Még mindig nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Akkor egy esküvő Kecskeméten nagyszerű választás lesz!

Kecskemét a Duna-Tisza közén elhelyezkedő nagyváros, Bács-Kiskun megye székhelye. Magyarország mértani középpontjához, Pusztavacshoz legközelebb eső nagyváros. Kedvező elhelyezkedése miatt az ország bármely részéből könnyen megközelíthető.

Kecskemét nevezetességei

Kecskemét büszkeségei közé tartoznak a város gyönyörű épületei, melyek a szecesszió jellegzetes jegyeit viselik.

  • Ilyen építmény például a Lechner Ödön által tervezett Városháza vagy a város jelképe, Márkus Géza által tervezett Cifrapalota, mely napjainkban múzeumként működik. A díszes épületben található a Kecskeméti Képtár, ahol többek között Tóth Menyhért életművét és a Gülck-gyűjteményt tekinthetjük meg több alkalmi és állandó kiállítás mellett.
  • A városban található az alföldi templomok mintaképe, az Öregtemplom, továbbá Kecskemét legrégebbi, még ma is álló épülete, a Barátok temploma. Méltán híres az Ybl Miklós tervezte Evangélikus templom, valamint az 1684-ben felszentelt Református templom is.
  • A város emellett több jelentős kulturális és művészeti egységnek ad otthont, itt található például a Katona József Múzeum, a Ráday-Múzeum, a Magyar Fotográfiai Múzeum valamint az Orvos- és Gyógyszertörténeti Múzeum.

Színes programokkal vár Kecskemét

Nyaranta a főtéren számos rendezvény és vásár szórakoztatja az idelátogatókat, így közkedvelt úticélja a turistáknak is. A Kecskemét melletti katonai repülőtéren kétévente megrendezésre kerül a nagy érdeklődéssel övezett Kecskeméti Nemzetközi Repülőnap.

A történelmi városközpontban rengeteg vendéglátó- és szórakoztatóipari egység működik, így szinte bárhol találhatunk egy cukrászdát, kávézót vagy éppen éttermet.

Kikapcsolódás

Ideális hely a pihenésre a Kecskeméti Fürdő, ahol mind a sportolni, mind a pihenni vágyók megtalálják a számukra ideális szolgáltatást. A Fürdőben található többek között élményfürdő, wellness-részleg és gyógyfürdő is.

Ha inkább a város természeti kincseit fedeznénk fel, ellátogathatunk a város Arborétumába, ahol minden évszakban gyönyörködhetünk az erdő szépségében.

Esküvő Kecskemét: ahol igazán különleges élményben lehet részetek!

A nagyvárosokra jellemző káros hatások itt nem érvényesülnek annak ellenére sem, hogy Kecskemét igazán fejlett.

Esküvő bármilyen stílusban

Legyen szó akár nagy létszámú, vagy szűk körű családias hangulatú esküvőről itt bizonyosan megtaláljuk a legmegfelelőbb helyszínt és szolgáltatást. A vintage stílus szerelmeseinek bőven van lehetőségük szabadtéri, természetközeli szertartást szervezni, de nagyobb násznép esetén a vendégek elszállásolása is lehetséges.

A természet szerelmeseinek

Ha a természet lágy ölén, szabad ég alatt, vagy akár modernebb körülmények között szeretnénk tartani a menyegzőt, az esküvői fogadást, vagy az esküvői fotózást, igen sok lehetőség közül válogathatunk. A Kecskeméten található hangulatos és ódon templomok között pedig biztosan megtaláljuk a számunkra kedveset.

Álomesküvőnk megszervezéséhez csak a képzeletünk szab határt, Kecskemét varázslatos kisugárzásával gondoskodik a felejthetetlen élményről.

Olvasd el Esküvő Kalocsa című cikkünket is!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (258 szavazat)