Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit!

Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki merj-e próbálni valami merészebbet? Kísérleteznél a színekkel? Összezavarodtál az ezer féle menyecske ruha variáció között? Akkor ne dőlj hátra elégedetten kipipálva a „menyasszonyi ruha” feljegyzést a füzetedben, mivel a tökéletes esküvői ruha kiválasztásával még nem ért véget a ruhaválogatás! A Hozzád illő menyecske ruha megtalálása még rád vár!

Miért jó ha vagy menyecske ruha?

Hagyományos piros menyecske ruhaJogosan merülhet fel a kérdés, hogy ha már hatalmas lelkesedéssel és precizitással kiválasztottad a tökéletes menyasszonyi ruhát, akkor mégis minek Neked egyáltalán egy menyecske ruha is? A válasz egyszerű!

Amellett, hogy a menyecske ruhával egy modernebb stílusú esküvőt szépen kiegészítesz egy leheletnyi hagyományőrzéssel, a kényelmi szempont sem elhanyagolható.

Az esküvői ruha gyönyörű, de ha a lagzi alatt nem azzal akarsz foglalatoskodni, hogy a hosszú szoknyát folyamatosan emelgeted, ide-oda rakosgatod és vigyázol rá, nehogy összekoszold, akkor egy lazább, kisebb volumenű, de nem kevésbé gyönyörű menyecske ruha lesz a segítségedre.

Tapasztalatból mondom, hogy hiába szerettél bele a menyasszonyi ruhádba és hiába kényelmes viselet, az esküvő során eljön az a pillanat, amikor szeretnéd majd levenni.

A menyecske ruhát – az esküvői hagyományokon túl – pont arra találták ki, hogy a lagzi alatt a menyasszony átvehesse és így egy kényelmesebb ruhában bulizhassa végig az estét. Ráadásul anélkül, hogy kínosan figyelnie kellene arra, hogy a – sok esetben bérelt – menyasszonyi ruhának nehogy baja essen.

Ha Te is elhatároztad, hogy mindenképp szeretnél menyecske ruhát, akkor már “csak” azt kell kiválasztanod, milyen legyen!

Milyen színű legyen a menyecske ruha?

Színes menyecske ruhaA menyecske ruha kiválasztásánál az első szempont, amit át kell gondolnod, hogy milyen színű legyen.

Még ma is sok menyasszony választja a hagyományos, tűzpiros színt, ami a szűzies leánykor végét jelképezi. Azonban manapság egyre több, merészebb ara tér el ettől a hagyománytól és visel más színű ruhát.

A számodra kedves szín kiválasztásánál fontos szempont, hogy olyan árnyalatot válassz, ami Neked jól áll, passzol a bőrtónusodhoz, hajszínedhez. Ha egy színről azt gondolod, nem áll jól, de mégis azt szeretnéd viselni, akkor keresgélj annak árnyalati között. Lehet, hogy az élénkpiros nem passzol hozzád, de egy sötétebb bordó tónus már a Te színed lesz.

A színt ezen kívül az alapján is megválaszthatod, hogy milyen lesz magának az esküvőnek a színkompozíciója. Így a menyecske ruha harmonizálhat az esküvő stílusával, viselhetsz akár kéket, sárgát, zöldet, mintásat. Csak Rajtad múlik!

Milyen fazont válassz?

Ha megvan a szín, akkor a következő kérdés, hogy milyen fazonú legyen a ruha. Mint a menyasszonyi ruhánál, úgy ebben az esetben is sok különböző szabás közül válogathatnak a hölgyek. A menyecske ruha kiválasztását általában az esküvői ruha után szokták megtenni, így addigra már valószínűleg pontosan tudod, milyen szabásvonal, nyakkivágás, anyagok mutatnak jól rajtad. Ezeket a menyecske ruha kiválasztásánál is érdemes fejben tartani.

Hagyományos menyecske ruha

Modern piros menyecske ruhaHa hagyományokban bővelkedő lagzit tartotok és ehhez illő hagyományos stílusú ruhát szeretnél, akkor vannak kifejezetten magyaros szabású ruhák, fehér köténnyel a piros szoknyán, magyaros motívumokkal és fejkötővel.

Ha egyszerre hagyományos mégis modern ruhát szeretnél, akkor annak sincs akadálya, hiszen vannak modernebb változatok, például rövidebb szoknyával vagy pánt nélküli felsőrésszel.

Modern menyecske ruha

Ha kifejezetten modern szabású ruhát szeretnél, akkor csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy mit veszel fel. Készíttetheted is a ruhát, de szalonban is megveheted.

A modern menyecske ruhák előnye, hogy más alkalmakkor is felveheted, mivel stílusuk alapján koktélruhának, kisestélyinek számítanak. Ezért érdemes lehet olyat választanod, ami többféle alkalomra is felvehető.

Milyen legyen a szoknya?

