11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye?

Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 11 hónappal az esküvő előtt!

11 hónappal az esküvő előtt még bőven van időd szervezni és mindent átgondolni. Ebben az időszakban fontos dolgoknak nézel elébe, hiszen most teszed le a majdani álomesküvő alapjait. Így ezeket a lépéseket, feladatokat (is) érdemes jól átgondolni és megfontoltan dönteni. Ne légy nagyvonalú a költségvetés megtervezésével, és ne félj segítséget kérni szakemberektől.

Esküvői költségvetés elkészítése

11 hónappal az esküvő előtt
Miután eldöntöttétek, hogy mekkora és milyen esküvőt szeretnétek, valamint, hogy milyen helyszínen képzelitek el, készítsetek egy átfogó költségvetési tervet.

Mindenképp tájékozódjatok az árakról, lehetőségekről, spórolási tippekről, kérjetek több árajánlatot éttermektől, szolgáltatóktól és ezekkel az árakkal kezdjetek kalkulálni.

Természetesen a vendégek száma is jelentősen befolyásolja a költségvetést. Így, ha nagyobb vendégség esetén úgy érzitek, anyagilag túlságosan megterhelő, akár úgy is dönthettek, hogy a násznép egyik részét csak a szertartásra hívjátok el, míg a többieket a vendéglátásra is elvárjátok.

Ez egy bevett szokás főleg azoknál a pároknál, akik sok munkatárssal, tág ismeretségi körrel rendelkeznek, illendő lenne őket is meghívni az esküvőre, de a vacsorára már nem szeretnék vendégül látni őket.

Utóbbi esetben az esküvői meghívó is két verzióban készül és mindenképp egyértelműen bele kell írni, hogy a meghívottat a vacsorára is vagy csak a szertartásra várjátok.

Az árajánlatokon kívül járjatok utána annak is, milyen kreatív ötletekkel tudtok takarékosabbak lenni.

Általánosságban elmondható, hogy a tervezett költségvetést a végösszeg többnyire jóval, akár egyharmadával is meghaladja, így ezt is mindenképpen vegyétek figyelembe, és számoljatok ezzel a lehetőséggel. Ha szűkös az anyagi keret, akkor még inkább ajánlott odafigyelni arra, hogy ne csússzatok meg a kiadásokkal. Ehhez segítségül hívhattok akár esküvőszervező naplót is, vagy akár az általunk készített esküvői költségvetés kalkulátort.

Esküvőszervező – Nektek szükségetek van rá?

A költségvetési terv elkészültével és az esküvő körvonalazásával már bizonyára reális képetek van arról, mennyi tennivalóval és elfoglaltsággal fog járni a Nagy Nap megszervezése.

Ennél a pontnál mindenképp mérlegeljétek a lehetőségét, hogy megbíztok e egy esküvőszervezőt.

Ha szabadidőtök, munkátok engedi bátran nekiveselkedhettek egy teljesen általatok szervezett esküvőnek. Amennyiben viszont úgy látjátok, hogy a napi rutinba, munkába nem tudjátok gond nélkül beleilleszteni a szervezést, úgy keressetek egy számotokra megfelelő esküvőszervezőt.

Manapság már több csomagajánlattal készülnek ezen esküvői szolgáltatók is, sokaknál választhattok részleges esküvőszervezést, esküvői tanácsadást is, de akár az egész szervezést is rájuk bízhatjátok, ezzel is elkerülhetitek a felesleges stresszt és fennakadást.

Rutinjuknak és szakértelmüknek köszönhetően mindenben tudnak hasznos tanácsot adni, segítenek tökéletesen megszervezni életetek Nagy Napját. A teljes esküvőszervezésbe sok minden beletartozik, kezdve az esküvői szolgáltatók megkeresésével, szerződéskötések, találkozók, egyeztetések, de segítenek betartani az esküvői költségvetést is, rendezik az ügyes bajos problémákat, elkészítik az esküvői menetrendet és az esküvő napján is mellettetek lesznek, koordinálják a szolgáltatókat és ügyelnek, hogy Nektek csak élvezni kelljen a lagzit.

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (245 szavazat)