Ki ne szeretne igazi hercegnő lenni az esküvőjén? Legyél az esküvői képeken is az! Fotózkodj egy igazi kastélynál!

Legyen az esküvői fényképezés is egy valóra vált álom! Nézd vissza örömmel az elkészült képeket! Gondolj vissza örömmel a fotózásra akár még 10 év múlva is! Válassz egy csoda szép kastélyt hátteredül és légy egy napra Hercegnő! Nézd meg, hol válthatod almaidat valóra: Esküvői fotózás Martonvásár – Brunszvik-kastély!

Martonvásár ékköve, a neogót stílus jegyében épült Brunszvik-kastély Magyarország egyik legszebb kastélya, mely minden évben látogatók sokaságát vonzza.

Ismerd meg!

Martonvásár a törökvész miatt a 16. században szinte teljesen elnéptelenedett, és ezután került a falu a Brunszvik-család birtokába, akik nagyszabású építkezésekkel és a gazdaság fellendítésével újra virágzó hellyé tették a falut.

Később a Brunszvikok anyagi gondjai miatt a birtokot Dreher Antal sörgyáros vásárolta meg, majd a második világháború súlyos pusztításai után államosították a kastélyt és a hozzá tartozó angolkertet.

A kastélykert, csak úgy mint a kastély, a világháború idején súlyos károkat szenvedett, helyreállítása 1949-ben kezdődött, majd 1953-ban természetvédelmi területté nyilvánították.

A 70-es években Budai Aurél tervei alapján megkezdődött a kastély helyreállítása. A kastély és a kert 1953 óta a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonában van, ma az Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja működik itt.

Járj Beethoven nyomában!

A kastély építészeti és a kert növényzetének sokszínűsége mellett hírnevét annak is köszönheti, hogy Ludwig van Beethoven többször is vendégeskedett a Brunszvik-családnál. Bár Beethoven nem szeretett tanítani, a Brunszvik-lányokkal, Jozefinnel és Terézzel kivételt tett, és zongorázni tanította őket.

A zeneszerző emlékére ma Beethoven emlékmúzeum működik az egykori főúri rezidenciában.

Pusztából mesés angolkert

A kastély ékességeihez tartozik a csodálatos angolkert, melyet Brunszvik Ferenc alakíttatott ki 70 hektáron a mezőföldi pusztaságból.

A kastélykertben egy tó is található, melyet a birtokon keresztülfutó Szent László patak felduzzasztásával hoztak létre. A park emellett egyfajta arborétum jelleggel is bír, hiszen több mint 400-féle fásszárú növényt ismerhetünk itt meg.

A tó idilli hangulatú apró szigetén láthatjuk a Pásztor János által készített Beethoven szobrot, amely mellett minden nyáron felcsendülnek a zeneszerző legszebb melódiái egy koncertsorozat keretében.

Esküvői fotózás Martonvásár – Brunszvik-kastély

Méltán nagyszerű esküvői fotózási helyszín Martonvásár, hiszen tengernyi lehetőséget kínál a felejthetetlen esküvői fényképezéshez:

  • A parkban és a Kastély előtt páratlan és különleges esküvői fotók készülnek.
  • Az elegancia szerelmesei biztosan nem csalódnak, ha a kastély barokk falait és bútorzatát választják az esküvői fotók díszletének.
  • A természetközeli, vintage vagy rusztikusabb stílus kedvelői is biztosan megtalálják az ideális helyszínt a fényképezkedéshez a gyönyörű fákkal tarkított angolkertben, ahol a fehér menyasszonyi ruha csodálatosan kiemelkedik a zöld tájból és a virágok sűrűjéből.
  • De persze bátran kísérletezhetünk a beállításokkal, hátterekkel, így nem csak elegáns, vagy vintage stílusú képeket, de akár bohókásabb, viccesebb képeket is könnyedén elkészíthetünk.
  • Természetesen a tó bájos kis szigetén, vagy a tavat átívelő hídon készült fotóknak is pompás hátteret biztosít a gyönyörű, idilli környezet.

Ha a Brunszvik-kastélyt vagy annak parkját választjuk esküvői fotózási helyszínnek, garantáltan káprázatos képek készülhetnek az ifjú párról, melyek csodálatos emlékek lesznek.

Ismerd meg még jobban Martonvásárt, olvasd el Esküvő Martonvásár cikkünket is!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (210 szavazat)