Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen!

Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem is gondolkodtál? Ha szeretnéd, hogy öltözéked divatos, mégis klasszikus, hozzád illő örömanya ruha legyen, akkor olvass tovább a tippekért, és megtudhatod milyen lehetőségek közül választhatsz!

Elegáns örömanya ruhaHa édesanya vagy, akkor számodra is fontos pillanat lesz, amikor a fiad vagy a lányod kimondja az igent a Nagy Napon.

Örömanyaként az ifjú pár közelében leszel az esküvő és a lakodalom alatt is, ezért – bár nem Te leszel a középpontban -, sok tekintet fog rád szegeződni.

Az első lépés, hogy tisztában legyél, mi az, ami jól áll Neked. Ezért nem csak a hétköznapokon, de különleges alkalmakkor is figyelned kell arra, hogy a testalkatodnak megfelelő ruhát válassz.

Lássuk, mik az egyes alkatok jellemzői és ezekhez, milyen szabású ruha az ajánlott.

A különböző testalkatok

Homokóra alkat

Ha homokóra alakod van, akkor szerencsés vagy, mivel szinte minden fazon jól áll neked. A legtöbb ruha jól kihangsúlyozza nőies alakodat. Jellemzően karcsú derekad van, és vállaid valamint a csípőd azonos szélességű. Bátran szemezgethetsz a klasszikus és a modernebb vonalat képviselő örömanya ruhák között, mivel a legtöbb stílus jól fog állni. A kérdés már csak az lesz, melyikben érzed jól magad.

Körte alkat

A körte alkatra jellemzők a keskeny vállak, széles csípő és vastagabb combok. Mivel felsőtested kisebbnek tűnik, ezért ezt a részt érdemes hangsúlyoznod, míg az erősebb csípőről a figyelmet inkább levenni érdemes. Optikailag így tudod körte alkatod a homokórához közelíteni. Számodra a klasszikus vonalvezetésű ruhák állnak jól.

Alma alkat

Ha alma alkatú vagy, akkor általában nagyobb pocakod és melleid vannak, a csípő pedig nem hangsúlyos. Előnyös számodra a hangsúlyos dekoltázs, mert ez kiemeli a mellkast. A V dekoltázs igazán jól fog állni. Ha ehhez a fajta nyakkivágáshoz szűk felsőrészt választasz, ez nem csupán kihangsúlyozza, de meg is nyújtja a felsőtested.

Tölcsér alkat

Amennyiben tölcsér testalkatod van, akkor a vállaid sportosabbak és szélesebbek a csípődnél. Fordított háromszögnek is nevezik ezt a testalkatot. Részesítsd előnyben azokat a ruhákat, melyek az alsótestedet erősítik, optikailag pedig elveszik a figyelmet a felsőtestedről.

Fiús alkat

Örömanya ruha vékony hölgyekreFiús, vagy téglalap alakú testalkatod van, ha vállaid azonos szélességűek a csípőddel, a derekad nem hangsúlyos, és kis melleid vannak. Vékonyabb testalkat jellemző, hosszabb felsőtesttel és lábakkal. A cél az, hogy optikailag a homokóra alkat felé közelíts. Ennek egyik titka a mellek és a csípő hangsúlyozása.

Az apró kebleket kiemelheted egy olyan ruhával, amely mellrészen díszített vagy fodros, de a derék részt kiemelő fodrok is előnyösek számodra. Ha a klasszikus szabást részesíted előnyben, akkor egy mellrésznél erősebben díszített A-vonalú ruha is jó választás lehet.

Telt alkat

Ha telt alakod van, akkor a csípőd és melleid hangsúlyosabbak. Nem érdemes takargatni és olyan ruhát választani, ami akár méretekkel is nagyobb (mondván, hogy ápol és eltakar), mert csak öngól lesz a vége és optikailag sokkal nagyobbnak fog mutatni, mint a valóság. Egy egyenes, vagy A-vonalú ruha megfelelő választás lehet, de a csípőt kiamelő fazon is jó választás, mert így az alakod a homokóra alkatra fog hasonlítani.

Magas alkat

A magas hölgyeknek általában vagy a felsőtestük hosszabb, vagy a lábaik. Rajtad múlik, ezt hogyan hangsúlyozod, esetleg ellensúlyozod. Ennél az alkatnál inkább a ruhák hosszával gyűlhet meg a bajod. Figyelj, hogy megfelelő legyen a hosszúsága, mert ha túl rövid, esetlen, aránytalan összhatást fog kelteni.

Alacsony alkat

Az alacsony örömanyák kb. 165 centi alatt arra figyeljenek, hogy alkatukat megnyújtsák a választott ruhával, és ne még jobban összenyomják.

Örömanya ruha fazonok, típusok

Örömanyaként választhatsz számos stílusú és fazonú ruha közül, amiben büszkén állhatsz majd az ifjú pár mellé.

Pasztell és élénk színű örömanya ruha

Kosztüm

Gyakori választás az örömanyák körében a kosztüm. Lehet rövidebb vagy hosszabb szoknyával, esetleg nadrággal is viselni.

A kosztümmel nehéz mellé lőni, mivel szinte mindenkinek jól áll az egyenes fazonú, épp térd fölé érő szoknya, vagy a szélesebb szárú nadrág, ami elegánsan lezser hatást biztosít viselőjének.

Ha szélesebb csípőd van, akkor sem kell aggódni, mivel egy A-vonalú szoknyát te is bátran felvehetsz. Ha van egy kis felesleg a hasadon, az sem jelenthet gondot, mivel egy derékban szabott két részes összeállítás megfelelően karcsúsít.

