Honnan tudhatod, hogy szükséged van esküvőszervező segítségére?

Most kezded az esküvőd szervezését, de elakadtál már az elején? Rengeteg ötleted van, de nincs időd megvalósítani őket? Nem tudod, kihez fordulhatnál segítségért? Nem szeretnéd az egész esküvőszervezést végig idegeskedni? Akkor az esküvőszervező szolgáltatása pont Neked való!

Nincsen két egyforma esküvő!

EsküvőszervezőMindannyiunknak más az ízlése, mások az elképzeléseink. Van akinek egy tematikus esküvő az álma, valaki pedig rocker esküvőre vágyik inkább. Nincs két egyforma menyasszonyi csokor, ahogy az esküvői sütemények is ezerféle variációban készülnek.

Abban viszont majdnem minden menyasszony egyetért, hogy az esküvő életük egyik legfontosabb napja.

Minden jegyespár izgalommal lát neki az esküvője megszervezésének, örömmel vetik bele magukat a tennivalókba. Boldogsággal tölti el őket, hogy együtt, közösen egy igazán varázslatos napot álmodhatnak meg, mely számukra egy életre szóló élmény lesz.

Mikor beleugrotok az esküvő megszervezésébe, érdemes azzal kezdeni, hogy tájékozódtok az esküvőszervezés lépéseiről. Így rögtön lesz egy átfogó képetek arról, mennyi tennivaló vár Rátok. Mikor ezzel szembesültetek, akkor eldönthetitek, hogy be tudjátok-e vállalni ezeket a feladatokat, vagy szükségetek lesz szakmai segítségre.

Esküvőszervezés egyedül?

Manapság egyre többen és bátrabban vágnak neki saját maguk az esküvőjük szervezésének, mint pár évvel ezelőtt. Az interneten ma már számos lehetőség van, hogy információkat szerezzetek szinte mindenről. Nézelődhetsz Pinterest-en, kutathatsz a legújabb esküvői trendek után, különböző csoportokban kérheted ki a többi menyasszony és vőlegény tapasztalatait. Ám, ez rengeteg idő.

Belegondoltál már, hogy a mindennapi teendők, munka, gyermekek mellett mennyi szabadidőd marad a sok-sok órán át tartó keresgélésre, egyeztetésekre, megbeszélésekre?

Az esküvői szakma egy igen szerteágazó terület. Nem állhatunk meg a szervezésben ott, hogy kiválasztjuk az esküvő színvilágát, az esküvői helyszínt és, hogy hány vendéget szeretnénk meghívni. Ezek mellett tömegével vannak kisebb és nagyobb eldöntendő kérdések, megoldandó problémák.

A szervezés folyamán felmerülő bakik és nehézségek miatt egyáltalán nem ritka, hogy a jegyespárok összeomlanak a nyomás és a stressz alatt, amik csak felesleges konfliktusokhoz vezetnek. Akadhatnak fennakadások az esküvői szolgáltatókkal, a terem bérléssel, a virágossal, az apró cseprő dekorációk és kiegészítők beszerzésével, nem beszélve arról az izgalomról, ha véletlenül kifuttok az esküvői költségvetésből.

Ha Ti is stresszmentesen, kiegyensúlyozottan szeretnétek készülődni a Nagy Napra, akkor bátran fogadjatok föl egy esküvőszervezőt!

Sokakban persze elsőre felmerülnek kérdések: Egy vadidegen hogy tud nekünk segíteni? Milyen sokba fog kerülni? Egyáltalán minek van rá szükség?

Először is érdemes tisztázni, hogy manapság az esküvőszervezők többféle díjazási rendszerrel dolgoznak.

 • Az egyik ilyen általánosan elfogadott lehetőség a jutalékos rendszerben dolgozó esküvőszervezők, akik a velük szerződött szolgáltatóktól kapják a fizetésüket. Így Nektek nem kerül plusz pénzbe, ha igénybe veszitek a segítségét. Ennek talán annyi hátránya van, hogy kicsit szűkebb a választható szolgáltatók köre. Ez az opció alapvetően ritkán fordul elő.
 • A másik lehetőség, hogy Ti fizetitek a szervezőt. Ebben az esetben is több lehetőségetek van, hiszen sok szolgáltató dolgozik csomagajánlatokkal. Ezekben általában van lehetőségetek csak tanácsadásra, részleges segítségre, de akár a teljes esküvő lebonyolítására is.

Mindenképp meg kell említeni, hogy ha Ti fizetitek az esküvőszervezőt, akkor az árajánlatnál tartsátok szem előtt, hogy számára egy több hónapnyi munkáról van szó, nem egy olyan feladatot bíztok rá, mely egy vállrándítással elintézhető. Az esküvőtökre fordított idején és szakértelmén kívül, tudását, türelmét és a számotokra megspórolt időt fizetitek ki.

Milyen esküvőszervezőt keressek?

Esküvőszervezés esküvőszervező nélkülFontos kiemelni, hogy az esküvőszervező keresése is egy nagyon fontos momentum a szervezés folyamatában. Akár több szervezőt is felkereshettek, hogy megtaláljátok a tökéleteset. Tartsátok szem előtt, hogy a személyes szimpátia – mint a többi esküvői szolgáltató esetében is – az esküvőszervező kiválasztásakor is fontos. Hiszen több hónapig rendszeresen fogtok találkozni, beszélni és csak akkor tudja az álomesküvőtöket megszervezni, ha egy hullámhosszon vagytok.

Első lépésként, mikor kiválasztotok egy lehetséges esküvőszervezőt, sor kerül egy személyes találkozásra. Ez mindennek az alapja, hiszen ekkor dől el, mennyire pendül veletek egy húron, mennyire tudja magáévá tenni az elképzeléseiteket.

