Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen!

Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem is gondolkodtál? Ha szeretnéd, hogy öltözéked divatos, mégis klasszikus, hozzád illő örömanya ruha legyen, akkor olvass tovább a tippekért, és megtudhatod milyen lehetőségek közül választhatsz!

Elegáns örömanya ruhaHa édesanya vagy, akkor számodra is fontos pillanat lesz, amikor a fiad vagy a lányod kimondja az igent a Nagy Napon.

Örömanyaként az ifjú pár közelében leszel az esküvő és a lakodalom alatt is, ezért – bár nem Te leszel a középpontban -, sok tekintet fog rád szegeződni.

Az első lépés, hogy tisztában legyél, mi az, ami jól áll Neked. Ezért nem csak a hétköznapokon, de különleges alkalmakkor is figyelned kell arra, hogy a testalkatodnak megfelelő ruhát válassz.

Lássuk, mik az egyes alkatok jellemzői és ezekhez, milyen szabású ruha az ajánlott.

A különböző testalkatok

Homokóra alkat

Ha homokóra alakod van, akkor szerencsés vagy, mivel szinte minden fazon jól áll neked. A legtöbb ruha jól kihangsúlyozza nőies alakodat. Jellemzően karcsú derekad van, és vállaid valamint a csípőd azonos szélességű. Bátran szemezgethetsz a klasszikus és a modernebb vonalat képviselő örömanya ruhák között, mivel a legtöbb stílus jól fog állni. A kérdés már csak az lesz, melyikben érzed jól magad.

Körte alkat

A körte alkatra jellemzők a keskeny vállak, széles csípő és vastagabb combok. Mivel felsőtested kisebbnek tűnik, ezért ezt a részt érdemes hangsúlyoznod, míg az erősebb csípőről a figyelmet inkább levenni érdemes. Optikailag így tudod körte alkatod a homokórához közelíteni. Számodra a klasszikus vonalvezetésű ruhák állnak jól.

Alma alkat

Ha alma alkatú vagy, akkor általában nagyobb pocakod és melleid vannak, a csípő pedig nem hangsúlyos. Előnyös számodra a hangsúlyos dekoltázs, mert ez kiemeli a mellkast. A V dekoltázs igazán jól fog állni. Ha ehhez a fajta nyakkivágáshoz szűk felsőrészt választasz, ez nem csupán kihangsúlyozza, de meg is nyújtja a felsőtested.

Tölcsér alkat

Amennyiben tölcsér testalkatod van, akkor a vállaid sportosabbak és szélesebbek a csípődnél. Fordított háromszögnek is nevezik ezt a testalkatot. Részesítsd előnyben azokat a ruhákat, melyek az alsótestedet erősítik, optikailag pedig elveszik a figyelmet a felsőtestedről.

Fiús alkat

Örömanya ruha vékony hölgyekreFiús, vagy téglalap alakú testalkatod van, ha vállaid azonos szélességűek a csípőddel, a derekad nem hangsúlyos, és kis melleid vannak. Vékonyabb testalkat jellemző, hosszabb felsőtesttel és lábakkal. A cél az, hogy optikailag a homokóra alkat felé közelíts. Ennek egyik titka a mellek és a csípő hangsúlyozása.

Az apró kebleket kiemelheted egy olyan ruhával, amely mellrészen díszített vagy fodros, de a derék részt kiemelő fodrok is előnyösek számodra. Ha a klasszikus szabást részesíted előnyben, akkor egy mellrésznél erősebben díszített A-vonalú ruha is jó választás lehet.

Telt alkat

Ha telt alakod van, akkor a csípőd és melleid hangsúlyosabbak. Nem érdemes takargatni és olyan ruhát választani, ami akár méretekkel is nagyobb (mondván, hogy ápol és eltakar), mert csak öngól lesz a vége és optikailag sokkal nagyobbnak fog mutatni, mint a valóság. Egy egyenes, vagy A-vonalú ruha megfelelő választás lehet, de a csípőt kiamelő fazon is jó választás, mert így az alakod a homokóra alkatra fog hasonlítani.

Magas alkat

A magas hölgyeknek általában vagy a felsőtestük hosszabb, vagy a lábaik. Rajtad múlik, ezt hogyan hangsúlyozod, esetleg ellensúlyozod. Ennél az alkatnál inkább a ruhák hosszával gyűlhet meg a bajod. Figyelj, hogy megfelelő legyen a hosszúsága, mert ha túl rövid, esetlen, aránytalan összhatást fog kelteni.

Alacsony alkat

Az alacsony örömanyák kb. 165 centi alatt arra figyeljenek, hogy alkatukat megnyújtsák a választott ruhával, és ne még jobban összenyomják.

Örömanya ruha fazonok, típusok

Örömanyaként választhatsz számos stílusú és fazonú ruha közül, amiben büszkén állhatsz majd az ifjú pár mellé.

Pasztell és élénk színű örömanya ruha

Kosztüm

Gyakori választás az örömanyák körében a kosztüm. Lehet rövidebb vagy hosszabb szoknyával, esetleg nadrággal is viselni.

A kosztümmel nehéz mellé lőni, mivel szinte mindenkinek jól áll az egyenes fazonú, épp térd fölé érő szoknya, vagy a szélesebb szárú nadrág, ami elegánsan lezser hatást biztosít viselőjének.

Ha szélesebb csípőd van, akkor sem kell aggódni, mivel egy A-vonalú szoknyát te is bátran felvehetsz. Ha van egy kis felesleg a hasadon, az sem jelenthet gondot, mivel egy derékban szabott két részes összeállítás megfelelően karcsúsít.

