Esküvő Keszthelyen: Balaton, szikrázó víztükör és mesés kilátás, mely garantáltan magával ragad!

Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati sarkában fekvő város rengeteg érdekességgel és látnivalóval.

Látnivalók Keszthelyen

A Festetics-kastély, Keszthely és talán egész Magyarország egyik legismertebb, épen fent maradt kastélya, műemléke. Építése még a 18. században kezdődött, viszont csak az 1800-as évek végén fejeződött be az átépítések után.

A kastélyban található Európa legnagyobb épségben fent maradt főúri könyvtára, a Helikon könyvtár. Állandó kiállítások várják a látogatókat, az itteni Vadászati Múzeum megér egy látogatást. Persze ne feledkezzünk el a sok más színes programról se, amit a hely nyújt. Rengeteg zenés előadás, színházi darab megnézhető a kastély kertben.

Érdekességek

  • A történelem iránt érdeklődők számára rendkívül érdekes látnivaló a Balatoni Múzeum, ahol megtekinthetőek a Balaton környékének történeti, néprajzi, régészeti leletei és emlékei. Sajnos a Második Világháború alatt rengeteg értékes tárgy odaveszett, és csak néhány éve kezdődött el újra a gyűjtőmunka. Ennek ellenére így is megannyi érdekes látnivaló akad a múzeumban.
  • A keszthelyi Csigaparlament egy, a világon egyedülálló közel 8 méter hosszúságú makett, amelyet az 1920-ban született Miskei Ilona készített 14 éven keresztül, 1975-től 1989-ig. A makett érdekessége az, hogy körülbelül 4,5 millió darab 28 millió éves őstengeri csiga lett felhasználva elkészítéséhez. Minden egyes darabot kifejezetten a Parlament díszítését utánozva válogatta ki az ország különböző bányáiból. Ilona néni 1999-ben több külföldi potenciális vevőt utasított vissza, majd a makettet inkább felajánlotta a Viselettörténeti Múzeumnak, ahol a mai napig megtekinthető.
  • Keszthely a már felsoroltak mellett még számos látnivalóval büszkélkedhet. Többek között itt található a Cadillac Múzeum, a Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma, a Balatoni Borok Háza, és a Babamúzeum is. A borzongás kedvelőinek pedig biztosan igazi “ínyencség” lehet a Horrorárium.

Az édességek rajongóinak

Az édesszájúak számára igen érdekes lehet a kastély közvetlen szomszédságában található Marcipán Múzeum. Az előtérben egy cukrászda várja a vendégeket, akik helyben készült, házias süteményeket fogyaszthatnak. A cukrászda mögött található a múzeum, ahol 100 kiállított marcipán tekinthető meg. Mind egyedi, kézzel készített munka, leginkább a cégtulajdonos, Simonfai Jenő kezéből.

Egy kis egzotikum

A Keszthelyen található Lepke- és egzotikus hüllőkiállítás, mely a világ minden pontjáról gyűjtött össze lepkéket és rovarokat az érdeklődőknek. A különféle hüllőket 40 terráriumon keresztül mutatják be. Láthatunk óriáskígyókat, madárpókokat, siklókat, teknősöket és még számos másféle faj.

Séta a városban

A Festetics-kastély díszkapuján kilépve találjuk Keszthely Sétálóutcáját. Az utcán a mai napig állnak azok az épületek, amik anno még a Festetics uradalomban élő tisztségviselők lakhelyeiül szolgáltak. Az utca sarkában találhatjuk az egykori Amazon szállót, ami a 18. században még Szabadság Szálló néven futott. A hotel arról híres, hogy itt szállt meg 1798-ban Csokonai Vitéz Mihály.
A Sétálóutca nem hiába a város legszebb része, hisz itt ér össze oly sok stílusirányzat. Találhatunk itt barokk, klasszicista és szecessziós stílusban felépült épületeket is.

Vidám programok

A városban igen sok program várja az ide látogatókat. Több rendezvény mellett itt kerül megrendezésre a KeszthelyFest, mely a nyugat-balatoni nyár legkiemelkedőbb rendezvénye és idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre. Ellátogathatunk a Keszhelyi Sörfesztiválra is, de akár a Wartburg Találkozón is megcsodálhatjuk a szebbnél szebb felvonuló autókat.

Esküvő Keszthelyen: a romantikus esküvők szerelmeseinek!

Keszthely igazán nagyszerű esküvői helyszín, hiszen nem csupán kulturális életével vonzza a látogatókat, de sokszínűségének köszönhetően rengeteg lehetőségünk van egy igazi álomesküvőt megszervezni.

  • A szabadtéri esküvők szerelmesei bőséggel válogathatnak az esküvői helyszínek között, a festői szépségű városban számtalan lehetőség van rusztikus, vintage stílusú esküvők lebonyolítására. De a modern esküvők hívei is bizonyosan megtalálják a számukra legkedvesebb külső vagy beltéri helyszínt az esküvői vacsorához, hiszen a városban sok szolgáltató és étterem várja a jelentkezéseket.
  • Akár kisebb létszámú hangulatos esküvőről álmodunk, akár nagy létszámú lagziról, Keszthelyen biztosan megtaláljuk azokat a szolgáltatókat és helyszíneket, melyek minden elképzelésünknek megfelelnek, itt nem jelenthet gondot sem egy hajós esküvő, sem egy sátras lakodalom, de akár a messzebbről érkező vendégek elszállásolására is van lehetőségünk.

A Balatoni esküvők szerelmeseinek ideális helyszíne Keszthely

Kihasználva a Balaton közelségét, a balatoni esküvők, vagy a hajós esküvők rajongói is bátran választhatják a várost esküvőjük helyszínéül, a gyönyörű hajókon akár az esküvői szertartást is meg lehet tartani, de az esküvői fotózáshoz mindenképpen bámulatos hátteret biztosítanak.

Mesés képek a Balaton mellett

A környék az esküvői fényképészek körében is közkedvelt, hiszen a gyönyörű város és a Kastély épp úgy csodálatos háttereket biztosítanak az esküvői fényképekhez, mint a kikötőben horgonyzó hajók, a mesés Balatonnal a háttérben pedig biztosan örök emlékű esküvő fényképek készülnek.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (175 szavazat)