Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez!

Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t? Utána pedig vissza is rángatod magad a valóságba olyan ellenérvek kíséretében, mint, hogy túl drága vagy nehéz megszervezni? Meglepődnél, ha tudnád, hogy ez mennyire nem így van! Ha érdekelnek a külföldi esküvő intézésének részletei, olvass tovább!

Kiknek ajánlott a külföldi esküvő?

Külföldi esküvő egyedien

  • Ha nem szeretnétek nagy vendégsereggel hatalmas lagzit tartani, hanem csak meghitten, ketten akarjátok átélni a pillanatot, akkor Nektek való a külföldi esküvő. Természetesen sokan választják azt az opciót, hogy a szülőket, testvéreket is kiutaztatják, és csak a nagyon szűk családi kör van jelen külföldön is.
  • Ha esetleg Neked, vagy a párodnak volt már előző házassága, ahol a hagyományoknak megfelelő esküvőt tartottak, akkor a külföldi esküvő egy emlékezetes, különleges esemény lehet a számotokra.
  • Ha nem szeretnétek a szervezéssel sokat bajlódni, akkor számos szolgáltató áll a rendelkezésetekre. Ezek a szolgáltatók általában több esküvői csomagot is ajánlanak, amik közül választani tudtok. A csomagok általában tartalmazzák a hivatalos dokumentáció intézését, szálloda foglalást, de van, hogy a menyasszony fodrászáért és sminkeséért felárat számolnak fel, csakúgy, mint a tolmácsolási szolgáltatás igénybevételéért is.
  • Ha költséghatékonyan szeretnétek megszervezni az esküvőt, akkor is jó megoldás lehet külföldre szervezni a ceremóniát. Ekkor összevonhatjátok az esküvőt a nászúttal, és amit megspóroltatok egy 100 fős lagzin, azt költhetitek az álomnyaralásra.

Hivatalos-e a külföldön kötött házasság?

A külföldön tartott esküvő lehet hivatalos és nem hivatalos is.

A különbség az, hogy a hivatalos esküvőt utána Magyarországon honosítani lehet, ami azt jelenti, hogy itthon is hivatalos esküvőnek minősül a külföldön megtartott szertartás.

Ha nem hivatalos esküvőt tartotok valamely külföldi országban, akkor azt nem lehet honosítani. Ebben az esetben utána Magyarországon anyakönyvvezető előtt is fogadalmat kell tennetek, és így ez lesz majd a hivatalos dátuma az esküvőtöknek.

Esküvő külföldön szertartásvezetővel

Nem hivatalos külföldi esküvőt gyakran tartanak úgy, hogy már előtte itthon megtörténik a házasságkötés anyakönyvvezető előtt. Egyes esetekben még lagzit is tartanak a nagyobb családdal, majd az ifjú pár kiutazik a választott országba, és szertartásvezető segítségével tartanak egy meghitt szertartást. Ennek az az előnye, hogy minden hivatalos dokumentáció már megvan, nem kell semmi miatt aggódni, már csak magatokra kell figyelnetek.

Külföldi esküvő helyszínek, ahova pikk-pakk ki tudtok utazni

Látod magad előtt, ahogy a homokos tengerparton mezítláb mondod ki az igen-t, mintha csak egy romantikus film zárójelenetében lennél? Már csak azt kellene kitalálni, hogy hol is legyen az a homokos tengerpart!

Külföldi esküvő tervezésekor sokan azonnal a világ másik felére vágyakoznak, azonban itt, Európában is vannak olyan gyönyörű helyszínek, amiket érdemes fontolóra venni. A következőkben négy lehetőséget mutatok be Nektek!

Esküvő Horvátország

Külföldi esküvő Horvátország

Horvátországban áttetsző vizű homokos partok várnak Titeket, ha a tengerpart szerelmesei vagytok. Ha mégsem a tengerpartra vágytok, akkor megesküdhettek az ország másik részén, egy kis hegyi kápolnában is, friss ligetekkel körbevéve. A történelmi hangulatú városokban macskaköves utcák kanyarognak, tökéletesen mediterrán hangulatot árasztva.

