Esküvő Pest megye: a legszebb esküvői helyszínek az ország szívében!

Pest megyei menyasszonyok figyelem! Sikerült már eldönteni, hogy hol tartjátok majd az esküvőt? Ha nem, akkor adok néhány olyan tippet, ami biztosan közel lesz a lakóhelyetekhez!

Éppen elég macerával jár leszervezni egy esküvőt, képzeld el mi lenne, ha mindezt az ország másik feléből kellene véghez vinned. Sokkal egyszerűbb, ha helyben, helyi szolgáltatókkal együttműködve készültök a nagy napra. Így mindent le tudtok ellenőrizni saját magatok, személyesen. Nem kell hosszú órákat utazni, hogy szemügyre vegyetek egy éttermet, hotelt, süteményt kóstoljatok egy cukrászdában, vagy bármi más szervezni valót intézzetek.

 

Esküvő Pest megye: Esküvő Budapest

Budapestet nem csak kis országunk, de Európa szíveként is emlegetik elhelyezkedése miatt. Ha budapesti esküvő az álmotok, akkor nem is kívánhatnátok jobb helyszínt. Innen indulnak ki a főbb közlekedési útvonalak, amik összekötik a fővárost a megyékkel, ezért a vidéki rokonok is könnyűszerrel eljuthatnak az esküvőtökre.

Budapest gyönyörű. Egy budapesti esküvő: még gyönyörűbb.

Ha nem is vagytok oda a nagyvárosi nyüzsgésért, azért el kell ismernetek, hogy fővárosunk kimagasló értékekkel bír.

A város történelmi épületeit az UNESCO is elismeri, és kevés szebb parlament létezik a világon, mint ami a mi Duna-partunkon áll. Nem is beszélve a Budavári Palotáról, a Mátyás templomról vagy a Citadelláról, hogy csak a legnépszerűbb turista látványosságokat említsem.

A Hősök tere mellett sem mehetünk el szó nélkül. Képzeld csak el, milyen ötletes esküvői képek készülhetnének ott az oszlopcsarnokkal és az emlékművel a háttérben.
Budapest egy kész kavalkád, mindent megtalálhattok, amire csak szükségetek lehet. Bármilyen stílus köré is építitek az esküvőt, a fővárosban biztosan áll valahol egy szálloda, fogadó, étterem, kastély, ami passzolni fog hozzá.

Ami szintén nagy szerencse, hogy egy budapesti esküvő a hajók és a víz szerelmeseinek is tökéletes választás. A Duna és a hajói szinte hívogatnak, hogy tartsátok ott a kötélceremóniát.

Ha pedig valami még különlegesebbet kerestek, akkor elmélázhattok azon is, milyen lenne egy esküvő, esküvői fotózás egy arborétumban! Természetközi helyszín, ami télen-nyáron páratlan varázzsal bír.

Ha tetszik az ötlet, hogy Budapesten tartsátok meg az esküvőtöket ez a cikkünk is érdekelni fog: Esküvő Budapest.

Esküvő Pest megye: Esküvő Gödöllő

Ha Pest megyében éltek és nem szeretnétek távol tartani az esküvőt, akkor Gödöllő is kiváló választás lehet.

Gödöllőn található a Grassalkovich-kastély, aminek leghíresebb lakóját talán Erzsébet királynénak kiálthatnánk ki, akit a legtöbben Sisi-ként ismernek. A királyné utasítására alakították át a lovardát, és a kastélypark felvirágoztatása is az ő nevéhez fűződik.

A kastélyban számos programot rendeznek, például a Vadásznapot vagy az Adventi Kastélynapokat is. A lovardában pedig a zene szerelmesei is találnak kedvüknek megfelelő rendezvényeket.

A település híres még a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikáról is. A kápolna építése Grassalkovich Antal kezdeményezésére történt meg. A régi templom romjaira épült aztán a bazilika. A romok között találtak egy Mária-szobrocskát, aminek köszönhetően a zarándokok számára jelentős értékkel bíró helyszíné vált a település.

Gödöllő történelmi értékkel bíró épületei műemléki besorolást kaptak. Ilyenek a községháza és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola épülete is.

