7+1 legszebb magyarországi kastély, ahol élmény lesz az esküvői fotózás

Még mindig nem tudod, hol legyen az esküvői fotózás? Bajban vagy a helyszínekkel és az időpontokkal? Szeretnél egy napra igazi királyi párként egy kastélyban pózolni a vőlegényeddel? Akkor ezt a cikket kifejezetten neked szánom, ugyanis most összegyűjtöttem csak neked 8 helyszínt, ahol meseszép képeket készíthettek a nagy napon!

Esküvői fotózás az Andrássy kastélyban

Listánkon az első helyszín a tiszadobi Andrássy kastély, amit maga Magyarország első külügyminisztere id. Andrássy Gyula építtetett az 1800-as években.

Igazán csodálatos látványt nyújt, hiszen egy, a legapróbb részletekig tökéletes pontossággal kigondolt kastélyról beszélünk. Jellegzetessége, hogy az évszakok számának megfelelően 4 bejárata, a hónapok számának megfelelően 12 tornya, a hetek számának megfelelően 52 szobája és a 365 napnak megfelelően 365 ablakszeme van.

Ha mindez még önmagában nem lenne elég, az ifjú pár első képeit már az épület előtti előparkban elkészíthetik a szabad ég alatt. A nyírt bukszusok és a tiszafák mind-mind a hely jellegzetessége, nem is beszélve a panorámáról, ugyanis a kastély a Tisza parthoz igen közel, egy magaslatra épült, ezzel biztosítva azt a lélegzetelállító képet, ami a szemeink előtt terül el. A jegyespár kedvére válogathat a különböző kompozíciók közül, amit a kastély csak nyújtani tud. Az biztos, hogy melléfogni nem lehet az Andrássy kastéllyal.

Turai Schossberger kastély

Második helyen a Budapesttől mindössze 50 percnyire található Turai Schossberger kastély, amit az Operaház kistestvéreként is emlegetnek. A neoreneszánsz stílusú épület 1873-ban Ybl Miklós tervei alapján épült meg a Schossberger család számára, ám a II. világháború alatt szolgált katonai lakhelyül, illetve kórházként és iskolaként is megnyitotta kapuit. Sajnos e korszak vasfoga nyomott hagyott az épületen, ám a mai napig ugyanolyan lélegzetelállító látványt nyújt a látogatók számára, mint azelőtt.

Ma az ingatlan a TRA Real Estates Kft. tulajdonában van. A kastély jelenleg a nagyközönség számára nyitva van, mindennap látogatható. Ezen túlmenően esküvők, fotózások, videoklipek és filmek helyszínéül is szolgál. És ha már filmek, érdemes megemlíteni, hogy itt forgatott Angelina Jolie is, akinek azóta is egyik kedvenc helye a kastély. Emellett A Holdhercegnő című alkotás nagy része is itt forgott, nem csoda, ha egy ilyen helyen Te is könnyűszerrel változhatsz át hercegnővé a fotózás idejére!

Az ifjú pár fotózkodhat akár a grandiózus épület előtt, de lehetőségeik tárháza igencsak hosszú. Említést érdemel a pálmaház és az ottani szökőkutak, amik szintén korhű hangulatot tudnak kölcsönözni egy-egy fotó erejéig. A rengeteg torony és ablak, amelyeken megcsillan a nap fénye, ideális hátteret tud nyújtani néhány jól beállított képnek.

Wenckheim-kastély

Következő kastélyunk a listán nem más, mint a Szabadkígyóson található, a Körös-Maros Nemzeti Park területén elhelyezkedő Wenckheim-kastély, amely 1875 és 1879 között épült Ybl Miklós tervei alapján neoreneszánsz és ekletikus stílusban.

A kastélyhoz 23 hektáros park, dendrológiai tájképi kert csatlakozik tóval, szigettel, hidakkal. A kertben a szökőkút és a régi korokat idéző lámpatestek vannak. A kastély előtt franciakert van kialakítva bukszusokkal és tiszafákkal tarkítva, illetve itt található még a megye legnagyobb platánfája is.

