Esküvő Veszprém megye: a legszebb esküvői helyszínek egy helyen!

Ismered azt az érzést, amikor az esküvő tervezése-szervezése közben pörgeted a facebook-ot, az instát, és találsz egy szalont/virágüzletet/fodrászatot ahol a tökéletes esküvői szolgáltató dolgozik? Hát persze, hogy ismered, hiszen menyasszony vagy! Csak egy bökkenő van… az ország másik felében található.

Ilyen esetben sokan képesek órákon át utazni, hiszen mégis csak életetek nagy napja lesz, mindenből a legjobb dukál. Azonban sokszor nem látjuk a fától az erdőt, és sokkal közelebb is találhatnánk tökéletes helyszínt vagy egyéb szolgáltatót, ha körbenéznénk.

Ez a cikk a Veszprém megyei menyasszonyoknak kedvező ebből a szempontból, mert a következőkben bemutatok nektek néhány olyan várost, helyszínt, ahol álomszerű esküvői szertartást rendezhettek, és még a megyéből sem kell kitennetek a lábatokat.

Természetesen, ha éppen Nyíregyházán olvasod ezt a cikket, és beleszeretsz Veszprémbe, akkor se akadályozzon meg semmi, hogy megtartsd álmaid menyegzőjét itt, a Balatontól egy kőhajításnyira.
Írhatnék objektíven, teljesen tárgyilagosan erről a megyéről, vagy városairól, de már csak azért sem tehetem, mert itt élek, és abszolút elfogult vagyok, ezt kimerem jelenteni. Viszont hogy az elfogultságomnak van alapja, azt be is bizonyítom Neked a következőkben.

Tarts velem, és megmutatom, milyen lehetőségek rejtőznek, ha az esküvődet Veszprém megyében tartanád!

Esküvői helyszínek Veszprém megyében: Veszprém

Kezdjük is a megyeszékhellyel. Veszprém egy kedves vidéki város a Dunántúlon. Mindent megtalálsz itt, még sincs az a nyüzsgés, mint a fővárosban.
Veszprémet a Királynék városaként is emlegetik, hiszen Szent István hitvesét, Gizellát ebben a városban koronázták magyar királynévá. Ettől kezdve szokássá vált, hogy uralkodóink hitveseit a veszprémi püspök koronázza meg.

Veszprém vidéki városi jellegének köszönhetően rengeteg zöldövezettel rendelkezik. Ha egy igazán romantikus helyszín után kutatsz, akkor a vár alatt található Szerelemsziget a Neked való hely! Kivilágított ösvények, patakpart, hatalmas fák és emlékművek állnak egyetemes harmóniában.

Esküvői fotózás helyszínnek is megállja a helyét. Természetközeli képek készülhetnek a patakparton. Az éhes násznépet rusztikus jellegű fogadók várják, de kifinomultabb, vintage hangulatú szállodák, éttermek is tárt kapukkal várnak Titeket.

Az Óváros térről a vár felé sétálva megannyi helyszín szinte kínálja magát fotózási háttérnek. A szűk macskaköves utcákon felfelé sétálva a Hősök Kapuján keresztül a várhoz juthattok, ahonnan meseszép kilátás nyílik a városra.

Én szerencsés helyzetben vagyok, hiszen bármikor kisétálhatok István és Gizella szobrához, és mellettük állva hosszú percekig is tudom bámulni az elém táruló városképet. Látni, hogyan andalognak a párok a Szerelemsziget kanyargós ösvényein, hogyan borul fénybe az egész város, ahogy szürkületkor felkapcsolják az utcai lámpákat.

Egy alkalommal egy friss házaspár éppen lampionokat engedett fel az égbe a vár lábánál. Szerintem könnyen bele tudod képzelni magad Te is ebbe a helyzetbe! Ismerd meg a várost még jobban Esküvő Veszprém című cikkünkből!

Esküvő Veszprém megye: Esküvő Balatonfüred

Balatonfüred a tó északi partján fekvő város. Keveredik benne a modern és a hagyományos életérzés. Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor egyértelműen Balatonfüredre mész.
Sétálhatsz a tóparton, nézheted, hogyan szelik a hullámokat a vitorlások, beülhetsz egy kávézóba. Ezzel az egy mondattal le is írtam egy tökéletes hétvégi programot. Ha egy egyszerű délután ilyen jó, képzeld el milyen lehet egy balatonfüredi esküvő?!

Füred bővelkedik a modern szállodákkal, de romantikus hangulatú kúriákból sincs hiány. Így két legyet üthetsz egy csapásra: tökéletes esküvői helyszín és még a vendégsereg elszállásolása sem okoz nagy fejtörést.

