Téged is vár a Tiszántúl és egy felejthetetlen esküvő Debrecenben!

Debrecen méltán népszerű a párok körében, hiszen a városban minden adott ahhoz, hogy egy csodálatos lagzit lehessen megszervezni! Olvasd el a cikkünket és ha kedvet kaptál egy debreceni esküvőhöz, akkor már csak az esküvői szolgáltatókat kell kiválasztanod!

Debrecen ma

Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa, Magyarország harmadik legnagyobb területű és második legnépesebb települése, Hajdú-Bihar megye és a Debreceni járás székhelye. Minden tekintetben igen fontos város, hiszen mind szellemi, kulturális, gazdasági, mind idegenforgalmi szempontból az ország egyik központja. Ezzel együtt igen dinamikusan fejlődik.

Debrecen igen nagy múltú iskolaváros. A Debreceni Református Kollégium már a kezdetektől főiskolaként is működött és az „ország iskolája” volt. Európai szintű műveltséget és tudást adtak át a tanulóknak, főképp svájci és német egyetemek képére.

Napjainkban a Debreceni Egyetem az ország legnagyobb felsőoktatási intézménye, ezzel együtt a legrégebben és folyamatosan ugyanabban a városban működő egyetem is.

Turisztika

Turizmus tekintetében Debrecen a 13. legnépszerűbb város Magyarországon. Számos lenyűgöző látnivalóval rendelkezik. A Debreceni Református Nagytemplom a város legjellegzetesebb épülete és az ország legnagyobb református temploma, mely 1805-1824 között épült klasszicista stílusban és a belvárosban áll. Méltán híres továbbá a Református Kistemplom is, mely eredetileg barokk stílusban épült, majd neoromán stílusban alakították át.

Mindenképp érdemes ellátogatni a fenséges kinézetű Szent Anna-székesegyházhoz is, mely páratlan látványt nyújt. Barokk stílusban épült, majd copf stílusban építették át. Maga II.János Pál pápa emelte székesegyházi rangra.

Gyönyörű épületei mellett nagy élményt nyújtanak múzeumai is, itt található a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, a Holló László Emlékmúzeum és a Déri Múzeum, melyben többek között Munkácsy Mihály festményei is megtekinthetőek.

És ez még nem minden!

A látnivalók sorát gazdagítja a Zsuzsi Erdei Vasút, az Állatkert és a Nagyerdő is, ahol az egyetem főépülete is áll, környékén gyógyfürdő, kis tó és vidámpark is található.

A Kölcsey Ferenc Megyei Művelődési Központ a legnagyobb és legmodernebb kongresszusi központ Kelet-Magyarországon.

Debreceni programok

Debrecen nem csak látnivalóival és fürdőivel vonzza a látogatókat, hanem igen sokszínű programkínálatával is. Koncertek, fesztiválok kerülnek megrendezésre minden évben mely a turistákat is ide csábítja. Többek között megrendezésre kerül a Debreceni Bor és Jazznapok és az egyik leghíresebb debreceni program, a Virágkarnevál, mely augusztus hónapban ejti ámulatba a résztvevőket.

Esküvő Debrecen csodás városában

Ha Debrecent választjuk esküvőnk helyszínéül, felejthetetlen élményben lesz részünk. Érdemes lehet a lagzit több naposra tervezni és végig járni a város nevezetességeit, az esküvő előtt akár egy fürdőben is pihenhetünk, felkészítve magunkat a Nagy Napra.

Bőséges választási lehetőség

Számos szálloda és étterem közül választhatunk az esküvői vacsora megrendezésére, de arra is van lehetőségünk, hogy kihelyezett külső helyszínen tartsuk meg az esküvőt, vagy akár az esküvői fogadást is. Akár a modernebb esküvők hívei vagyunk, akár a rusztikusabb, vintage stílus szerelmesei vagyunk, biztosan megtaláljuk a legtökéletesebb helyszínt, ami örök emlék lesz az ifjú pár és a násznép számára is.

Esküvői fotózás Debrecenben

Debrecen az esküvői fotósok körében is kedvelt helyszín, hiszen számos páratlan helyszín akad itt, ahol gyönyörű képeket készíthetünk, akár a történelmi belvárosban sétálva, a patinás épületekkel, akár a festői szépségű templomokkal a háttérben. Csodálatos képek készülhetnek az immár majd’ 200 éves múltra visszatekintő debreceni Füvészkertben is. Debrecenben egy igazi álomesküvőt szervezhetünk, csak a képzeletünk szab határt.

Lagzi után pihenés

Nászutunk céljául is bátran választhatjuk Debrecent, hiszen nem csak a hotelekben, gyógyfürdőkben és wellness szállodákban kényeztethetjük magunkat, hanem aktív kikapcsolódásban is részünk lehet, ha a sokszínű városi programok közül választunk.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (336 szavazat)