Igazán különleges esküvői helyszínt keresel, akkor egy esküvő Sopron csodás városában remek választás lesz!

Álmodd meg életed Nagy Napját és éld át Sopronban! Ha tényleg lélegzetelállító helyszínt keresel, akkor a megoldás: Esküvő Sopron!

Sopron Győr-Moson-Sopron megyében fekvő, megyei jogú város, a soproni borvidék központja. Az „ország nyugati kapuja”, hiszen Ausztriától mindössze 6 kilométerre helyezkedik el az Alpokalján, A Soproni-hegység és a Fertő-tó között.

Ismerd meg Sopront

1921-ben a trianoni békeszerződés után népszavazás útján döntött a város lakossága, hogy Magyarországhoz szeretnének tartozni, így lett Sopron a „A leghűségesebb város”. Ennek emlékét őrzi a Széchenyi téren található Hűségzászló.

Számos műemlék

Sopron rengeteg kulturális értékkel és műemlékkel büszkélkedik, Magyarországon belül itt találjuk a második legtöbb műemléket. A történelmi belvárosban található a város jelképének számító Tűztorony, az eklektikus stílusú Városháza, a római kori várost felidéző Scarbantia Régészeti Park, a várost legismertebb temploma, a Kecsketemplom, a Széchenyi tér, valamint a Petőfi tér.

Ezek mellett érdemes ellátogatni a barokk stílusú Esterházy-palotákhoz, a barokkosított gótikus stílusú Szent-György templomhoz, a Szent Mihály templomhoz, de méltán híres az Evangélikus templom is.

A természet szerelmeseinek: esküvő Sopron

  • A természetbevágyók is számos helyet találhatnak az aktív kikapcsolódásra.
  • A Soproni-parkerdő a Soproni-hegység és a Balfi-dombság területén található. Itt található a Károly-kilátó, a kilenc kilátó közül a leghíresebb. A csaknem 370 km hosszú jelzett turistaút ideális azoknak, akik csupán egy kellemes sétára vágynak, de a komoly túrázók igényeinek is eleget tesz.
  • A Parkerdőben a járható utak mentén piknikező helyeket és szalonnasütőket alakítottak ki, így a pihenés garantált mindenki számára. A Parkerdő területén található a Nagycenki kastélypark, a Páneurópai Piknik emlékpark, valamint az Akadémiai Emlékerdő is.

Esküvő Sopron városában, ahol az esküvői álmok valósággá válnak!

A fentebb felsorolt a lélegzetelállító helyeknek köszönhetően tökéletes esküvői helyszín Sopron, nem csoda hát, hogy évről évre számtalan pár választja, hogy itt mondhassa ki a boldogító igent.

Egy soproni esküvőn bátran álmodhatunk nagyot

  • A környéken megannyi étterem található, melyek bármelyikében garantáltan felejthetetlen élmény lesz az esküvői vacsora, emellett a násznép elszállásolására is számos hotel közül választhatunk.
  • A kültéri menyegzők szerelmesei bátran bejárhatják a környéket és válogathatnak a csodás helyszínek közül, ahol egy kültéri esküvő vagy fogadás is megtartható.
  • Legyen szó vintage vagy rusztikus esküvőről, elegáns vagy modern esküvőről, Sopron ideális helyszín egy álomesküvő megszervezéséhez, mely biztos csodálatos élmény marad mind az ifjú pár, mind a násznép számára.

Lélegzetelállító esküvői képek

Sopron, emellett számtalan lehetőséget kínál az esküvői fényképészek számára is, hiszen tengernyi különleges esküvői fotózási helyszín közül választhatunk.

Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk, akár a belváros barokk stílusú épületei, akár a természet zöldellő fái között készülnek az esküvői fényképek. Az itt található Gloriette-kilátóból, a Sörházdombi kilátóból, Hubertusz kilátóból vagy akár a Károly-kilátóból csodás kilátás tárul elénk, és az itt készült képek biztosan csodás ékei lesznek az esküvői fényképalbumnak.

Nászút Sopronban

Természetesen ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a hajnalig tartó lagzit, táncot és az ezt megelőző hosszú szervezés fáradalmait is kipihenhetjük Sopronban. Bátran válasszuk a várost nászutunk céljául is akár, hiszen számos látnivalója és színes programjai gondoskodnak arról, hogy ne csak az esküvőnk de a nászutunk is felejthetetlen legyen.

Érdekel még több esküvői helyszín Győr-Moson-Sopron megyében? Olvasd el Esküvő Győr bejegyzésünket is és tudd meg belőle, mitől olyan fantasztikus esküvő helyszín Győr!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (417 szavazat)