Ha még nem találtad meg a tökéletes esküvői helyszínt, ami egyszerre meseszép és kültéri esküvőre is van lehetőség, mégis különleges, akkor egy esküvő Martonvásáron remek választás lesz!

A Fejér megye északkeleti részén található Martonvásár, mely Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye, hiszen ez az ötezer lakost számláló város rengeteg természeti és kulturális kincset rejt magában.

Ismerd meg Martonvásárt

Az itt található Brunszvik-kastélyt Magyarország egyik legszebb kastélyaként tartják számon, azonban hírnevét annak is köszönheti, hogy Ludwig van Beethoven többször is vendégeskedett a kastélyban. Érdemes megemlíteni a kastélyhoz tartozó parkot is, melynek területén több mint 400 féle fásszárú növénnyel ismerkedhetünk meg.

A birtok csaknem négy generáción át volt a Brunszvik-család tulajdona, azonban a család anyagi gondjai miatt a birtok Dreher Antal sörgyáros, majd fia, Dreher Jenő kezére került.

A második világháború szörnyű károkat okozott a faluban, majd sor került az egykori Brunszvik-birtok államosítására, ezzel a mezőgazdaság egyre nagyobb szerepet kapott Martonvásáron: az 50-es években mezőgazdasági kutatóintézet nyílt itt, mely a mai napig a legfejlettebb ilyen jellegű létesítmény Magyarországon.

Martonvásár 2005-ben városi rangot kapott, majd 2013-ban a Martonvásári járás székhelye lett.

Martonvásár programjai

Minden nyáron megrendezésre kerül a Beethoven-estek nevezetű koncertsorozat, mely során Beethoven legcsodálatosabb művei csendülnek fel a Brunszvik-kastély parkjában.

A város szintén jelentős eseménye a Magyar Népdal Napja, ahol nem csupán a magyar népzenei szféra legjobbjait hallhatjuk, hanem előadásokat és vásárokat is látogathatunk.

Rengeteg látnivaló és élmény a közelben

Ha Martonvásár környékét is felfedeznénk, autóval alig 20 kilométerre elérhető a Velencei-tó, valamint Tordason meglátogathatjuk a Western falut, ahol minden korosztály találhat magának megfelelő szórakozást.

Esküvő Martonvásáron: ahol élménydús álomesküvőt szervezhetünk!

Esküvő több stílusban

A természetközeli, vintage, rusztikus, vagy akár a modernebb, elegánsabb stílusú esküvők szerelmesei, itt biztosan valóra válthatják álmaikat. Lehetőség nyílik beltéri menyegzőre, melyhez tökéletes helyszín lehet a Brunszvik-kastély, ahol a díszes barokk stílusú falak és bútorok között mondhatjuk ki a boldogító igent, valamint az esküvői vacsora lebonyolítása is megoldható.

Emellett a menyegzőt tarthatjuk szabadtéren is a fogadással együtt, melyhez ideális helyszínt biztosít a festői szépségű kastélypark és a parkban található tó.

Esküvői fotózás Martonvásáron

Az esküvői fényképészek számára is számtalan lehetőséget kínál Martonvásár, a parkban és a Kastély előtt páratlan és különleges esküvői fényképek készülnek.

Garantáltan felejthetetlen élményben lehet részünk, ha esküvői fotózási helyszínnek a lenyűgöző Brunszvik-kastélyt vagy annak szépen gondozott parkját választjuk.

Ha esküvőnket Martonvásáron tartjuk, biztosan káprázatos élményben lesz részünk, mely felejthetetlen emlék marad nem csupán a menyasszony és a vőlegény, hanem a násznép számára is.

Olvasd el az Esküvői fotózás Martonvásár – Brunszvik-kastély című cikkünket is, hogy még több hasznos információval gazdagodhass!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (192 szavazat)