszínen? Akkor egy esküvő Székesfehérváron nagyszerű választás lesz! Székesfehérvár a Közép-Dunántúl régió központja,[...]

Elolvasom
Esküvő Szeged

Ugye Te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz? Akkor a megoldás egy csodás esküvő Szegeden! Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa, Csongrád megye[...]

Elolvasom
Esküvő Sopron

Igazán különleges esküvői helyszínt keresel, akkor egy esküvő Sopron csodás városában remek választás lesz! Álmodd meg életed Nagy Napját és[...]

Elolvasom
Esküvő Siófok

Esküvő Siófokon? Naná! Csoda szép helyszín és romantikus hangulat vár! Siófok Somogy megyében fekvő település, a Siófoki járás központja. Népszerű[...]

Elolvasom
Esküvő Sárvár

Neked mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Sárváron! Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt,[...]

Elolvasom
Esküvő Salgótarján

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor egy esküvő Salgótarjánban remek választás lehet![...]

Elolvasom
Esküvő Pécs

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok?  Egy esküvő Pécsett felejthetetlen élményekkel[...]

Elolvasom
Esküvő Nyíregyháza

Még mindig keresgéled a tökéletes esküvői helyszínt, tanácstalan vagy merre indulj el? Akkor egy esküvő Nyíregyháza csodás helyszínein nem fog[...]

Elolvasom
Esküvő Miskolc

Esküvő Miskolcon? Remek választás, ha csodás esküvői helyszínt keresel! Ha Te is felejthetetlen esküvőre vágysz, mely garantáltan egy életre szóló[...]

Elolvasom
Esküvő Martonvásár

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ami egyszerre meseszép és kültéri esküvőre is van lehetőség, mégis különleges,[...]

Elolvasom
Esküvő Makó

Esküvő Makó: ha te is különleges esküvői helyszínt keresel! Mint mindenki más, Te is biztosan a tökéletes esküvőt álmodtad meg.[...]

Elolvasom
Esküvő Lillafüred

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ha természetközeli és látványos helyen szeretnéd tölteni életed Nagy Napját, akkor[...]

Elolvasom
Esküvő Komló

Hangulatos, természetközeli esküvő? Téged is vár egy felejthetetlen esküvő Komlón! Komló észak-baranyai város, a Komlói járás központja, 1951-ben kapott városi[...]

Elolvasom
Esküvő Kisvárda

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Kisvárdán! Ha Te is valóban felejthetetlen és élményekben gazdag lagzira vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Keszthely

Esküvő Keszthelyen: Balaton, szikrázó víztükör és mesés kilátás, mely garantáltan magával ragad! Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati[...]

Elolvasom
Esküvő Kecskemét

Még mindig nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Akkor egy esküvő Kecskeméten nagyszerű választás lesz! Kecskemét a Duna-Tisza közén[...]

Elolvasom
Esküvő Kaposvár

Téged is vár a Somogyi-dombság, és egy esküvő Kaposváron, ha lélegzetelállító esküvőre vágysz! Ismerd meg Kaposvár jellegzetességeit, használd ki a[...]

Elolvasom
Esküvő Zalaegerszeg

Esküvő Zalaegerszegen: Nézd meg a világ egyetlen Földönjáró Toronyóráját és éld át a Nagy Napot Zalaegerszegen! Ha még keresed a[...]

Elolvasom
Esküvő Kalocsa

Esküvő Kalocsa mesébe illő esküvő történelmi helyszínein! Kalocsa Bács-Kiskun megyében, a Duna partján fekszik. Jelentős történelmi múlttal rendelkezik, hiszen már[...]

Elolvasom
Esküvő Jászberény

Hangulatos, természetközeli esküvő Jászberény városában! Ha te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz, ha nem tudod hova tervezd a menyegződet, akkor itt[...]

Elolvasom
Esküvő Hollókő

Esküvő Hollókőn: Felejthetetlen álomesküvő a hagyományok és a természet szerelmeseinek! Ti is oda vagytok a hagyományokban gazdag lagzikért? Emellett gyönyörű[...]

Elolvasom
Esküvő Hajdúszoboszló

Téged is vár az Alföld, és egy csodás esküvő Hajdúszoboszlón, ha mesébe illő lagzira vágysz! Esküvő Hajdúszoboszló: ismerd meg Hajdúszoboszló[...]

Elolvasom
Esküvő Gyula

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok? A megoldás esküvő Gyulán! Gyula[...]

Elolvasom
Esküvő Győr

Felejthetetlen esküvőt szeretnél? Akkor egy esküvő Győrben, a „folyók városában” nagyszerű választás lesz! Még nem döntöttétek el, hol tartsátok a[...]

Elolvasom
Esküvő Gyöngyös

Esküvő Gyöngyösön! Ha csodás tájakra, vendégszeretetre és felejthetetlen élményekre vágysz!   Ismerd meg Gyöngyöst és a környékét! Gyöngyös Heves megyében[...]

Elolvasom
Esküvő Gödöllő

Esküvő Gödöllőn: Téged is várnak az életre szóló emlékek, karnyújtásnyira az ország szívétől! Hangulatos helyszínek, híres épületek, patinás múlt, garantáltan[...]

Elolvasom
Esküvő Esztergom

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Esztergomban! Ha Te is megismételhetetlen lagzira és valóban páratlan emlékekre vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Eger

Felejthetetlen élmények várnak a hangulatos borvidéken! Téged is vár egy csodás esküvő Egerben! Életre szóló élményeket, felejthetetlen lagzit és önfeledt[...]

Elolvasom
Esküvő Debrecen

Téged is vár a Tiszántúl és egy felejthetetlen esküvő Debrecenben! Debrecen méltán népszerű a párok körében, hiszen a városban minden[...]

Elolvasom
Esküvő Békéscsaba

Még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Esküvő Békéscsaba mesés helyszínein: ahol az álmaid valósággá válnak Békéscsaba, Magyarország egyik[...]

Elolvasom
Esküvő Balatonfüred

Vérpezsdítő hangulat, életre szóló emlékek, varázslatos kilátás – Téged is vár egy esküvő Balatonfüreden! Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő[...]

Elolvasom
Esküvő Badacsony

Esküvő Badacsonyban: Romantika, vízpart, hajók és felejthetetlen élmények!  Romantikus helyszínt keresel, ahol garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodtok, bőven állnak rendelkezésedre szolgáltatók[...]

Elolvasom
Esküvő Bábolna

Valóban felejthetetlen esküvőre vágysz?Egy esküvő Bábolnán biztos életre szóló élmény lesz!  Bábolna Komárom-Esztergom megyében fekvő város, Tatától 27, Komáromtól 15[...]

Elolvasom
5/5 - (174 szavazat)