Feltétlenül szánjatok rá elég időt, hogy kölcsönösen megismerjétek egymást, hiszen nem egy pár órás munkával bízzátok meg, hanem sokszor hónapokig, nem ritkán egy évig is tartó szervezésnek álltok neki.

Ha a találkozó során úgy érzitek, nem ő a megfelelő, akkor beszéljétek meg vele és keressetek másik szolgáltatót.

Mire figyelj még a szervező kiválasztásánál? Ez a cikkünk segíteni fog:

Hogyan zajlik az esküvőszervezés?

Az első találkozó folyamán tudjátok megbeszélni, hogy milyen elképzeléseitek vannak az esküvőtökkel kapcsolatban, felvázolhatjátok kívánságaitokat.

Sokaknak talán furcsa lehet, hogy mennyire mélyen bele kell avatnotok a szervezőt az életetekbe, az esküvővel kapcsolatos álmaitokba, de fontos, hogy kellőképpen megismerjen Benneteket, hiszen csak így fog tudni segíteni.

Ha felvázoltátok az elképzeléseket, akkor az esküvőszervező számos hasznos tippet, fogást tud nektek javasolni, vagy éppen elintézni helyettetek. Tőletek függ, hogy mennyi munkát adtok az esküvőszervezőnek, vagyis, hogy mivel bízzátok meg pontosan: tanácsadás, részleges szervezés vagy teljes esküvőszervezés.

Néhány klassz tipp, ha még nem döntöttetek az esküvő stílusát illetően:

Mennyit tud segíteni egy esküvőszervező?

Esküvőszervező feladataiAttól függően, hogy milyen arányban bízzátok meg az esküvőtök szervezésével, lehetőségetek van csak tanácsadást kérni.

Ebben az esetben az esküvőszervező segít nektek kiválasztani a stílusotokhoz, elképzeléseitekhez leginkább passzoló esküvői stílust, fontos tippekkel tud titeket ellátni, mik a legfontosabb tényezők a szervezés folyamán. Ezek mellett bőven marad lehetőségetek önmagatok szervezni, dekorálni, tervezni.

Természetesen más variációk is rendelkezésetekre állnak. Ha szeretnétek kipihenten nekifutni az esküvőnek és igazán ráhangolódni a Nagy Napra, akkor bátran bízzátok az esküvőszervezőre az egész lagzi megszervezését.

Ebben az esetben végig mellettetek lesz, segít kiválasztani a megfelelő esküvői szolgáltatókat, a választottakkal megköti a szerződéseket, gondoskodik róla, hogy minden jókor és jó időben történjen, számon tartja a kiadásokat és segít betartani az esküvői költségvetést.

Az igazán nagy horderejű intézni valóktól a legapróbbakig mindenben a segítségetekre lesz. A szervezés végeztével pedig mellettetek lesz a Nagy Napon is, lebonyolítja az egész esküvőt.

Az esküvőszervező nem ceremóniamester

Gyakran összekeverik az esküvőn betöltött szerepét a Ceremóniamesterrel, de egy igazán jó esküvőszervező láthatatlan. Ő a háttérben dolgozik, hogy Nektek és a násznépnek kívülről minden tökéletes legyen.

Fogadja és koordinálja a lagzi helyszínén a szolgáltatókat, figyelemmel kíséri az esküvői menetrendet, számon tartja, hogy minden esemény megfelelő időben történjen.

Gondoskodik róla, hogy ne legyen csúszás, késés, figyel a pincérekre, vendégekre, hogy senki nem szenvedjen semmiben hiányt, és minden felmerülő problémát megold.

Így Nektek semmi másra nem kell figyelnetek, csak, hogy jól érezzétek magatokat a Nagy Napon.

Összegezve tehát miért hasznos egy esküvőszervező?

 • Sokkal nagyobb tapasztalata és rutinja van az esküvők világában, mint Nektek
 • Sokkal nagyobb tapasztalata és rutinja van az esküvők világában, mint Nektek
 • Megtalálja a számotokra legmegfelelőbb szolgáltatókat, egyezkedik velük, szerződést köt
 • Megismerhetitek a legújabb esküvői divatot, trendeket
 • Intézkedik, feladatokat old meg helyettetek, ezzel is rengeteg órát spórolva Nektek
 • Segít kordában tartani az esküvői költségvetést
 • Vele elkerülhetők a bakik, problémák
 • Megtalálja Nektek a legkedvezőbb, legjobb ajánlatokat
 • Őszintén mondja el minek mi az előnye és a hátránya
 • Teljesen személyre szabott, a Ti igényeiteknek megfelelően szervezi meg az esküvőtöket
 • Folyamatosan egyeztet minden szolgáltatóval
 • Az esetleg felmerülő változtatásokat úgy csinálja meg, hogy a végeredmény tökéletes legyen
 • Gondoskodik róla, hogy minden apró részlet tökéletes legyen és minden úgy történjen, ahogy megálmodtátok
 • A Nagy Napon is mellettetek van és segít lebonyolítani a teljes esküvőt

Ha mégis úgy döntenétek, hogy önmagatok szeretnétek megszervezni az esküvőtöket, mérjétek fel előre, mennyi szabadidőt tudtok áldozni a feladatra. Nyugodtan vágjatok neki, de mindenképp tartsátok szem előtt, hogy ha megakadtok, vagy problémába ütköztök, akkor bátran keressetek föl egy esküvőszervezőt, hogy segíthessen felejthetetlenné tenni életetek Nagy Napját.

Ne hagyd ki az Esküvőszervező kisokos menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (103 szavazat)