Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez

Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább olvass tovább sokkal hasznosabb lánybúcsú tippekért!

A lánybúcsú nem csak a menyasszonynak, de a barátnőknek is egy nagy élmény, és az általános felfogással ellentétben nem a totális lerészegedésről szól! Ez egy igazi csajos nap, aminek során a barátnők közösen jól érzik magukat, mulatnak, vicces feladatokkal készítik fel a menyasszonyt az esküvőre.

Lánybúcsú, ötletek, tippek

A lánybúcsú megszervezése

Ha barátnőként tiéd a feladat a lánybúcsú megszervezésére, akkor az első és legfontosabb szempont, amire figyelned kell, hogy a menyasszony mit szeretne, milyen a stílusa, milyen programnak örülne.

Valószínűleg elég jól ismered a barátnődet, így mindenképpen úgy alakítsd az ünneplést, hogy az passzoljon az ara személyiségéhez.

Ha szeret bulizni, akkor nyugodtan elmehettek egy klubba táncolni, de ha a visszafogottabb dolgokat szereti, akkor egyikőtök lakásán is tarthattok egy kisebb bulit.

Ha inkább relaxálna a Nagy Nap előtt, akkor wellness szállodába is mehettek.

Mint barátnő, bizonyára azt is tudod, ha van egy régi hőn áhított vágya, amit szeretne megvalósítani még az esküvő előtt. Ha belefér a keretbe és az időbe, akkor biztosan egy életre szóló meglepetést okozhatsz neki. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, csak a pénztárca és az ízlés szabhat határt az ünneplésnek, így bőven van miből válogatni.

Mikor legyen a lánybúcsú?

A lánybúcsú napját ajánlott úgy kitűzni, hogy legalább 1-2 héttel az esküvő előtt legyen. Így lesz idő kipihenni a bulizást, és nem lesz fáradt sem a menyasszony, sem pedig ti.

Ennél fogva a lánybúcsút is érdemes legalább 3-4 hónappal, vagy akár fél évvel a lagzi előtt elkezdeni szervezni. A szükséges szervezés ideje természetesen attól függ, mi lesz a program és azt mennyi idő megvalósítani.

Meglepetés lánybúcsú?

Biztos szeretnéd, ha a lánybúcsú meglepetés lenne a menyasszony számára, azonban úgy is okozhatsz meglepetéseket, ha az átfogóbb dolgokba beavatod őt: elkérheted a vendéglistát, megbeszélhetitek a lánybúcsú időpontját, időtartamát, megkérdezheted milyen programokra gondolt ő, és utána ezeket figyelembe véve tervezel tovább, a koszorúslányok segítségével.

Kit hívj meg a lánybúcsúra?

Lánybúcsú: ötletek lánybúcsúraJól meg kell fontolni, hogy kiket hívsz meg a lánybúcsúra, hiszen pozitív értelemben szeretnél emlékezetes programot.

Legtöbbször a közeli barátok, koszorúslányok és a lány rokonok mennek el a bulira, de akár mások is szóba kerülhetnek.

A legegyszerűbb, ha kérsz egy listát a menyasszonytól, így elkerülhető minden kellemetlenség. A társaság valószínűleg így is elég sokszínű lesz, gyerekkori és középiskolai barátoktól kezdve a munkahelyi barátokig sok mindenki megfordulhat a lánybúcsún.

Ha megvan a lista, akkor a szervezés és a kommunikáció megkönnyítése miatt csinálhattok egy közös csoportot valamelyik közösségi oldalon. Így mindenki egyszerűen tud üzenni, ötleteket küldeni.

Ki fizeti a lánybúcsút?

Mielőtt a programok szervezésébe kezdtek, célszerű megbeszélni az anyagiakat. Mivel ez egyfajta ajándék és a menyasszonynak szervezitek, ezért a költségeket ti álljátok. Ha kb. 10-en vagytok, akkor a költségek leosztva már nem olyan megterhelőek, hacsak nem terveztek valami nagyon extrát. Beszéljétek meg, mennyi az, amennyi még belefér, de ne essetek túlzásokba: a menyasszonynak az számít, hogy veletek ünnepelheti meg lánykora végét, nem pedig az, hogy mennyit költöttetek.

