Esküvő Pest megye: a legszebb esküvői helyszínek az ország szívében!

Pest megyei menyasszonyok figyelem! Sikerült már eldönteni, hogy hol tartjátok majd az esküvőt? Ha nem, akkor adok néhány olyan tippet, ami biztosan közel lesz a lakóhelyetekhez!

Éppen elég macerával jár leszervezni egy esküvőt, képzeld el mi lenne, ha mindezt az ország másik feléből kellene véghez vinned. Sokkal egyszerűbb, ha helyben, helyi szolgáltatókkal együttműködve készültök a nagy napra. Így mindent le tudtok ellenőrizni saját magatok, személyesen. Nem kell hosszú órákat utazni, hogy szemügyre vegyetek egy éttermet, hotelt, süteményt kóstoljatok egy cukrászdában, vagy bármi más szervezni valót intézzetek.

 

Esküvő Pest megye: Esküvő Budapest

Budapestet nem csak kis országunk, de Európa szíveként is emlegetik elhelyezkedése miatt. Ha budapesti esküvő az álmotok, akkor nem is kívánhatnátok jobb helyszínt. Innen indulnak ki a főbb közlekedési útvonalak, amik összekötik a fővárost a megyékkel, ezért a vidéki rokonok is könnyűszerrel eljuthatnak az esküvőtökre.

Budapest gyönyörű. Egy budapesti esküvő: még gyönyörűbb.

Ha nem is vagytok oda a nagyvárosi nyüzsgésért, azért el kell ismernetek, hogy fővárosunk kimagasló értékekkel bír.

A város történelmi épületeit az UNESCO is elismeri, és kevés szebb parlament létezik a világon, mint ami a mi Duna-partunkon áll. Nem is beszélve a Budavári Palotáról, a Mátyás templomról vagy a Citadelláról, hogy csak a legnépszerűbb turista látványosságokat említsem.

A Hősök tere mellett sem mehetünk el szó nélkül. Képzeld csak el, milyen ötletes esküvői képek készülhetnének ott az oszlopcsarnokkal és az emlékművel a háttérben.
Budapest egy kész kavalkád, mindent megtalálhattok, amire csak szükségetek lehet. Bármilyen stílus köré is építitek az esküvőt, a fővárosban biztosan áll valahol egy szálloda, fogadó, étterem, kastély, ami passzolni fog hozzá.

Ami szintén nagy szerencse, hogy egy budapesti esküvő a hajók és a víz szerelmeseinek is tökéletes választás. A Duna és a hajói szinte hívogatnak, hogy tartsátok ott a kötélceremóniát.

Ha pedig valami még különlegesebbet kerestek, akkor elmélázhattok azon is, milyen lenne egy esküvő, esküvői fotózás egy arborétumban! Természetközi helyszín, ami télen-nyáron páratlan varázzsal bír.

Ha tetszik az ötlet, hogy Budapesten tartsátok meg az esküvőtöket ez a cikkünk is érdekelni fog: Esküvő Budapest.

Esküvő Pest megye: Esküvő Gödöllő

Ha Pest megyében éltek és nem szeretnétek távol tartani az esküvőt, akkor Gödöllő is kiváló választás lehet.

Gödöllőn található a Grassalkovich-kastély, aminek leghíresebb lakóját talán Erzsébet királynénak kiálthatnánk ki, akit a legtöbben Sisi-ként ismernek. A királyné utasítására alakították át a lovardát, és a kastélypark felvirágoztatása is az ő nevéhez fűződik.

A kastélyban számos programot rendeznek, például a Vadásznapot vagy az Adventi Kastélynapokat is. A lovardában pedig a zene szerelmesei is találnak kedvüknek megfelelő rendezvényeket.

A település híres még a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikáról is. A kápolna építése Grassalkovich Antal kezdeményezésére történt meg. A régi templom romjaira épült aztán a bazilika. A romok között találtak egy Mária-szobrocskát, aminek köszönhetően a zarándokok számára jelentős értékkel bíró helyszíné vált a település.

Gödöllő történelmi értékkel bíró épületei műemléki besorolást kaptak. Ilyenek a községháza és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola épülete is.

A történelem iránt érdeklődők megismerhetik Gödöllő történetét egészen az őslakos reformátusok megjelenésétől kezdve. Ha az interaktívabb programok vonzanak, akkor városnéző túrákon is részt vehettek, hogy jobban megismerjétek Gödöllőt, főleg akkor, ha nem odavalósiak vagytok, de mégis gödöllői esküvő az álmotok.

