Esküvői gyermekfelügyelet: gondtalan szórakozás kicsiknek és nagyoknak

Ha úgy gondolod, hogy az esküvő szervezése során a legapróbb részletekre is odafigyeltél, lehet valami mégis elkerülte a figyelmed: az unatkozó gyerekek! Ha te sem szeretnéd, hogy nyűgös gyerekek és szenvedő szülők fűszerezzék meg életetek Nagy Napját, akkor az esküvői gyermekfelügyelet tökéletes megoldás lehet a számodra!

Esküvői gyermekfelügyelet, gyerekek az esküvőn

Miért jó döntés az esküvői gyermekfelügyelet?

Biztosan Te is voltál már moziban, étteremben, esküvőn, különböző rendezvényeken, ahol egy-egy gyerek nyűgös sírdogálása, rosszalkodása zavarta az eseményt.

A családotokban, baráti társaságotokban, – így a vendégeitek között is – biztosan vannak olyanok, akiknek kisebb-nagyobb gyerekei vannak. Így ha szeretnéd elkerülni az esetleges kellemetlenségeket, akkor mindenképpen érdemes fontolóra venni a gyermekfelügyelet igénybe vételét.

Néha a családok meg tudják oldani, hogy a gyereket otthon hagyják a nagymamánál, és akkor nem kell azon aggódni, hogy fogja bírni az egész napos rendezvényt. Azonban nem muszáj lepasszolni a gyerekeket!

Természetesen vannak gyerekek, akik nagyon jól bírják az egész napos esküvőt és lagzit, szépen ülnek az asztalnál, de a legtöbb gyerek egy idő után megunja ezt.

Izgága lesz, nem tudja magát lekötni és a szüleit rángatja, hogy ők szórakoztassák és a buli vége az, hogy sem Ti, sem a gyerekek, sem a szülők nem tudnak önfeledten ünnepelni. Ennek elkerülésére érdemes az esküvői gyermekfelügyeletet választani, ezzel gondoskodtok a gyerekek és felnőttek gondtalan szórakozásáról.

Hogyan zajlik az esküvői gyermekfelügyelet?

Az általatok választott cég egy (vagy igény szerint akár több) gyermekfelügyelőt biztosít az esküvő idejére. Azt, hogy mennyi ideig álljon a rendelkezésetekre, Ti döntitek el. A gyermekfelügyelő figyel arra, hogy a gyerekek ne rosszalkodjanak, futkorásszanak, ne játsszanak veszélyes dolgokkal, mint például az étkészlet darabjai. Ehelyett lefoglalja a figyelmüket játékokkal, foglalkozásokkal, hogy a szülők is élvezhessék a lagzit.

A gondos felügyelet által a kisgyerekek szülei is tökéletesen ki tudnak kapcsolódni, és élvezni tudják az eseményt, mivel nem kell folyamatosan a gyerekekkel foglalkozni. Eközben a gyerekek is jól érzik magukat, játszhatnak, de a Nagy Nap részesei is egyben.

Számos vállalkozás van, ami esküvői gyermekfelügyeletre specializálódott. Ezek mind más és más árkategóriában mozognak, de a végső árat az fogja meghatározni, hogy pontosan hány gyermek felügyeletét kell megoldani, és mennyire széles körű játékokat, foglalkoztatásokat igényeltek számukra.

Mivel játszhatnak a gyerekek?

Esküvői gyermekfelügyelet, kisgyerekek az esküvőnA gyermekfelügyelők minden korosztály számára megfelelő játékokkal készülnek: foglalkoznak az egészen kicsi gyerekekkel, babaszőnyeggel és csörgőkkel, plüssjátékokkal készülnek. A kicsit nagyobbaknak már építőkockák, társasjátékok, babák, kisautók, színezők is a rendelkezésükre állnak.

Ezeken az „alapjátékokon” kívül van lehetőség egyéb szolgáltatások igénybevételére is. A szolgáltatótól függ, hogy ez az alapszolgáltatás része, vagy külön díj ellenében kell kérni. Ilyenek lehetnek az arcfestés, csillámtetoválás, lufihajtogatás, diavetítés, kézműves foglalkozás.

Akik egészen extra tevékenységeket is szeretnének, azok számára van lehetőség ugrálóvár felállítására, esetleg Xbox vagy Play Station játékok használatára.

Meddig lehet igénybe venni a szolgáltatást?

Az esküvő alatt a gyerekek jól el tudják foglalni magukat, azonban az éjszakába nyúló mulatság már túl hosszú lehet nekik. Ha van rá igény, a gyermekfelügyelő vállalja az altatást is, ilyenkor az ágyak, paplanok használatra készek a kicsik számára. Meg kell jegyezni, hogy nem mindig sikerül elaltatni a gyerekeket, hiszen a felpörgött hangulat miatt ők is „buliznak” a gyereksarokban, csakúgy, mint szüleik a táncparketten.

Mit tegyek, ha nincs keret gyermekfelügyeletre?

Mivel az esküvői gyermekfelügyelet plusz költséggel jár, érdemes jól megfontolni, mivel maga az esküvő sem olcsó mulatság. Ha úgy döntötök, hogy inkább nem kéritek egy gyermekfelügyelő segítségét, akkor is érdemes kialakítani gyereksarkot a kicsiknek.

Esküvői gyermekfelügyelet, foglalkoztató játékok gyerekeknek

Gyereksarok saját kezűleg is

A saját magatok által kialakított gyerekkuckóba Ti is össze tudjátok válogatni a szükséges kellékeket, akár otthonról, ismerősöktől kölcsönkérve játékokat, vagy ha megveszitek, az sem olyan nagy kiadás már a többihez képest.

Néhány színező, színes ceruza, társasjáték, babák, kisautók, gyurma, mesekönyvek, csak hogy említsek párat, amit érdemes elhelyezni a gyereksarokban.

Szabadtéri elfoglaltságok

Ezek mellett egy szabadtéri esküvőnél is bőven vannak lehetőségeink lefoglalni az apróságokat. Akár célba dobó versenyt is szervezhetünk a gyerekeknek, sőt biztosan több olyan játék is eszünkbe jut, melyeket nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is örömmel játszanak. Ezeket az elfoglaltságokat segítségül hívva gondoskodhatunk arról, hogy gyerekek és felnőttek önfeledten együtt tudjanak szórakozni.

Felmerülhet az kérdés is, hogy hol legyen a gyerekek kuckója. Célszerű úgy elhelyezni, hogy kissé szeparálva legyenek, de mégis olyan távolságban, ahol könnyen rájuk lehet látni, így a szülők is nyugodtabbak lesznek.

Ha nagyobb gyerekek is vannak, ők nyugodtan lehetnek akár külön helyiségben is, ahol csocsózhatnak, xbox-ozhatnak.

Az altatás miatt érdemes megoldani, hogy a kisebb gyerekek altatásához legyen egy külön helyiség, hiszen távolabb a hangos zenétől jobban tudnak pihenni a gyerekek. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát!

Akár igénybe veszitek egy tapasztalt gyermekfelügyelő segítségét, akár nem, egy gyereksarok kialakításával nem lőhettek mellé. Biztos vagyok benne, hogy a szülők is nagyon fogják értékelni, hogy gondoltok arra, hogy nem csak ők, hanem a gyerekek is felhőtlenül élvezhessék az esküvőtöket!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (365 szavazat)