Esküvő Veszprém megye: a legszebb esküvői helyszínek egy helyen!

Ismered azt az érzést, amikor az esküvő tervezése-szervezése közben pörgeted a facebook-ot, az instát, és találsz egy szalont/virágüzletet/fodrászatot ahol a tökéletes esküvői szolgáltató dolgozik? Hát persze, hogy ismered, hiszen menyasszony vagy! Csak egy bökkenő van… az ország másik felében található.

Ilyen esetben sokan képesek órákon át utazni, hiszen mégis csak életetek nagy napja lesz, mindenből a legjobb dukál. Azonban sokszor nem látjuk a fától az erdőt, és sokkal közelebb is találhatnánk tökéletes helyszínt vagy egyéb szolgáltatót, ha körbenéznénk.

Ez a cikk a Veszprém megyei menyasszonyoknak kedvező ebből a szempontból, mert a következőkben bemutatok nektek néhány olyan várost, helyszínt, ahol álomszerű esküvői szertartást rendezhettek, és még a megyéből sem kell kitennetek a lábatokat.

Természetesen, ha éppen Nyíregyházán olvasod ezt a cikket, és beleszeretsz Veszprémbe, akkor se akadályozzon meg semmi, hogy megtartsd álmaid menyegzőjét itt, a Balatontól egy kőhajításnyira.
Írhatnék objektíven, teljesen tárgyilagosan erről a megyéről, vagy városairól, de már csak azért sem tehetem, mert itt élek, és abszolút elfogult vagyok, ezt kimerem jelenteni. Viszont hogy az elfogultságomnak van alapja, azt be is bizonyítom Neked a következőkben.

Tarts velem, és megmutatom, milyen lehetőségek rejtőznek, ha az esküvődet Veszprém megyében tartanád!

Esküvői helyszínek Veszprém megyében: Veszprém

Kezdjük is a megyeszékhellyel. Veszprém egy kedves vidéki város a Dunántúlon. Mindent megtalálsz itt, még sincs az a nyüzsgés, mint a fővárosban.
Veszprémet a Királynék városaként is emlegetik, hiszen Szent István hitvesét, Gizellát ebben a városban koronázták magyar királynévá. Ettől kezdve szokássá vált, hogy uralkodóink hitveseit a veszprémi püspök koronázza meg.

Veszprém vidéki városi jellegének köszönhetően rengeteg zöldövezettel rendelkezik. Ha egy igazán romantikus helyszín után kutatsz, akkor a vár alatt található Szerelemsziget a Neked való hely! Kivilágított ösvények, patakpart, hatalmas fák és emlékművek állnak egyetemes harmóniában.

Esküvői fotózás helyszínnek is megállja a helyét. Természetközeli képek készülhetnek a patakparton. Az éhes násznépet rusztikus jellegű fogadók várják, de kifinomultabb, vintage hangulatú szállodák, éttermek is tárt kapukkal várnak Titeket.

Az Óváros térről a vár felé sétálva megannyi helyszín szinte kínálja magát fotózási háttérnek. A szűk macskaköves utcákon felfelé sétálva a Hősök Kapuján keresztül a várhoz juthattok, ahonnan meseszép kilátás nyílik a városra.

Én szerencsés helyzetben vagyok, hiszen bármikor kisétálhatok István és Gizella szobrához, és mellettük állva hosszú percekig is tudom bámulni az elém táruló városképet. Látni, hogyan andalognak a párok a Szerelemsziget kanyargós ösvényein, hogyan borul fénybe az egész város, ahogy szürkületkor felkapcsolják az utcai lámpákat.

Egy alkalommal egy friss házaspár éppen lampionokat engedett fel az égbe a vár lábánál. Szerintem könnyen bele tudod képzelni magad Te is ebbe a helyzetbe! Ismerd meg a várost még jobban Esküvő Veszprém című cikkünkből!

Esküvő Veszprém megye: Esküvő Balatonfüred

Balatonfüred a tó északi partján fekvő város. Keveredik benne a modern és a hagyományos életérzés. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor egyértelműen Balatonfüredre mész.
Sétálhatsz a tóparton, nézheted, hogyan szelik a hullámokat a vitorlások, beülhetsz egy kávézóba. Ezzel az egy mondattal le is írtam egy tökéletes hétvégi programot. Ha egy egyszerű délután ilyen jó, képzeld el milyen lehet egy balatonfüredi esküvő?!

Füred bővelkedik a modern szállodákkal, de romantikus hangulatú kúriákból sincs hiány. Így két legyet üthetsz egy csapásra: tökéletes esküvői helyszín és még a vendégsereg elszállásolása sem okoz nagy fejtörést.