Különleges szabású menyecske ruhaFelpróbálhatsz szűkebb és bővebb szoknyákat is. Tőled függ, melyikben érzed jobban magad. A bővebb szoknyában könnyebben fogsz tudni mozogni, légiesebb a hatása, kényelmesebb viselet. A szűkebb szoknyák szexisebb hatást keltenek – ami jól kiegészít egy nőies, elegánsabb menyasszonyi ruhát -, de figyelj arra, hogy olyan szabású legyen, ami nem csúszkál föl és nem kell percenként lefelé húzogatnod.

El kell döntened azt is, hogy milyen hosszú szoknyát szeretnél. Ha tipikus koktélruha stílusban gondolkodsz, akkor rövidebb szoknyák közül válogathatsz, de akár estélyi ruha stílusú, hosszabb fazonok is megfelelőek egy modern menyecske ruhájának.

Menyecske ruhának leggyakrabban rövidebb szoknyájú, koktélruhára emlékeztető ruhát szoktak választani a nők, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne számos más opció, ami közül válogathatsz! A menyecske ruhák és az esküvői ruhák szabásai között felfedezheted a hasonlóságot.

Milyen fazon áll jól Neked?

  • Ha a táncparketten szeretnél egy pörgős szoknyában táncolni, akkor a klasszikus A-vonalú szoknya lesz a befutó nálad. A felsőrésze szűken követi a tested vonalát, a szoknya viszont egyenletesen bővül. A legtöbb hölgynek jól áll ez a szabásvonal, de akkor is jó választás, ha van egy kis felesleg rajtad, vagy szélesebb a csípőd, és szeretnéd elrejteni.
  • Báli ruha fazont is választhatsz, ha nem csak az oltárnál, hanem a lakodalomban is drámai hatást szeretnél kelteni. Ez a fazont körte alakú menyasszonyoknak és fiús alkatúaknak érdemes választaniuk, akik szeretnék hangsúlyozni nőiességüket. Az alacsonyabb hölgyek vigyázzanak azzal, nehogy a túl nagy volumenű szoknyában még kisebbnek tűnjenek.
  • Választhatsz sellő vagy trombita formájú menyecske ruhát is. A sellő ruha térdtől bővül, míg a trombita combközéptől. A felsőrésze mindkét típusnak szűken követi a testet. Kifejezetten jól mutat a magasabb, homokóra alakú menyasszonyokon, de az egyenes testalkatú hölgyek kiemelhetik nőiességüket egy ilyen darabbal. Az alma és körte alakú hölgyeknek nem ajánlott, mivel a testhez simuló ruha kihangsúlyozza a has és a csípő területét.
  • Az egyenes szabású menyecske ruhák lágyan követik a test vonalát, ezért szépen mutatnak homokóra alakú menyasszonyokon, vékony testalkatú és magasabb hölgyeken is. Mivel hangsúlyozzák a test természetesen vonalát, ezért alma és körte alakú menyasszonyokon nem a legelőnyösebb.
  • Ezzel szemben az Empire fazon pont az alma és a körte típusú arák kedvelt ruhája. Mell alatt szabott ruha, aminek szoknyarésze szépen omlik alá a szabásvonaltól kezdve. Nagyon elegáns, légies megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Egyedi menyecske ruha variációk

Különleges menyecske ruha

Merész menyasszonyoknak

Ha merészebb menyecske ruhát képzeltél el magadnak, akkor választhatsz különleges szabású ruhák közül is, amelyekkel megmutathatod formás lábaidat egy szépen felsliccelt szoknyában, vagy a hátadat egy mélyebb hátkivágásban. Figyelj arra azonban, hogy a kevesebb néha több!

Menyecske ruha romantikus hangulatban

Ha a merészebb ruhák helyett inkább romantikus hangulatot szeretnél teremteni a megjelenéseddel, akkor érdemes a virágmintás, tüllös, szalagos kompozíciók között keresgélned.

Ha a romantikus hatást kiegészítenéd egy kis vintage stílussal, akkor válassz csipkével díszített ruhát. A csipke alkalmas díszítőelem arra, hogy kihangsúlyozd, amit szeretnél, például kiemelheted a mellrészt vagy a derekadat. Egy légies anyagú virágmotívumokkal díszített ruha jó választás lehet a számodra!

A lagzi arról szól, hogy önfeledten szórakozz és kényelmesen tudj pörögni-forogni a táncparketten! Így a lényeg, hogy olyan hosszú és szabású menyecske ruhát válassz, amiben ezt könnyen megteheted. Minél felszabadultabban és kényelmesebben érzed magad a ruhádban, annál jobb lesz a hangulatod is, és végső soron az számít, hogy érezd jól magad abban, amit viselsz!

Ha még több információra van szükséged arról, milyen testalkathoz, milyen szabású ruha áll jól, akkor Menyasszonyi ruha című cikkünkben bővebb leírást találsz! Ha pedig még több menyecske ruha inspirációra lenne szükséged, olvasd el a Menyecske ruha ötletek című bejegyzésünket is!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (186 szavazat)