Komplé

A komplé rendkívül klasszikus hatást kelt. Azonos anyagból készült ruhát és kiskabátot jelent, hasonló stílus, mint a kosztüm.

Ha szeretnél modernebb hatást elérni, de megtartani a komplé klasszikus hangulatát, akkor választhatsz eltérő anyagú, esetleg különböző színű blézert. A felsőrész ujja lehet hosszú vagy rövid is.

Megfelelő viselet templomi szertartásra, a lagziban azonban bátran le lehet vetni a kabátkát! Előnyös viselet molettebb hölgyeknek, ha térd fölött végződő szoknyával, és lazább blézerrel viselik. Jó választás még a testhez álló, merevebb anyagú ruha is ebben az esetben. A magas hölgyeken kifejezetten jól mutat a komplé, az alacsonyak viszont ügyeljenek rá, nehogy „elvesszenek” egy túl nagy vagy túl bő szoknyában.

Egyberuha

Egyberuha örömanyáknakAz örömanya is nyugodtan viselhet egy gyönyörű egyberuhát. Számos fazon közül választhat:

  • A klasszikus A-vonalú ruha a felsőtestet szorosabban követi, majd deréktól lefelé, A alakban bővül. A szoknya típusa tökéletes választás körte alakú hölgyeknek, akik szeretnék elrejteni szélesebb csípőjüket. Egy fiúsabb alkatú hölgy pedig nyugodtan viselhet egy ilyen, nőies alakot hangsúlyozó ruhát.
  • A trombita és a sellő fazon hasonló. Trombitánál combközéptől szélesedik a szoknya, míg sellő fazonnál térdtől kezdve. A szoknya bővülése lehet lazább, vagy erőteljesebb. Hogy melyiket választja, az csak azon múlik, hogy mennyire drámai hatást szeretne elérni az örömanya. A ruhák felső része szorosan követi a test vonalát. Azoknak, akik szeretnék kihangsúlyozni alakjukat, tökéletes választás bármelyik típus.
  • Ha modernebb öltözéket szeretnél, akkor a test vonalát lágyan követő, egyenes vonalú ruhát válassz! Ez a fazon jól mutat fiúsabb alakú és alacsonyabb hölgyeken is.
  • A mell alatt bővülő empire stílusú ruha tökéletes választás, ha egy kis súlyfelesleged van. Alma alakú örömanyák számára jó választás, de körte alakú hölgyek is bátran viselhetik. Az alacsonyabb alakot szépen megnyújtja.

Ruha modern örömanyáknak

A bátrabb örömanyák számára jó választás lehet még egy midi stílusú ruha, ha modernebb hatást szeretnének elérni. Ha pedig maradnának a klasszikus vonalon, akkor az A-alakban bővülő úgynevezett „tea length” szoknya-ami kb. lábszárközépig ér-, elegánsan klasszikus hatást kelt.

Az örömanya ruha színe

Pasztell színű örömanya ruhaRuha választásnál nem csak az fontos, hogy az alakodhoz melyik illik, hanem hogy a színe is megfelelő legyen. Színválasztáskor figyelembe kell venni a hajszíned, bőrtónusod, és természetesen azt, Te miben érzed jól magad.

Gyakori választás szokott lenni egy pasztell árnyalatú ruha: lágy barack vagy halványkék. Ha hideg tónusú vagy, tehát világos hajad és bőröd van, általában kék a szemed is, akkor a pasztell árnyalatok jól fognak mutatni rajtad.

A sötétebb bőrtónusú hölgyeknek gyakran a hajuk is sötétebb árnyalatú barna. Jól mutatnak rajtuk a föld színű ruhák: zöldes, barnás, sötétebb sárgás árnyalatok.

A vörös hajú örömanyák hajszínét szépen kiemeli a bordó megfelelő árnyalata, a zöld, és még a sötétkék is.

A sötétebb tónusok eleganciát sugároznak, azonban ügyelni kell rá, hogy, ne legyen annyira mély árnyalatú, hogy már összekeverhető legyen a feketével. A feketén kívül nem illik még fehéret és pirosat sem viselni.

Kiegészítők örömanya ruhához

Ha megvan a tökéletes ruha a tökéletes színben, akkor kiegészítőket is válassz hozzá, melyek igazán szépen kiemelik a ruhád és a Te szépségedet is. Régen elterjedt volt, hogy kalapot viseltek, mára azonban már nem akkora divat. Ettől függetlenül egy divatos kalap napjainkban is tökéletes kiegészítője lehet egy kosztümnek vagy egy komplénak.

Egy szép táska, kendő, vagy stóla szintén szép kiegészítése lehet az öltözéknek. Ékszer viselésekor ügyelj rá, hogy ne legyen túl hivalkodó. A visszafogottabb elegancia sokkal jobban öltöztet!

Az örömanya ruhájának kiválasztásakor szép gesztus, ha harmonizál nem csak a menyasszonyéval, hanem a koszorúslányokéval is, de mindenek előtt az az a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad benne, hiszen csak akkor fogsz tudni önfeledten együtt örülni a gyermekeddel.

Az esküvő tervezésekor a tökéletes ruha kiválasztása nem csak a menyasszonyra vár, hanem Rád is! Onnan tudod, hogy megtaláltad a megfelelő ruhát, ha nem csak jól áll, hanem kényelmesen és igazán jól tudod magad érezni benne.

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (325 szavazat)