8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók

Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 8 hónappal az esküvő előtt!

8 hónappal az esküvő előtt ideje elgondolkozni és kiválasztani az esküvői ruhákat. Ebbe bele tartozik a menyasszonyi ruha, a menyecske ruha, a vőlegény öltöny, az örömanya ruha és a koszorúslányok ruhái. Az első, amit érdemes eldönteni, hogy vásárolni, bérelni, vagy varratni szeretnétek a ruhákat.

Ha ezen a kérdésen túl vagytok, akkor célszerű olyan fazonok után nézelődni, melyek a testalkatod szerint a leginkább jól fognak állni. Lehet, hogy kinéztél egy csodaszép ruhát a neten, de a szalonban felpróbálva keserű csalódás ér, mert nem úgy áll, ahogy azt elképzelted. Ne kövesd el azt a hibát, hogy ugyan azt várod el, mint ahogy a modelleken áll, hiszen ők egyrészt modellek, másrészt ezek a képek profi munkával készülnek, tökéletes fényekkel és beállításokkal. Így érthető, hogy még véletlenül sem fog ugyan az a látvány fogadni a ruhaszalon próbafülkéjében.

Ettől függetlenül, ha nyitott vagy, akkor kétség sem fér hozzá, hogy meg fogod találni a számodra tökéletes ruhát, még akkor is, ha az nem pont az lesz, amibe elsőre beleszerettél. Hidd el, királylányként fogsz ragyogni a Nagy Napon!

Esküvői ruha kiválasztása 8 hónappal az esküvő előtt

Menyasszonyi ruha kiválasztása 8 hónappal az esküvő előttA menyasszonyok többsége már szinte a lánykérés pillanatától nézegeti a menyasszonyi ruhákat, így biztosan van már elképzelésed róla, milyen ruhát szeretnél.

Ha mégsem, akkor érdemes azzal kezdened, hogy tájékozódsz arról, milyen típusú, milyen szabású menyasszonyi ruhák vannak és a te testalkatodnak melyik áll a legjobban.

Ha kölcsönözni szeretnél természetesen az esküvői ruhaszalonokban is sok segítséget kaphatsz, így könnyebben találod meg a számodra legelőnyösebb álomruhát. Plusz a szalonokban többnyire nem csak kibérelni tudod a ruhát, de meg is vásárolhatod.

Ha inkább varratni szeretnéd a menyasszonyi ruhádat, akkor is hasznos lehet előbb egy szalonban több fazont felpróbálnod, hogy a varrónőnek már pontosabb információkkal tudj szolgálni.

Milyen menyasszonyi ruhát válassz? Ezek a cikkek segíteni fognak:

Menyecske ruha kiválasztása

Menyecske ruha kiválasztása 8 hónappal az esküvő előtt

A menyecske ruha kiválasztása is fontos feladat, hiszen ennek a ruhának is kényelmesnek kell lennie és legalább akkora gondot fordítanak rá a menyasszonyok, mint a menyasszonyi ruha kiválasztására.

A hagyományos piros mellett már számos lehetőség között tudsz válogatni, színesek, extrémek, hosszúak, rövidek. Válaszd a számodra legmegfelelőbbet, hogy önfeledten tudj bulizni benne.

Íme néhány cikk segítség képpen:

A vőlegény ruhája

Mivel a vőlegényre is kíváncsi tekintetek fognak szegeződni, az ő ruhájának kiválasztásánál is figyeljetek rá, hogy stílusban és színben passzoljon a menyasszonyi ruhához. Így mindenképp szenteljetek neki annyi figyelmet, mint a menyasszony ruhájára.

Szerencsére ma már nem csupán a sima fekete szettekből lehet választani, bátran fedezzétek föl a különböző színeket és stílusokat.

Válasszatok a vőlegénynek is váltás inget, ami passzol a menyecske ruhához, vagy egy natúr színűt, amit variálhattok a menyecske ruha színéhez illő nyakkendővel, különleges kiegészítőkkel.

Ezeket a cikkeket ajánljuk ebben a témában:

Miket intézz még el 8 hónappal az esküvő előtt?

Örömanya ruha

Ennek kiválasztására is érdemes kellő figyelmet szentelni, hisz az Édesanyátok is a figyelem középpontjában lesz.

Akár varratjátok, akár szalonból kölcsönözitek, időben kezdjetek el közösen gondolkozni, tervezgetni, milyen stílusú és színű legyen.

Ahogy a többi ruha kapcsán, az örömanya ruha esetében is érdemes először az Édesanyád testalkatát, stílusát, korát figyelembe venni, és ezeknek fényében elkezdeni a keresést a tökéletes ruha után.

Ebben a cikkben kapsz ehhez segítséget:

Koszorúslányok ruháinak kiválasztása

Koszorúslányok ruháinak kiválasztása 8 hónappal az esküvő előttUgyanolyan legyen mind? Vagy csak a színük legyen azonos? Ilyen és még sok-sok megválaszolásra váró kérdés.

Mindenképp időben beszéljétek meg a koszorúslányokkal, hogy milyen kívánságaid vannak feléjük, legyen az szín, szabás, anyag, bármi.

Tartsd emellett azt is szem előtt, hogy ne erőltesd minden áron az elképzeléseidet a koszorúslányokra, hisz ők is ünnepelni érkeznek, ők is szeretnék jól érezni magukat mellettetek, feszengés nélkül. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a számukra választott ruhában jól érezzék magukat. Törekedjetek tehát a megegyezésre.

Továbbá sarkalatos pont, hogy tisztázzátok, ti fizetitek és szerzitek be a ruháikat, vagy ők saját maguknak. Dönthettek úgy, hogy ajándékba megvásároljátok, megvarratjátok nekik, ám gyakoribb szokott lenni, hogy a koszorúslányok maguknak veszik a ruhát. Ebben az esetben azt is szem előtt kell tartani, hogy a kinézett ruha költségeit minden koszorúslány tudja e vállalni.

Ha lesznek gyerekek is a koszorúslányok között, akkor velük és a szüleikkel is érdemes megbeszélni, mit vegyenek fel, ki veszi a ruháikat. Általában a gyerekek ruháival kapcsolatban nem szokott annyi elvárás felmerülni, többnyire a szín az amihez a menyasszonyok szoktak ragaszkodni. De amúgy is….egy kislány mindenben csodaszép.

Itt olvashatsz bővebben ebben a témában:

Karikagyűrűk

Manapság már számos karikagyűrű közül választhattok, akár készen veszitek, akár saját ötlet alapján gyártatjátok.

Mind anyagban, mind formában, díszítésesben bőven van választék, így nem is arra kell sok idő, hogy elkészíttessétek, hanem arra, hogy kiválasszátok a sok lehetőség közül, melyik tetszik a legjobban.

Inpsirálódjatok, nézelődjetek, hogy számotokra melyik a legjobb és közösen válasszátok ki a tökéleteset. Az esküvőtök előtt jó idővel érdemes nekiállnotok a keresésnek, főleg, ha egyedi elképzelés alapján csináltatjátok.

Milyen karikagyűrűk közül tudtok választani? Íme néhány hasznos infó kiindulásnak:

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (196 szavazat)