Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem tetszik a szín, másnak a fazon, szintén másnak pedig irritálja a bőrét az anyag, és még sorolhatnánk napestig a problémákat. Ha érdekel a megoldás, amivel mindenkinek a kedvére tudsz tenni, akkor olvass tovább!

Hasonló színű koszorúslány ruhákA koszorúslány ruhának passzolnia kell nem csak az esküvő hangulatához, hanem a menyasszonyi ruhához is.

Meg kell teremteni a harmóniát, amit az összeillő színekkel, fazonokkal lehet elérni.

Az is fontos szempont, hogy a ruhák ne csak az esküvőhöz passzoljanak, hanem jól álljanak a koszorúslányoknak is. Alkatuknak megfelelő legyen a ruha szabása, az anyag legyen időjárásnak megfelelő, a szín és a színárnyalat menjen a bőrük színéhez, tónusához.

Nem csoda hát, ha a különböző kívánságok és kitételek mellett bele vagy zavarodva, milyen is lenne az ideális koszorúslány ruha, ami mindenkinek elnyeri a tetszését és örömmel viseli majd a lagzin.

Hogyan válaszd ki a koszorúslány ruhákat?

Az alábbiakban felsorolunk néhány hasznos ötletet és lehetőségeket, hogy a különböző igényeket, feltételeket milyen opciókkal tudod megoldani és, hogy egyáltalán merre indulj el, amikor koszorúslány ruhát keresel.

Milyen színű legyen a koszorúslány ruha?

A ruhák színvilágát illetően minden évben van egy-két adott szín, amik nagyon trendinek számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy Neked is azt az adott színt kell választanod. Ne válassz egy árnyalatot csak azért, mert azt mondják, ez a felkapott az adott időszakban. Lehet, hogy az esküvőd idején pont a kék lesz a divatos, de ha ez a szín nem passzol az esküvő, lakodalom színvilágához, akkor ne erőltesd!

Pasztell színekkel szinte sosem tudsz mellényúlni, de bátran választhatsz élénk színeket is. A pasztell árnyalatok a romantikus hangulathoz állnak közelebb, míg az élénk színek a modernebb esküvőkön elterjedtek. Ha szereted az egyedi dolgokat, bátran kísérletezel és rugaszkodsz el a hagyományoktól, akkor akár mintás ruhát is választhatsz koszorúslányaidnak. A virágmintás, légiesen könnyed ruhák szép kiegészítői egy vintage stílusú esküvőnek.

Arra azonban figyelj, hogy a ruha színe passzoljon a lányok bőrtónusához és hajához. Ezt nehéz elérni, főleg ha sok a koszorúslány, akik között van sötétebb bőrű fekete hajjal, és világos bőrű szőke is. De ne aggódj, erre is van megoldás!
Színes koszorúslány ruhák

Eltérő színű koszorúslány ruhák

Hagyomány szerint a koszorúslányok ugyanolyan ruhát viseltek, azonban ez ma már egy lazább szabály. Egyre gyakoribb, hogy a ruhák valamiben eltérnek. Ez lehet a szín is. Ilyenkor egy adott színnek a különböző árnyalataiban viselik ugyanazt a ruhát. Ezáltal a szabásban megvan az összetartozás, azonban mégis mindenkinek egy kicsit egyedi és pont olyan, ami neki jól áll. Akár játékosabb, ombre stílusú ruhákat is választhattok. Egy szép szín különböző árnyalatai mesésen kiegészítik egymást.

Arra azonban figyelj, hogy az azonos szabás akkor igazán jó választás, ha az minden lánynak jól áll.

Ha abszolút nem feltétel, hogy a ruhák egy adott színvilágúak legyenek, akkor teljesen különböző színű ruhákat is választhattok. Ez főleg bohémabb, lazább esküvőkön állja meg a helyét, ahol nem kell túlmisztifikálni, hogy elegáns, egységes képet mutassanak a ruhák.

Milyen szabású legyen a koszorúslány ruha?

Nagyon szépen mutat, amikor az ugyanolyan ruhában lévő koszorúslányok körbeállják a menyasszonyt a fotózáson. Azonban a harmóniát nem csak így érheted el. Ahányan vagyunk, annyiféle a testalkatunk, ezért nehéz olyan szabású ruhát választani, ami jól mutat mindenkin. Ez szokott a legnehezebb kérdés lenni, hiszen mindenki szeretne a legjobban kinézni az esküvőn, természetesen nem túlragyogva a menyasszonyt.

Ha mindenképpen azonos ruhát szeretnél a koszorúslányaidnak – akik között vannak vékonyabb, magas lányok és teltebb alacsonyabbak is -, akkor az arany középút az A-vonalú ruha lesz számotokra. A felsőrésze szépen követi a test vonalát, a szoknyája pedig A alakban lazán bővül. Ez a fajta ruha szépen mutat szinte minden testalkaton, nőiesebbnek mutatja a fiús alakot, de ha egy kis felesleget kell elrejteni a hason, arra is tökéletes ez a szabásvonal.

