Hangulatos, természetközeli esküvő Jászberény városában!

Ha te is felejthetetlen álomesküvőre vágysz, ha nem tudod hova tervezd a menyegződet, akkor itt a megoldás: Esküvő Jászberény!

Jászberény Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekvő város, a Jászberényi járás központja, és a megye második legnépesebb települése.

A város fekvése igen jó, hiszen a Duna-Tisza közének északi részén, a Zagyva folyó két partján terül el. Budapesttől mindössze 79, míg a megyeszékhelytől, Szolnoktól csupán 45 kilométerre található.

Jászberény az elmúlt pár évtizedben igen sokat fejlődött, jól működő vállalkozások és kiforrott infrastruktúra jellemzi.

Jászberény látványosságai

A város igen sok nevezetességgel és látnivalóval büszkélkedhet, a megyében itt találhatjuk a legtöbb műemléket.

  • Mindenképp érdemes kiemelnünk a Jászkun Kerületek Székházát, mely barokk stílusban, Anton Erhard Martinelli tervei alapján épült 1735 és 1741 között és klasszicista homlokzata 1827-ben Rábl Károly tervei alapján készült el.
  • 1874-ben alapították a Jász Múzeumot, mely ma Magyarország egyik legrégebbi múzeuma. Itt látható a város és a jászság szimbóluma, nemzeti ereklyénk, Lehel kürtje. Eredetileg istállónak épült még 1842-ben.
  • 1917-ben alakult mag a városban a Tanítóképző Főiskola, mely napjainkban a Szent István Egyetem karaként működik.
  • A Városháza Bedekovich Lőrinc tervei nyomán épült 1839-ben, melyekhez felhasználták Pollack Mihály terveit is. Klasszicista stílusú, 1912-ben és 1931-ben új részekkel bővítették.
  • Méltán híres a jászberényi ferences templom és kolostor, mely 1472-ben gótikus stílusban épült és a törökök alakították palánkvárrá. A 18. században ugyan barokk stílusban építették át, de máig viseli gótikus stílusjegyeit.
  • A Római katolikus (Nagyboldogasszony-) főtemplom Mayerhoffer András, majd Jung József tervei alapján, barokk stílusban készült el a 18. század végén. A világon szinte egyedülálló ritkaságnak számít, hogy toronysisakján a magyar Szent Korona tartja a keresztet. A templom egyhajós, félköríves szentélyű, a belsejében lévő oltárszekrényt Pollack Mihály tervezte, míg a főoltár képét Szoldatits Ferenc festette.

Az előbbiekben említett nevezetességek listája korántsem teljes, ezek mellett számos gyönyörű kápolnát, kisebb templomot és több szobrot, emlékművet találunk, melyek a város történelmét mesélik el, és látványban is gazdagítják a települést.

Élet Jászberényben

Jászberényben igen élénk kulturális élet zajlik, itt működik a Jászság Népi Együttes, a Lehet Társastánc Klub, a Palotásy János Vegyeskar, a Székely Mihály Kórus és a Vasas Kórus. Évente több zenés fesztivált és rendezvényt tartanak, emellett a várost aktív sportélet is jellemzi.

Aktív pihenés

Bőven van lehetőség pihenésre és aktív kikapcsolódásra is, mely kicsiknek és nagyoknak is élmény lesz, ellátogathatunk a Jászberényi Állat-és Növénykertbe, vagy akár pihenhetünk és pancsolhatunk a Strand és Termálfürdőben, vagy a Szabadidő Központ Fürdőjében is.

Színes programok

Jászberényben 2018-ban megrendezésre került a ZagyvaParty Fesztivál, a 31. Nemzetközi Mézvásár és Méhésztalálkozó, a Csángó Fesztivál és a Jász Expo, melyek színes programokkal várják a látogatókat, s melyek között minden korosztály megtalálja a számára érdekeset.

Esküvő Jászberény városában: a lehetőségek tárháza

Könnyen megközelíthető, de mégsem a nagyvárosokra jellemző forgalom és infrastruktúra jellemzi. Ha kellemes, hangulatos esküvői helyszínt keresünk, mely látnivalókkal és páratlan helyszínekkel rendelkezik, akkor jó helyen járunk.

Esküvő bármilyen stílusban

A városban bármilyen létszámú és stílusú esküvő elképzelhető, akár a családias vintage stílus, akár a modern stílus vagy a kültéri nagy lagzi áll hozzánk közel, itt minden adott egy igazi álomesküvő megszervezéséhez. A vizek szerelmesei bátran álmodhatnak vízparti esküvőről vagy fogadásról is, itt ez sem fog gondot jelenteni.

Bátran válogathatunk a helyi és környékbeli szolgáltatók kínálatából, biztosak lehetünk benne, hogy nem fogunk csalódni.

Meseszép esküvői fotózás

Az esküvői fotózás helyszínéül is nyugodtan válasszuk Jászberényt, hiszen a városban lévő műemlékek, patinás épületek, vagy akár a vízpart számos lehetőséggel várják az Ifjú Párt, hogy örök emlékű esküvői fényképek hátterei legyenek.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (452 szavazat)