Esküvő Badacsonyban: Romantika, vízpart, hajók és felejthetetlen élmények!

 Romantikus helyszínt keresel, ahol garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodtok, bőven állnak rendelkezésedre szolgáltatók és álomszép esküvői fotózáson is részt vehettek? A válasz mindenre: esküvő Badacsony!

Ismerd meg Badacsonyt

A Badacsony a Tapolcai-medence legmagasabb tanúhegye, a Balaton két öble közé ékelődve magasodik.

Badacsonytomaj város Veszprém megyében, a Tapolcai járásban fekszik. 2004. július 1-jén kapott városi rangot.

A település eredetileg Szent István király korától az 1950-es megyerendezésig Zala vármegyéhez tartozott. A város a Balaton északi partjának nyugati részén, a Badacsony lábánál található. A hegy a település területén fekszik, amelyet ezen kívül a régi tomaji faluközpont és Badacsonyörs alkot, valamint a nagyrészt üdülőépületekből álló Badacsony településrész.

Minden, amit a természetben szépnek ismerünk, csodálatosan együtt van itt, a Badacsony környékén. Mindenből ízelítőt kapunk, Balatonból, gyönyörű hegyekből, omlatag öreg várakból, napsütötte lankákból.

Híres borvidék

A badacsonyi borvidék 438 méter magas hegye, a Badacsony-hegy a Balaton parti hegyek fejedelme. Valóban méltó e névre, mert nem csak legnagyobb, legszebb, de a leghíresebb is valamennyi hegytárs között.

Badacsony és környékén már Nagy Lajos idejében is ismert volt a szőlőkultúra, ezért a szőlőbirtokosok már akkor kúriákat emeltek a hegy déli leejtőjén.

A badacsonyi száraz boroknak nincs párja. A remek, zamatos borok titka többek között a szubmediterrán mikroklíma és a bazaltos talaj. A közel 2000 éves borvidéken a jellegzetes, karakteres ízű, badacsonyi kéknyelű kizárólag a környéken készül, az olaszrizling is egy igazi helyi jellegzetesség, magas magnéziumtartalmának köszönhetően egészségvédő hatása is van.

Vár a nyugalom és a romantika

Még ha imádod is a nyüzsgő balatoni városokat, akkor is belopja magát a szívedbe a badacsonyi nyugalom.  A reggeli madárcsicsergés, az igazi, nagybetűs CSÖND, az erdők illata és a szőlőtőkék látványa mindent felülmúl, szinte megáll az idő.

A legromantikusabb hely, ahová érdemes kirándulást szerveznünk, az egészen biztosan a badacsonyi Rózsa-kő, mely Kisfaludy Sándor Rózájáról kapta a nevét. A kőtől vezető lépcsősoron tovább haladva a kilátóból akár órákig is gyönyörködhetünk az alattunk elterülő Balatonban és a környező hegyekben.

A badacsonyi estéknek is csodás hangulata van. A vitorláskikötőből nemcsak Badacsonyt csodálhatjuk meg, de az épp szemközt fekvő Fonyódot is. Este a sétány megtelik élettel, zenével.

Mesébe illő esküvő Badacsonyban!

Nagyszerű esküvői helyszín Badacsony

Akár szabadtéren ünnepelnétek a menyegzőtöket, akár helyi szolgáltatók helyszínei közül választanátok, garantáltan csodálatos kilátás tárul elétek. Ebben a festői környezetben páratlan, természetközeli esküvői fényképek készülhetnek, melyek megőrzik a Nagy Nap emlékeit.

Balatoni esküvők szerelmeseinek

A hajók kedvelőinek rengeteg lehetőségük van, kezdve a hajókikötőben lévő fényképezéstől egészen a meseszép hajókon történő szertartásig.
A balatoni esküvők szerelmeseinek közkedvelt helyszíne Badacsony. Itt minden elképzelhető, legyen szó hajós esküvőről, vízparti esküvőről vagy szabadtériről.

Felejthetetlen élmény

Csodás helyszínek találhatóak mind a modern esküvők kedvelőinek, mind azoknak, akik a rusztikusabb, vintage stílusú esküvőt részesítik előnyben. A vendéglőkben felséges borok kóstolására van lehetőség, igazi Balaton parti étel specialitásokat választhatunk az esküvő vacsorára. Badacsony biztosan páratlan élményt nyújt az ifjú párnak és a násznépnek is.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (467 szavazat)