Nem is találhatnátok mesébe illőbb esküvői fotózási helyszínt, mint a Tagore-sétány, ahol a balatoni látkép alkotja a hátteret. Átsétálhattok a virágokkal körbefuttatott fa boltívek alatt, de a Balatonban úszó hattyúk is kellemes szereplői lehetnek néhány képnek.

Ha hajós esküvőt szerveztek, akkor pedig pont a megfelelő helyen jártok, hiszen akár a kikötőben, akár egy vitorlás fedélzetén is kimondhatjátok a boldogító igent. A kikötőben pedig két szobor is áll: a Halász és a Révész szobra. A legenda szerinte, ha megsimogatjuk a csizmájukat, akkor biztosan visszatérünk még Füredre. Tegyetek így Ti is, és akkor biztosan nem az esküvő lesz az utolsó alkalom, hogy a városban jártok!

El tudnál képzelni egy balatonfüredi esküvőt? Akkor ismerd meg még jobban a várost Esküvő Balatonfüred című cikkünkből!

Esküvő Tihany

Ha idáig arra a következtetésre jutottál, hogy nem tudsz dönteni Veszprém és Balatonfüred között, akkor ezzel most nem könnyítem meg a dolgodat: ismerd meg Tihanyt, a Balatonba nyúló Tihanyi-félsziget városát!

Tihany jelképe és egyben egyik legnagyobb nevezetessége a Tihanyi Bencés Apátság, aminek alapítólevele az egyik legrégebbi magyar nyelvemlékünk. Ebből is érezni, micsoda történelmiség lengi körbe az apátságot.

Környékét kis utcák, fogadók, kézműves udvarok és cukrászdák alkotják. Órákig lehet bolyongani és nézelődni, amit egy-egy pihenővel meg tudtok törni, ha betértek egy kávézóba felfrissülni.

A sok levendula motívumos termék és levendula ízesítésű fagyi, ital nem véletlen, hiszen itt található a híres tihanyi levendulás, ami otthont ad a Levendula Fesztiválnak. Igazán különleges látvány, ahogyan lepkék ezrei lepik el az ültetvényt. Szakemberek vezetésével pedig túrákon is részt vehettek.

Esküvő Tihanyban… nem tudok elképzelni sok dolgot, ami ennél romantikusabb lehet. A félszigetről bámulatos kilátás nyílik, amit egyszerűen muszáj megörökíteni az esküvői fotózás során.

Ha balatoni esküvő az álmod, akkor kiváló helyszín lehet Tihany. Végigautózhatjátok az egész félszigetet a part mellett, és percenkén jobbnál jobb eldugott helyekre lelhettek. A kreatív fotózás során használhattok kelléknek horgászbotokat vagy vasmacskát is.

Ha beleszerettél ebbe a városba, olvasd el Esküvő Tihany című bejegyzésünket is, amelyben bővebben is olvashatsz róla!

Esküvő Badacsony

Veszprém megye nagyon előnyösen helyezkedik el földrajzilag, hiszen egyik természet alkotta határa maga a Balaton. Az északi part kínálta lehetőségek közül Badacsony mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Dimbes-dombos vidék, öreg várak, napsütötte lankákon elterülő hosszú szőlőskertek. Mintha csak Toszkánát írtam volna le, de higgyétek el nekem, Badacsonyról beszéltem.

Az esküvőt megtarthatjátok egy szőlész-borász borházában, az udvaron egy sátorral, miközben a hajatokat a balatoni szellő fújja, háttérben a csillogó vízzel. Szinte festői látványt nyújt, ami nem csak az esküvő megtartásához tökéletes, de az esküvői fotózás „vászna’ is lehet egyben.

Mint a legtöbb parti városban, itt is van kikötő, így ha a hajózás szerelmesei vagytok, akkor Badacsonynál tovább nem is kell mennetek, megtaláltátok, amit kerestetek. Képzeld csak el, milyen romantikus lehet megtartani egy kötélceremóniát a kikötőben! Nem csak hogy passzol a hajós esküvői stílushoz, de egy igazán egyedi szertartásról is van szó!

Az esküvői menüben biztos helyet kaphatnak a badacsonyi borok, és a balatoni halak, így a régióra jellemző fogásokkal várhatjátok a távolabbról érkező vendégeket.

Olvasnál még Badacsonyról? Nézd meg Esküvő Badacsony című cikkünket is!

Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legnehezebb feladat, hiszen sok elvárásnak kell megfelelnie. Sokan azért nem tudnak elmenni egy kedves barát, rokon esküvőjére, mert túl messze van.

Ha Veszprém megyeiek vagytok, és a család, barátok nagy része is a környéken lakik, akkor nem kell, és nem is érdemes messzebb keresgélnetek a tökéletes esküvői helyszín után kutatva, hiszen a megyén belül is számtalan szebbnél szebb város van, ahol az esküvőtök nem csak sima esküvő lesz, hanem maga az álomesküvő!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (371 szavazat)