Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez

Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább olvass tovább sokkal hasznosabb lánybúcsú tippekért!

A lánybúcsú nem csak a menyasszonynak, de a barátnőknek is egy nagy élmény, és az általános felfogással ellentétben nem a totális lerészegedésről szól! Ez egy igazi csajos nap, aminek során a barátnők közösen jól érzik magukat, mulatnak, vicces feladatokkal készítik fel a menyasszonyt az esküvőre.

Lánybúcsú, ötletek, tippek

A lánybúcsú megszervezése

Ha barátnőként tiéd a feladat a lánybúcsú megszervezésére, akkor az első és legfontosabb szempont, amire figyelned kell, hogy a menyasszony mit szeretne, milyen a stílusa, milyen programnak örülne.

Valószínűleg elég jól ismered a barátnődet, így mindenképpen úgy alakítsd az ünneplést, hogy az passzoljon az ara személyiségéhez.

Ha szeret bulizni, akkor nyugodtan elmehettek egy klubba táncolni, de ha a visszafogottabb dolgokat szereti, akkor egyikőtök lakásán is tarthattok egy kisebb bulit.

Ha inkább relaxálna a Nagy Nap előtt, akkor wellness szállodába is mehettek.

Mint barátnő, bizonyára azt is tudod, ha van egy régi hőn áhított vágya, amit szeretne megvalósítani még az esküvő előtt. Ha belefér a keretbe és az időbe, akkor biztosan egy életre szóló meglepetést okozhatsz neki. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, csak a pénztárca és az ízlés szabhat határt az ünneplésnek, így bőven van miből válogatni.

Mikor legyen a lánybúcsú?

A lánybúcsú napját ajánlott úgy kitűzni, hogy legalább 1-2 héttel az esküvő előtt legyen. Így lesz idő kipihenni a bulizást, és nem lesz fáradt sem a menyasszony, sem pedig ti.

Ennél fogva a lánybúcsút is érdemes legalább 3-4 hónappal, vagy akár fél évvel a lagzi előtt elkezdeni szervezni. A szükséges szervezés ideje természetesen attól függ, mi lesz a program és azt mennyi idő megvalósítani.

Meglepetés lánybúcsú?

Biztos szeretnéd, ha a lánybúcsú meglepetés lenne a menyasszony számára, azonban úgy is okozhatsz meglepetéseket, ha az átfogóbb dolgokba beavatod őt: elkérheted a vendéglistát, megbeszélhetitek a lánybúcsú időpontját, időtartamát, megkérdezheted milyen programokra gondolt ő, és utána ezeket figyelembe véve tervezel tovább, a koszorúslányok segítségével.

Kit hívj meg a lánybúcsúra?

Lánybúcsú: ötletek lánybúcsúraJól meg kell fontolni, hogy kiket hívsz meg a lánybúcsúra, hiszen pozitív értelemben szeretnél emlékezetes programot.

Legtöbbször a közeli barátok, koszorúslányok és a lány rokonok mennek el a bulira, de akár mások is szóba kerülhetnek.

A legegyszerűbb, ha kérsz egy listát a menyasszonytól, így elkerülhető minden kellemetlenség. A társaság valószínűleg így is elég sokszínű lesz, gyerekkori és középiskolai barátoktól kezdve a munkahelyi barátokig sok mindenki megfordulhat a lánybúcsún.

Ha megvan a lista, akkor a szervezés és a kommunikáció megkönnyítése miatt csinálhattok egy közös csoportot valamelyik közösségi oldalon. Így mindenki egyszerűen tud üzenni, ötleteket küldeni.

Ki fizeti a lánybúcsút?

Mielőtt a programok szervezésébe kezdtek, célszerű megbeszélni az anyagiakat. Mivel ez egyfajta ajándék és a menyasszonynak szervezitek, ezért a költségeket ti álljátok. Ha kb. 10-en vagytok, akkor a költségek leosztva már nem olyan megterhelőek, hacsak nem terveztek valami nagyon extrát. Beszéljétek meg, mennyi az, amennyi még belefér, de ne essetek túlzásokba: a menyasszonynak az számít, hogy veletek ünnepelheti meg lánykora végét, nem pedig az, hogy mennyit költöttetek.

Lánybúcsús kellékek

Ha szeretnétek igazi, autentikus leánybúcsú hangulatot, akkor ne feledkezzetek meg az egyen pólókról, kitűzőkről, a menyasszonynak pedig vegyetek vállszalagot, fátyolt, fejdíszt. Ezeket utána eltehetitek a közös buli emlékére.

Lánybúcsú programok

Lánybúcsú programok

Az előzetes teendők végeztével következik a munka oroszlánrésze. Meg kell szervezni a programokat. Akármilyen tevékenységekre is gondoltál, arra figyelj, hogy legyen bennük rugalmasság, hiszen ha végig azon idegeskedsz, hogy pontosan odaértek-e a következő helyszínre, akkor elveszik a hangulat varázsa.

Milyen programok közül válogathattok? Négy nagyobb csoportba oszthatók a programok, nézzük, mik ezek!

Ereszed el a hajam lánybúcsú

Ha a menyasszony szeret táncolni, bulizni, pörgős természetű, akkor jó ötlet lehet-, akármilyen klisésen is hangzik-, közösen bérelni egy limuzint és bejárni a város szórakozóhelyeit.

Előre nézz utána, hogy milyen klubok, bárok vannak, ahol jó hangulat szokott lenni. Még jobb, ha esetleg ingyenes fesztivál van a környéken.

