Felejthetetlen és mesés esküvő Veszprémben: Téged is vár a Királynék városa!

Még keresed a megfelelő esküvői helyszínt, ahol biztosan emlékezetes esküvőben lehet részed? Olvass tovább és találd meg a tökéletes megoldást: Esküvő Veszprém!

Veszprém a Közép-Dunántúli régióban fekszik, Veszprém megye és a Veszprémi járás székhelye.

A város a Séd patakot övező dombokon és völgyekben terül el, a Bakony hegyvonulata, a Balaton-felvidék és a Mezőföld által határolt Veszprémi-fennsík területén. Veszprém a legmagasabban fekvő megyeszékhely.

A mai Veszprém

A Séd folyó a kanyargásával a fennsíkot feldarabolja, s a városon belül nem ritkán 30–40 méteres szintkülönbségeket alakított ki, az így eldarabolódott területek alkotják a városrészeket.

A mai Újtelep nevű városrész nyugati részén már az i. e. 5. évezredben nagy kiterjedésű település állt. Bár a rómaiak nem telepedtek le, de annak határában, villát, és Caesariana néven villagazdaságot hoztak létre.

Veszprém látványosságai

  • A veszprémi vár egyike Magyarország legkorábban épült várainak, egyes feltevések szerint már a Honfoglalás idején is állt.
  • Veszprém látványosságai közé tartozik a veszprémi érsekség főszékesegyháza, melynek 10. századi alapjaihoz 14. századi gótikus altemplom épült.
  • Mögötte találhatóak a 10. századi Szent György-kápolna romjai.
  • A város legrégebbi középkori épülete a 13.században épült Gizella-kápolna, előtte található a 41 méter mélységű Várkút.
  • A Szentháromság téren áll a Püspöki (ma Érseki) palota, mely Fellner Jakab alkotása és barokk stílusban épült.
  • A várhegy északi fokán láthatjuk I.István és Gizella királyné szobrát. A Várkapu az első világháború halottainak emlékére épült, a tornyában működik a Vármúzeum.
  • A veszprémi Tűztorony (Vigyázótorony) a város egyik legrégebbi épülete és egyben Veszprém egyik jelképe is. A 48 méter magas torony erkélyéről az egész belvárost be lehet látni.

A természet szerelmeseinek

A Veszprémvölgy és a Szerelem-sziget a város legszebb és legnépszerűbb részei. Majd ezeréves történelmi múltjával és természetes vízi élővilágával igen sok látogatót vonz. Két Árpád-kori műemléket is találunk itt: a Veszprémvölgyi apácakolostort és a Margit-romokat.

A környéken kirándulva megtekinthetjük az állatkertet ahol majdnem 90 állatfaj és több mint 300 állat kap otthont.

A völgyben sok játszótér található, valamint egy vízi labirintus is helyet kapott itt. A terület fölött emelkedik a műemlék jellegű Szent István völgyhíd.

A Veszprémvölgy (Betekints-völgy) és a Fejes-völgy között helyezkedik el a Benedek-hegy. A délnyugati Gulya-dombon található kilátóból gyönyörű kilátás nyílik a völgyekre.

Esküvő Veszprémben: történelmi és hangulatos helyszínek sokasága vár!

Kihasználva Veszprém egyedi földrajzi adottságait igen emlékezetessé tehetjük életünk Nagy Napját.

  • A Séd-patak mentén, a völgyekben, óriási fák között, nem csak gyönyörű esküvői fényképek készülhetnek. A természetbarát, rusztikus, vintage stílus szerelmesei akár a szertartást is lebonyolíthatják kültéren, a szabad ég alatt, vagy egy romantikus sátras esküvő keretében.
  • Az elegáns, modern esküvők kedvelői bátran válogathatnak a veszprémi szállodák kínálatából, ahol van lehetőség nagy létszámmal is megtartani az esküvői vacsorát, megoldható a násznép elszállásolása is, magunk dekorálhatjuk a választott termeket, de akár még segítséget is kaphatunk a szolgáltatóktól.
  • Veszprémben számos lehetőség van örök emlékű esküvői fényképeket, videófelvételeket készíteni. Vadregényes erdős környezet, csónakázótó, a Vár, a Hősök Kapuja és többek között a Tűztorony várja, hogy szereplői lehessenek egy veszprémi álomesküvőnek.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (316 szavazat)