Nem is találhatnátok mesébe illőbb esküvői fotózási helyszínt, mint a Tagore-sétány, ahol a balatoni látkép alkotja a hátteret. Átsétálhattok a virágokkal körbefuttatott fa boltívek alatt, de a Balatonban úszó hattyúk is kellemes szereplői lehetnek néhány képnek.

Ha hajós esküvőt szerveztek, akkor pedig pont a megfelelő helyen jártok, hiszen akár a kikötőben, akár egy vitorlás fedélzetén is kimondhatjátok a boldogító igent. A kikötőben pedig két szobor is áll: a Halász és a Révész szobra. A legenda szerinte, ha megsimogatjuk a csizmájukat, akkor biztosan visszatérünk még Füredre. Tegyetek így Ti is, és akkor biztosan nem az esküvő lesz az utolsó alkalom, hogy a városban jártok!

El tudnál képzelni egy balatonfüredi esküvőt? Akkor ismerd meg még jobban a várost Esküvő Balatonfüred című cikkünkből!

Esküvő Tihany

Ha idáig arra a következtetésre jutottál, hogy nem tudsz dönteni Veszprém és Balatonfüred között, akkor ezzel most nem könnyítem meg a dolgodat: ismerd meg Tihanyt, a Balatonba nyúló Tihanyi-félsziget városát!

Tihany jelképe és egyben egyik legnagyobb nevezetessége a Tihanyi Bencés Apátság, aminek alapítólevele az egyik legrégebbi magyar nyelvemlékünk. Ebből is érezni, micsoda történelmiség lengi körbe az apátságot.

Környékét kis utcák, fogadók, kézműves udvarok és cukrászdák alkotják. Órákig lehet bolyongani és nézelődni, amit egy-egy pihenővel meg tudtok törni, ha betértek egy kávézóba felfrissülni.

A sok levendula motívumos termék és levendula ízesítésű fagyi, ital nem véletlen, hiszen itt található a híres tihanyi levendulás, ami otthont ad a Levendula Fesztiválnak. Igazán különleges látvány, ahogyan lepkék ezrei lepik el az ültetvényt. Szakemberek vezetésével pedig túrákon is részt vehettek.

Esküvő Tihanyban… nem tudok elképzelni sok dolgot, ami ennél romantikusabb lehet. A félszigetről bámulatos kilátás nyílik, amit egyszerűen muszáj megörökíteni az esküvői fotózás során.

Ha balatoni esküvő az álmod, akkor kiváló helyszín lehet Tihany. Végigautózhatjátok az egész félszigetet a part mellett, és percenkén jobbnál jobb eldugott helyekre lelhettek. A kreatív fotózás során használhattok kelléknek horgászbotokat vagy vasmacskát is.

Ha beleszerettél ebbe a városba, olvasd el Esküvő Tihany című bejegyzésünket is, amelyben bővebben is olvashatsz róla!

Esküvő Badacsony

Veszprém megye nagyon előnyösen helyezkedik el földrajzilag, hiszen egyik természet alkotta határa maga a Balaton. Az északi part kínálta lehetőségek közül Badacsony mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Dimbes-dombos vidék, öreg várak, napsütötte lankákon elterülő hosszú szőlőskertek. Mintha csak Toszkánát írtam volna le, de higgyétek el nekem, Badacsonyról beszéltem.

Az esküvőt megtarthatjátok egy szőlész-borász borházában, az udvaron egy sátorral, miközben a hajatokat a balatoni szellő fújja, háttérben a csillogó vízzel. Szinte festői látványt nyújt, ami nem csak az esküvő megtartásához tökéletes, de az esküvői fotózás „vászna’ is lehet egyben.

Mint a legtöbb parti városban, itt is van kikötő, így ha a hajózás szerelmesei vagytok, akkor Badacsonynál tovább nem is kell mennetek, megtaláltátok, amit kerestetek. Képzeld csak el, milyen romantikus lehet megtartani egy kötélceremóniát a kikötőben! Nem csak hogy passzol a hajós esküvői stílushoz, de egy igazán egyedi szertartásról is van szó!

Az esküvői menüben biztos helyet kaphatnak a badacsonyi borok, és a balatoni halak, így a régióra jellemző fogásokkal várhatjátok a távolabbról érkező vendégeket.

Olvasnál még Badacsonyról? Nézd meg Esküvő Badacsony című cikkünket is!

Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, hiszen sok elvárásnak kell megfelelnie. Sokan azért nem tudnak elmenni egy kedves barát, rokon esküvőjére, mert túl messze van.