Egy bulizós lánybúcsún azonban a túlzott mértékű alkoholfogyasztása is figyeljetek, hiszen egy menyasszony sem szeretne kínos képeket, posztokat látni magáról másnap az interneten.

Szolid bulizós lánybúcsú

Ha az ara visszafogottabb természetű, jobban kedveli a csendesebb, zártkörű rendezvényeket, akkor szervezhetsz neki egy lazább, csajos estét, amikor sztorizgattok, koktéloztok, házi karaokét játszotok. A program attól függ, hogy a menyasszony mit szeret csinálni.

Elmehettek piknikezni, étterembe, vagy beülhettek egy hangulatos bárba is.

Ez a fajta lánybúcsú kifejezetten pénztárcakímélő az egyszerűsége miatt, de nem jelenti azt, hogy unalmas lenne. Feldobhatjátok a hangulatot különböző játékokkal, amikről majd lejjebb még bővebben is olvashatsz!

Lazulós, pihentető lánybúcsú

Lazulós lánybúcsúSok menyasszony részesíti előnyben a wellness szállodákat és szolgáltatásokat a lánybúcsúján egy hangos bulival szemben. Kiválaszthattok egy számotokra ár/érték arányban megfelelő wellness szállodát, és eltölthettek ott 1-2 napot.

Ennek a lánybúcsúnak a legnagyobb előnye, hogy utána nem kell kipihenni magatokat az esküvőre, hiszen ezzel „rápihentek” a Nagy Napra. Ha többen mentek, akkor érdeklődjetek csoportos kedvezmények iránt.

Különleges lánybúcsú

Ha nagyon egyedi stílusú a menyasszony, aki szereti a különleges dolgokat, akkor egy szintén különleges lánybúcsúval lepjétek meg! Szervezzetek olyan programot, ami nem szokványos.

Attól függően, hogy mennyi a keret, akár egy pár napos kirándulásra is elmehettek a környékre. Válasszatok egy kellemes szállodát, és fedezzétek fel a környéket magatok: elmehettek borkóstolásra, megnézhettek várakat, túrázhattok forrásokhoz.

Mivel színes társasággal szervezitek a bulit, jó választás lehet valamilyen csapatépítő programon részt venni. Mostanában nagyon népszerűek a szabaduló szobák. Számos téma közül választhattok: kijutni egy egyiptomi kriptából, egy laboratóriumból, vagy menekülhettek a rablók elől, csak hogy említsek néhányat. A feladatokon össze kell dolgozni, így nagyon jól összekovácsolja az olyan embereket is, akik nem ismerik egymást olyan jól.

Attól függően, hogy a menyasszony mit szeret, elmehettek kalandparkba, paintballozni, beiratkozhattok egy rövid tanfolyamra vagy bérelhettek hajót a Balatonon.

Lánybúcsús játékok

Lánybúcsú játékokAkármilyen stílusú bulit is szerveztek, mindegyik feldobható vicces játékokkal.
Népszerű feladat, játék, amikor a koszorúslányok jó tanácsokat, randi ötleteket írnak fel cetlikre, amik majd hasznosak lehetnek a házas élet során.

Két igazság, egy hazugság

A két igazság egy hazugság játék remek lehetőség, hogy jobban megismerjétek egymást. Mindenki mond magáról két igaz és egy hamis állítást, és ki kell találni, melyik a hamis.

Tiltott szavak

Az est elején választhattok tiltott szavakat (például esküvő, lagzi), és aki kimondja, az büntetésben részesül.

Büntetésnek bármit kitalálhattok, de vicces lehet, ha például egy fura fejfedőt kell viselnie annak, aki kimondta, addig, amíg valaki más ki nem mondja a tiltott szót.

Külön feladatok a menyasszonynak

Találjatok ki feladatokat kifejezetten a menyasszonynak. Készíthettek egy listát, amin vezeti majd, hogy melyik feladatot teljesítette, és melyiket nem, majd a végén az eredménytől függően jutalmat vagy büntetést kap.

  • Adhattok neki pár csokor petrezselymet, amit el kell adnia egy kijelölt helyszínen.
  • Meg kell borotválnia egy lufit.
  • Összeállíthattok kvízeket a vőlegény segítségével, amit a menyasszonynak kell kitölteni, de a menyasszonyról is csinálhattok egyet, hogy ki ismeri őt a legjobban.
  • Sok olyan posztot látni a közösségi oldalakon, ahol a menyasszony egy képre valamennyi megosztást, like-ot kér, mert ha adott ideig nem kapja meg, akkor „nem mehet férjhez”. Ez vicces ötlet lehet, ha az ara aktívan használja ezeket a felületeket, azonban ha nem szeret posztolni, akkor ne erőltessétek ezt a feladatot.
  • Ez igaz minden egyéb játékra, feladatra is. Csak olyat játszatok, amivel még kényelmesen érzi magát a menyasszony, hiszen ha olyat erőltettek, amit nem szívesen csinál, azzal elronthatjátok a hangulatot.

A lánybúcsú szervezése édes teher, hiszen nem egyszerű több embert összehangolni és olyan programot találni, amit mindenki szeret. Azonban amikor a legjobb barátnődnek szervezed meg a leánybúcsúját, akkor vele élheted meg ezeket a különleges pillanatokat, amik kárpótolnak minden szervezés közben felmerülő nehézségért.

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (412 szavazat)