Honnan tudhatod, hogy szükséged van esküvőszervező segítségére?

Most kezded az esküvőd szervezését, de elakadtál már az elején? Rengeteg ötleted van, de nincs időd megvalósítani őket? Nem tudod, kihez fordulhatnál segítségért? Nem szeretnéd az egész esküvőszervezést végig idegeskedni? Akkor az esküvőszervező szolgáltatása pont Neked való!

Nincsen két egyforma esküvő!

EsküvőszervezőMindannyiunknak más az ízlése, mások az elképzeléseink. Van akinek egy tematikus esküvő az álma, valaki pedig rocker esküvőre vágyik inkább. Nincs két egyforma menyasszonyi csokor, ahogy az esküvői sütemények is ezerféle variációban készülnek.

Abban viszont majdnem minden menyasszony egyetért, hogy az esküvő életük egyik legfontosabb napja.

Minden jegyespár izgalommal lát neki az esküvője megszervezésének, örömmel vetik bele magukat a tennivalókba. Boldogsággal tölti el őket, hogy együtt, közösen egy igazán varázslatos napot álmodhatnak meg, mely számukra egy életre szóló élmény lesz.

Mikor beleugrotok az esküvő megszervezésébe, érdemes azzal kezdeni, hogy tájékozódtok az esküvőszervezés lépéseiről. Így rögtön lesz egy átfogó képetek arról, mennyi tennivaló vár Rátok. Mikor ezzel szembesültetek, akkor eldönthetitek, hogy be tudjátok-e vállalni ezeket a feladatokat, vagy szükségetek lesz szakmai segítségre.

Esküvőszervezés egyedül?

Manapság egyre többen és bátrabban vágnak neki saját maguk az esküvőjük szervezésének, mint pár évvel ezelőtt. Az interneten ma már számos lehetőség van, hogy információkat szerezzetek szinte mindenről. Nézelődhetsz Pinterest-en, kutathatsz a legújabb esküvői trendek után, különböző csoportokban kérheted ki a többi menyasszony és vőlegény tapasztalatait. Ám, ez rengeteg idő.

Belegondoltál már, hogy a mindennapi teendők, munka, gyermekek mellett mennyi szabadidőd marad a sok-sok órán át tartó keresgélésre, egyeztetésekre, megbeszélésekre?

Az esküvői szakma egy igen szerteágazó terület. Nem állhatunk meg a szervezésben ott, hogy kiválasztjuk az esküvő színvilágát, az esküvői helyszínt és, hogy hány vendéget szeretnénk meghívni. Ezek mellett tömegével vannak kisebb és nagyobb eldöntendő kérdések, megoldandó problémák.

A szervezés folyamán felmerülő bakik és nehézségek miatt egyáltalán nem ritka, hogy a jegyespárok összeomlanak a nyomás és a stressz alatt, amik csak felesleges konfliktusokhoz vezetnek. Akadhatnak fennakadások az esküvői szolgáltatókkal, a terem bérléssel, a virágossal, az apró cseprő dekorációk és kiegészítők beszerzésével, nem beszélve arról az izgalomról, ha véletlenül kifuttok az esküvői költségvetésből.

Ha Ti is stresszmentesen, kiegyensúlyozottan szeretnétek készülődni a Nagy Napra, akkor bátran fogadjatok föl egy esküvőszervezőt!

Sokakban persze elsőre felmerülnek kérdések: Egy vadidegen hogy tud nekünk segíteni? Milyen sokba fog kerülni? Egyáltalán minek van rá szükség?

Először is érdemes tisztázni, hogy manapság az esküvőszervezők többféle díjazási rendszerrel dolgoznak.

 • Az egyik ilyen általánosan elfogadott lehetőség a jutalékos rendszerben dolgozó esküvőszervezők, akik a velük szerződött szolgáltatóktól kapják a fizetésüket. Így Nektek nem kerül plusz pénzbe, ha igénybe veszitek a segítségét. Ennek talán annyi hátránya van, hogy kicsit szűkebb a választható szolgáltatók köre. Ez az opció alapvetően ritkán fordul elő.
 • A másik lehetőség, hogy Ti fizetitek a szervezőt. Ebben az esetben is több lehetőségetek van, hiszen sok szolgáltató dolgozik csomagajánlatokkal. Ezekben általában van lehetőségetek csak tanácsadásra, részleges segítségre, de akár a teljes esküvő lebonyolítására is.

Mindenképp meg kell említeni, hogy ha Ti fizetitek az esküvőszervezőt, akkor az árajánlatnál tartsátok szem előtt, hogy számára egy több hónapnyi munkáról van szó, nem egy olyan feladatot bíztok rá, mely egy vállrándítással elintézhető. Az esküvőtökre fordított idején és szakértelmén kívül, tudását, türelmét és a számotokra megspórolt időt fizetitek ki.

Milyen esküvőszervezőt keressek?

