Még mindig keresgéled a tökéletes esküvői helyszínt, tanácstalan vagy merre indulj el? Akkor egy esküvő Nyíregyháza csodás helyszínein nem fog csalódást okozni!

Olvass tovább, ismerd meg és használd ki Nyíregyháza előnyeit, hogy a Te esküvőd is tökéletes legyen!

Nyíregyháza Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és a Nyíregyházi járás székhelye. Magyarország hetedik legnagyobb városa, a térség kulturális motorja, közkedvelt turisztikai célpont.

Ismerd meg Nyíregyházát

A 19. század második felében Nyíregyháza folyamatosan fejlődött, 1858-ban a vasútvonal elérte a várost, számos új épület épült, köztük színház, posta, távírda.

A második világháború ugyan sok kárt okozott a városban, de az 1960-as évektől Nyíregyháza tovább fejlődött, és ez a fejlődés napjainkban is tart. Mára Nyíregyháza igen fontos kulturális és oktatási központ, Debrecen után a régió második legfontosabb városa.

Nyíregyházán számos, alsó, közép és felsőfokú tanintézményt találunk, több gimnázium és szakközépiskola mellett, a városban működik a Nyíregyházi Egyetem, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola, a Görögkatolikus Papnevelő Intézet és a Gábor Dénes Főiskola.

A méltán híres Nyíregyháza

Nyíregyházán számos látnivalóval találkozunk.

  • A belvárosban található többek között az Alpár Ignác tervezte Megyeháza, a város egyik patinás épülete a Korona Szálló és Casino, a Református, Görögkatolikus és az Evangélikus templom is, utóbbi barokk stílusban épült, homlokzatán harangjátékkal. Mindenképp érdemes kiemelnünk a Városi Galériát, a Bizánci Kápolnát és Egyházművészeti Gyűjteményt, a Felső-Tiszavidéki Vízügyi Történeti Gyűjteményt.
  • A Sóstógyógyfürdő igen népszerű üdülőhely. A meleg, kb 26 °C-os tavat 2000 m² területű park veszi körül, ez az érintetlen természet hangulatát idéző hely az ide látogatók kedvelt pihenőhelye. Szép, erdei környezetben találunk itt strandot, csónakázótavat, gyógyhatású termálvizet, parkokat, gyönyörű épületeket és a tavon kialakított szabadfürdőt is.
  • Igazán híres a Nyíregyházi Állatpark, mely a világ minden részéből mutat be állatokat. A park rendelkezik akvárium és lepkeházzal, valamint trópusi állatokat bemutató házzal is.
  • A régi gazdálkodók életét mutatja be a parasztudvar, a panoptikumban az emberiség fejlődéstörténetét ismerhetjük meg. A Zöld Piramisban megtekinthető többek között az indonéziai sárkánygyík és több más trópusi állat. Szintén itt nyitották meg az Óceánáriumot, ahol az üvegalagúton keresztül a hal és cápafajokat tekinthetjük meg.
  • A Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje, mely a tájegység népi építészetét és életviszonyait mutatja be az érdeklődőknek.

A kulturális programok szerelmeseinek

A város igen élénk kulturális és sportélettel rendelkezik, több múzeum és színház is működik itt, mint például a Móricz Zsigmond Színház, Jósa András Múzeum, Váci Mihály Kulturális Központ, vagy a VOKE Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár.

Ezek mellett Nyíregyháza sportban is kiemelkedő, működik itt röplabda, kézilabda, kosárlabda, labdarúgó, vízilabda, tenisz, atlétika, ökölvívó, tájfutó, teke, jégkorong, sportlövészet és amerikai futball csapat is.

Szórakozás Nyíregyházán

Nyíregyháza minden évben számos szórakoztató és kulturális programmal várja az ide látogatókat.

  • Itt kerül megrendezésre a Vidor Fesztivál, mely minden évben augusztus-szeptemberben kerül megrendezésre és ez az ország egyik legnagyobb színházi és szabadtéri fesztiválja.
  • Továbbá érdemes ellátogatnunk a Nyírségi Ősz nevű gyümölcsfesztiválra, a minden szeptember első szombatján megrendezésre kerülő Gyümölcskarneválra, melyen gyümölcskocsik vonulnak fel. Nem utolsó sorban, a múzeumfaluban részt vehetünk, a Kóstoljuk meg Magyarországot fantázia nevű ételfesztiválon.

Esküvő Nyíregyháza

Esküvő Nyíregyházán: ahol bármi lehetséges

A természet és a hagyományok szerelmesei bőven találnak csoda szép és különleges helyszíneket egy igazi álomesküvő megrendezéséhez.

A már fent említett Sóstónál igazán különleges körülmények között bonyolíthatjuk le az esküvői szertartást, de akár az esküvői vacsora megszervezése is lehetséges. Nem csak az ifjú párnak lesz életre szóló élmény a menyegző, hanem a násznép számára is.

Számos szolgáltató és étterem közül válogathatunk, akár a rusztikusabb, vintage stílusért rajongunk, akár modernebb, elegánsabb esküvőt szeretnénk.

Mesébe illő esküvői képek

Az esküvői fotózáshoz is csodás helyszínt biztosít a város, hiszen a múzeumfaluban vagy akár a csónakázótónál, gyönyörű épületek körében igazán különleges esküvői fényképek készülhetnek.

Az extrémebb stílusok kedvelői pedig akár az Óceánáriumot is meglátogathatják és az üvegalagútban cápákkal is fényképezkedhetnek. De még az indonéziai sárkánygyíkot is felkérhetjük egy pár fényképen való szereplésre.

Nászutas pihenés Nyíregyházán

A szervezés és a lagzi után pedig kipihenhetjük fáradalmainkat és bátran eltölthetünk még jó pár napot Nyíregyházán nászút céljából. Az aktív pihenésre vágyók számos érdekességet nézhetnek meg a környéken, vagy akár vehetnek részt az aktuális programokon. A lazítani vágyók pedig kihasználhatják a strandok és fürdők lehetőségeit.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (261 szavazat)