Hangulatos, természetközeli esküvő? Téged is vár egy felejthetetlen esküvő Komlón!

Komló észak-baranyai város, a Komlói járás központja, 1951-ben kapott városi rangot. Napjainkban Észak-Baranya meghatározó városa, köszönhetően gazdaságának, kultúrájának és egészségügyének. A városhoz tartozik a közeli üdülőfalu, Sikonda.

A város könnyen megközelíthető kocsival és tömegközlekedéssel is, a Sikonda felőli határában halad el a 66-os út, mely Pécset és Kaposvárt köti össze, vasúton pedig a Pécs-Budapest fővonalról leágazó útvonalon érhető el. Két vasútállomással is rendelkezik, az egyik Komló, a másik Mecsekjánosi.

Ismerd meg Komlót

Komló Árpád-kori település, a pécsváradi apátság falvai közé tartozott. Az 1951-es várossá nyilvánítása után 1954-ben hozzá csatolták Kisbattyánt, Mecsekfalut és Mecsekjánosit is.

Komló érdekességei közé tartozik, hogy itt forgatták Az ígéret földje című filmet, neves színészek szereplésével.

Nevezetességek

A város számos nevezetességgel büszkélkedhet:

  • Ezek közé tartozik a Komlói Helytörténeti és Természettudományi Gyűjtemény, a 13. századi gótikus Hasmányi templom romjai, továbbá itt tekinthetjük meg Magyarország első dinoszaurusz leletét, a Komlosaurus carbonis-t, mely a városról és az itt bányászott kőszénről kapta a nevét.
  • A város központjában található a hőerőmű gőzkürtje, mely naponta 4 alkalommal – a hajdani bányászok műszakváltásainak időpontjaiban – hangjelet ad, mely még a város legtávolabbi pontjain is hallható.
  • A város kulturális élete is igen sokszínű, egyik fő intézménye a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény, melyben bemutatják a település fejlődésének és a bányászatnak történetét is. A Színház –és Hangversenyteremben rendre neves színészeket, művészeket látnak vendégül, a Közösségi Házban élénk társadalmi élet zajlik. A szórakozás központja a belvárosban található Colosseum Dance Club és a Zrínyi Klub.

Sportélet

Komlón élénk sportélet folyik, itt működik a Komlói Bányász Sport Klub, kiemelkedő a férfi asztalitenisz és az atlétika is. A város szélén, gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el a Sporttelep, ahol megtalálható a labdarúgó-stadion, több edzőpálya, sportcsarnok és tekepálya is. A Sportközpont a város szívében kapott helyet.
A Mecsekjánosi részen található a Dirtpark, ahol a motokrossz, enduro, hegyikerékpár, off road és quad sportok szerelmesei hódolhatnak hobbijuknak.

Komlói programok

Számos programon vehetünk részt, ha Komlóra látogatunk. Itt kerül megrendezésre többek között a Komlói Napok rendezvénysorozat, a Kolbásztöltő Fesztivál, a Mindenmás Alternatív Fesztivál, az Európa Nap. Ezek mellett több szabadtéri táncos-zenés program között válogathatunk. De akár ellátogathatunk a Szent Borbála napi rendezvénysorozatra is.

Esküvő Komlón, ahol igazi álomesküvőt szervezhetsz!

  • Akár az egyszerűbb, szabadtéri, esetleg sátras esküvőkért rajongunk, akár a modernebb, fényűzőbbekért, a városban biztosan megtaláljuk a megfelelő esküvői helyszínt.
  • Több szolgáltató által kínált lehetőségek közül válogathatunk, amik között bőven akad lehetőségünk az esküvői vacsorát kedvünk szerint megszervezni, de a násznép elszállásolása sem okoz problémát.
  • Komló az esküvői fotózásnak is kiváló teret ad, hiszen gyönyörű, természetközeli képek készülhetnek, a vízpart szerelmesei pedig a Sikondai horgásztavakhoz is ellátogathatnak. Az extrém stílus kedvelői kihasználhatják a Dirtpark adta lehetőségeket is.
  • Nászutunk céljául is bátran válasszuk Komlót, hiszen a pihentető wellness mellett aktív kikapcsolódásban is részünk lehet, sőt a közeli Pécsre is ellátogathatunk.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (166 szavazat)