Lánybúcsús kellékek

Ha szeretnétek igazi, autentikus leánybúcsú hangulatot, akkor ne feledkezzetek meg az egyen pólókról, kitűzőkről, a menyasszonynak pedig vegyetek vállszalagot, fátyolt, fejdíszt. Ezeket utána eltehetitek a közös buli emlékére.

Lánybúcsú programok

Lánybúcsú programok

Az előzetes teendők végeztével következik a munka oroszlánrésze. Meg kell szervezni a programokat. Akármilyen tevékenységekre is gondoltál, arra figyelj, hogy legyen bennük rugalmasság, hiszen ha végig azon idegeskedsz, hogy pontosan odaértek-e a következő helyszínre, akkor elveszik a hangulat varázsa.

Milyen programok közül válogathattok? Négy nagyobb csoportba oszthatók a programok, nézzük, mik ezek!

Ereszed el a hajam lánybúcsú

Ha a menyasszony szeret táncolni, bulizni, pörgős természetű, akkor jó ötlet lehet-, akármilyen klisésen is hangzik-, közösen bérelni egy limuzint és bejárni a város szórakozóhelyeit.

Előre nézz utána, hogy milyen klubok, bárok vannak, ahol jó hangulat szokott lenni. Még jobb, ha esetleg ingyenes fesztivál van a környéken.

Egy bulizós lánybúcsún azonban a túlzott mértékű alkoholfogyasztása is figyeljetek, hiszen egy menyasszony sem szeretne kínos képeket, posztokat látni magáról másnap az interneten.

Szolid bulizós lánybúcsú

Ha az ara visszafogottabb természetű, jobban kedveli a csendesebb, zártkörű rendezvényeket, akkor szervezhetsz neki egy lazább, csajos estét, amikor sztorizgattok, koktéloztok, házi karaokét játszotok. A program attól függ, hogy a menyasszony mit szeret csinálni.

Elmehettek piknikezni, étterembe, vagy beülhettek egy hangulatos bárba is.

Ez a fajta lánybúcsú kifejezetten pénztárcakímélő az egyszerűsége miatt, de nem jelenti azt, hogy unalmas lenne. Feldobhatjátok a hangulatot különböző játékokkal, amikről majd lejjebb még bővebben is olvashatsz!

Lazulós, pihentető lánybúcsú

Lazulós lánybúcsúSok menyasszony részesíti előnyben a wellness szállodákat és szolgáltatásokat a lánybúcsúján egy hangos bulival szemben. Kiválaszthattok egy számotokra ár/érték arányban megfelelő wellness szállodát, és eltölthettek ott 1-2 napot.

Ennek a lánybúcsúnak a legnagyobb előnye, hogy utána nem kell kipihenni magatokat az esküvőre, hiszen ezzel „rápihentek” a Nagy Napra. Ha többen mentek, akkor érdeklődjetek csoportos kedvezmények iránt.

Különleges lánybúcsú

Ha nagyon egyedi stílusú a menyasszony, aki szereti a különleges dolgokat, akkor egy szintén különleges lánybúcsúval lepjétek meg! Szervezzetek olyan programot, ami nem szokványos.

Attól függően, hogy mennyi a keret, akár egy pár napos kirándulásra is elmehettek a környékre. Válasszatok egy kellemes szállodát, és fedezzétek fel a környéket magatok: elmehettek borkóstolásra, megnézhettek várakat, túrázhattok forrásokhoz.