Esküvőszervezés esküvőszervező nélkülFontos kiemelni, hogy az esküvőszervező keresése is egy nagyon fontos momentum a szervezés folyamatában. Akár több szervezőt is felkereshettek, hogy megtaláljátok a tökéleteset. Tartsátok szem előtt, hogy a személyes szimpátia – mint a többi esküvői szolgáltató esetében is – az esküvőszervező kiválasztásakor is fontos. Hiszen több hónapig rendszeresen fogtok találkozni, beszélni és csak akkor tudja az álomesküvőtöket megszervezni, ha egy hullámhosszon vagytok.

Első lépésként, mikor kiválasztotok egy lehetséges esküvőszervezőt, sor kerül egy személyes találkozásra. Ez mindennek az alapja, hiszen ekkor dől el, mennyire pendül veletek egy húron, mennyire tudja magáévá tenni az elképzeléseiteket.

Feltétlenül szánjatok rá elég időt, hogy kölcsönösen megismerjétek egymást, hiszen nem egy pár órás munkával bízzátok meg, hanem sokszor hónapokig, nem ritkán egy évig is tartó szervezésnek álltok neki.

Ha a találkozó során úgy érzitek, nem ő a megfelelő, akkor beszéljétek meg vele és keressetek másik szolgáltatót.

Mire figyelj még a szervező kiválasztásánál? Ez a cikkünk segíteni fog:

Hogyan zajlik az esküvőszervezés?

Az első találkozó folyamán tudjátok megbeszélni, hogy milyen elképzeléseitek vannak az esküvőtökkel kapcsolatban, felvázolhatjátok kívánságaitokat.

Sokaknak talán furcsa lehet, hogy mennyire mélyen bele kell avatnotok a szervezőt az életetekbe, az esküvővel kapcsolatos álmaitokba, de fontos, hogy kellőképpen megismerjen Benneteket, hiszen csak így fog tudni segíteni.

Ha felvázoltátok az elképzeléseket, akkor az esküvőszervező számos hasznos tippet, fogást tud nektek javasolni, vagy éppen elintézni helyettetek. Tőletek függ, hogy mennyi munkát adtok az esküvőszervezőnek, vagyis, hogy mivel bízzátok meg pontosan: tanácsadás, részleges szervezés vagy teljes esküvőszervezés.

Néhány klassz tipp, ha még nem döntöttetek az esküvő stílusát illetően:

Mennyit tud segíteni egy esküvőszervező?

Esküvőszervező feladataiAttól függően, hogy milyen arányban bízzátok meg az esküvőtök szervezésével, lehetőségetek van csak tanácsadást kérni.

Ebben az esetben az esküvőszervező segít nektek kiválasztani a stílusotokhoz, elképzeléseitekhez leginkább passzoló esküvői stílust, fontos tippekkel tud titeket ellátni, mik a legfontosabb tényezők a szervezés folyamán. Ezek mellett bőven marad lehetőségetek önmagatok szervezni, dekorálni, tervezni.

Természetesen más variációk is rendelkezésetekre állnak. Ha szeretnétek kipihenten nekifutni az esküvőnek és igazán ráhangolódni a Nagy Napra, akkor bátran bízzátok az esküvőszervezőre az egész lagzi megszervezését.

Ebben az esetben végig mellettetek lesz, segít kiválasztani a megfelelő esküvői szolgáltatókat, a választottakkal megköti a szerződéseket, gondoskodik róla, hogy minden jókor és jó időben történjen, számon tartja a kiadásokat és segít betartani az esküvői költségvetést.

Az igazán nagy horderejű intézni valóktól a legapróbbakig mindenben a segítségetekre lesz. A szervezés végeztével pedig mellettetek lesz a Nagy Napon is, lebonyolítja az egész esküvőt.

Az esküvőszervező nem ceremóniamester

Gyakran összekeverik az esküvőn betöltött szerepét a Ceremóniamesterrel, de egy igazán jó esküvőszervező láthatatlan. Ő a háttérben dolgozik, hogy Nektek és a násznépnek kívülről minden tökéletes legyen.

Fogadja és koordinálja a lagzi helyszínén a szolgáltatókat, figyelemmel kíséri az esküvői menetrendet, számon tartja, hogy minden esemény megfelelő időben történjen.

Gondoskodik róla, hogy ne legyen csúszás, késés, figyel a pincérekre, vendégekre, hogy senki nem szenvedjen semmiben hiányt, és minden felmerülő problémát megold.

Így Nektek semmi másra nem kell figyelnetek, csak, hogy jól érezzétek magatokat a Nagy Napon.

Összegezve tehát miért hasznos egy esküvőszervező?

