Esküvő Csongrád megye: A legjobb 6 Csongrád megyei esküvői helyszín!

Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Esküvő Csongrád megye: avagy, így szervezz igazi alföldi esküvőt!

Nem kell több száz kilométert utazni, hogy megtaláld a tökéletes esküvő helyszínt! Lehet, hogy az otthonodtól csupán 10 perc autóútra ott a tökéletes kis kápolna, ahol kimondhatjátok az igent, a város közepén pedig egy csodaszép park, ahol álmaid esküvői fotózása kaphat helyet.

Ha Csongrád megyei vagy, és a környéken keresel esküvőhelyszínt, akkor olvass tovább! Lehet a szomszéd város lesz a nyertes. Hiszen tudod: néha nem látjuk a fától az erdőt!

Esküvő Csongrád megye: Makó

Makó annyi látnivalóval rendelkezik, hogy ha csak elkezdeném felsorolni, 10 perc múlva is csak a lista elején lennénk még. Így tehát csak egy ízelítőt adok abból, mi minden vár Rátok, ha makói esküvőt terveztek!
A történelmi belvárosban múzeumok, emlékművek és szobrok teszik színessé a látképet. A város kulturális központjaként funkcionál a Hagymaház, amiben klubtermek, kávéház, színházi terem is található. Az egyik legismertebb jelképe a városnak, kár lenne kihagyni, ha arra jártok.

A Középvárosban Termál-, és Gyógyfürdő található, ami kicsiknek és nagyoknak is rengeteg élményt kínál.
Makón számos templom található: Református ótemplom, újvárosi római katolikus templom, evangélikus templom, és még zsinagóga is. Akármilyen vallásúak is vagytok, megtaláljátok a megfelelő helyet, ha templomi szertartást is szeretnétek.

A város határában, a Maros partján található a Landori erdő, ami a Körös-Maros Nemzeti Park részét képezi. Ha szeretitek a természetet, a friss levegőt, a csendet, akkor ez lesz a ti helyetek!

A Csongrád megyei esküvő időpontját érdemes úgy időzíteni, hogy valami jó kis programmal egybeessen. Ezt nem lesz nehéz elérni, mivel Makón tengernyi program várja az érdeklődőket. Csak hogy egy párat említsek: Gitárfesztivál a zene kedvelőinek, Grillfesztivál a kulináris élvezetet keresők számára, Hagymakarnevál az örök gyerekeknek, Operettfesztivál a komolyzene iránt érdeklődőknek.

Esküvő Csongrád megye: Szeged

Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városaként európai színvonalú kínálattal várja az oda érkezőket.

Ha nincsen több napotok a város felfedezésére, de azért megnéznétek egy-két dolgot, akkor a következőkben elmondom, mit ne hagyjatok ki!

A Dóm térre mindenképpen menjetek el! A templom meghatározó jelképe a városnak, ráadásul Schulek Frigyes keze munkáját is magán viseli, akinek neve a Halászbástyával is egybefonódott.

Szegeden nagy teret hódított magának a szecesszió, így nem csoda, hogy egy városi séta alkalmával számtalan épület e stílus jegyeit képviseli. A legismertebbek a Reök-palota, a Gróf-palota, és a Deutsch-palota. A Reök-palotában található cukrászdába érdemes betérnetek néhány édes falatra.

Szegeden járva kihagyhatatlan a tisza-parti séta! A nagy árvíz emlékművétől kezdve a parton sétálva számos szoborral találkozhattok. Ez nem csak a folyópartra igaz, hanem a belvárosra is. Szegeden mindenfelé különlegesebbnél különlegesebb szobrokat találhatsz, igazi kaland felfedezni őket!

A város legismertebb terei a Klauzál tér és a Dugonics tér. Az előbbin klasszicista stílusú épületek állnak, az utóbbin pedig a híres zenélő szökőkút, ami a nagy árvíz századik évfordulójára készült.

Ha rövid ízelítőnkből kedvet kaptál Szegeden tartani az esküvődet, akkor olvasd el Esküvő Szeged című cikkünket is, amiben részletesen is megismerheted a várost!

Esküvői helyszínek Csongrád megyében

Esküvő Hódmezővásárhely

A Csongrád megyei esküvő helyszínek közül nem hagyhatjuk ki Hódmezővásárhelyt! Szeged után a második legnagyobb város a megyében.

A településen található Városháza romantikus stílusban épült, Ybl Miklós tervei alapján. Tökéletes helyszíne lehet a polgári szertartásnak!

A templomi szertartás helyszínét is könnyen kiválaszthatjátok, hiszen van miből válogatni! Református Ótemplom, Újtemplom, Görögkeleti templom, Zsinagóga, Susáni templom, Unitárius templom… mindegyik megtalálható Hódmezővásárhelyen!