A történelem iránt érdeklődők megismerhetik Gödöllő történetét egészen az őslakos reformátusok megjelenésétől kezdve. Ha az interaktívabb programok vonzanak, akkor városnéző túrákon is részt vehettek, hogy jobban megismerjétek Gödöllőt, főleg akkor, ha nem odavalósiak vagytok, de mégis gödöllői esküvő az álmotok.

Amennyiben zöldövezetben képzelitek el a nagy napot, akkor az esélyesek listájára felkerülhet a gödöllői arborétum meglátogatása is.

Gödöllőn nem csak éttermek, fogadók és szállodák várják a házasodni vágyókat, hanem parkok, zöldövezetek is, így az esküvői fotózáshoz sem kell messze menni. Egy parkban, a kastéllyal a háttérben esetleg a Bazilika mellett is készülhetnek esküvői fotók.

Ha Gödöllőt választottátok esküvőtök helyszínéül, ez a cikk is hasznotokra lesz: Esküvő Gödöllő.

Esküvő Dunakeszi

Dunakeszit Budakalásszal együtt a Dunakanyar kapujaként is emlegetik. Budapesttől csupán 15 km-re található, így a fővárosiak számára is rövid autózással könnyen megközelíthető. Nagyon közel van Budapesthez, így ha egy kis természet-közeli kikapcsolódásra vágytok, akkor nem kell messze mennetek. A természet megőrzésének érdekében védett területekkel bővelkedik a környék.

Dunakeszin történelme van a lovassportnak, ezért ha te is lóbolond vagy, akkor elgondolkodhatsz, hogy hasonló környezetben keress esküvői helyszínt.

Még 1889-ben történt, amikor Magyar Lovar Egylet-, aminek első elnöke maga gróf Széchenyi István volt-, megvette Alagpusztát és versenyeket kezdett szervezni. Az Egylet sok változáson ment keresztül az idők során, de 1994 óta ismét rendszeresen van lóverseny Alagon, hiszen minden tavasszal megrendezésre kerül a lovasmajális.

Ha a sport mellett a kultúra iránt is érdeklődsz, akkor Dunakeszin a megfelelő helyen jársz! A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban nem csak kölcsönözni tudod a könyveket, de irodalmi rendezvényekre, találkozókra is elmehetsz, és még a kicsikre is gondolnak! Gyermekfoglalkozásokkal színesítik a családosok mindennapjait.

Dunakeszi bővelkedik a látnivalókban. Már a város felé közeledve meghatározó látványt nyújt a Szent Mihály-templom, ahogy két tornyával tör az ég felé.

A Duna part itt sem okoz csalódást! Hangulatos éttermek, cukrászdák várják a parton andalgó párokat. A séta során egy késő római kikötőerődöt is megcsodálhattok a parton.

Dunakeszi-alsón található az Alagi-major, ahol egy 13. századi templomromra bukkanhattok.

Elmehettek még az alagi lóversenypályára, amitől csupán egy kőhajításnyira található a repülőtér, ahol két repülőklub is „tárt szárnyakkal” várja a repülés szerelmeseit. Így akár a magasból is megcsodálhatjátok Dunakeszit, hát még ha ezt esküvői ruhában teszitek! Képzeld csak el, milyen különleges képek készülhetnek a fellegek között!

Esküvő Szentendre

Szentendre szintén a Dunakanyarban található, ezért elmondható, hogy szemet kápráztató természeti környezet veszi körül.

Szentendrét különböző nemzetiségek kultúrája alakította azzá a várossá, amit ma ismerünk. A törökök elől menekülve rengeteg szerb talált otthonra Szentendrén, a 19. században pedig további számos német és szlovák nemzetiségű ember áramlott be az országba, akik szintén Szentendrén telepedtek le.

A város látképét is nagyban meghatározza a szerbek jelenléte. A kis utcácskákban sétálva 18. századi szerb stílusú házak alkotnak sorfalat, és egyben tökéletes hátteret a különleges fotózási helyszíneket keresők számára.

Szentendrén található a Belgrád-székesegyház, ami a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemplomaként funkcionál. A városban található templomok közül kiemelkedik díszítettségével és magasztosságával.