Ha Veszprém megyeiek vagytok, és a család, barátok nagy része is a környéken lakik, akkor nem kell, és nem is érdemes messzebb keresgélnetek a tökéletes esküvői helyszín után kutatva, hiszen a megyén belül is számtalan szebbnél szebb város van, ahol az esküvőtök nem csak sima esküvő lesz, hanem maga az álomesküvő!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

Esküvő Csongrád megye

Esküvő Csongrád megye: A legjobb 6 Csongrád megyei esküvői helyszín! Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Esküvő Csongrád[...]

Elolvasom
Esküvő Fejér megye

Esküvő Fejér megye: a legtutibb esküvői helyszínek egy helyen! Igazán különleges helyszínt keresel az esküvődnek? Akkor esküvő Fejér megye: összeszedtünk[...]

Elolvasom
Esküvő Pest megye

Esküvő Pest megye: a legszebb esküvői helyszínek az ország szívében! Pest megyei menyasszonyok figyelem! Sikerült már eldönteni, hogy hol tartjátok[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém megye

Esküvő Veszprém megye: a legszebb esküvői helyszínek egy helyen! Ismered azt az érzést, amikor az esküvő tervezése-szervezése közben pörgeted a[...]

Elolvasom
Esküvő Budapest

Esküvő Budapesten: Vérpezsdítő álomesküvő, mesés kilátás és életre szóló élmények! Ki ne szeretne tökéletes esküvőt? Kinek ne lennének mesés elképzelései[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém

Felejthetetlen és mesés esküvő Veszprémben: Téged is vár a Királynék városa! Még keresed a megfelelő esküvői helyszínt, ahol biztosan emlékezetes[...]

Elolvasom
Esküvő Tokaj

„A hegy oldalában szőlők sora vár, itt tokaji aszút érlel a napsugár.” Dvihallyné Oszuskó Sarolta Egy esküvő Tokaj mesés lankáin[...]

Elolvasom
Esküvő Tihany

„Pannon táj közepén ragyogó tenger színe elé járul a rajongó ember. Napfénnyel teleszórt kéklő ég alatt tiszták az érzések, tiszták[...]

Elolvasom
Esküvő Tatabánya

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel? Akkor egy csodás esküvő Tatabánya városában pont neked való! Esküvő Tatabánya: Ismerd meg Tatabánya[...]

Elolvasom
Esküvő Szombathely

Gyönyörű és emlékezetes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szombathelyen biztosan nem okoz majd csalódást! Szombathely Vas megye és a Szombathelyi[...]

Elolvasom
Esküvő Szolnok

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szolnokon csodás választás lesz! Vár a vizek városa! Még nem találtad meg[...]

Elolvasom
Esküvő Szekszárd

„…De nem kékebb eged, s a dombod sem zöldebb Mint honi dombjaink, s a dunántúli ég.” Babits Mihály Igazán különleges[...]

Elolvasom
Esküvő Székesfehérvár

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Méghozzá történelmi helyszínen? Akkor egy esküvő Székesfehérváron nagyszerű választás lesz! Székesfehérvár a Közép-Dunántúl régió központja,[...]

Elolvasom
Esküvő Szeged

Ugye Te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz? Akkor a megoldás egy csodás esküvő Szegeden! Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa, Csongrád megye[...]

Elolvasom
Esküvő Sopron

Igazán különleges esküvői helyszínt keresel, akkor egy esküvő Sopron csodás városában remek választás lesz! Álmodd meg életed Nagy Napját és[...]

Elolvasom
Esküvő Siófok

Esküvő Siófokon? Naná! Csoda szép helyszín és romantikus hangulat vár! Siófok Somogy megyében fekvő település, a Siófoki járás központja. Népszerű[...]

Elolvasom
Esküvő Sárvár

Neked mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Sárváron! Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt,[...]

Elolvasom
Esküvő Salgótarján

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor egy esküvő Salgótarjánban remek választás lehet![...]

Elolvasom
Esküvő Pécs

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok?  Egy esküvő Pécsett felejthetetlen élményekkel[...]

Elolvasom
Esküvő Nyíregyháza

Még mindig keresgéled a tökéletes esküvői helyszínt, tanácstalan vagy merre indulj el? Akkor egy esküvő Nyíregyháza csodás helyszínein nem fog[...]

Elolvasom
Esküvő Miskolc

Esküvő Miskolcon? Remek választás, ha csodás esküvői helyszínt keresel! Ha Te is felejthetetlen esküvőre vágysz, mely garantáltan egy életre szóló[...]

Elolvasom
Esküvő Martonvásár

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ami egyszerre meseszép és kültéri esküvőre is van lehetőség, mégis különleges,[...]

Elolvasom
Esküvő Makó

Esküvő Makó: ha te is különleges esküvői helyszínt keresel! Mint mindenki más, Te is biztosan a tökéletes esküvőt álmodtad meg.[...]

Elolvasom
Esküvő Lillafüred

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ha természetközeli és látványos helyen szeretnéd tölteni életed Nagy Napját, akkor[...]