Komplé

A komplé rendkívül klasszikus hatást kelt. Azonos anyagból készült ruhát és kiskabátot jelent, hasonló stílus, mint a kosztüm.

Ha szeretnél modernebb hatást elérni, de megtartani a komplé klasszikus hangulatát, akkor választhatsz eltérő anyagú, esetleg különböző színű blézert. A felsőrész ujja lehet hosszú vagy rövid is.

Megfelelő viselet templomi szertartásra, a lagziban azonban bátran le lehet vetni a kabátkát! Előnyös viselet molettebb hölgyeknek, ha térd fölött végződő szoknyával, és lazább blézerrel viselik. Jó választás még a testhez álló, merevebb anyagú ruha is ebben az esetben. A magas hölgyeken kifejezetten jól mutat a komplé, az alacsonyak viszont ügyeljenek rá, nehogy „elvesszenek” egy túl nagy vagy túl bő szoknyában.

Egyberuha

Egyberuha örömanyáknakAz örömanya is nyugodtan viselhet egy gyönyörű egyberuhát. Számos fazon közül választhat:

  • A klasszikus A-vonalú ruha a felsőtestet szorosabban követi, majd deréktól lefelé, A alakban bővül. A szoknya típusa tökéletes választás körte alakú hölgyeknek, akik szeretnék elrejteni szélesebb csípőjüket. Egy fiúsabb alkatú hölgy pedig nyugodtan viselhet egy ilyen, nőies alakot hangsúlyozó ruhát.
  • A trombita és a sellő fazon hasonló. Trombitánál combközéptől szélesedik a szoknya, míg sellő fazonnál térdtől kezdve. A szoknya bővülése lehet lazább, vagy erőteljesebb. Hogy melyiket választja, az csak azon múlik, hogy mennyire drámai hatást szeretne elérni az örömanya. A ruhák felső része szorosan követi a test vonalát. Azoknak, akik szeretnék kihangsúlyozni alakjukat, tökéletes választás bármelyik típus.
  • Ha modernebb öltözéket szeretnél, akkor a test vonalát lágyan követő, egyenes vonalú ruhát válassz! Ez a fazon jól mutat fiúsabb alakú és alacsonyabb hölgyeken is.
  • A mell alatt bővülő empire stílusú ruha tökéletes választás, ha egy kis súlyfelesleged van. Alma alakú örömanyák számára jó választás, de körte alakú hölgyek is bátran viselhetik. Az alacsonyabb alakot szépen megnyújtja.

Ruha modern örömanyáknak

A bátrabb örömanyák számára jó választás lehet még egy midi stílusú ruha, ha modernebb hatást szeretnének elérni. Ha pedig maradnának a klasszikus vonalon, akkor az A-alakban bővülő úgynevezett „tea length” szoknya-ami kb. lábszárközépig ér-, elegánsan klasszikus hatást kelt.

Az örömanya ruha színe

Pasztell színű örömanya ruhaRuha választásnál nem csak az fontos, hogy az alakodhoz melyik illik, hanem hogy a színe is megfelelő legyen. Színválasztáskor figyelembe kell venni a hajszíned, bőrtónusod, és természetesen azt, Te miben érzed jól magad.

Gyakori választás szokott lenni egy pasztell árnyalatú ruha: lágy barack vagy halványkék. Ha hideg tónusú vagy, tehát világos hajad és bőröd van, általában kék a szemed is, akkor a pasztell árnyalatok jól fognak mutatni rajtad.

A sötétebb bőrtónusú hölgyeknek gyakran a hajuk is sötétebb árnyalatú barna. Jól mutatnak rajtuk a föld színű ruhák: zöldes, barnás, sötétebb sárgás árnyalatok.

A vörös hajú örömanyák hajszínét szépen kiemeli a bordó megfelelő árnyalata, a zöld, és még a sötétkék is.

A sötétebb tónusok eleganciát sugároznak, azonban ügyelni kell rá, hogy, ne legyen annyira mély árnyalatú, hogy már összekeverhető legyen a feketével. A feketén kívül nem illik még fehéret és pirosat sem viselni.

Kiegészítők örömanya ruhához

Ha megvan a tökéletes ruha a tökéletes színben, akkor kiegészítőket is válassz hozzá, melyek igazán szépen kiemelik a ruhád és a Te szépségedet is. Régen elterjedt volt, hogy kalapot viseltek, mára azonban már nem akkora divat. Ettől függetlenül egy divatos kalap napjainkban is tökéletes kiegészítője lehet egy kosztümnek vagy egy komplénak.

Egy szép táska, kendő, vagy stóla szintén szép kiegészítése lehet az öltözéknek. Ékszer viselésekor ügyelj rá, hogy ne legyen túl hivalkodó. A visszafogottabb elegancia sokkal jobban öltöztet!

Az örömanya ruhájának kiválasztásakor szép gesztus, ha harmonizál nem csak a menyasszonyéval, hanem a koszorúslányokéval is, de mindenek előtt az az a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad benne, hiszen csak akkor fogsz tudni önfeledten együtt örülni a gyermekeddel.

Az esküvő tervezésekor a tökéletes ruha kiválasztása nem csak a menyasszonyra vár, hanem Rád is! Onnan tudod, hogy megtaláltad a megfelelő ruhát, ha nem csak jól áll, hanem kényelmesen és igazán jól tudod magad érezni benne.

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (325 szavazat)