9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere

Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 9 hónappal az esküvő előtt!

9 hónappal az esküvő előtt igazán lényeges kérdésekben kell döntenetek. Az ebben az időben szerződtetett esküvői szolgáltatók fogják a Nagy Napotokat a kezükben tartani, ők fognak gondoskodni arról, hogy az esküvőtök valóban egy életre szóló élmény legyen. Ennél fogva érdemes jól felvértezni magatokat minden lehetséges információval arról, milyen szolgáltatásokat tudtok igénybe venni, és az egyes szolgáltatóktól miket tudtok kérni, mire számíthattok.

Persze a szolgáltatások mellett olyan személyek segítségére is számíthattok, akik szintúgy fontos résztvevői az álomesküvőnek. Ilyenek például a koszorúslányok és az esküvői tanúk is, akik a szertartáson való jelenlétükön kívül a szervezés folyamán is a segítségetekre lehetnek.

Koszorúslányok és tanúk, mint fontos szereplők

9 hónappal az esküvő előttAz esküvői tanúk és koszorúslányok kiválasztása egy fontos feladat, melyet hasznos minél előbb tisztázni. Ők lesznek azok a rokonok, barátok, akiket már az esküvőszervezés során is megkérhettek, hogy segítsenek.

A koszorúslányok esetében sok feladat fog felmerülni, hiszen át kell beszélnetek a ruháikat, a próbákat és sok minden mást is.

A tanúkkal és koszorúslányokkal kapcsolatban van pár kérdés, melyet előre ki kell találnotok. Kik legyenek a tanúitok? Hány koszorúslány legyen? Felnőttek és gyerekek is legyenek?

Ha kiválasztottátok a számotokra kedves embereket, akkor személyesen is kérjétek fel őket vagy kedveskedjetek felkérő ajándékkal.

Fontos, hogy időben értesítsétek őket a felkérésről, hogy ők is tudják időben jelezni, elvállalják e ezeket a megtisztelő feladatokat. Ezt érdemes jó előre tisztázni, hiszen a tanúitok személyes adatait majd az anyakönyvvezetőnek is meg kell adnotok.

Van pár hasznos cikkünk a témában:

Esküvői zene kiválasztása

Az esküvői zene kérdése sokaknál igen nagy fejtörést okoz, hiszen nem mindegy ki szolgáltatja majd a talp alá valót a lagzin. Milyen stílus szóljon az esküvőtökön? Zenekar legyen vagy DJ?

Ha ezen a kérdésen már túl vagytok, akkor itt az ideje szolgáltatót is választani. Kérjetek árajánlatokat, ajánlásokat az ismerősöktől, vagy akár az esküvőszervezőtöktől.

Hasznos, ha a szóba jöhető zenekarok, vagy dj-k bemutatkozó anyagát meghallgatjátok, vagy ha van rá lehetőségetek, élőben is meggyőződtök a minőségről.

A választott szolgáltatóval mindenképp írjatok szerződést, és annak érdekében, hogy az esküvőtökön is maximális minőségben tudjon dolgozni, beszéljétek át az esetleg felmerülő extra technikai kívánságait, hogy ne a lagzi helyszínén érjen titeket váratlan és kellemetlen meglepetés.

Esküvői fotós, videós kiválasztása

9 hónappal az esküvő előttA fotós keresésekor is javasolt árajánlatokat és bemutatkozó képeket kérni a szóba jöhető fényképészektől. Emellett pedig nagyon fontos a személyes szimpátia is, hiszen az esküvői fotós egész nap Veletek, mellettetek lesz. Nem mindegy, hogy feszengtek a közelében és mű, beállított képeket tud csak készíteni rólatok, vagy könnyen felszabadultok, vidámak vagytok mellette és ez bizonyosan a képekre is pozitív hatással lesz.

Járjátok jól körbe a témát, gondoljátok át, mikortól és mennyi időre szeretnétek igénybe venni a fotós munkáját, minden szertartásnál készüljenek e képek, lesz a kreatív fotózás, és a nyers képekből hány darabot szeretnétek majd megkapni.

A legtöbb esküvői fotósnál ugyan úgy tudtok csomagajánlatok közül választani, mint az esküvőszervezőknél. Pár órára is kérhetitek a fényképészt, de akár reggeltől egész hajnalig is veletek lehet.

Ha videót is szeretnétek az esküvőtökről, akkor ma már számos lehetőség közül választhattok. Drónról készült felvételeket is csinálhattok, vagy akár 3D-s valóságfilmet.

Nézz körül a legszebb esküvői fotózási helyszínek között!

Vőfély vagy ceremóniamester

Ha kiválasztottátok, hogy modern vagy hagyományos esküvőt szeretnétek, akkor ennek fényében kezdhettek vőfényt, vagy ceremóniamestert keresni.

Nagyon körültekintően válasszatok, és ne mellőzzétek a személyes szimpátiát, hiszen a választott szolgáltatótokra bízzátok az este koordinálását és hangulatát. Átlátják az eseményeket, irányítják a vendégeket, gondoskodnak a jó hangulatról és megoldják, ha valami gond merülne föl.

Ezek a cikkeink lesznek segítségedre:

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (217 szavazat)