Eltérő fazonú koszorúslány ruha

Eltérő fazonú ruhák

Ha rugalmas vagy a ruhák fazonjával kapcsolatban, akkor kissé eltérő ruhákat is választhatsz. Ilyenkor a koszorúslányok szinte ugyanolyan ruhát viselnek, aminek csak a felsőrésze tér el. Például van köztük ejtett vállú, pántos, pánt nélküli, féloldalas stb. Ekkor az azonos szoknyarész és színvilág miatt tökéletesen harmonizálnak majd a ruhák, de egy kis egyediség is bele lesz csempészve.

Ha kissé eltérő a ruha, akkor azonos kiegészítőkkel is lehet erősíteni az összetartozást. Ilyen lehet az azonos cipő, stóla, öv, vagy hajdísz.

A ruha szabásánál figyeljetek arra, hogy ne legyen túl hivalkodó, túl mélyen dekoltált. Ha a hagyományostól eltérően egy kicsit szexisebb ruhát szeretnétek, akkor inkább a hátrész egyediségén dolgozzatok, ami lehet ejtett, vagy teljesen egyedi kidolgozású.

A ruha hossza

A ruha hossza szintén egy külön kérdés. Nyári esküvőkön gyakoriak a rövidebb szoknyák, azonban még ekkor is sokan preferálják a hosszú, földig érő szoknyákat, mivel jóval elegánsabb a hatásuk.

Olyat válasszatok, ami se nem túl rövid, se nem túl hosszú, hanem kényelmes, könnyű viselet, megfelelően lehet benne mozogni, táncolni. A túl rövid ruhák biztosan kivívják néhány vendég nem tetszését, a túl hosszúakban pedig nehéz a járás, és biztosan senki nem szeretné az esküvőt egy nagy hasassal megkoronázni. Az maradjon a medencés bulikra.

A ruha anyaga

A selyem vagy szatén anyagú ruhák előkelő, elegáns megjelenésűek, azonban választhatsz légies, sifon vagy tüll anyagból készült ruhát is, amelyek inkább romantikus hangulatot árasztanak.

Az anyag kiválasztásánál vegyétek figyelembe az időjárást, és azt is, hogy kényelmes viselet legyen. Kevés rosszabb dolog van, mint egy nyári lagzit végigszenvedni egy műszálas hosszú ruhában…

Gyerek koszorúslány ruhák

Gyerek koszorúslány ruhaHa vannak a családban kislányok, akkor nem feledkezhetünk meg róluk sem. Nagyon aranyos látvány, amikor a habos-babos kis ruhájukban szórják a virágszirmokat, vagy viszik a karikagyűrűket.

Gyerekeknek teljesen más ruhákat készítenek, azonban ha szeretnénk, ha a kompozíció teljes maradna, akkor érdemes színvilágban hasonló ruhát választani a kicsiknek, mint amilyen a felnőtt koszorúslányoké.

Ki fizeti a koszorúslány ruhákat?

Az, hogy ki fizeti a koszorúslányok ruháját, nem magától értetődő.

Gyakran a menyasszony fizeti, főleg akkor, ha nagyon extra ruhát varratnak az esküvőre, amit utána más alkalmakra már nem nagyon lehet felvenni. Az ilyen nagyon egyedi elképzelések megvalósításának költségeit ezért a menyasszony magára vállalja.

Máskor a koszorúslányok saját maguknak fizetik a teljes öltözéküket. Ilyenkor közösen kell megbeszélni, ki mennyit tud költeni a ruhára, és megtalálni a mindenkinek megfelelő középutat.

Mivel egy esküvő magában is nagy kiadásnak számít, sok esetben az ifjú pár és a koszorúslányok megosztják a költségeket. A ruhák sem olcsóak, azonban ezek mellé még számos kiegészítőt is be kell szerezni, valamint ha fodrász és sminkes szolgáltatásait is igénybe veszitek, az is plusz költséggel jár. Ekkor meg lehet osztani ezek költségeit egymás között.

A koszorúslány ruhára lehet ajándékként is tekinteni. Ekkor a koszorúslányok vesznek meg mindent, ruhától a kiegészítőkig. Azonban nem vesznek nászajándékot, mert az esküvő ezen költségeinek átvállalása az ajándékuk az ifjú pár számára.

Hogy számotokra melyik megoldás lesz a legmegfelelőbb, azt közösen kell megbeszélnetek. Mivel koszorúslányoknak általában úgyis olyan személyeket kérsz fel, akik közel állnak hozzád és jó barátaid, ennek a megvitatása nem lehet gond.

Amikor ruhát választasz a koszorúslányoknak, próbálj meg rugalmas lenni, még akkor is, ha már kész elképzelésid vannak Hiszen az, hogy a koszorúslányaid jól érezzék magukat az adott ruhában, és teljes mértékben megélhessék Veled a pillanatot, szintúgy fontos számukra, mint számodra a menyasszonyi és a menyecske ruha praktikuma és szépsége.

Amennyiben szükséged lenne plusz információra arról, hogy milyen alkatú lányoknak, milyen fazonú ruha áll jól, akkor segítségedre lehet Menyasszonyi ruha című cikkünk, melyben részletes leírást találsz a különböző testalkatoknak ideális szabásvonalakról!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (264 szavazat)