 • Sokkal nagyobb tapasztalata és rutinja van az esküvők világában, mint Nektek
 • Sokkal nagyobb tapasztalata és rutinja van az esküvők világában, mint Nektek
 • Megtalálja a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatókat, egyezkedik velük, szerződést köt
 • Megismerhetitek a legújabb esküvői divatot, trendeket
 • Intézkedik, feladatokat old meg helyettetek, ezzel is rengeteg órát spórolva Nektek
 • Segít kordában tartani az esküvői költségvetést
 • Vele elkerülhetők a bakik, problémák
 • Megtalálja Nektek a legkedvezőbb, legjobb ajánlatokat
 • Őszintén mondja el minek mi az előnye és a hátránya
 • Teljesen személyre szabott, a Ti igényeiteknek megfelelően szervezi meg az esküvőtöket
 • Folyamatosan egyeztet minden szolgáltatóval
 • Az esetleg felmerülő változtatásokat úgy csinálja meg, hogy a végeredmény tökéletes legyen
 • Gondoskodik róla, hogy minden apró részlet tökéletes legyen és minden úgy történjen, ahogy megálmodtátok
 • A Nagy Napon is mellettetek van és segít lebonyolítani a teljes esküvőt

Ha mégis úgy döntenétek, hogy önmagatok szeretnétek megszervezni az esküvőtöket, mérjétek fel előre, mennyi szabadidőt tudtok áldozni a feladatra. Nyugodtan vágjatok neki, de mindenképp tartsátok szem előtt, hogy ha megakadtok, vagy problémába ütköztök, akkor bátran keressetek föl egy esküvőszervezőt, hogy segíthessen felejthetetlenné tenni életetek Nagy Napját.

Ne hagyd ki az Esküvőszervező kisokos menüpontunk további cikkeit sem!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Elolvasom
Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Elolvasom
Hogyan válassz esküvői szolgáltatót?

Összeszedtük, melyek azok a szempontok, amikre mindenképpen ügyeljetek, ha Összeszedtük, melyek azok a szempontok, amikre mindenképpen ügyeljetek, ha Összeszedtük, melyek[...]

Elolvasom
Esküvői szolgáltatók: az álomesküvő megvalósítói

Legelőször is fontos, hogy rászánd az időt az esküvőd megszervezésére. Ez azt jelenti, hogy a kitűzött időpont előtt legalább fél[...]

Elolvasom
A polgári esküvő menete

A polgári esküvő menete A-tól Z-ig Tervezitek az esküvőt? Szeretnétek összekötni az életeteket hivatalosan is? Jó lenne, ha a polgári[...]

Elolvasom
Ceremóniamester vagy vőfély? Hogyan válassz?

Ceremóniamester vagy vőfély? Nektek melyik az ideális az esküvőre? Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, gondoskodnotok kell arról, hogy a[...]

Elolvasom
Mi fán terem az esküvői dekoratőr? Most kiderül!

Tökéletes esküvői dekorációt szeretnél, de nem tudod hogyan? A megoldás az esküvői dekoratőr! Egy álomesküvő megszervezése időigényes és tengernyi feladatból[...]

Elolvasom
Szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal

Miért fontos lépés a szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal? Mik szerepeljenek a szerződésben? Az esküvőszervezés (sajnos) nem csak annyit jelent, hogy a[...]

Elolvasom
Polgári esküvő: a hivatalos házasságkötés útja

A hivatalos házasságkötés feltétele a polgári esküvő megtartása. De hogyan is kezdj neki? Ha elhatároztátok magatokat, hogy szeretnétek életeteket hivatalosan[...]

Elolvasom
Esküvői tanúk és koszorúslányok

Mit is csinálnak pontosan az esküvői tanúk és koszorúslányok? A lagzi fontos résztvevői az esküvői tanúk és koszorúslányok. Feladataik nem[...]

Elolvasom
Egyházi esküvő

Mi a különbség a Római katolikus és a Református egyházi esküvő között? Melyik hogyan zajlik? A polgári szertartás hivatalos hangulatának[...]

Elolvasom
Házasságkötés törvényi feltételei

Mik a házasságkötés törvényi feltételei? Mitől lesz egy házasság hivatalos? Már javában tervezed az esküvőd színkompozícióját? Kiválasztottad a koszorúslányok ruháját[...]

Elolvasom
Esküvőszervező: biztos kezekben a Nagy Nap

Honnan tudhatod, hogy szükséged van esküvőszervező segítségére? Most kezded az esküvőd szervezését, de elakadtál már az elején? Rengeteg ötleted van,[...]

Elolvasom
Vőfély: a hagyományos esküvők lelke

A hagyományőrző esküvők lelke és hangulatfelelőse a vőfély Az esküvőszervezés közepén jársz és nem tudod eldönteni ki koordinálja a Nagy[...]

Elolvasom
Ceremóniamester: a modern esküvők koordinátora

Miben lehet segítségedre egy ceremóniamester? Szükséged van valakire, aki segít levezényelni az esküvőt és egy karmester ügyességével hangolja össze az[...]

Elolvasom
Szertartásvezető: az egyedi esküvői szertartások záloga

Mit is csinál egy szertartásvezető? Miben segíthet Nektek? Ha szeretnétek elkerülni a sablonos esküvőt, de nem tudjátok hogyan… Ha egyedi[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (103 szavazat)