Esküvő Miskolcon? Remek választás, ha csodás esküvői helyszínt keresel!

Ha Te is felejthetetlen esküvőre vágysz, mely garantáltan egy életre szóló élmény lesz, akkor jó helyen jársz: szervezz esküvőt Miskolcon!!

Miskolc Észak-Magyarország legnagyobb városa, Borsod-Abaúj-Zemplén megye és a Miskolci járás székhelye.

Miskolc rövid története

  • Az Északi-középhegység szívében elhelyezkedő város hosszú múltra tekint vissza, 1365-ben kapott városi rangot Nagy Lajos királytól, aki ekkoriban újíttatta fel a diósgyőri várat is.
  • A 15. században Miskolc rohamos fejlődésnek indult, a település virágzása azonban a török pusztítás miatt megszakadt, a várost felégették, és egészen a 17. század végéig adóznia kellett a töröknek.
  • Ezután sem volt felhőtlen Miskolc sorsa, 1706-ban, a Rákóczi-szabadságharc idején az osztrákok kegyetlen pusztítást végeztek itt, majd az 1711-es kolerajárvány megfelezte a lakosságot.
  • Ezt követően újra a virágzás korszaka köszöntött be a város életében. A 19. századra jelentős kulturális központtá nőtte ki magát. Itt épült meg a mai Magyarország területén található első kőszínház 1823-ban.
  • A 20. században a város korábbi képe jelentősen megváltozott. Miskolc nehézipari központ lett, megépült a Diósgyőri Acélművek, és ide helyezték ki a selmecbányai Bányászati Akadémiát, ami Miskolcon Nehézipari Műszaki Egyetem néven működött tovább.
  • Az 1990-es években az Acélműveket bezárták, és a város nehézipara hanyatlani kezdett, a lakosság száma csökkent. Ez a hanyatlás a 2000-es évekig tartott, majd ezután a turizmus és a kultúra hozta meg az újbóli virágzást, mely ma is tart.

Miskolc napjainkban

Miskolcon számos kulturális intézményt találunk. Többek között a városban találjuk a Művészetek Házát és a Miskolci Városi Szabadidőközpontot. Itt működik továbbá a Miskolci Nemzeti Színház, a Csodamalom Bábszínház, valamint Miskolctapolcán az Akropolisz Szabadtéri Színpad.

Látványosságok

A település legnépszerűbb látványosságai közé tartozik a Diósgyőri vár, mely a 14. és a 16. század között hat királyné jegyajándéka volt, ezért is nevezik a várat a „királynék várának”. A várkastély 2013-ban teljes felújításon esett át, korhű berendezési tárgyak, jelmezes animátorok, történelmi és lovagi játékok, és hagyományőrző programok várják a látogatókat.

Szórakozás

Diósgyőrből indul az erdei kisvasút, mellyel eljuthatunk Lillafüredre, Miskolc ékkövéhez. Lillafüred jelképe a Lux Kálmán tervei alapján épült Palotaszálló. A Palotaszálló alatti hegyoldalban függőkert került kialakításra, ahol a gyönyörű nővények mellett találjuk Magyarország legnagyobb függőleges esésű vízesését, mely 20 méter magas, valamint innen nyílik az Anna-mésztufabarlang bejárata.
Miskolc egyik legkedveltebb turisztikai célpontja a miskolctapolcai Barlangfürdő, mely már a 16. században a bencés szerzetesek kedvelt fürdőhelye volt.

Programok

A város számos programmal várja az érdeklődőket, itt kerül megrendezésre például az Országos grafikai biennálé, a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang, a Diósgyőri várjátékok, a Miskolci Tévéfesztivál, a Kaláka fesztivál, a Gyár fesztivál, a Rocktóber fesztivál, továbbá a Borsodi Sörfesztivál is.

Esküvő Miskolcon? Rengeteg kulturális és természeti kincsének köszönhetően ideális esküvői helyszín Miskolc!

Kimeríthetetlen adottságok az esküvőre

  • Lehetőség nyílik a vintage, rusztikus, vagy akár a modernebb, elegánsabb stílusú esküvő szerelmeseinek is valóra váltani álmukat.
  • A városban található éttermek és szállodák ideális helyszínt biztosítanak az esküvői fogadás megtartására és akár a násznép elszállásolására.
  • Akár kis létszámú, családias hangulatú, akár kültéri, sátras esküvőre, vagy nagy létszámú lagzira vágyunk Miskolcon bőven válogathatunk a szolgáltatók és a lehetőségek között.

Felejthetetlen esküvői képek

Miskolc emellett számtalan páratlan helyszínt kínál az esküvői fényképészek számára is, hiszen rengeteg különleges esküvői fotózási helyszín közül választhatunk.

Gyönyörű épületek körében, vagy mesés szépségű parkokban egyaránt fényképezkedhetünk. Kihasználhatjuk a kisvasút adta lehetőségeket, de az exrtémebb képek kedvelői akár a kalandparkba is ellátogathatnak.

Ezt az esküvőt biztosan mindenki megemlegeti…

Garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk, ha esküvői fotózási helyszínnek Miskolcot és környékét, a vízesést vagy éppen a Hámori-tavat választjuk.
Ha esküvőnket Miskolcon tartjuk, az biztosan csodálatos élmény lesz nem csupán a menyasszony és a vőlegény, hanem a násznép számára is. Itt minden adott egy igazi álomesküvő megrendezésére.

Nászút Miskolcon

Ha kipihennénk az esküvő fáradalmait, bátran válasszuk Miskolcot és környékét nászutunk céljául is, garantáltan nagyszerű élményekkel leszünk gazdagabbak, akár a lazítós, akár az aktív pihenést választjuk.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (401 szavazat)