Sajnos felújítások miatt maga a kastély épülete 2020. decemberéig nem látogatható, ám maga a kastélypark továbbra is nyitva áll a látogatók hada előtt. Ha mostanában kezdtétek el szervezni az esküvőt (ami általában egy év szokott lenni), akkor a 2020 tele pont ideális időpont lehet az esküvői fotózás idejéhez. Ha esetleg a házasságkötést jövő év nyarára, esetleg őszére tervezitek, a fotózást nyugodtan megtarthatjátok utána pár hónappal is egy mesebeli téli kastélyban is.

A park talán legszebb és egyben legromantikusabb eleme bizonyossággal állítom, hogy a tó és a környéke, ugyanis a csillogó vízfelületen két híd is átível. Az egyik egy kis szigetre, míg a másik egy félszigetre vezeti át a kíváncsi embereket. A kis szigeten található szobortalapzat pedig egykor egy Cupido szobor alapjául szolgált. Az ifjú jegyespár kedvére válogathat a megannyi kis eldugott helyből, ahol életre szóló csodás képek készülhetnek.

L’Huillier-Coburg-kastély

Az edelényi L’Huillier-Coburg-kastély Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, amely feltehetőleg 1715 és 1730 között épült egyelőre ismeretlen tervek szerint. A kastély a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke.

A hazai kastélyállományból méretei folytán is kiemelkedő cour d’honneur-ös épület egyéni megjelenésével is különös figyelmet érdemel. Meglehetősen szokatlan kialakítású azonban, hiszen a hagyományos „U” alak itt nem az előkertet fogja közre, hanem hátrafelé néz.

A monumentális barokk stílusú épület egyedülálló esküvői fotózás, de akár maga az esküvői szertartás helyszíne is lehet. Mind a kastélypark, mind a díszudvar, de még a díszterem, a lépcsőház, a kápolna és a kocsi áthajtó is megfelelő helyszínt tud nyújtani a jegyespár első képeinek elkészítéséhez.

A kastély falai előtt bármelyik menyasszonyi ruha igazi hercegnővé varázsolhat Téged!

Karapancsai Kastély és Majorság

Hercegszántótól nem messze található a Gemenc Zrt. tulajdonában lévő Karapancsai majorság, melyet a Karapancsai erdőtömb ölel körbe.

A kastély építését Habsburg Albrecht főherceg kezdte el 1879-ben, majd Frigyes főherceg folytatta és fejezte be 1896-ban. Ekkor még vadászkastélyul szolgált az épület, ám ahogy az igények nőttek, úgy nőtt vele együtt a kastély is egy-egy kétszintes saroktoronnyal, faszerkezetű terasszal, külső lépcsővel, és vizesblokkal.

A nagykastély jelenleg szálláshelyként is igénybe vehető, melynek cseppet sem hétköznapi a hangulata, hiszen fennállása óta számos díszvendéget szállásolt már el: Habsburg Frigyes főherceg feleségével, Izabella főhercegasszonnyal együtt fejedelmi vadászatokon látta vendégül a korszak koronás főit. De Karapancsán megfordult többek között I. Ferenc József császár és király, II. Vilmos német császár, Ferenc Ferdinánd trónörökös is.

Az ifjú pár, ha egy igazán letisztult, családias, nem grandiózus épületet keres esküvői fotózás helyszínéül, akkor a Karapacsai kastély számukra az ideális választás. Akármerre is nézünk, mindenütt a nagy zöld erdők ölelik körbe az épületet, ami elő- előbukkan a természet öleléséből.

De la Motte kastély

Egertől 10, Budapesttől 150 kilométerre fekszik Noszvaj, ahol megtalálható a De la Motte-kastély, a magyar kastélyépítés miniatűr remeke.

Építtetője, Báró Szepessy Sámuel később eladni kényszerült gróf Almásy Antal özvegyének, báró Vécsey Annának.

A kastély közkeletű elnevezése Anna második házasságából származik: férje De la Motte ezredes Mária Terézia udvarából; valószínűleg neki köszönhetjük a kastély belső franciás díszítését és utalásait.

A jegyespár számára talán az angolkert lehet a legérdekesebb, ugyanis lenyűgöző szépségével bármely fotón megállja a helyét.

Az angolkertek főbb jellemzői mind – mind megtalálhatók itt, a szentimentális hangulatú kanyargós ösvények, nagy gyepfelületek, évelő növények színes kavalkádja, szabálytalan virágágyások és a ligetesen kiültetett fák és cserjék alkalmazkodnak a természet formai szabálytalanságához.