Elolvasom
Esküvő Komló

Hangulatos, természetközeli esküvő? Téged is vár egy felejthetetlen esküvő Komlón! Komló észak-baranyai város, a Komlói járás központja, 1951-ben kapott városi[...]

Elolvasom
Esküvő Kisvárda

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Kisvárdán! Ha Te is valóban felejthetetlen és élményekben gazdag lagzira vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Keszthely

Esküvő Keszthelyen: Balaton, szikrázó víztükör és mesés kilátás, mely garantáltan magával ragad! Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati[...]

Elolvasom
Esküvő Kecskemét

Még mindig nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Akkor egy esküvő Kecskeméten nagyszerű választás lesz! Kecskemét a Duna-Tisza közén[...]

Elolvasom
Esküvő Kaposvár

Téged is vár a Somogyi-dombság, és egy esküvő Kaposváron, ha lélegzetelállító esküvőre vágysz! Ismerd meg Kaposvár jellegzetességeit, használd ki a[...]

Elolvasom
Esküvő Zalaegerszeg

Esküvő Zalaegerszegen: Nézd meg a világ egyetlen Földönjáró Toronyóráját és éld át a Nagy Napot Zalaegerszegen! Ha még keresed a[...]

Elolvasom
Esküvő Kalocsa

Esküvő Kalocsa mesébe illő esküvő történelmi helyszínein! Kalocsa Bács-Kiskun megyében, a Duna partján fekszik. Jelentős történelmi múlttal rendelkezik, hiszen már[...]

Elolvasom
Esküvő Jászberény

Hangulatos, természetközeli esküvő Jászberény városában! Ha te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz, ha nem tudod hova tervezd a menyegződet, akkor itt[...]

Elolvasom
Esküvő Hollókő

Esküvő Hollókőn: Felejthetetlen álomesküvő a hagyományok és a természet szerelmeseinek! Ti is oda vagytok a hagyományokban gazdag lagzikért? Emellett gyönyörű[...]

Elolvasom
Esküvő Hajdúszoboszló

Téged is vár az Alföld, és egy csodás esküvő Hajdúszoboszlón, ha mesébe illő lagzira vágysz! Esküvő Hajdúszoboszló: ismerd meg Hajdúszoboszló[...]

Elolvasom
Esküvő Gyula

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok? A megoldás esküvő Gyulán! Gyula[...]

Elolvasom
Esküvő Győr

Felejthetetlen esküvőt szeretnél? Akkor egy esküvő Győrben, a „folyók városában” nagyszerű választás lesz! Még nem döntöttétek el, hol tartsátok a[...]

Elolvasom
Esküvő Gyöngyös

Esküvő Gyöngyösön! Ha csodás tájakra, vendégszeretetre és felejthetetlen élményekre vágysz!   Ismerd meg Gyöngyöst és a környékét! Gyöngyös Heves megyében[...]

Elolvasom
Esküvő Gödöllő

Esküvő Gödöllőn: Téged is várnak az életre szóló emlékek, karnyújtásnyira az ország szívétől! Hangulatos helyszínek, híres épületek, patinás múlt, garantáltan[...]

Elolvasom
Esküvő Esztergom

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Esztergomban! Ha Te is megismételhetetlen lagzira és valóban páratlan emlékekre vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Eger

Felejthetetlen élmények várnak a hangulatos borvidéken! Téged is vár egy csodás esküvő Egerben! Életre szóló élményeket, felejthetetlen lagzit és önfeledt[...]

Elolvasom
Esküvő Debrecen

Téged is vár a Tiszántúl és egy felejthetetlen esküvő Debrecenben! Debrecen méltán népszerű a párok körében, hiszen a városban minden[...]

Elolvasom
Esküvő Békéscsaba

Még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Esküvő Békéscsaba mesés helyszínein: ahol az álmaid valósággá válnak Békéscsaba, Magyarország egyik[...]

Elolvasom
Esküvő Balatonfüred

Vérpezsdítő hangulat, életre szóló emlékek, varázslatos kilátás – Téged is vár egy esküvő Balatonfüreden! Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő[...]

Elolvasom
Esküvő Badacsony

Esküvő Badacsonyban: Romantika, vízpart, hajók és felejthetetlen élmények!  Romantikus helyszínt keresel, ahol garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodtok, bőven állnak rendelkezésedre szolgáltatók[...]

Elolvasom
Esküvő Bábolna

Valóban felejthetetlen esküvőre vágysz?Egy esküvő Bábolnán biztos életre szóló élmény lesz!  Bábolna Komárom-Esztergom megyében fekvő város, Tatától 27, Komáromtól 15[...]

Elolvasom
5/5 - (371 szavazat)