Felejthetetlen esküvőt szeretnél? Akkor egy esküvő Győrben, a “folyók városában” nagyszerű választás lesz!

Még nem döntöttétek el, hol tartsátok a lagzit? Olyan helyszínt kerestek, ahol nem csak szép környezet vár, de a szolgáltatók között is bőven tudtok válogatni? Akkor esküvő Győrben!

Győr a Nyugat-Dunántúli régió központja, Győr-Moson-Sopron megye és a Győri járás székhelye.

Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városai közé tartozik, amit annak is köszönhet, hogy kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, emellett műemlékekben is kiemelkedően gazdag.

Győrt a folyók városának is nevezik, mert a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatában fekszik.

Győr múltja

Az 1830-as években Győr életében nagy fordulat állt be, főleg gazdasági téren. A város a kereskedelem egyik legfontosabb magyarországi állomása lett, mind a Bécs felé menő áru, mind a Bécsből érkező Győrön ment keresztül.

A két világháború között Győr az ország második vezető ipari centruma lett, a 20. században iparvárossá nőtt, és ezt a jelentőségét a mai napig őrzi. Az 1980-as években megindult az eddig hanyatlását élő történelmi városmag helyreállítása. Ennek eredményeképpen Győr 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat.

Győr jelene

A város napjainkban is országos jelentőségű vasúti és a közúti forgalmi központ. Vasúti kapcsolatai közül a legfontosabb a Bécs-Budapest vasútvonal.

Látványosságok

Győr ezek mellett igen fontos hitéleti központ is, számos különböző felekezetű templom megtalálható itt.

  • Legfontosabb épületei közé tartozik a Bazilika, melynek alapjait még Szent István király idejében rakták le. A templom déli részét gótikus stílusú kápolna található, melyet Héderváry János püspök építtetett a 14. század végén. Ebben a kápolnában található a Szent László-herma és Boldog Apor Vilmos püspök síremléke.
  • Szent László hermája a Szent Korona mellett az egyik legjelentősebb szakrális emlék. I. László király szentté avatásakor kiemelték a sírból a csontokat és a koponyáját, majd a hermába helyezték és a nagyváradi székesegyházban őrizték. A herma mellrésze az Európa szerte ismert zománctechnikával készült, és ennek a díszítő technikának az első ismert emléke.

Érdekességek

Ha kulturális élményekkel szeretnénk gazdagodni, mindenképpen érdemes meglátogatni Győrben a Könnyező Szűzanya-képet. A festményt Írországból menekítette Walter Lynch ír püspök 1655-ben, majd a Székesegyházban került kiállításra. 1697. március 17-én, Szent Patrik, Írország védőszentjének ünnepén, a képen ábrázolt Szűzanya szeméből véres könnyek gördültek alá. Az 1900-as évek közepén a felitatott könnyeket megvizsgálták, melyből kiderült, hogy valóban emberi könnyet és vért tartalmaz. A véres kendőt keretbe foglalva ma is megtekinthetjük, máig láthatóak rajta a kopott könnyek. A kegyképnek 1767-ben Zichy Ferenc püspök emeltetett gyönyörű barokk oltárt a győri bazilikában.

Színes programok

  • A számos templom mellett Győr igen gazdag kulturális intézményekben is, itt működik a Győri Nemzeti Színház, a Győri Filharmonikus Zenekar és a Győri Balett is.
  • Igen híres fesztiválváros, ahol az ide látogatók egész évben vonzó programokon vehetnek részt. Többek között ellátogathatunk a Csokoládé – és Édességünnepre, a Nemzetközi Akusztikus Gitárzenei Fesztiválra, a Szent László napokra, de akár részt vehetünk a barokk belvárosban megrendezésre kerülő Barokk Esküvő rendezvényre is. Ezek mellett megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket a Győri Fröccsnapokon, vagy az ország legfinomabb borait a Borfesztiválon.
  • Győr Magyarország tizedik legnépszerűbb települése, az itt eltöltött vendégéjszakák statisztikája alapján.

Esküvő Győr csodás városában!

Válaszd Győrt esküvőd helyszínéül és bizonyos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni!

Számos programja, egyedülálló emlékei, a barokk belváros, templomai és palotái számos lehetőséget kínálnak egy emlékezetes álomesküvő megrendezésére.

  • A várost körbe öleli a természet és a folyók, így nem csak beltéri esküvőre, hanem kültéri, természetközeli szertartásra is van lehetőségünk. Bőven van lehetőségünk válogatni a szebbnél szebb esküvői helyszínek között, ahol nem csak a lagzi vagy a szertartás bonyolítható le, hanem a násznép elszállásolására is van lehetőségünk.
  • Emellett a folyók városában igazán örök emlékű, páratlan esküvői fényképeket készíthetünk, hiszen számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre.
  • Az esküvő után feltöltődésre és pihenésre vágyó ifjú pár igazán emlékezetes nászutat tölthet el Győrben, melyhez kiváló programokat nyújt a város.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (487 szavazat)