Esküvő Budapesten: Vérpezsdítő álomesküvő, mesés kilátás és életre szóló élmények!

Ki ne szeretne tökéletes esküvőt? Kinek ne lennének mesés elképzelései a Nagy Nappal kapcsolatban? Valósítsd meg álmaid az ország szívében Budapesten!

Budapest Magyarország fővárosa, melyet nem csak az ország, de Európa szíveként is emlegetnek elhelyezkedése miatt. Innen indulnak ki a város közlekedési főútvonalai, összekötve a megyéket és európai nagyvárosokat is.

A várost a Duna két részre osztja. A jobb parton a Budai-hegység helyezkedik el, a bal parton pedig a Gödöllői-dombság övezi a Pesti-síkságot. A folyó budapesti szakaszán három sziget is elhelyezkedik: a Csepel-sziget, a Margit-sziget és a Hajógyári-sziget.

Budapest látványosságai

Egy budapesti séta során bárki megállapíthatja, hogy a város kimagasló építészeti értékkel bír, melyet az is bizonyít, hogy számos épület tartozik az UNESCO világörökségi helyszíneihez. Országházunk a harmadik legnagyobb a világon, és a legimpozánsabbak közé sorolják.

A Budai Várnegyed a város népszerű turisztikai látványossága. Három fő része a Budavári Palota, a Szent György tér, és a történelmi lakónegyed. A Palota ad otthont az igen népszerű Mesterségek ünnepének és a Borfesztiválnak is. Budapest egyik jelképe a Széchenyi lánchíd, mely a legrégebb óta biztosítja az átkelést a két városrész között a Dunán.

Mátyás templom

A Mátyás templomot magyar történelmi és bibliai jelenetek díszítik. A komolyzene kedvelői akár hangversenyeken is részt vehetnek itt, a templom tökéletes akusztikájának köszönhetően. Gyönyörű panorámája miatt érdemes ellátogatni a Mátyás templom környezetében található Halászbástyához is.

Citadella

Budapest ékkövéről, a Gellért-hegyről lenyűgöző pesti panoráma tárul az odalátogatók szeme elé. A hegy tetején pedig a Citadella várja a kirándulókat étteremmel, szállodával, valamint a kazamatákban berendezett panoptikummal. A Citadella délkeleti bástyájánál található Magyarország egyik jelképe, a Szabadság-szobor is.

Hősök tere

Kihagyhatatlan látnivaló a Hősök tere, melyen a Millenniumi emlékmű helyezkedik el, két oldalán oszlopcsarnokkal. A tér előtt fekszik az Andrássy út, ahol a hangulatos kávézók és üzletek mellett megtalálható többek között a Magyar Állami Operaház és a Postamúzeum is.

Kikapcsolódás Budapesten

A kultúra kedvelőnek számos lehetősége van kikapcsolódni Budapesten. A város rengeteg múzeummal rendelkezik, melyek bemutatják az egyetemestől kezdve az európain át a magyar történelmet, művészetet, tudományt. Érdemes ellátogatni a Magyar Nemzeti Múzeumba, a Magyar Nemzeti Galériába és a Szépművészeti Múzeumba is.

A színház kedvelőinek számtalan darabbal készül a Budapesti Operettszínház, a Magyar Állami Operaház, a Madách Színház és a Nemzeti Színház is.

Budapest megannyi gyógyhatású forrással rendelkezik, melyet az érdeklődők olyan fürdőkben élvezhetnek, mint a Széchenyi gyógyfürdő vagy a Gellért gyógyfürdő.

Aktív pihenés Budapesten

Akik szeretik a szabadtéri programokat, vagy csak sétálni a zöld övezetben, azoknak Budapest parkjai megfelelő helyszínt biztosítanak. A Népliget a város legnagyobb közparkja, ahol számos belső sétányon sétálhatnak a kikapcsolódni vágyók. A második legnagyobb közpark a Városliget. Itt terül el a Fővárosi Állat- és Növénykert is, ahol több száz állatfaj és több ezer növényfaj tekinthető meg.

Budapesten olyan sportlétesítményeket találhatunk, mint a Puskás Ferenc Stadion vagy a Papp László Budapest Sportaréna. Ezen létesítmények azonban nem csak a sport, hanem a zenei rendezvényeknek is otthont ad.

Szórakozás

A budapesti éjszakai élet kiemelt helyszínei a romkocsmák, mint például a Szimpla romkocsma, a Fogasház vagy a Dürer kert. Szórakozás szempontjából mindenképpen megemlítendő a nyaranta megrendezésre kerülő Sziget fesztivál, mely nem csak a magyarokat, de rengeteg külföldi vendéget is a városba vonz.

Esküvő Budapesten:a páratlan lehetőségek helyszíne

Budapest, szemet gyönyörködtető épületei, bámulatos panorámái igazán felejthetetlen élményt biztosítanak egy igazi álomesküvő megrendezéséhez. Itt mindenki megtalálja a szívének kedves stílushoz passzoló szolgáltatókat és helyszíneket egyaránt.

A rusztikusabb, vintage stílus kedvelő bőven válogathatnak Budapest parkjai és zöldövezetei között, ahol nem csupán kihelyezett helyszínen tartható meg az esküvői ceremónia, de az utána követő fogadást vagy akár az esküvői fotózást is megszervezhetik. A parkokban, a Várban, vagy a hegyekben számtalan szebbnél szebb helyszín várja, hogy részerei legyenek a Nagy Napnak.

A modernebb, vagy exkluzív esküvő szerelmesei számos szálloda és mesés helyszín választékából szemezgethetnek, amelyek méltán lesznek egy felejthetetlen esküvő helyszínei. Az extrém esküvők hívei is bátran elengedhetik fantáziájukat, mert számukra is rengeteg lehetőség kínálkozik a városban.

Budapest a hajók és a vízpart szerelmeseinek is

Budapesten a hajók és a vízparti esküvők rajongói is megtalálják a megfelelő helyszíneket, hiszen a Duna és hajói rengeteg lehetőséget biztosítanak.
Bármelyik stílus is áll hozzánk a legközelebb, Budapesten biztosan minden igényt kielégítő megoldásokat találunk nem csak az esküvői vacsora lebonyolítására, hanem akár a násznép elszállásolására is.

Bámulatos helyszínek az esküvői fotózáshoz

Ezek mellett Budapest nem csupán a házasulandók, de az esküvői fotósok körében is igen közkedvelt. Számos látványosságával kimeríthetetlen lehetőségeket biztosít olyan esküvői fényképezések megtartására, melynek eredményeképpen, az elkészült esküvői fotók egy életre szóló élményt képviselnek majd az ifjú párnak.

Olvasd el az Esküvői fotózás Budapest – Budai Arborétum című cikkünket, hogy még több információval gazdagodhass!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (270 szavazat)