Acsaújlaki kastély

Ismerjétek meg az Acsaújlaki kastélyt! Bár itt a lista végén szerepel, de szépségében ugyanannyira megérdemelné az első helyet, mint az itt felsorolt kastélyok bármelyike.

Az Acsaújlaknak nevezett apró településrészre a Vác felé vezető országút mellett lelhetünk rá. Itt áll az impozáns kastély, amelyet csak kevesen ismernek, pedig egész évben látogatható.

A kastély épülete mindössze alig 100 éves múltra tekint vissza, így belépve az ember nem feltétlenül azt fogja látni amit egy kastélytól várna. Minden egyes helyiség nyitva áll a bámészkodó szemek számára, így beleshetünk mindenhova kedvünk szerint.

A modern kor elemei tökéletes összhangban vannak a régebbi korok részleteivel. Így meglepetés nem fog minket érni, mikor egy helyiségen belül találunk hatalmas lapos kijelzőjű televíziót, illetve kardokat, családi címereket.

A pároknak pedig itt van az érdekes rész. Az egész kastély kibérelhető, így akár magát a ceremóniát is meg lehet itt tartani. Majd a nagy nap után nem kell sehova se menni a képek elkészüléséért, ugyanis helyben el lehet készíteni őket. Mondhatni: két legyet egy csapásra. Igazi fenséges pompában díszeleghet az a jegyespár, akik úgy döntenek, számukra ez a kastély lesz a megfelelő. Én minden bizonnyal itt tenném le a voksom.

+1 bónusz kastély: Bory-várkastély, ahol felejthetetlen lesz az esküvői fotózás

Utoljára, de nem utolsó sorban pedig ismerjétek meg a Bory-várat!

A vár egy igazi szerelmi vallomás a tervező-építész Bory Jenőtől a felesége, Komócsin Ilona számára. A várban festmények, szobrok, versek őrzik és állítanak emléket a szeretett hitvesnek.

Már a kapun kívülről is látszik a csodálatos előkert, ahol minden jegyespár számára adatott a tökéletes helyszín szabadtéri fotózáshoz.

A kertből a vár főépülete felé haladhatunk. A falain festmények, üvegfestmények, mozaikok alkotnak látványos hátteret az egyedi esküvői fotók elkészítéséhez.

A terasz egyik különlegessége az egyik falon látható portré, amely Bory Jenő feleségéről, Komócsin Ilonáról készült. A portré alatt egy vers olvasható, amit maga a vár megalkotója írt feleségéhez. Melyik jegyespár ne akarna ott esküvői fotókat készíttetni, ahol a szerelemnek ilyen erős kinyilvánítása történt?

Bentről kilépve árkádos erkélyre jutunk. Az erkélyről csodás a kilátás a ligetes udvarra, ezért néhány kép gyönyörű hátteréül szolgálhat a fotózás során. A jegyespár szinte királyi megjelenést tud felvenni egy erkélyen beállított képen.

Ha még több érdekességre vagy kíváncsi a Bory várral kapcsolatban, olvasd el az Esküvői fotózás Székesfehérvár – Bory-vár című cikkünket is!

Minden jegyespár szeretne különleges esküvői fotókat, ezért kreatívabbnál kreatívabb „kreatív fotózásokról” olvashatunk a neten. Mintha a menyasszonyok és vőlegények egymást szeretnék túlszárnyalni. Szerintem egy meghitt hangulatú fotózáshoz csak egy szép helyszín kell, amit magatokénak éreztek, az összes többi kiegészítőt a szívetekben kell vinnetek (na meg persze a fotóst se hagyjátok otthon). Ebben a cikkben néhány kevésbé ismert, de annál gyönyörűbb kastélyt szerettem volna megmutatni Nektek, hogy lássátok, nem kötelező menyasszonyi ruhát összefestékezni és lámát bérelni néhány különlegesebb fotóért!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

Esküvői fotózás Kám – Jeli Arborétum

Esküvői fotózás Kám – Jeli Arborétum Varázslatos esküvői fotózási helyszínre vágysz? Szeretnéd, ha az esküvői képeid mesébe illőek lennének? Akkor[...]

