Miben lehet segítségedre egy ceremóniamester?

Szükséged van valakire, aki segít levezényelni az esküvőt és egy karmester ügyességével hangolja össze az est folyamán a tennivalókat? A ceremóniamester erre a feladatra termett!

Ha az esküvőtökön legalább 50 meghívott vendég lesz, érdemes egy ceremóniamester segítségét igénybe venni. Mivel a nagyobb társaságok koordinálása komolyabb feladatot jelent, mint egy kisebb, meghittebb hangulatú lakodalom lebonyolítása. Nagy segítségetekre lehet, ha van valaki, aki tapasztaltan irányítja a lagzi eseményeit, felkonferál, esküvői játékokat vezényel, szemmel tartja az étterem személyzetét és megoldja a felmerülő problémákat.

CeremóniamesterHa egy ceremóniamester van segítségetekre a Nagy Napon, akkor nem Nektek kell mindent felügyelni, terelni és szórakoztatni a násznépet, valamint foglalkozni a többi esküvői szolgáltató munkáját. Így számotokra csak az az egy feladat marad, hogy élvezzétek az esküvőtöket!

Esküvő modern hangulatban ceremóniamester segítségével

Az esküvővel kapcsolatban sokaknak csak a vőfély ugrik be, mint az est folyamán szórakoztató, koordináló személy, azonban Te lehetsz kivétel!

Ha modern hangulatú esküvőt szeretnél, kihagyva a népies, falusi stílusjegyeket, akkor a ceremóniamester a Te választásod!

A ceremóniamester férfiak és nők – mivel a vőféllyel ellentétben ebben a szakmában egyre több a hölgy -, elegánsan, modern szemlélettel vesznek részt az esküvőn. A vőféllyel ellentétben nem hivalkodó a stílusuk, inkább, mint az est házigazdája vannak jelen, és nincsenek annyiszor a középpontban, mint a vőfélyek.

Ha olyan személyt szeretnétek az esküvőtökre, aki inkább a háttérből irányítja a szálakat, és csak akkor lép közbe, amikor a helyzet megkívánja, akkor ebben az irányban érdemes elindulnotok.

Megjelenés és stílus

A ceremóniamesterek elegáns öltönyben jelennek meg az esküvőn, a ceremóniamester hölgyek pedig mindig alkalomhoz illő, csinos ruhában. Megjelenésük modern eleganciát sugároz. Öltözködésükhöz passzol kifinomult stílusuk, amivel megfelelő hangulatot teremtenek a modern esküvőkön.

Nem beszélnek rímekben, nem harsogó a hangjuk, mint a vőfélyeknek. Kellemes modorral fordulnak a násznép felé minden közlendő információval.

A ceremóniamester feladatai

A jó ceremóniamester már bőven az esküvő napja előtt találkozik Veletek, megismer Benneteket, hogy minél jobban meg tudjon felelni az igényeiteknek.

A személyes találkozó(k) alkalmával van lehetőségetek minden részletet megbeszélni. Mennyire szerepeljen a lagzin, milyen játékokat szeretnétek, milyen extra elemeket szeretnétek beiktatni, amit az ő feladata felkonferálni.

Ceremóniamester feladataiA ceremóniamester legfőbb feladata a hangulat fenntartása, azonban nem olyan szinten, mint a vőfélyé.  Általában akkor lép közbe, amikor látja, hogy a hangulat lejjebb esett. Ekkor játékokkal vonja be a násznépet és az ifjú párt is. A játékok típusai szintén attól függnek, hogy előzőleg mit beszéltek meg, de improvizálhat is a ceremóniamester.

Fontos feladatai a násznép tájékoztatása időről időre, egyik helyszínről a másikra való átvezetése, a beszédek felkonferálása. A háttérből oldja meg a kisebb-nagyobb problémákat, amik felmerülnek az est folyamán, hogy Nektek csak egymásra kelljen figyelnetek.

Kinek ajánlom ezt a szolgáltatást?

Olyan pároknak ajánlom, akik modern hangulatú esküvőt szeretnének tartani, mellőzve a népies jegyeket. Ahol a pár és a násznép nagyobb része is inkább városi szellemiségű, esetleg maga az esküvő is nagyvárosban lesz tartva.

Egy ceremóniamester tökéletesen megállja a helyét egy többcsillagos szálloda dísztermében, azonban egy falusi, csárda hangulatú helyszínen már lehet, kevésbé forogna komfortosan.

Tökéletes választás azoknak az esküvő előtt álló pároknak, akik nem ragaszkodnak az esküvői hagyományokhoz, és az elegánsan visszafogott modern stílust részesítik előnyben a jóval harsányabb, népies vőfélyek hangulatához képest.

Ha még nem döntötted el, hogy ceremóniamester vagy vőfély legyen az esküvőtökön, akkor ezt a cikkünket is figyelmedbe ajánlom:

Ne hagyd ki az Esküvőszervező kisokos menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (350 szavazat)