Mivel színes társasággal szervezitek a bulit, jó választás lehet valamilyen csapatépítő programon részt venni. Mostanában nagyon népszerűek a szabaduló szobák. Számos téma közül választhattok: kijutni egy egyiptomi kriptából, egy laboratóriumból, vagy menekülhettek a rablók elől, csak hogy említsek néhányat. A feladatokon össze kell dolgozni, így nagyon jól összekovácsolja az olyan embereket is, akik nem ismerik egymást olyan jól.

Attól függően, hogy a menyasszony mit szeret, elmehettek kalandparkba, paintballozni, beiratkozhattok egy rövid tanfolyamra vagy bérelhettek hajót a Balatonon.

Lánybúcsús játékok

Lánybúcsú játékokAkármilyen stílusú bulit is szerveztek, mindegyik feldobható vicces játékokkal.
Népszerű feladat, játék, amikor a koszorúslányok jó tanácsokat, randi ötleteket írnak fel cetlikre, amik majd hasznosak lehetnek a házas élet során.

Két igazság, egy hazugság

A két igazság egy hazugság játék remek lehetőség, hogy jobban megismerjétek egymást. Mindenki mond magáról két igaz és egy hamis állítást, és ki kell találni, melyik a hamis.

Tiltott szavak

Az est elején választhattok tiltott szavakat (például esküvő, lagzi), és aki kimondja, az büntetésben részesül.

Büntetésnek bármit kitalálhattok, de vicces lehet, ha például egy fura fejfedőt kell viselnie annak, aki kimondta, addig, amíg valaki más ki nem mondja a tiltott szót.

Külön feladatok a menyasszonynak

Találjatok ki feladatokat kifejezetten a menyasszonynak. Készíthettek egy listát, amin vezeti majd, hogy melyik feladatot teljesítette, és melyiket nem, majd a végén az eredménytől függően jutalmat vagy büntetést kap.

  • Adhattok neki pár csokor petrezselymet, amit el kell adnia egy kijelölt helyszínen.
  • Meg kell borotválnia egy lufit.
  • Összeállíthattok kvízeket a vőlegény segítségével, amit a menyasszonynak kell kitölteni, de a menyasszonyról is csinálhattok egyet, hogy ki ismeri őt a legjobban.
  • Sok olyan posztot látni a közösségi oldalakon, ahol a menyasszony egy képre valamennyi megosztást, like-ot kér, mert ha adott ideig nem kapja meg, akkor „nem mehet férjhez”. Ez vicces ötlet lehet, ha az ara aktívan használja ezeket a felületeket, azonban ha nem szeret posztolni, akkor ne erőltessétek ezt a feladatot.
  • Ez igaz minden egyéb játékra, feladatra is. Csak olyat játszatok, amivel még kényelmesen érzi magát a menyasszony, hiszen ha olyat erőltettek, amit nem szívesen csinál, azzal elronthatjátok a hangulatot.

A lánybúcsú szervezése édes teher, hiszen nem egyszerű több embert összehangolni és olyan programot találni, amit mindenki szeret. Azonban amikor a legjobb barátnődnek szervezed meg a leánybúcsúját, akkor vele élheted meg ezeket a különleges pillanatokat, amik kárpótolnak minden szervezés közben felmerülő nehézségért.

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Kiegészítők rocker esküvőre

Rocker pár vagytok, de Ti is álomesküvőt szeretnétek? Azon töröd a fejed, milyenek a legjobb kiegészítők rocker esküvőre? Önmagatok szeretnétek[...]

Mi a dolga egy koszorúslánynak?

Koszorúslány útmutató – avagy mi a dolga egy koszorúslánynak? Ha az a szerencse ért, hogy te leszel a koszorúslány, akkor[...]

Vintage esküvő – egy esküvői stílus, ami lenyűgöz

Olyan esküvőre vágysz, ami különleges mégis időt álló és sosem megy ki a divatból? Akkor a vintage esküvő pont Neked[...]

Esküvői hagyományok: a menyasszonytánc

Menyasszonytánc: az esküvői hagyományok egyik legnépszerűbb eleme Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról vagy a menyasszonytáncról? Az esküvői[...]