Esküvői fotózás Magyaregres – Desedai Arborétum

Eljött hát az idő, hogy kiválasztásra kerüljön az a hely is, ahol megörökítésre kerülnek azok a bizonyos esküvői ruhás fényképek[...]

Magyarországi kastélyok, ahol élmény lesz az esküvői fotózás

7+1 legszebb magyarországi kastély, ahol élmény lesz az esküvői fotózás Még mindig nem tudod, hol legyen az esküvői fotózás? Bajban[...]

Esküvői fotózás Badacsony – Folly Arborétum

A Balatoni esküvők szerelmese vagy? Rajongsz a kéklő víztükörért és az utánozhatatlan Balaton parti kilátásért? Akkor irány Badacsony! Olvass bátran[...]

Esküvői fotózás Boldogkőváralja – Boldogkő vára

Te tudod már, hol szeretnéd elkészíttetni az esküvői fotókat? Annyi helyszín közül lehet válogatni, hogy biztosan tele a fejed a[...]

Esküvői fotózás Erdőtelek – Erdőtelki arborétum

Álomesküvőhöz jár a felejthetetlen fotózás is! Vár Erdőtelek! Még nem találtad meg a számodra legkedvesebb fotózási helyszínt? Ne keresgélj tovább![...]

Esküvői fotózás Pécs – Pintér-kert

Már minden megvan a lagzihoz, de a fényképezkedési helyszín még mindig hiányzik? Ne keress tovább! Ha romantikus és természetközeli esküvői[...]

Esküvői fotózás Székesfehérvár – Bory-vár

Te is rajongsz a meseszép várakért, kastélyokért és mind ezek mellett még a romantika szerelmese is vagy? Akkor a Bory-vár[...]

Esküvői fotózás Tihany – Tihanyi levendulás

Te is provance-i stílusú esküvői képekről álmodozol? Ne kezd el rögtön keresni a repülő járatokat! Van egy jó hírem! Ki[...]

Esküvői fotózás Lillafüred – Lillafüredi Függőkert

Mesébe illő, extrém, romantikus, páratlan esküvői fotózási helyszín? Lillafüred pont Nektek való! Ne keresgélj tovább időt és energiát nem kímélve![...]

Esküvői fotózás Gödöllő – Gödöllői Arborétum

Még nem találtátok meg az ideális fotózási helyszínt? Valami különlegeset és természeteset szeretnétek? Az alábbiakban egy olyan parkról olvashatsz, mely[...]

Esküvői fotózás Budapest – Budai Arborétum

Tengernyi lehetőség, káprázatos helyszínek, páratlan élmények! Téged is vár Budapest! Budapest nem csupán nyüzsgést és számos esküvői helyszínt kínál, hanem[...]

Esküvői fotózás Martonvásár – Brunszvik-kastély

Ki ne szeretne igazi hercegnő lenni az esküvőjén? Legyél az esküvői képeken is az! Fotózkodj egy igazi kastélynál! Legyen az[...]

Esküvői fotózás Visegrád – Bertényi Miklós Füvészkert

Jó hírem van! Nem kell tovább keresgélned a tökéletes fotózási helyszínt! Már meg is találtad! Az esküvői fényképezés önmagában is[...]

Esküvői fotózás Bábolna – Bábolnai Arborétum

Rajongsz a természetért és a lovakért? Akkor Bábolna a Neked való hely! Megnéztetek több fotózás helyszínt, de még mindig nem[...]

Esküvői fotózás Alcsútdoboz – Alcsútdobozi Arborétum

Az álom többé már nem csupán álom! Vár Alcsút! Még mindig csak keresitek a tökéletes fotózás helyszínt? Természetes és mégis[...]

Esküvői fotózás Tata – Agostyáni Arborétum

Legyen az esküvői fotózás is egy életre szóló élmény! Álomszép fotózási helyszínt keresel, ahol biztosan meseszép képek készülnek majd? A[...]

Esküvői fotózás Tata – Angolpark

Téged is felejthetetlen fotózásra vár a vizek városa, Tata! Ha még nem találtad meg a legtökéletesebb fotózási helyszínt, akkor olvass[...]

5/5 - (122 szavazat)