Amennyiben zöldövezetben képzelitek el a nagy napot, akkor az esélyesek listájára felkerülhet a gödöllői arborétum meglátogatása is.

Gödöllőn nem csak éttermek, fogadók és szállodák várják a házasodni vágyókat, hanem parkok, zöldövezetek is, így az esküvői fotózáshoz sem kell messze menni. Egy parkban, a kastéllyal a háttérben esetleg a Bazilika mellett is készülhetnek esküvői fotók.

Ha Gödöllőt választottátok esküvőtök helyszínéül, ez a cikk is hasznotokra lesz: Esküvő Gödöllő.

Esküvő Dunakeszi

Dunakeszit Budakalásszal együtt a Dunakanyar kapujaként is emlegetik. Budapesttől csupán 15 km-re található, így a fővárosiak számára is rövid autózással könnyen megközelíthető. Nagyon közel van Budapesthez, így ha egy kis természet-közeli kikapcsolódásra vágytok, akkor nem kell messze mennetek. A természet megőrzésének érdekében védett területekkel bővelkedik a környék.

Dunakeszin történelme van a lovassportnak, ezért ha te is lóbolond vagy, akkor elgondolkodhatsz, hogy hasonló környezetben keress esküvői helyszínt.

Még 1889-ben történt, amikor Magyar Lovar Egylet-, aminek első elnöke maga gróf Széchenyi István volt-, megvette Alagpusztát és versenyeket kezdett szervezni. Az Egylet sok változáson ment keresztül az idők során, de 1994 óta ismét rendszeresen van lóverseny Alagon, hiszen minden tavasszal megrendezésre kerül a lovasmajális.

Ha a sport mellett a kultúra iránt is érdeklődsz, akkor Dunakeszin a megfelelő helyen jársz! A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárban nem csak kölcsönözni tudod a könyveket, de irodalmi rendezvényekre, találkozókra is elmehetsz, és még a kicsikre is gondolnak! Gyermekfoglalkozásokkal színesítik a családosok mindennapjait.

Dunakeszi bővelkedik a látnivalókban. Már a város felé közeledve meghatározó látványt nyújt a Szent Mihály-templom, ahogy két tornyával tör az ég felé.

A Duna part itt sem okoz csalódást! Hangulatos éttermek, cukrászdák várják a parton andalgó párokat. A séta során egy késő római kikötőerődöt is megcsodálhattok a parton.

Dunakeszi-alsón található az Alagi-major, ahol egy 13. századi templomromra bukkanhattok.

Elmehettek még az alagi lóversenypályára, amitől csupán egy kőhajításnyira található a repülőtér, ahol két repülőklub is „tárt szárnyakkal” várja a repülés szerelmeseit. Így akár a magasból is megcsodálhatjátok Dunakeszit, hát még ha ezt esküvői ruhában teszitek! Képzeld csak el, milyen különleges képek készülhetnek a fellegek között!

Esküvő Szentendre

Szentendre szintén a Dunakanyarban található, ezért elmondható, hogy szemet kápráztató természeti környezet veszi körül.

Szentendrét különböző nemzetiségek kultúrája alakította azzá a várossá, amit ma ismerünk. A törökök elől menekülve rengeteg szerb talált otthonra Szentendrén, a 19. században pedig további számos német és szlovák nemzetiségű ember áramlott be az országba, akik szintén Szentendrén telepedtek le.

A város látképét is nagyban meghatározza a szerbek jelenléte. A kis utcácskákban sétálva 18. századi szerb stílusú házak alkotnak sorfalat, és egyben tökéletes hátteret a különleges fotózási helyszíneket keresők számára.

Szentendrén található a Belgrád-székesegyház, ami a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemplomaként funkcionál. A városban található templomok közül kiemelkedik díszítettségével és magasztosságával.

Ha igazi történelmi látványosságot kerestek, akkor nem hagyhatjátok ki a Keresztelő Szent János-plébániatemplomot, ami a városban található legrégebbi templom. Az évek során többszöri átalakításon ment át, amit az 1990-es években véglegesítettek. Történelmi mivoltát elismerendő, műemlékké nyilvánították.

A polgári esküvő Szentendrén könnyűszerrel megtartható a város polgármesteri hivatalában, ami a gyönyörű Városháza egyik szárnyában működik. A Városháza szintén magán viseli a szerb építési stílusjegyeket, de neobarokk részletek is feltűnhetnek az építészetet ismerők s kedvelők számára. Különleges építésének köszönhetően a város meghatározó szimbóluma lett.

