Természetközeli és hangulatos esküvő helyszínt keresel, de még nem találtad meg az igazit? Akkor egy esküvő Salgótarjánban remek választás lehet!

Salgótarján Nógrád megye és a Salgótarjáni járás székhelye. Nevét a nem messze található Salgó váráról és a Tarján nevű honfoglaló törzsről kapta. A település három hegység – a Karancs, a Medves és a Cserhát – találkozásánál fekszik, a Tarján patak és a Zagyva völgyében.

Ismerd meg Salgótarjánt

1850-ben barnakőszenet fedeztek fel a közelben, ami fellendítette a fejlődést: beindult a bányászat és az erre épülő iparágak. 1881-re az ország második legnagyobb vasfinomító vállalata alakult meg itt. 1867-ben megépült a Pest-Salgótarján vasútvonal, ami tovább segítette a fejlődést, és ennek köszönhetően Salgótarján a 20. század elején városi rangot kapott. 1950-ben Nógrád megye székhelye lett, és még ugyanebben az évben üveggyár épült itt.

Az ipar virágzását a rendszerváltás törte meg: egyre több gyár és üzem zárt be, így ma egyre nagyobb teret nyer a szolgáltatói szektor és a turizmus.

Salgótarján látnivalói

A város múltját ma már szinte csak múzeumok, templomok és várromok őrzik, hiszen a szocializmus idején a régi épületek helyét lakótelepek és gyárak vették át.

Salgótarjánban található Magyarország egyetlen földalatti bányamúzeuma, valamint a Dornyai Béla Múzeum, ahol rengeteg állandó és időszakos kiállítás várja az érdeklődőket.

Séta a természetben

A természetbe vágyók is megtalálják itt a számukra ideális helyeket, hiszen Salgótarján gyönyörű helyen fekszik. A közelben található Salgó vára, mely a Medves hegység fennsíkjának vulkáni csúcsán található.

A Karancs-kilátóból lélegzetelállító látvány tárul elénk, de ha épp horgászni támad kedvük, meglátogathatjuk a Tó-strandi víztározót, vagy ha csak pihennénk egy jót, a város strandja kiváló választás.

Színes programok

Salgótarján minden évben számos programmal várja az ide látogatókat. Többek között megrendezésre kerül a Tarjáni Folk és Szlovák Napok, a Palóc Pálinka és Bányászhagyományok Ünnepe és a Geopark Családi napok is, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt élménydús programokkal szolgál.

Esküvő Salgótarjánban a természet szerelmeseinek

Igazán nagyszerű esküvő helyszín Salgótarján, hiszen szép és különleges helyszíneket találhatunk, mind az esküvői vacsora megrendezésére, mind az esküvői fotózásra.

  • Több étterem, szálloda és panzió ajánlatából válogathatunk, ahol az esküvői vacsorát is kellemes légkörben tölthetjük el, és a násznép elszállásolására is van lehetőségünk.
  • A Karancs-kilátóból csodás kilátás vár bennünket, és igazán különleges esküvői fényképek is készülhetnek itt. A horgász tónál szintén igen szép képeket készíthetünk, de akár még kihelyezett esküvői szertartásra is van lehetőségünk.
  • A modernebb stílus kedvelői szintúgy megtalálhatják a legmegfelelőbb esküvői helyszínt, mint a rusztikusabb, vintage stílust kedvelők.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (268 szavazat)