Ugye Te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz? Akkor a megoldás egy csodás esküvő Szegeden!

Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa, Csongrád megye és a Szegedi járás székhelye. A város a Tisza és a Maros találkozásánál fekszik, és méltán közkedvelt esküvői helyszín, hála temérdek előnyének és a számtalan lehetőségnek, ami az esküvőszervezést illeti.

Szeged a múltban

A régió legjelentősebb városává Nagy Lajos király uralkodása alatt vált, majd 1498-ban szabad királyi város rangot kapott. 1719. május 21-én kapott Szeged címert is, mai napig május 21-én ünneplik a város napját.

Szeged történelmének egyik legjelentősebb eseménye, amely a legtöbb változást is hozta a város életében és építészetében is, az 1879-es árvíz. Ekkor az épületek legnagyobb része elpusztult. A mai Szeged épületeinek nagy részét az árvíz után építették.

Az újjáépítésben több európai város, többek között Bécs, Berlin, Róma, Brüsszel, London és Párizs is segítettek, ezért a nagykörút egyes szakaszait ezekről a városokról nevezték el. A Szegedi vár nagy részét is az újjáépítések során bontották el. Az árvíz előttről igen kevés épület maradt fenn, köztük a Dömötör-torony, a városháza és az alsóvárosi ferences templom.

1869-ben nyílt meg Szegeden Pick Márk boltja, mely a mai Pick Szalámigyár elődje.

A trianoni békeszerződés megkötése után szerepe még inkább megnőtt, mert több elcsatolt város szerepét is átvette. 1962-ben lett Csongrád megye székhelye.

Szeged napjainkban

Szeged nem csak iparának és a szegedi pirospaprikának köszönhetően híres, hanem annak is, hogy itt található Magyarország legjobb minősítésű egyeteme, a Szegedi Tudományegyetem, melyre belföldi és külföldi diákok egyaránt felvételt nyernek.

Kedvelt turista célpont

Napjainkban Szeged a turisták körében is igen népszerű, egyik legnagyobb vonzereje az 1931 óta megrendezésre kerülő Szegedi Szabadtéri Játékok, melyet a Fogadalmi templom előtt tartanak.
Igen sok látogatót és gyógyulni vágyót vonz az Anna Gyógy-, termál-, és Élményfürdő, mely a Magyar Fürdőszövetség által 4­*-ra minősített gyógyfürdő. Emellett a városban több gyógy és termálfürdő is található.

Nevezetességek

Szeged nevezetességei közé tartozik a Móra Ferenc Múzeum, mely évente körülbelül 350 ezer látogatót fogad.
Szeged ezek mellett műemlékekben is bővelkedik. Itt található többek között a Tűzoltólaktanya, a Wagner-kripta, a Gróf-palota, a Szent Rozália-kápolna és a Raichle-palota is.

Szórakozási lehetőségek

A szórakozni vágyóknak számtalan lehetőséget és programot biztosítanak a galériák, mozik, színházak. A várost méltán hívják a régió kulturális és sportcentrumának. Itt működik a Szegedi Nemzeti Színház, ahol az ország egyik legnagyobb zenekara, a Szegedi Szimfonikus Zenekar ad koncerteket.

Az egyik legrangosabb nemzetközi dzsesszfesztivál, a Szeged Jazz Napok is a városban kerül megrendezésre, immár negyedik évtizede.

Szeged számos fesztiválnak és vásárnak ad otthont. Akár télen a Karácsonyi vásár, akár a melegebb hónapokban a Liget rendezvényei, mind számtalan szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a helyieknek és az idelátogatóknak is.

Esküvő Szegeden! Ha csodás esküvőt álmodtál meg magatoknak!

Lássuk, mik az előnyei egy szegedi esküvőnek!

  • Amennyiben Szegedet választjuk esküvőnk helyszínéül, érdemes előre tájékozódni az aktuális programokról és akár egy több napos kiruccanással egybekötni az esküvőt, hiszen biztosak lehetünk benne, hogy Szegeden nem fogunk unatkozni.
  • A számtalan program mellett természetesen a szolgáltatók, éttermek és szállodák közül is bőséggel válogathatunk.
  • A városban és környékén bármilyen stílusú és létszámú álomesküvőt megszervezhetünk, sem a szertartás helyszíne sem a násznép elszállásolása nem jelenthet gondot.
  • Akár beltéren szeretnénk elegánsabb lagzit tartani, akár szabadtéri rusztikus esküvőről álmodunk, egészen biztos, hogy megtaláljuk a tökéletes esküvői helyszínt.
  • A város arculata, természeti adottságai, templomai és építészeti remekei pedig egészen egyedülálló és különleges helyszínt biztosítanak az esküvői fotózáshoz is.
  • Amennyiben az esküvő szervezésében vagy a lagziban már elfáradtunk, nem kell messzire mennünk ahhoz sem, hogy egy igazán pihentető de élményekben gazdag belföldi nászúton vegyünk részt.

Érdekel még több esküvői helyszín Csongrád megyében? Akkor olvasd el Esküvő Makó című cikkünket is.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (154 szavazat)