Ha bárkivel beszélgetsz Szentendréről, a Skanzen biztosan szóba fog jönni. Azt pedig tudtad, hogy ha szentendrei esküvőt tartasz, akkor akár még a Skanzenben is kimondhatod a boldogító igent?

A Skanzenben felszentelt templomok várják a házasodni vágyókat, hogy több száz éves épületek falai között kössék össze az életüket. Rusztikus légkör, történelmi hangulat, vidéki látkép… ez mind a tiétek lehet egy napra, ha az álmotok nem más, mint egy esküvő Szentendrén!

Esküvő Nagykőrös

Nagykőrös az Alföldön elterülő Pest megyei városunk. Területének körülbelül harmada erdős környezetű. A város neve is az egyik jellegzetes fafajta elnevezéséből származik: a kőriséből.

Nagykőrösi esküvő esetén összeházasodhattok a városházán, ami a város központjában található a főtéren. Az épület építését már az 1700-as évek legelején elkezdték, ezért kijelenthetjük, hogy jelentős történelmi értékkel bír. Egy alkalommal még le is égett, azonban újjáépítették. Tornyát és zsindelyes tetejét is felújították, így teljes történelmi pompájában várja a menyasszonyokat és vőlegényeket.

Ahogy már említettem, a városháza a főtéren áll. Azonban a főtér mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A 25. jubileumi Virágos Magyarország versenyen Nagykőrös is a fődíjasok között volt. Ezáltal a nemzetközi versenyen képviselhette kis országunkat. A végső eredmény Nagykőrös számára ezüst minősítés a szakmai munkásságért. Egy ilyen gyönyörű főtéren álomszerű körülmények uralkodnak! Bárki örömmel tartana esküvőt Nagykőrösön, ezek után szerintem már Neked sem kell sok, hogy meggyőzzelek!

A város másik jelképe a református templom, amit nagy valószínűséggel már a 12. században elkezdtek építeni. Többszöri átalakításon esett át, elbontották, majd újjá is építették, és végezetül így érte el mai formáját, amit megcsodálhatunk.

Szintén a főtéren található a Postapalota, amit 1905-ben építettek. Sajnos ezt az épületet sem kímélte egy tűzvész, ezért felújításra szorult. Azonban a kivitelezés teljes mértékben az eredeti állapot visszaállításának érdekében történt, így megőrzésre került a palota impozáns kupolája és homlokzata.

Nagykőrös arról is híres, hogy Arany János költőnk itt írta meg A walesi bárdok című költeményét. Nevét máig őrzi a település református gimnáziuma.

Nagykőrösön sétálva szökőkutak, parkok, emlékművek és szobrok kísérnek minket, szinte végig zöldövezetben. Szinte minden jegyespár ilyen környezetet keres az esküvői fotózáshoz. Ha ti is így vagytok vele, akkor nem is kérdés, egy esküvő Nagykőrösön pont nektek való lenne!

Tudom, nagyon nehéz kiválasztani azt a helyszínt, ahol a legszívesebben megtartanátok az esküvőtöket, ezért azt tanácsolom, ha Pest megyeiek vagytok, akkor csak ruccanjatok ki egy napra az egyik közeli városba.
Tapasztaljátok meg a légkört, és gondoljátok át, hogy tudtok-e azonosulni vele, el tudjátok-e képzelni magatokat az esküvői ruhátokban, amint a násznéppel ünnepeltek.

Ha pedig kiválasztottátok a megfelelő helyszínt, már csak az esküvőszervezés van hátra!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

Esküvő Csongrád megye

Esküvő Csongrád megye: A legjobb 6 Csongrád megyei esküvői helyszín! Még nem találtad meg a megfelelő esküvői helyszínt? Esküvő Csongrád[...]

Elolvasom
Esküvő Fejér megye

Esküvő Fejér megye: a legtutibb esküvői helyszínek egy helyen! Igazán különleges helyszínt keresel az esküvődnek? Akkor esküvő Fejér megye: összeszedtünk[...]

Elolvasom
Esküvő Pest megye

Esküvő Pest megye: a legszebb esküvői helyszínek az ország szívében! Pest megyei menyasszonyok figyelem! Sikerült már eldönteni, hogy hol tartjátok[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém megye

Esküvő Veszprém megye: a legszebb esküvői helyszínek egy helyen! Ismered azt az érzést, amikor az esküvő tervezése-szervezése közben pörgeted a[...]