Pin up esküvői stílus: a retro, ami trendi

Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus! Imádod a ’40-es, ’50-es évek[...]

Extrém esküvői ötletek: Esküdj a saját stílusodban!

Extrém esküvői ötletek, hogy a saját, egyedi stílusodban esküdhess! Kimondani a boldogító igent bungee jumping közben, a víz alatt, egy[...]

Esküvői meghívó: ezekre figyelj a tervezésnél!

Esküvői meghívó: az első betekintés az esküvői színfalak mögé Kész esküvői meghívó-mintákat nézegetsz, és egyszerűen nem tudsz választani? Nem is[...]

Tengerre Násznép! Vár a hajós esküvő!

Hangulatos, nyári, vízparti esküvőről álmodozol? Akkor a hajós esküvőt Neked találták ki! Ha még nem döntötted el, milyen tematika köré[...]

Különleges esküvő? Akkor fagyi, koktélok és fánk!

Különleges esküvőt szeretnétek? Akkor dobjátok fel a lagzit fagyival, koktélokkal és fánkkal! Azon gondolkozol, hogyan tudnád feldobni életed nagy napját[...]

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz! Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol?[...]

Környezetbarát esküvő – óvjuk a Földet az esküvőn is!

Vigyázz, kész, rajt… esküvőszervezés! A hetedhét országra szóló buli lehet környezetbarát esküvő is! Belegondoltál már, hogy egy kis tudatossággal, mennyivel[...]

Rocker esküvő: mert a rockerek is házasodnak

Ha Te is igazi rocker vagy, aki még a menyasszonyi ruhára is bőrkabátot venne, akkor a rocker esküvő az igazán[...]

Rose gold esküvő – páratlan elegancia és egyediség!

Elegáns mégis egyedi stílust keresel? Akkor a rose gold esküvő a megfelelő választás! A 2019-es Év esküvői színe a rose[...]

Téli esküvő – avagy az igazi jégvarázs

Vonz a téli táj szépsége? Elvarázsolnak a téli díszítések? Akkor a téli esküvő Neked való! Álmodj meg egy tündérmesét és[...]

Lánykérés ötletek, hogy garantáltan „IGEN” legyen a válasz

Tanácstalan vagy, hogyan szervezd meg a lánykérést? Adunk néhány klassz ötletet! A lánykérés minden pár életében fontos fordulópont, hiszen ez[...]

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon?

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon? Ha éppen az esküvői zene választásán őrlődsz,[...]

Karikagyűrűk a klasszikustól a különlegesig

Karikagyűrűk klasszikustól a különlegesig: hogy könnyebb legyen eligazodni az esküvői gyűrűk között Az eljegyzési gyűrű a vőlegényed meglepetése, de a[...]

Menyasszonyi csokor típusok, formák

Minden amit tudni akartál – és érdemes – a menyasszonyi csokor típusairól! A menyasszonyi csokor kiválasztása legalább olyan fontos, mint[...]

Külföldi esküvő egyszerűbben, mint gondolnád

Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez! Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t?[...]

Szuperhős esküvői stílus

Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus! Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön[...]

Lánybúcsú ötletek, tippek, tanácsok

Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább[...]

Esküvői hagyományok és szokások

Esküvői hagyományok és szokások, melyek a mai napig jelen vannak az esküvőkön Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról[...]

Esküvői babonák, amik beépültek az esküvői szokások közé

Ismert és kevésbé ismert esküvői babonák Amióta csak esküvőket tartanak, léteznek az esküvőhöz, házassághoz kapcsolódó babonák is. Ezek közül sok,[...]

Esküvői játékok kreatívan

Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon! Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut[...]

Esküvői gyermekfelügyelet

Esküvői gyermekfelügyelet: gondtalan szórakozás kicsiknek és nagyoknak Ha úgy gondolod, hogy az esküvő szervezése során a legapróbb részletekre is odafigyeltél,[...]

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (412 szavazat)