Ha igazi történelmi látványosságot kerestek, akkor nem hagyhatjátok ki a Keresztelő Szent János-plébániatemplomot, ami a városban található legrégebbi templom. Az évek során többszöri átalakításon ment át, amit az 1990-es években véglegesítettek. Történelmi mivoltát elismerendő, műemlékké nyilvánították.

A polgári esküvő Szentendrén könnyűszerrel megtartható a város polgármesteri hivatalában, ami a gyönyörű Városháza egyik szárnyában működik. A Városháza szintén magán viseli a szerb építési stílusjegyeket, de neobarokk részletek is feltűnhetnek az építészetet ismerők s kedvelők számára. Különleges építésének köszönhetően a város meghatározó szimbóluma lett.

Ha bárkivel beszélgetsz Szentendréről, a Skanzen biztosan szóba fog jönni. Azt pedig tudtad, hogy ha szentendrei esküvőt tartasz, akkor akár még a Skanzenben is kimondhatod a boldogító igent?

A Skanzenben felszentelt templomok várják a házasodni vágyókat, hogy több száz éves épületek falai között kössék össze az életüket. Rusztikus légkör, történelmi hangulat, vidéki látkép… ez mind a tiétek lehet egy napra, ha az álmotok nem más, mint egy esküvő Szentendrén!

Esküvő Nagykőrös

Nagykőrös az Alföldön elterülő Pest megyei városunk. Területének körülbelül harmada erdős környezetű. A város neve is az egyik jellegzetes fafajta elnevezéséből származik: a kőriséből.

Nagykőrösi esküvő esetén összeházasodhattok a városházán, ami a város központjában található a főtéren. Az épület építését már az 1700-as évek legelején elkezdték, ezért kijelenthetjük, hogy jelentős történelmi értékkel bír. Egy alkalommal még le is égett, azonban újjáépítették. Tornyát és zsindelyes tetejét is felújították, így teljes történelmi pompájában várja a menyasszonyokat és vőlegényeket.

Ahogy már említettem, a városháza a főtéren áll. Azonban a főtér mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen Nagykőrös is a fődíjasok között volt. Ezáltal a nemzetközi versenyen képviselhette kis országunkat. A végső eredmény Nagykőrös számára ezüst minősítés a szakmai munkásságért. Egy ilyen gyönyörű főtéren álomszerű körülmények uralkodnak! Bárki örömmel tartana esküvőt Nagykőrösön, ezek után szerintem már Neked sem kell sok, hogy meggyőzzelek!

A város másik jelképe a református templom, amit nagy valószínűséggel már a 12. században elkezdtek építeni. Többszöri átalakításon esett át, elbontották, majd újjá is építették, és végezetül így érte el mai formáját, amit megcsodálhatunk.

Szintén a főtéren található a Postapalota, amit 1905-ben építettek. Sajnos ezt az épületet sem kímélte egy tűzvész, ezért felújításra szorult. Azonban a kivitelezés teljes mértékben az eredeti állapot visszaállításának érdekében történt, így megőrzésre került a palota impozáns kupolája és homlokzata.

Nagykőrös arról is híres, hogy Arany János költőnk itt írta meg A walesi bárdok című költeményét. Nevét máig őrzi a település református gimnáziuma.

Nagykőrösön sétálva szökőkutak, parkok, emlékművek és szobrok kísérnek minket, szinte végig zöldövezetben. Szinte minden jegyespár ilyen környezetet keres az esküvői fotózáshoz. Ha ti is így vagytok vele, akkor nem is kérdés, egy esküvő Nagykőrösön pont nektek való lenne!

Tudom, nagyon nehéz kiválasztani azt a helyszínt, ahol a legszívesebben megtartanátok az esküvőtöket, ezért azt tanácsolom, ha Pest megyeiek vagytok, akkor csak ruccanjatok ki egy napra az egyik közeli városba.
Tapasztaljátok meg a légkört, és gondoljátok át, hogy tudtok-e azonosulni vele, el tudjátok-e képzelni magatokat az esküvői ruhátokban, amint a násznéppel ünnepeltek.

Ha pedig kiválasztottátok a megfelelő helyszínt, már csak az esküvőszervezés van hátra!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (208 szavazat)