Neked mi jut eszedbe arról, hogy álomesküvő? Nekem egy esküvő Sárváron!

Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ha számos kritériumnak kell az adott helynek megfelelnie, akkor a megoldás: Esküvő Sárvár!

Sárvár Nyugat-Magyarországon, Vas megyében található település, a Sárvári járás székhelye. Kemeneshát határán, a Gyöngyös-patak torkolatától délre terül el. Szombathelytől 25, míg Celldömölktől 18 kilométerre fekszik, így könnyen megközelíthető, Sopron és a Balaton felől is, mind főúton, mind vonattal.

Sárvár múltja

  • A település környéke már az őskorban is lakott volt, Kr.u. 10-ben a rómaiak is alapítottak itt várost. A honfoglalás után a magyarok a Gyöngyös és a Rába találkozásánál várat építettek, amelyet először 1192-ben említenek. A vár egészen az 1280-as évekig királyi tulajdon volt, majd a Kőszegi család tulajdonába került, végül pedig több tulajdonos váltás után 1534-ben a Nádasdy család tulajdonába szállt.
  • Az igen művelt Nádasdy Tamás munkájának köszönhetően a város hamar az ország egyik kulturális központja lett, iskola majd nyomda is alakult. A nyomda élén Sylvester János kapott helyet, aki lefordította majd 1541-ben itt nyomtatta ki az Újtestamentum fordítását, ez lett Magyarország első magyar nyelvű nyomtatott könyve.
  • A 20. század folyamán, Lajos bajor királyi herceg irányítása alatt a város mintagazdasággá fejlődött. Oktatási intézmények alakultak, melyekből a mai iskolarendszer fejlődött ki, és 1909-ben felavatták a kórházat.
  • A kőolajkutatás eredménye nem várt sikereket hozott, ugyanis olaj helyett gyógyvizet találtak, melynek eredményeképpen egyre nagyobb szerepet kapott az idegenforgalom. Végül ez is hozta meg a város életében az áttörést, azóta is folyamatosan nő az idegenforgalom szerepe.

Sárvár jelene

Sárvár Magyarország legnépszerűbb városai közé tartozik, igen sok belföldi látogatót vonz, de külföldről, Csehországból, Ausztriából és Németországból is szép számmal érkeznek turisták.

  • Népszerűsége annak is köszönhető, hogy számos látnivalóval büszkélkedhet a város. Az egyik legnagyobb látványosság a Várkastély, melynek elődje még a 13. században épült, majd több felújításon esett át, dísztermének freskói 1653-ban és 1769-ben készültek.
  • A római katolikus templom, melyet Szent László királynak szenteltek méltán híres. Az eredeti templom középkori volt, mely a Rákóczi szabadságharcban pusztult el, végül 1732-ben barokk stílusban építették újjá, majd 1830-ban és 1926-ban is átépítették.
  • A Szent László-templom közelében található az iskola, mely nem csak azért híres, mert ez volt az első iskola a városban, hanem azért is, mert Gárdonyi Géza is tanított itt.
  • Az ide látogatók, a fent említett látványosságokon kívül még számos templomot, emlékművet megcsodálhatnak. A sorból mindenképpen érdemes kiemelni a Gyógy-és Wellnessfürdőt, mely 2005-ben nívódíjat, 2007-ben EUROPESPA-med minőségi díjat nyert, majd 2008-ban négycsillagos kategóriába emelkedett.

Festői tájak Sárváron

A természet szerelmeseinek igazi élményt adó kirándulóhelye a csaknem tíz hektár nagyságú arborétum, melyet 1802-ben alapítottak, napjainkban pedig hatalmas növényház és tenyészkert gondoskodik a növénynemesítés folytatásáról.

Változatos programok

Sárvár minden évben számos érdekes programmal várja az élményekre és pihenésre vágyó látogatókat. Megrendezésre kerül többek között a Sárvári Sörexpressz és Fúvószenei Várfesztivál, a Nádasdy Történelmi Fesztivál, A Vármeeting Motoros Találkozó és Rockfesztivál valamint a Simon-Júdás-napi Országos Kirakodóvásár is.

Esküvő Sárváron: a hangulatos esküvők szerelmeseinek!

A hangulatos esküvők szerelmeseinek igazán nagyszerű esküvői helyszín Sárvár, hiszen itt minden adott egy mesébe illő esküvő megrendezéséhez!

Esküvő Sárvár: minden stílushoz

A helyi szolgáltatók örömmel várják a jegyespárokat és a násznépet is, kínálatukból bőven van lehetőség válogatni. Legyen szó kis létszámú, szabadtéri esküvőről, vagy lagziról nagy vendégsereggel, itt biztosan nem fog gondot okozni sem egy szabadtéri esküvő, sem a násznép elszállásolása.

Meseszerű fotózás

Az esküvői fotózás helyszínének is bátran válasszuk Sárvárt, hiszen a városban vagy a Vár környékén igazán bámulatos képek készülhetnek az ifjú párról és a násznépről is. A természet kedvelői ellátogathatnak az arborétumba, ahol igazán különleges, természetközeli esküvői képeket készíthetünk.

Pihentető nászút

Egy nagyszerű sárvári esküvő után már csak egy nagyszerű nászút hiányzik, melyhez szintén nyugodtan válasszuk a várost. A fürdőben bőven van lehetőségünk kikapcsolódni és pihenni, míg a városi színes programok, kirándulási lehetőségek gondoskodnak az aktív kikapcsolódásról is.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (120 szavazat)