Elolvasom
Esküvő Budapest

Esküvő Budapesten: Vérpezsdítő álomesküvő, mesés kilátás és életre szóló élmények! Ki ne szeretne tökéletes esküvőt? Kinek ne lennének mesés elképzelései[...]

Elolvasom
Esküvő Veszprém

Felejthetetlen és mesés esküvő Veszprémben: Téged is vár a Királynék városa! Még keresed a megfelelő esküvői helyszínt, ahol biztosan emlékezetes[...]

Elolvasom
Esküvő Tokaj

„A hegy oldalában szőlők sora vár, itt tokaji aszút érlel a napsugár.” Dvihallyné Oszuskó Sarolta Egy esküvő Tokaj mesés lankáin[...]

Elolvasom
Esküvő Tihany

„Pannon táj közepén ragyogó tenger színe elé járul a rajongó ember. Napfénnyel teleszórt kéklő ég alatt tiszták az érzések, tiszták[...]

Elolvasom
Esküvő Tatabánya

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel? Akkor egy csodás esküvő Tatabánya városában pont neked való! Esküvő Tatabánya: Ismerd meg Tatabánya[...]

Elolvasom
Esküvő Szombathely

Gyönyörű és emlékezetes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szombathelyen biztosan nem okoz majd csalódást! Szombathely Vas megye és a Szombathelyi[...]

Elolvasom
Esküvő Szolnok

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Akkor egy esküvő Szolnokon csodás választás lesz! Vár a vizek városa! Még nem találtad meg[...]

Elolvasom
Esküvő Szekszárd

„…De nem kékebb eged, s a dombod sem zöldebb Mint honi dombjaink, s a dunántúli ég.” Babits Mihály Igazán különleges[...]

Elolvasom
Esküvő Székesfehérvár

Te is tökéletes esküvőre vágysz? Méghozzá történelmi helyszínen? Akkor egy esküvő Székesfehérváron nagyszerű választás lesz! Székesfehérvár a Közép-Dunántúl régió központja,[...]

Elolvasom
Esküvő Szeged

Ugye Te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz? Akkor a megoldás egy csodás esküvő Szegeden! Szeged Magyarország harmadik legnépesebb városa, Csongrád megye[...]

Elolvasom
Esküvő Sopron

Igazán különleges esküvői helyszínt keresel, akkor egy esküvő Sopron csodás városában remek választás lesz! Álmodd meg életed Nagy Napját és[...]

Elolvasom
Esküvő Siófok

Esküvő Siófokon? Naná! Csoda szép helyszín és romantikus hangulat vár! Siófok Somogy megyében fekvő település, a Siófoki járás központja. Népszerű[...]

Elolvasom
Esküvő Sárvár

Neked mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Sárváron! Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt,[...]

Elolvasom
Esküvő Salgótarján

Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor egy esküvő Salgótarjánban remek választás lehet![...]

Elolvasom
Esküvő Pécs

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok?  Egy esküvő Pécsett felejthetetlen élményekkel[...]

Elolvasom
Esküvő Nyíregyháza

Még mindig keresgéled a tökéletes esküvői helyszínt, tanácstalan vagy merre indulj el? Akkor egy esküvő Nyíregyháza csodás helyszínein nem fog[...]

Elolvasom
Esküvő Miskolc

Esküvő Miskolcon? Remek választás, ha csodás esküvői helyszínt keresel! Ha Te is felejthetetlen esküvőre vágysz, mely garantáltan egy életre szóló[...]

Elolvasom
Esküvő Martonvásár

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ami egyszerre meseszép és kültéri esküvőre is van lehetőség, mégis különleges,[...]

Elolvasom
Esküvő Makó

Esküvő Makó: ha te is különleges esküvői helyszínt keresel! Mint mindenki más, Te is biztosan a tökéletes esküvőt álmodtad meg.[...]

Elolvasom
Esküvő Lillafüred

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ha természetközeli és látványos helyen szeretnéd tölteni életed Nagy Napját, akkor[...]

Elolvasom
Esküvő Komló

Hangulatos, természetközeli esküvő? Téged is vár egy felejthetetlen esküvő Komlón! Komló észak-baranyai város, a Komlói járás központja, 1951-ben kapott városi[...]

