Még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt? Esküvő Békéscsaba mesés helyszínein: ahol az álmaid valósággá válnak

Békéscsaba, Magyarország egyik legszebb városa, Békés megye földrajzi középpontjában helyezkedik el, a Körös-Maros közén, a román határtól 20 kilométerre.

Békéscsaba múltja

A város alapítása a 13. századra tehető, de a török pusztítás hatására a 17. századra elnéptelenedett. A törökök kiűzésében való segítségéért Harrucken János György jutalmul megkapta a várost, majd evangélikus szlovákokat telepített be. Ennek és a nagy természetes népszaporulatnak köszönhetően Békéscsaba újra népes várossá vált, ezért is nevezték „Európa legnagyobb falujának”.

1777-re kiásták az Élővíz-csatornát, mely mind a mezőgazdasági, mind az egészségügyi fejlődésben nagy szerepet játszott.

1824-ben megépült a Kárpát-medence legnagyobb evangélikus temploma, mely a Kossuth téren található. A Nagytemplom és az 1745-ben épült Evangélikus Kistemplom együtt a város jelképévé vált.

A 19. század második felére megépült az Arad-Szolnok vasútvonal, mely fellendítette a város iparosodását és a polgárosodást is elősegítette.

1885-re befejeződött a Kossuth téren az artézi kút fúrása, ami az egészséges ivóvíz biztosítása mellett megoldotta a nagyobb gyárak és üzemek vízellátását.

1950-ben Békéscsabát Békés megye székhelyévé nyilvánították, majd a rendszerváltást követően az ipar fejlődése visszaesett, a város válságba került. A 2000-es évekre a település újból fejlődésnek indult: új utak épültek, a város több részét felújították és átadásra került a repülőtér.

Mivel a városiasodás későn érte el Békéscsabát, így a kultúra is megkésve indult fejlődésnek. A legjelentősebb kulturális virágzás az 1800-as évek második felében indult meg. 1879-ben nyitott meg az első alföldi kőszínház, a Jókai Színház. 1899-ben átadták a Munkácsy Múzeumot. Munkácsy Mihály tiszteletére emlékházat is alapítottak 1940-ben, születésének 150. évfordulóján.

Békéscsaba jelene

A város egyik leggyönyörűbb része a pósteleki parkerdő. Itt található az egykori Wenckheim-kastély romja, valamint a kastélyhoz tartozó csodálatos park. Ma szabadidőpark működik a területen, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást: lehetőség van kempingezésre, sportolásra, valamint állatsimogató is várja a látogatókat.

Esküvő Békéscsaba hangulatos helyszínein

Az itt található meghitt, hangulatos éttermekben, pajtákban az esküvői vacsora felejthetetlen esemény lehet mind az ifjú pár, mind a násznép számára. Télen különösen kellemes hangulatban telhet a vacsora, hiszen a csárdákban ilyenkor kandalló tüze ég, valamint gyertyák és mécsesek egészítik ki az esküvői a dekorációt.

A park gyönyörűen zöldellő fái között páratlan esküvői fotók készülnek, ezért lenyűgöző élményben lehet részünk, ha esküvői fotózási helyszínnek a parkerdőt választjuk.

Az egyedi, vintage stílus, vagy akár a lovak szerelmesei biztosan megtalálják a számukra legmegfelelőbb helyszínt, de a modernebb stílus rajongói is bátran válogathatnak Békéscsabán.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (460 szavazat)