12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt!

Megkérték a kezedet, de nem tudod merre indulj a szervezésben?! Aggódsz, hogy valamit elfelejtettél? Akkor lássuk, mik a legfontosabb teendőid 12 hónappal az esküvő előtt!

Az esküvőszervezés egy sokszor igen hosszadalmas feladat, aminek érdemes idejében nekiállni, valamint előre átnézni, milyen feladatok várnak Rátok. Így sokkal könnyebben elkerülhető a szervezés közbeni stressz, kapkodás és veszekedés is. Ebben a cikkben – és az esküvőszervezés lépései cikksorozatunk többi részében – abban igyekszünk Neked segíteni, hogy jobban, átfogóbban, mégis részletesen átlásd, milyen lépések vezetnek el az általatok megálmodott esküvőig. Nézzük át, milyen feladatok várnak Rátok 12 hónappal az esküvő előtt.

Eljegyzés

Megtörtént a nagy esemény, melyre régóta vágytál? Köszöntünk a menyasszonyok között!

12 hónappal az esküvő előtt
Amennyiben a lánykérés előtt még nem történt meg a két család találkozása, úgy egy eljegyzési vacsora vagy ebéd megfelelő alkalom arra, hogy szeretteitek össze tudjanak ismerkedni. Ehhez bátran kérhettek segítséget, akár egy esküvőszervezőtől is, de vannak kifejezetten erre szakosodott szervezők is.

Érdemes kihasználnotok ezt a lehetőséget, hiszen nem csak a két család szempontjából lehet előnyös, hanem nektek is. Egyszerre tudathatjátok mindenkivel az örömhírt, és az esküvő tervezett időpontját is bejelenthetitek.

Emellett, azért is tartom szerencsésnek egy eljegyzési vacsora megtartását, mert az ezalatt kialakult két család közötti szimpátia és ismeretség a későbbiekben az esküvőn is nagy segítségetekre lesz.

Nem kell majd aggódnotok a feszengés miatt, sem azért, mert esetleg a két család tagjai nem találnak majd közös témát. Ha más nem, majd megbeszélik, milyen jó volt az eljegyzési ünnepség.

Esküvői dátum kitűzése

Válasszátok ki melyik évszak, hónap a legkedvesebb számotokra, amikorra a Nagy Napot szeretnétek kitűzni. Érdemes lehet a család nagyobb programjait és az ünnepnapokat is figyelembe vennetek, hogy véletlenül se ütközzön semmilyen nagyobb eseménnyel, ami miatt esetleg a meghívottak egy része nem jönne el az esküvőtökre.

Az időpont kiválasztásával együtt, döntsétek el azt is, hogy hagyományos módon, templomban is vagy csak házasságkötő teremben legyen a ceremónia, esetleg kihelyezett helyszínen szeretnétek inkább a boldogító igent kimondani. Ha az utóbbi mellett döntötök, lehetőségetek van szertartásvezető által levezetett ceremóniára, aki sokkal mobilabb, mint egy anyakönyvvezető.

Esküvő körvonalazása

12 hónappal az esküvő előttGondoljátok át és beszéljétek meg, hogy milyen esküvőre vágytok. Itt minden szóba kerülhet. Stílus, helyszín, ruhák, extrák, minden.

Kis vagy nagy létszámú esküvőt szeretnétek? Milyen stílusú, színvilágú menyegző áll szívetekhez közel? Hogyan képzelitek el a vendéglátást? Vacsora, vagy állófogadás? Éttermi vacsora, vagy külső helyszínen szertartással egybekötve?

Elegáns étteremben, tanyán, vízparton vagy akár hajón ünnepelnétek? Szeretnétek e valami extra különlegességet az esküvőtökre? Szolid vagy akár extrém helyszínre, stílusra vágytok?

Ebben a kérdéskörben segítségetekre lehetnek az alábbi cikkek:

Időpontfoglalás az Anyakönyvi Hivatalnál: legkorábban 12 hónappal az esküvő előtt

Az esküvőtök kiválasztott időpontja előtt maximum 365 nappal, minimum egy hónappal van lehetőségetek az Anyakönyvi Hivatalnál lefoglalni az általatok választott dátumot és szándéknyilatkozatot tenni.

Mindenképp vegyétek figyelembe a nyári csúcsidőszakot, amikor nagyon sok foglalás jut egy-egy napra, főképp a hétvégékre. Így mindenképp időben jelentkezzetek be a Hivatalba, nehogy lemaradjatok a választott időpontról.

A foglaláskor mindenképp egyeztessetek a szertartás részleteit illetően – a házasságkötő teremben szeretnétek tartani vagy külső helyszínen? Emellett elképzeléseiteket is elmondhatjátok, érintve itt a zenét, műsort, szülőköszöntést, dekorációt. Továbbá ekkor kaptok felvilágosítást a polgári szertartáskor felmerülő költségekről is.

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (108 szavazat)