Az álom többé már nem csupán álom! Vár Alcsút!

Még mindig csak keresitek a tökéletes fotózás helyszínt? Természetes és mégis egyedi hangulatra vágytok? Akkor jó hírem van! Mindez Titeket vár: Esküvői fotózás Alcsútdoboz – Alcsútdobozi Arborétum!

Az Alcsúti Arborétum Természetvédelmi Terület közel 40 hektár terjedelmű, a Vértes hegység lábánál, Alcsútdobozon elterülő terület. Az ország legértékesebb élőfagyűjteményeinek egyikeként van számon tartva.

Járjuk be az Arborétumot!

Még maga József nádor volt az, aki elsőként telepített a területre növényeket az 1800-as évek elején. Egy bécsi kertész, aki Schönbrunnból tért haza, bizonyos Jámbor Vilmos tervei alapján készült az arborétum angolkert példára.

A hely előtte birkalegelőként funkcionált mindössze 3 fával a területén. Később kezdték el a növényhonosítást, ami egyedülálló volt akkoriban az országban, ugyanis megközelítőleg 300 új növényfajt sikerült betelepíteni, amelyek addig még Magyarországon ismeretlennek számítottak.

Különleges látvány a természet kórusával kísérve

Az Arborétum igen gazdag madárvilággal büszkélkedhet, köztük több, ritka madárfajnak is otthont ad. Látogatásunk során láthatunk széncinegéket, zöldikéket, tengelicéket és még számos más madárfajt is. A terület olyan növényeknek is helyet ad, amiket máshol nem igazán látnánk. Erre tökéletes példák a hosszan elterülő hóvirágmezők, kökörcsinek, pázsitviolák.

Esküvői fotózás Alcsútdoboz – Alcsútdobozi Arborétum

Tökéletes hely az esküvői képek elkészítéséhez, itt, ahol megannyi lenyűgöző növény várja az ifjú párt. Egy kellemes séta során igazi ritkaságokra bukkanhatunk, ha nyitva tartjuk a szemünket. Számtalan lehetőség várja az ide érkező jegyespárt.

Nem csupán fotózási helyszín

Természetesen nem csak az esküvői fotózás helyszíne lehet az Arborétum, hanem otthonául szolgálhat a nagy napnak is. Az álomesküvő garantált, ahol mind az ifjú pár, mind a násznép felejthetetlen élményekkel gazdagodhat.

Utánozhatatlan hátterek

A Főhercegi Kastélypark, a Pálmaház és az egyetlen épen fent maradt épület, a Gloriette mind pompás hátteréül funkcionálhat az esküvő helyszínének.

A Csörgedező, azaz egy kacskaringós csatorna kisebb nagyobb kiszélesedésekkel, régen medenceként volt használatos, ma már azonban inkább, ha fürödni nem is, de felfrissülni fel lehet a vízétől. És persze tökéletes képek is készülhetnek a partján.

A családi állatkert 1880-as években épült és állítólag barnamedve, baglyok, borzok és sasok is lakták. Ma már csak a Medveház épülete látható, ám mindenképp érdekes és a kisebb vendégek számára biztos szórakozást nyújthat az esküvő alatt.

Egy bámulatos éjszakai fotózás?

Az Alcsúti Arborétum talán egyik legnagyobb “attrakciója” a szentjánosbogarak rajzása. Egy esti séta keretében szemtanúi lehetünk, amint több ezer apró kis bogár lámpásként bevilágítva az éjszakát röpköd körülöttünk. Talán az egyik leglenyűgözőbb dolog, amit valaha láthatunk.

Annyira természetes, de közben mégis varázslatos, egy életre szóló élményt adhat nekünk. Ha elég türelmesen kivárjuk, hogy a kis világító szentjánosbogarak feléledjenek, igazán lélegzetelállító képek készülhetnek. Természetesen a lehető legnagyobb csendben és vaku nélkül, hogy ne ijesszük el őket. Mindenesetre, ha a képek sikeresen elkészülnek, szinte biztos, hogy az esküvői fotóalbum verhetetlen nyertesei lesznek.

Ki mondta, hogy hűvös időben nem lehet csodás képeket készíteni?

Szintén bámulatos látvány lehet a februárban esedékes hóvirágmezők nyílása. A tavasz hírnökeként is ismert növény az amarilliszfélék családjába tartozik és az egyik legszebb virága az évszaknak.

A legnagyobb lelőhelye pedig nem is kérdés, hogy itt, az Arborétumban található. Meseszép hátteret biztosít ez esküvői fotóknak, maga a menyasszonyi ruha is csodásan mutathat előtte. Érdemes a gyakorlatban is kipróbálni, bizonyos, hogy az eredmény figyelemre méltó lesz.

Tárt karokkal vár az Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétum számos lehetőség tárházát rejti magában és csak arra vár, hogy mások felfedezzék őket. Ha csak egy kis kikapcsolódás a cél, vagy ha idilli tájat akarunk látni, kiszakadni a szürke hétköznapok fogságából, a megfelelő hely az Arborétum lesz.

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (492 szavazat)