Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel? Akkor egy csodás esküvő Tatabánya városában pont neked való!

Esküvő Tatabánya: Ismerd meg Tatabánya jellegzetességeit, hogy a Te esküvőd is emlékezetes legyen!

Tatabánya Komárom-Esztergom megye és a Tatabányai Járás székhelye. Budapesttől 55 km-re fekszik a Gerecse és a Vértes közötti völgyben.

Elhelyezkedéséből adódóan igen nagy forgalmi csomópont országos szinten is, a környék településeivel és az ország nagyobb városaival is van közvetlen összeköttetése, autópálya és vasútvonal is található itt.

Mit érdemes tudni Tatabányáról?

1947-ben négy szomszédos községet, Bánhidát, Felsőgallát, Alsógallát és Tatabányát egyesítették Tatabánya néven. A város 1991-ben kapott megyei jogú városi rangot.

A város oktatása a 20. század közepéig elég átlagos volt, mára azonban fellendült, számos általános iskola, középiskola található itt, majd 1992-ben alapították meg az Edutus Főiskolát, néhány évre rá pedig megjelent a Gábor Dénes Főiskola kihelyezett tagozata.

Kulturális élet

Tatabányán több kulturális intézmény működik, számos kultúrház, ifjúsági központ, könyvtár és levéltár található itt, valamint a városban működik a Jászai Mari Színház.

Ezek mellet több sportegyesület is van a városban, melyeknek sportolói Európa-szerte ismertek.

Tatabányán található a Szent Borbála kórház és a hozzá tartozó Gőzfürdő, mely főleg reumatikus betegségekre ad gyógyírt.

Látnivalók

Annak ellenére, hogy Tatabányának leginkább iparváros jellege van, mégis tartogat számunkra látnivalókat.

A Tatabányai Múzeum és a Bányászati és Ipari Skanzen igazán híresek. Műemlékei közül ki kell emelni a Jászai Mari Színházat, a Tulipános házat, a Szent István templomot, valamint a bánhidai Szent Mihály templomot.

Séta a természetben

  • Ha szeretünk a természetben kirándulni, érdemes ellátogatnunk a Kő-hegyre, ahol a Turul-emlékmű áll és igen szép kilátás nyílik a környékre.
  • Közkedvelt kirándulóhelyek a Szelim-lyuk és a Gerecse hegység, valamint az óvárosi Népház liget.
  • A város szívében találjuk a csónakázó tavat, kis szigettel a közepén, amelyen modern napóra áll.
  • A Fő téren áll Péterfy László Életfája, Bánhida központjában pedig első világháborús emlékmű található.

Szórakozás

Tatabányán rendszeresen rendeznek kulturális és szórakoztató programokat, ezek közül a legismertebb a Szentivánéji Karnevál és a Bányásznap.

Továbbá megrendezésre kerül a Tatabányai Sörfesztivál, valamint a Forgórózsa Fesztivál, mely hagyományőrző programokkal várja az ide látogatókat.

Esküvő Tatabánya csodás városában

Igazán nagyszerű esküvő helyszín Tatabánya, ahol biztosan hangulatos és élménydús esküvőben lehet részünk.

  • Iparváros jellege ellenére igazán szép és különleges helyszíneket találhatunk, mind az esküvői vacsora megrendezésére, mind az esküvői fotózásra.
  • Több étterem, szálloda és panzió ajánlatából válogathatunk, ahol az esküvői vacsorát is kellemes légkörben tölthetjük el, és a násznép elszállásolására is van lehetőségünk.
  • A Kő-hegyen csodás kilátás vár bennünket, és igazán különleges esküvői fényképek készülhetnek.
  • A csónakázó tónál szintén igen szép képeket készíthetünk, de akár még kihelyezett esküvői szertartásra is van lehetőségünk.
  • A modernebb stílus kedvelői szintúgy megtalálhatják a legmegfelelőbb esküvői helyszínt, mint a rusztikusabb, vintage stílust kedvelők.

Ha további esküvői helyszínekre is kíváncsi vagy, olvasd el Esküvő Esztergom, és Esküvő Bábolna cikkeinket is!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (387 szavazat)