Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem tetszik a szín, másnak a fazon, szintén másnak pedig irritálja a bőrét az anyag, és még sorolhatnánk napestig a problémákat. Ha érdekel a megoldás, amivel mindenkinek a kedvére tudsz tenni, akkor olvass tovább!

Hasonló színű koszorúslány ruhákA koszorúslány ruhának passzolnia kell nem csak az esküvő hangulatához, hanem a menyasszonyi ruhához is.

Meg kell teremteni a harmóniát, amit az összeillő színekkel, fazonokkal lehet elérni.

Az is fontos szempont, hogy a ruhák ne csak az esküvőhöz passzoljanak, hanem jól álljanak a koszorúslányoknak is. Alkatuknak megfelelő legyen a ruha szabása, az anyag legyen időjárásnak megfelelő, a szín és a színárnyalat menjen a bőrük színéhez, tónusához.

Nem csoda hát, ha a különböző kívánságok és kitételek mellett bele vagy zavarodva, milyen is lenne az ideális koszorúslány ruha, ami mindenkinek elnyeri a tetszését és örömmel viseli majd a lagzin.

Hogyan válaszd ki a koszorúslány ruhákat?

Az alábbiakban felsorolunk néhány hasznos ötletet és lehetőségeket, hogy a különböző igényeket, feltételeket milyen opciókkal tudod megoldani és, hogy egyáltalán merre indulj el, amikor koszorúslány ruhát keresel.

Milyen színű legyen a koszorúslány ruha?

A ruhák színvilágát illetően minden évben van egy-két adott szín, amik nagyon trendinek számítanak, de ez nem jelenti azt, hogy Neked is azt az adott színt kell választanod. Ne válassz egy árnyalatot csak azért, mert azt mondják, ez a felkapott az adott időszakban. Lehet, hogy az esküvőd idején pont a kék lesz a divatos, de ha ez a szín nem passzol az esküvő, lakodalom színvilágához, akkor ne erőltesd!

Pasztell színekkel szinte sosem tudsz mellényúlni, de bátran választhatsz élénk színeket is. A pasztell árnyalatok a romantikus hangulathoz állnak közelebb, míg az élénk színek a modernebb esküvőkön elterjedtek. Ha szereted az egyedi dolgokat, bátran kísérletezel és rugaszkodsz el a hagyományoktól, akkor akár mintás ruhát is választhatsz koszorúslányaidnak. A virágmintás, légiesen könnyed ruhák szép kiegészítői egy vintage stílusú esküvőnek.

Arra azonban figyelj, hogy a ruha színe passzoljon a lányok bőrtónusához és hajához. Ezt nehéz elérni, főleg ha sok a koszorúslány, akik között van sötétebb bőrű fekete hajjal, és világos bőrű szőke is. De ne aggódj, erre is van megoldás!
Színes koszorúslány ruhák

Eltérő színű koszorúslány ruhák

Hagyomány szerint a koszorúslányok ugyanolyan ruhát viseltek, azonban ez ma már egy lazább szabály. Egyre gyakoribb, hogy a ruhák valamiben eltérnek. Ez lehet a szín is. Ilyenkor egy adott színnek a különböző árnyalataiban viselik ugyanazt a ruhát. Ezáltal a szabásban megvan az összetartozás, azonban mégis mindenkinek egy kicsit egyedi és pont olyan, ami neki jól áll. Akár játékosabb, ombre stílusú ruhákat is választhattok. Egy szép szín különböző árnyalatai mesésen kiegészítik egymást.

Arra azonban figyelj, hogy az azonos szabás akkor igazán jó választás, ha az minden lánynak jól áll.

Ha abszolút nem feltétel, hogy a ruhák egy adott színvilágúak legyenek, akkor teljesen különböző színű ruhákat is választhattok. Ez főleg bohémabb, lazább esküvőkön állja meg a helyét, ahol nem kell túlmisztifikálni, hogy elegáns, egységes képet mutassanak a ruhák.

Milyen szabású legyen a koszorúslány ruha?

Nagyon szépen mutat, amikor az ugyanolyan ruhában lévő koszorúslányok körbeállják a menyasszonyt a fotózáson. Azonban a harmóniát nem csak így érheted el. Ahányan vagyunk, annyiféle a testalkatunk, ezért nehéz olyan szabású ruhát választani, ami jól mutat mindenkin. Ez szokott a legnehezebb kérdés lenni, hiszen mindenki szeretne a legjobban kinézni az esküvőn, természetesen nem túlragyogva a menyasszonyt.

Ha mindenképpen azonos ruhát szeretnél a koszorúslányaidnak – akik között vannak vékonyabb, magas lányok és teltebb alacsonyabbak is -, akkor az arany középút az A-vonalú ruha lesz számotokra. A felsőrésze szépen követi a test vonalát, a szoknyája pedig A alakban lazán bővül. Ez a fajta ruha szépen mutat szinte minden testalkaton, nőiesebbnek mutatja a fiús alakot, de ha egy kis felesleget kell elrejteni a hason, arra is tökéletes ez a szabásvonal.

