Vérpezsdítő hangulat, életre szóló emlékek, varázslatos kilátás – Téged is vár egy esküvő Balatonfüreden!

Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő kisváros, melyet északról a szelíd hegyek, délről a tó ölel körül. Ősi lakónegyedek, régi épületek, templomok, hangulatos szőlőskertek, parkok, vén fák adják a város csodás hangulatát, rendkívül gazdag történelmi emlékhelyekben.

Balatoni esküvő Balatonfüreden

Balatonfüred a Balaton északi partjának fővárosa, a part legrégebbi üdülőhelye

Balatonfüred ismertségét nem csupán a Balaton közelsége hozta meg, hanem szénsavas forrásai és jelentős vitorláskikötője.

2008-ban a Magyar Építőművészek Szövetségének ajánlata alapján Balatonfüred kapta a Hild János Emlékérmet, elsősorban a közterületek megújításáért, 2008. 2009. és 2010-ben pedig elnyerte a Városimázs díjat.

A város kiemelt fontossággal ápolt történelmi és kulturális hagyományaival, rendezvényeivel a Balaton kulturális Fővárosa.

Balatonfüreden évente csaknem tízezer beteg gyógyul az Állami Szívkózházban. A kórház a Gyógy téren áll a régi fürdőházak helyén. A méltán híres 1993-ban felújított Kossuth-forrás, mely fölött 12 oszlopos kútház épült, szintúgy a Gyógy-téren áll.

Ismerd meg Füredet!

Nyaranta százezrek sétálnak a Balaton egyik leghíresebb sétányán, a Tagore-sétányon, de kevesen tudják, hogy kiről nevezték el. A névadó Rabindranath Tagore volt, indiai költő. Az után nevezték el róla sétányt, hogy 1926. novemberében megérkezett a szanatóriumba, és gyógyulásának örömére fát ültetett. Az átnevezésre csak 1957-ben került sor, de addigra Tagore kezdeményezése mozgalommá nőtte ki magát: fát ültetett itt számtalan híresség, tudós, és mára már van fája Farkas Bertalannak, Gandhinak, Mandelbrotnak, Göncz Árpádnak és még több tucat híres személyiségnek.

Balatonfüred rendkívül gazdag műemlékekben is. Itt található többek között a „nemzet csalogányának” Blaha Lujzának nyaralója, az Anna Grand Hotel, a Jókai Villa, a Pálóczi-kastély, a Gombás Kúria, és a Dőry Villa.

A balatonfüredi hajókikötő előtt áll a Halász és a Révész szobra, mely a két ősi balatoni foglalkozást ábrázolja. A szobrokat Pásztor János készítette 1937-ben. A legenda szerint, ha megsimogatjuk a halász és a révész csizmáját, biztos, hogy újra visszatérünk a városba.

Esküvő Balatonfüreden: a Balaton-part egyik legkedveltebb esküvői helyszíne

Balatoni esküvő Balatonfüreden

Balatonfüred egy igazi ékkő az esküvői helyszínek között

Akár modernebb, elegánsabb esküvői helyszínt szeretnénk, akár a bohókásabb, rusztikusabb, vintage stílus áll hozzánk közelebb, biztosan megtaláljuk a számunkra tökéleteset.

Meseszép helyszínek, segítőkész szolgáltatók

A kúriák, szállodák szinte kimeríthetetlen lehetőséget biztosítanak az esküvők lebonyolítására, a vacsorák megrendezésére, vagy akár a násznép elszállásolására is. Beltéri és kültéri menyegző egyaránt megvalósítható, csodálatosan díszíthető éttermek, páratlan kertek és látkép áll a rendelkezésünkre.

Mesébe illő esküvői fényképek

Közkedvelt fényképezkedési hely a parti Tagore-sétány, ahol csodálatos képek készülhetnek az ifjú párról, háttérben a Balatonnal. A hajók kedvelőinek is rengeteg lehetőségük van, kezdve a hajókikötőben lévő fényképezéstől egészen a meseszép hajókon történő szertartásig.

A Balatoni esküvők rajongóinak

A balatoni esküvők szerelmeseinek közkedvelt helyszíne Balatonfüred. Itt minden elképzelhető, legyen szó hajós esküvőről, vízparti esküvőről vagy szabadtériről. A Nagy Nap szervezésekor csak a képzeletünk szab határt egy felejthetetlen álomesküvő megtartására.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (277 szavazat)