Elolvasom
Esküvő Kisvárda

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Kisvárdán! Ha Te is valóban felejthetetlen és élményekben gazdag lagzira vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Keszthely

Esküvő Keszthelyen: Balaton, szikrázó víztükör és mesés kilátás, mely garantáltan magával ragad! Keszthely a Dunántúlon, Zala megyében, a Balaton nyugati[...]

Elolvasom
Esküvő Kecskemét

Még mindig nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Akkor egy esküvő Kecskeméten nagyszerű választás lesz! Kecskemét a Duna-Tisza közén[...]

Elolvasom
Esküvő Kaposvár

Téged is vár a Somogyi-dombság, és egy esküvő Kaposváron, ha lélegzetelállító esküvőre vágysz! Ismerd meg Kaposvár jellegzetességeit, használd ki a[...]

Elolvasom
Esküvő Zalaegerszeg

Esküvő Zalaegerszegen: Nézd meg a világ egyetlen Földönjáró Toronyóráját és éld át a Nagy Napot Zalaegerszegen! Ha még keresed a[...]

Elolvasom
Esküvő Kalocsa

Esküvő Kalocsa mesébe illő esküvő történelmi helyszínein! Kalocsa Bács-Kiskun megyében, a Duna partján fekszik. Jelentős történelmi múlttal rendelkezik, hiszen már[...]

Elolvasom
Esküvő Jászberény

Hangulatos, természetközeli esküvő Jászberény városában! Ha te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz, ha nem tudod hova tervezd a menyegződet, akkor itt[...]

Elolvasom
Esküvő Hollókő

Esküvő Hollókőn: Felejthetetlen álomesküvő a hagyományok és a természet szerelmeseinek! Ti is oda vagytok a hagyományokban gazdag lagzikért? Emellett gyönyörű[...]

Elolvasom
Esküvő Hajdúszoboszló

Téged is vár az Alföld, és egy csodás esküvő Hajdúszoboszlón, ha mesébe illő lagzira vágysz! Esküvő Hajdúszoboszló: ismerd meg Hajdúszoboszló[...]

Elolvasom
Esküvő Gyula

Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok? A megoldás esküvő Gyulán! Gyula[...]

Elolvasom
Esküvő Győr

Felejthetetlen esküvőt szeretnél? Akkor egy esküvő Győrben, a „folyók városában” nagyszerű választás lesz! Még nem döntöttétek el, hol tartsátok a[...]

Elolvasom
Esküvő Gyöngyös

Esküvő Gyöngyösön! Ha csodás tájakra, vendégszeretetre és felejthetetlen élményekre vágysz!   Ismerd meg Gyöngyöst és a környékét! Gyöngyös Heves megyében[...]

Elolvasom
Esküvő Gödöllő

Esküvő Gödöllőn: Téged is várnak az életre szóló emlékek, karnyújtásnyira az ország szívétől! Hangulatos helyszínek, híres épületek, patinás múlt, garantáltan[...]

Elolvasom
Esküvő Esztergom

Mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Esztergomban! Ha Te is megismételhetetlen lagzira és valóban páratlan emlékekre vágysz,[...]

Elolvasom
Esküvő Eger

Felejthetetlen élmények várnak a hangulatos borvidéken! Téged is vár egy csodás esküvő Egerben! Életre szóló élményeket, felejthetetlen lagzit és önfeledt[...]

Elolvasom
Esküvő Debrecen

Téged is vár a Tiszántúl és egy felejthetetlen esküvő Debrecenben! Debrecen méltán népszerű a párok körében, hiszen a városban minden[...]

Elolvasom
Esküvő Békéscsaba

Még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Esküvő Békéscsaba mesés helyszínein: ahol az álmaid valósággá válnak Békéscsaba, Magyarország egyik[...]

Elolvasom
Esküvő Balatonfüred

Vérpezsdítő hangulat, életre szóló emlékek, varázslatos kilátás – Téged is vár egy esküvő Balatonfüreden! Balatonfüred a Balaton északi partján fekvő[...]

Elolvasom
Esküvő Badacsony

Esküvő Badacsonyban: Romantika, vízpart, hajók és felejthetetlen élmények!  Romantikus helyszínt keresel, ahol garantáltan felejthetetlen élményekkel gazdagodtok, bőven állnak rendelkezésedre szolgáltatók[...]

Elolvasom
Esküvő Bábolna

Valóban felejthetetlen esküvőre vágysz?Egy esküvő Bábolnán biztos életre szóló élmény lesz!  Bábolna Komárom-Esztergom megyében fekvő város, Tatától 27, Komáromtól 15[...]

Elolvasom
5/5 - (208 szavazat)