“Pannon táj közepén ragyogó tenger
színe elé járul a rajongó ember.
Napfénnyel teleszórt kéklő ég alatt
tiszták az érzések, tiszták a szavak.”
Kasza Béla

Te is mesés szépségű helyszínen szeretnél szerelmet vallani és hűséget esküdni életed Párjának? Akkor egy esküvő Tihanyban biztosan nem okoz csalódást!

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten, 140 km-re Budapesttől.

A Tihanyi-félsziget számos tekintetben egyedülálló, nemcsak hazánkban, Európában is. Különleges földrajzi helyzete, kialakulásának sajátosságai, mai megjelenése, földtani és történeti emlékei, ritka növény – és állatfajai a legszebb és legféltettebb kincseink közé emelik.

Ismerd meg a páratlan szépségű Tihanyt

A tihanyi táj szépségében három tó játszik fontos szerepet: a Balaton, a Külső-tó és a Belső-tó, azonban a csapadékos években feltűnik egy negyedik is: a Rátai-csáva.

A bevezető út mellett jobbra fekszik a nádassal övezett Külső-tó, mely természetvédelmi okokból elzárt a látogatók elől. Ezzel ellentétben a falu déli részén fekvő Belső-tó körül pihenőpark, játszótér és futballpálya került kiépítésre, télen pedig kedvelt korcsolya pálya, mert elsőként ez a tó fagy be.

Tihany jelképe: az Apátság

Tihany központja a Tihanyi Bencés Apátság, melyet I.András 1055-ben alapított, síremléke a román stílusú altemplomban található. Az Apátság alapítólevele az egyik legrégebbi magyar nyelvemlék. A templomot 1754-ben barokk stílusban újították fel.

A még mindig működő apátság történelmi és művészi jelentősége miatt a település jelképévé vált, itt nyáron gyakorta orgonakoncerteket rendeznek. A környéket kis utcák, terek alkotják. Hagyományos, hangulatos éttermeket, kézműves udvarokat, cukrászdákat és ajándékboltokat találunk erre.

Tihany nevezetességei

Levendulás

A város nagyon híres a tihanyi levendulásról, mely Magyarország első ipari célú nagy levendulaültetvénye, ennek is köszönhető, hogy mára nem csak Tihany, de a félszigetnek is meghatározó szimbóluma lett.

Visszhang

Ma is meglévő másik nevezetesség a Tihanyi visszhang, vagy echo, mely az Apátság és a Visszhang-domb között jött létre még akkoriban, mikor az épületek nem gátolták a hang terjedését. Ma is megfigyelhető ez a jelenség, főleg tiszta, csendes időben.

Esküvő Tihanyban: a Balaton-part egyik legnépszerűbb esküvő helyszíne

Páratlan és lenyűgöző esküvői helyszín Tihany

Varázslatos hangulat

A domb keleti oldalán számos bájos éttermet találhatunk, amelyek bámulatos kilátással rendelkeznek, ezzel is felejthetetlenné téve az esküvői vacsorát.

A menyegző csodás hangulatáról nem csak a helyszín gondoskodik, hanem a környéken működő borászatok is, melyek a balatoni régió ízletes borait kínálják. Így akár az esküvői vendégvárást is egybeköthetjük egy különleges borkóstolással, de a vacsorán is bátran kínálhatjuk a tihanyi különlegességeket.

A tihanyi és környékbeli hotelekben bőven van lehetőségünk a násznép elszállásolására is, de akár kültéri esküvők megrendezésére is.

Lélegzetelállító kilátás

A dombon sétálva Tihany kikötője és a környező táj csodás látványt nyújt. Az esküvői fotózások közkedvelt helyszíne, ahol gyönyörű képek készülhetnek az ifjú párról, háttérben a Balatonnal.

A hajók szerelmese vagy?

A hajós téma kedvelőinek számtalan lehetőségük van, akár az esküvői fényképezés, akár a gyönyörű hajókon történő szertartás során.

A balatoni esküvők szerelmesei számára kiváló esküvői helyszín Tihany. Itt minden megvalósítható, akár hajós esküvőt vagy vízparti esküvőt álmodtunk meg.

A híres levendula

Szintúgy feledhetetlen élményben lehet részünk, ha az esküvői fényképezés helyszínéül a Tihanyi levendulást választjuk.

A június-július fordulóján virágzó levendulaültetvény különleges látnivaló, ahol bizonyosan örök emlékű képek készülnek.

Napjainkban közel 30 hektár nagyságú, levendulával gazdag terület található itt. A mezőn lévő növények némelyike ​​2 méter széles bokrokból áll, amelyek több ezer pillangót vonzanak és adnak káprázatos hátteret az esküvői fényképezéshez.

Legyen szó akár rusztikus, vintage stílusú esküvőről, modernebb, fényűzőbb esküvőről, vagy akár hajós esküvőről, Tihanyban minden bizonnyal meg találjuk a legmegfelelőbb helyszínt, hogy egy csodás álomesküvőt szervezhessünk.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (441 szavazat)