Ha szerettek a városban sétálni, akkor biztosan nem fogtok unatkozni, mivel lépten-nyomon keresztezni fogja az utatokat valamilyen emlékmű, szobor vagy szökőkút.

Hódmezővásárhelyen kaszinó is működött. A Hódmezővásárhelyi Kaszinó Egylet székházat építtetett a városban, ami ma Ifjúsági Házként működik.

Ha pedig szeretnétek levezetni az esküvői szervezéssel járó stresszt, akkor látogassatok el a városi termálfürdőbe, ahol fedett és nyitott medencék is várnak!

Esküvő Szentes

Szentes tanyákkal övezett alföldi város, amit a Kurca-folyó szel ketté.

Látnivalói közé tartozik a Széchenyi-liget, ami a település szívében található. Igazi zöldövezet, tele rengeteg különleges fával, növénnyel, mint például a Szivarfa, Császárfa, vagy a Japánakác. A liget folyamatos fejlesztés alatt vált azzá a csodás városrésszé, ahol ma akár hangulatos esküvői fotózás keretében is megörökíthetitek a nagy napotokat!

Ha nyári esküvőt szerveztek Szentesen, és néhány napot maradtok is a környéken, akkor a strandra látogassatok el! Termálmedencék, szaunák, csúszdák gondoskodnak a szórakozásról.

Szentes főtere a Kossuth tér, aminek névadója 1848-ban tartott toborzóbeszédet a téren, melynek emlékét egy szobor is jelzi.

A művészetek kedvelői havonta más és más kiállítást tekinthetnek meg a Friedrich Fényirdában, képzőművészettől kezdve a fotóművészeten át a helytörténeti kiállításokig.

Természetesen szentesi esküvő tervezésekor fontos szempont, hogy milyen templomok állnak a rendelkezésünkre. A városban található a Szent Anna római katolikus nagytemplom, aminek egyik legrégebbi berendezési tárgya az 1700-as évek közepén készült barokk papi karosszék.

A szentesi református nagytemplom felújítása 2008-ban fejeződött be. Található még a városban Görög ortodox templom és Zsinagóga is, ami ma már könyvtárként üzemel.

Esküvő Csongrád

Csongrád történelme a honfoglalásig nyúlik vissza. A monda szerint Árpád fejedelem adta a területet Ond törzsének, akinek fia, Ete várat építtetett rajta. A vár neve „Csernigrád” volt, innen ered a város mai elnevezése.

Sokakat vonz a városban található Gyógyfürdő és Strand, hiszen fedett és nyitott medencéi nem csak pancsolásra jók, hanem a gyógyvíz a szervezetre is jó hatással van.

Ha szerettek kirándulni, akkor bejárhatjátok a környéket, és megnézhetitek a Körös folyó torkolatával szemben lévő homokpadot, a Körös-torkot, ahol az egyik legnagyobb szabadstrandunk szokott kialakulni nyaranta.

Nem is csoda, hogy már rendszeresen rendezik meg itt a Körös-torki Napok fesztivált.

A csongrádi Belsőváros szinte egy összefüggő múzeum, hiszen az ott található házak, épületek nagy része műemlékvédelem alatt áll. Egy séta olyan a Belsővárosban, mintha időutazáson vennétek részt.

Esküvő Kistelek

A Csongrád megyei esküvő helyszínek következő állomása Kistelek.

Kistelek egy alföldi kisváros. Egyik fele a homokos talajú Kiskunságon fekszik, másik fele az agyagos Tisza-völgyén. Habár szinte ellentétes adottságú területen oszlik meg, a tipikus alföldi tanyai világ képét mutatja.

A városra jellemzőek a napsugaras házak, amik az egész régióban megtalálhatók. A házak háromszög alakú oromzatán a padláslyuk körül mintegy napsugárszerű vonalak indulnak ki. Egyes házakon egyszerűbb, másikakon díszítettebb munka jelenik meg, az adott asztalosmunkától függően.

A Kisteleki Múzeumban helytörténeti kiállításokon ismerhetik meg a kíváncsiskodók a város történelmét.

Csakúgy, mint a többi környékbeli település, úgy Kistelek is kihasználta a gyógyvíz jelenlétét. A Termálfürdő különböző mozgásszervi betegségekre, ízületi panaszokra jelent gyógyírt.

Kisteleken található a Kocsó-kápolna, római katolikus fogadalmi kápolna. Kocsó József és felesége építtette az 1890-es évek végén. Ma már kegyeleti parkká nyilvánították.

Sok jegyespár órákon át képes utazni, csak hogy autentikus, alföldi hangulatú, igazi vidéki esküvőt tarthasson. Ha te azon szerencsések közé tartozol, akik alföldi lánynak mondhatják magukat, akkor miért mennél messzebb? Lánykikérés, tűzpiros menyecskeruha, vőfély… és az az utánozhatatlan alföldi vidék! Tartsd meg Te is az esküvődet Csongrád megyében!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (285 szavazat)