Esküvő Gödöllőn: Téged is várnak az életre szóló emlékek, karnyújtásnyira az ország szívétől!

Hangulatos helyszínek, híres épületek, patinás múlt, garantáltan életre szóló emlékek, ez mind Gödöllő. Ha Neked is ilyen álomesküvő a vágyad, akkor a megoldás: Esküvő Gödöllő!

Gödöllő Pest megyében található, mindössze 30 km-re a fővárostól. A hangulatos kisváros a Gödöllői-dombságban, a Rákos-patak völgyében helyezkedik el.

Gödöllő nevezetességei

A város kihagyhatatlan nevezetessége a barokk stílusú Gödöllői Királyi Kastély, vagy másként a Grassalkovich-kastély, melyet Mayerhoffer András tervei alapján építettek. Megépítését követően többször bővítették a kastélyt, például istállóval, szénapadlással és színházteremmel is gazdagodott.

Sissi nyomában

A kastély híres lakói közé tartozott Ferenc József és Erzsébet királyné is, akit Sissiként is ismerhetünk. A királyné kérésére a kastélyhoz tartozó lovarda átalakításra került, ami által alkalmassá vált arra, hogy Sissi műlovarnőktől és cirkuszi lovasoktól tanuljon mutatványokat. A királyné halála után Magyarországon rengeteg parkot létesítettek, melyek közül az gödöllői az elsők között került megvalósításra.

Programok a kastélyban

A kastély számos rendezvény megrendezésére ad lehetőséget. Itt tartják az Ibolya Napot, a Vadásznapot, és az Adventi Kastélynapokat is. A Lovardában a zene kedvelői a Nemzetközi Hárfafesztiválon és a Liszt Fesztiválon is részt vehetnek.

Híres kegyhely

A zarándokok számára jelentős értéket képvisel a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika, mely a második leglátogatottabb Mária-kegyhely Magyarországon. A település régi templomára épült az új. A régi templom romjai között találtak rá egy Mária-szobrocskára. Innen ered a település kegyhellyé avatásának története. Grassalkovich Antal kezdeményezte a kápolna építtetését. Csakúgy, mint a kastély esetében is, a Bazilika is többszöri bővítésen ment keresztül az évek során.

És ez még nem minden!

  • Múzeumok: A városban található Hamvay-kúria ad otthont a Gödöllői Városi Múzeumnak és a Gödöllői Városi Mozinak is. A múzeum bemutatja Gödöllő városának alakulását egészen az őslakos reformátusoktól betelepülésétől kezdve. Az érdeklődők helytörténeti, képzőművészeti, természetrajzi kiállításon is részt vehetnek. A múzeum városnéző sétákat is szervez az érdeklődők számára. Megtekinthető például Ady Endre költőnk híres múzsájának, Lédának a villája is.
  • Világfa: Gödöllőn került kiállításra Velekei József Lajos szobrászművész 9,3 méter magas Világfa című alkotása, mely tölgyfából készült. Az alkotás a magyar népmesekincset, az égig érő fát, életfát hivatott jelképezni.
  • A város műemlékekben is bővelkedik: Egy séta során olyan épületek tekinthetők meg, mint például a volt községháza, vagy a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola műemlék épülete. A tűzoltóság előtt a Szent Flórián-szobor látható, az Erzsébet-parkban a királyné szobra található. A Szabadság-téren a Mária-oszlop és a Szent Imre-szobor kapott helyet.

Gödöllő, a természetközeli város

A természet kedvelőinek kihagyhatatlan program a gödöllői arborétum meglátogatása. Az arborétum nagy részét erdészeti kutatások segítése miatt telepítették, így az átlagos arborétumoktól eltérő jellege különlegesség az érdeklődők számára.

Színvonalas programok

Gödöllő az oda érkezőket színvonalas éttermekkel, cukrászdákkal várja, akik pedig hosszabb ideig tervezik ott tartózkodásukat, választhatnak a különböző szállások közül. Érkezésünk időpontjától függően a város rendezvényein is részt vehetünk. A gödöllői Művészetek Házában színdarabokat tekinthetünk meg. Nyáron zenés estéken vehetünk részt, az ősz beköszöntével a GödöllŐsz Fesztivál várja az érdeklődőket, télen pedig az Adventi Koncert kerül megrendezésre.

Esküvő Gödöllőn:csodás helyszín, életre szóló élmények

  • Több szálloda és étterem közül választhatunk az esküvői vacsora megrendezésére, de arra is van lehetőségünk, hogy kihelyezett külső helyszínen tartsuk meg az esküvőt, vagy akár az esküvői fogadást is.
  • Akár a modernebb esküvők hívei, akár a rusztikusabb, vintage stílus szerelmesei vagyunk, biztosan megtaláljuk a legtökéletesebb helyszínt, ami örök emlék lesz az ifjú pár és a násznép számára is.
  • Gödöllő az esküvői fotósok körében is kedvelt helyszín, hiszen számos páratlan helyszín akad itt, ahol gyönyörű képeket készíthetünk, akár a parkban sétálva, a páratlan szépségű Kastély mellett, akár a festői Bazilikával a háttérben.
  • A városban minden lehetőségünk adott, hogy egy valódi álomesküvőt rendezzünk meg, lehetőségeinknek csak a képzeletünk szab határt.

Nem találtál még tökéletes fotózási helyszínt? Akkor olvasd el az Esküvői fotózás Gödöllő – Gödöllői Arborétum cikkünket is!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (185 szavazat)