Eltérő fazonú koszorúslány ruha

Eltérő fazonú ruhák

Ha rugalmas vagy a ruhák fazonjával kapcsolatban, akkor kissé eltérő ruhákat is választhatsz. Ilyenkor a koszorúslányok szinte ugyanolyan ruhát viselnek, aminek csak a felsőrésze tér el. Például van köztük ejtett vállú, pántos, pánt nélküli, féloldalas stb. Ekkor az azonos szoknyarész és színvilág miatt tökéletesen harmonizálnak majd a ruhák, de egy kis egyediség is bele lesz csempészve.

Ha kissé eltérő a ruha, akkor azonos kiegészítőkkel is lehet erősíteni az összetartozást. Ilyen lehet az azonos cipő, stóla, öv, vagy hajdísz.

A ruha szabásánál figyeljetek arra, hogy ne legyen túl hivalkodó, túl mélyen dekoltált. Ha a hagyományostól eltérően egy kicsit szexisebb ruhát szeretnétek, akkor inkább a hátrész egyediségén dolgozzatok, ami lehet ejtett, vagy teljesen egyedi kidolgozású.

A ruha hossza

A ruha hossza szintén egy külön kérdés. Nyári esküvőkön gyakoriak a rövidebb szoknyák, azonban még ekkor is sokan preferálják a hosszú, földig érő szoknyákat, mivel jóval elegánsabb a hatásuk.

Olyat válasszatok, ami se nem túl rövid, se nem túl hosszú, hanem kényelmes, könnyű viselet, megfelelően lehet benne mozogni, táncolni. A túl rövid ruhák biztosan kivívják néhány vendég nem tetszését, a túl hosszúakban pedig nehéz a járás, és biztosan senki nem szeretné az esküvőt egy nagy hasassal megkoronázni. Az maradjon a medencés bulikra.

A ruha anyaga

A selyem vagy szatén anyagú ruhák előkelő, elegáns megjelenésűek, azonban választhatsz légies, sifon vagy tüll anyagból készült ruhát is, amelyek inkább romantikus hangulatot árasztanak.

Az anyag kiválasztásánál vegyétek figyelembe az időjárást, és azt is, hogy kényelmes viselet legyen. Kevés rosszabb dolog van, mint egy nyári lagzit végigszenvedni egy műszálas hosszú ruhában…

Gyerek koszorúslány ruhák

Gyerek koszorúslány ruhaHa vannak a családban kislányok, akkor nem feledkezhetünk meg róluk sem. Nagyon aranyos látvány, amikor a habos-babos kis ruhájukban szórják a virágszirmokat, vagy viszik a karikagyűrűket.

Gyerekeknek teljesen más ruhákat készítenek, azonban ha szeretnénk, ha a kompozíció teljes maradna, akkor érdemes színvilágban hasonló ruhát választani a kicsiknek, mint amilyen a felnőtt koszorúslányoké.

Ki fizeti a koszorúslány ruhákat?

Az, hogy ki fizeti a koszorúslányok ruháját, nem magától értetődő.

Gyakran a menyasszony fizeti, főleg akkor, ha nagyon extra ruhát varratnak az esküvőre, amit utána más alkalmakra már nem nagyon lehet felvenni. Az ilyen nagyon egyedi elképzelések megvalósításának költségeit ezért a menyasszony magára vállalja.

Máskor a koszorúslányok saját maguknak fizetik a teljes öltözéküket. Ilyenkor közösen kell megbeszélni, ki mennyit tud költeni a ruhára, és megtalálni a mindenkinek megfelelő középutat.

Mivel egy esküvő magában is nagy kiadásnak számít, sok esetben az ifjú pár és a koszorúslányok megosztják a költségeket. A ruhák sem olcsóak, azonban ezek mellé még számos kiegészítőt is be kell szerezni, valamint ha fodrász és sminkes szolgáltatásait is igénybe veszitek, az is plusz költséggel jár. Ekkor meg lehet osztani ezek költségeit egymás között.

A koszorúslány ruhára lehet ajándékként is tekinteni. Ekkor a koszorúslányok vesznek meg mindent, ruhától a kiegészítőkig. Azonban nem vesznek nászajándékot, mert az esküvő ezen költségeinek átvállalása az ajándékuk az ifjú pár számára.

Hogy számotokra melyik megoldás lesz a legmegfelelőbb, azt közösen kell megbeszélnetek. Mivel koszorúslányoknak általában úgyis olyan személyeket kérsz fel, akik közel állnak hozzád és jó barátaid, ennek a megvitatása nem lehet gond.

Amikor ruhát választasz a koszorúslányoknak, próbálj meg rugalmas lenni, még akkor is, ha már kész elképzelésid vannak Hiszen az, hogy a koszorúslányaid jól érezzék magukat az adott ruhában, és teljes mértékben megélhessék Veled a pillanatot, szintúgy fontos számukra, mint számodra a menyasszonyi és a menyecske ruha praktikuma és szépsége.

Amennyiben szükséged lenne plusz információra arról, hogy milyen alkatú lányoknak, milyen fazonú ruha áll jól, akkor segítségedre lehet Menyasszonyi ruha című cikkünk, melyben részletes leírást találsz a különböző testalkatoknak ideális szabásvonalakról!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (378 szavazat)