Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Kisvárdán!

Ha Te is valóban felejthetetlen és élményekben gazdag lagzira vágysz, akkor kiváló választás lehet egy esküvő Kisvárda városában!

Kisvárda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Kisvárdai járásban két nagy tájegység határánál fekvő város, keleten a Nyírség, nyugaton a Rétköz határolja.

Kisvárda neve a magyar vár kifejezésből ered, nevében a “Kis” szó a várostól 200 km-re található Nagyváradtól különbözteti meg.

Kisvárda a múltban

Az itt élők védelmére a 15. században megindult a várépítés. Ennek a várnak romjai ma a város kulturális életének központja.

A 16-17. század háborús évszázadai hátrányosan hatottak Magyarország gazdasági fejlődésére is. Ebben a korszakban, a vár védelmének árnyékában Kisvárda Szabolcs vármegye központja lett, mivel a kővár több ostromot is átvészelt.

Kétszáz évet követően, a polgárosodás hozott új korszakot Kisvárda életében. A fejlődést mutatta az is, hogy a település lélekszáma egy évszázad alatt ötszörösére duzzadt. Bankok, ipari és kereskedelmi vállalkozások jelentek meg, fellendült a kereskedelem.

Kisvárda napjainkban

Napjainkban Kisvárda kulturális élete élénk, emellett számos nevezetességgel és látnivalóval büszkélkedhet.

Látnivalók

  • Az 1877-ben épült, gótikus ablakokkal és barokk díszítésű ajtóval rendelkező Görögkatolikus templom igazán érdekes látnivaló. Csakúgy, mint Római katolikus templom, melynek helyén Szent László idejéből való templom állt. Ezek mellett megtekinthető a Református és az Evangélikus templom is.
  • A város legfőbb nevezetessége a kisvárdai Vár, melyben, napjainkban a Várszínház működik. A vár maradványait a 19. században vették körül parkkal, és különböző szabadtéri mulatságokat rendeztek itt. Sajnos az első világháború után igen elhanyagolták, majd 1958-1960 között állították helyre a maradványokat és 2016-tól a Nemzeti Várprogram keretében újították föl.
  • A vár történelméhez kapcsolódó érdekesség, hogy a műemlékvédelem első dokumentuma is hozzá kapcsolódik, ugyanis az itteni lakosság sokáig bontotta és hordta el a vár köveit, amit végül 1828-ban a vármegyei hatóságok írásban is megtiltottak.

Kisvárdai programok és pihenés

Kisvárda színes programokkal és rendezvényekkel várja a látogatókat, melyek között biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót. Itt kerül megrendezésre többek között a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja és a Lesz Feszt Fesztivál, mely a térség legnagyobb zenei fesztiválja.

A programok mellett bőven van lehetőségünk aktív pihenésre is, hiszen a vár körüli park igen kellemes környezetet kínál a természet szerelmeseinek egy könnyű sétára, de a Várfürdő is remek szórakozási lehetőséget kínál minden korosztály számára.

Esküvő Kisvárda városában: ha különleges esküvői helyszínt keresel!

Igazán kellemes és nyugodt esküvői helyszín Kisvárda, ahol bőven van lehetőségünk egy álomesküvő megrendezésére.

Esküvő bármilyen stílusban

Válogathatunk a helyi szolgáltatók lehetőségei közül, akik mind szeretettel, odafigyeléssel, finom ételekkel, jó hangulattal és szálláslehetőségekkel várják a házasulandókat, és a násznépet hogy a Nagy Nap tökéletes legyen.

Van lehetőségünk kültéri szertartásra, vagy beltéri esküvőre, szolid, kis létszámú, vintage stílusú menyegzőre, de akár hét határra szóló lagzira is. Bármi legyen is az elképzelésünk, itt biztosan valóra tudjuk váltani álmainkat.

Esküvői fotózás Kisvárdán

Ezek mellett igazán remek esküvői fotózási helyszín Kisvárda, hiszen számtalan szebbnél szebb helyszínnel várja az ifjú párt, hogy háttereivel emlékezetessé tegye az elkészült fényképeket. Többek között például igen emlékezetes képek készülhetnek a fentebb már említett Várnál, mely nem csak különleges hátteret ad a képekhez, de több városi program miatt kap különböző díszítéseket, így akár ezeket a látványelemeket is kihasználhatjuk.

Nászutas pihenés Kisvárdán

Ha kipihennénk az esküvő szervezés és a lagzi fáradalmait, bátran maradjunk a városban nászutunkra is, hiszen a programok, a városban helyet kapott fürdő és a látványosságok gondoskodnak az igazán jó élményekről.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (103 szavazat)