Ha Horvátország mellett voksoltok, ne kerüljék el a figyelmeteket a Zadar környéki miniszigetek, amik elszigeteltségükkel erősítenék az esküvőtök meghitt hangulatát.

Különleges élményben lehet részetek, ha ellátogattok Bisevo Kék barlangjába, ahol úgy érezhetitek magatokat, mintha lebegnétek a világító tengeren. Ha Trónok Harca rajongók vagytok, akkor a történelmi hangulatú Dubrovnik erődjeit sem hagyhatjátok ki!

Közelsége miatt az utazás nem okoz különösebb gondot, ami a költségvetés szempontjából is igen kedvező.

Esküvő Spanyolország

Külföldi esküvő SpanyolországHa tengerparti esküvőről álmodtok, akkor Spanyolország tökéletes választás!

A félszigeten található Costa Blanca gyönyörű, fehér homokos tengerpartot ígér az odalátogatóknak, de ha a szigetek jobban lázba hoznak, akkor a Baleár és a Kanári- szigetek mediterrán hangulata is adott egy meghitt és egyben szenvedélyes esküvőhöz.

Spanyolország bővelkedik a történelmi városokban. Barcelona Gótikus negyede mellett a város magán viseli Gaudí keze nyomát is. Képzeljük csak el, milyen különleges lenne megtartani egy szertartást a Güell park színpompás, mozaikos építményei, szobrai között!

Ha Spanyolországról beszélünk, ne csak Barcelona és Madrid jusson eszünkbe! Az ország történelmiségét erősíti a Granadában található pompás és grandiózus Alhambra, ami egy mór építésű palota és egyben erőd.

Utazási viszonylatban Spanyolország sincsen kifejezetten messze: kb. 3-4 óra utazást jelent repülővel.

Esküvő Olaszország

Külföldi esküvő Olaszország

Ha a világ legromantikusabb országaira gondolunk, akkor Olaszország biztosan az elsők között lesz, hacsak nem egyből az első lesz, ami eszünkbe jut.

Velencében gondolázni a legtöbb romantikus lelkű lánynak bakancslistás tétel, így nem csoda, hogy sokan az esküvőjüket is szívesen tartanák ebben a romantikus városban.

Hasonló a helyzet Veronával is, ahol a leghíresebb (tragikusan) romantikus szerelmi történet, a Rómeó és Júlia játszódik.

Ha olyan helyre vágytok, ami kevésbé turista célpont, akkor szicíliai kisvárosok közül is választhattok. A szigeten természetvédelmi és hegyvidéki területek varázslatos környezetet biztosítanak egy meghitt esküvőhöz.

Természetesen Olaszországban is minden adott, egy gyönyörű tengerparti ceremóniához. Rengeteg tengerpart közül választhattok, de ha egy eldugottabb, turistáktól nem hemzsegő helyszínt kerestek, akkor Posada jó választás lehet nem csak tengerpart miatt, hanem történelmisége miatt is: a hegy tetején fekvő óvárosból festői kilátás tárul a szemünk elé.

Olaszországba utazhatunk kb. 2 óra alatt repülőgéppel, ami kifejezetten gyors, így nem megy el sok idő utazgatással.

Esküvő Görögország

Külföldi esküvő GörögországA Mamma Mia-val vetekedő esküvőre vágysz? Akkor irány Görögország!

Tengerpartok, természeti csodák, történelmi helyszínek és kulturális örökségek sokasága színesíti Görögországot.

Egy klasszikus, kék-fehér halászfalu lábánál elhelyezkedő parton álomszerű kimondani a boldogító igen-t, nem csoda, hogy sok jegyespár választja ezt.

Azonban ha valami még különlegesebbet szeretnél, de közben ragaszkodsz a tenger látványához, akkor a Milos szigetén található Sarakiniko tökéletes választás! A homokos partot sziklák váltják fel, amik romantikus öblöket formáznak. Zante szigetén pedig egy partra sodródott hajóroncs színesíti a látnivalók sorát.

Görögországban számos romantikus hangulatú kisváros található, kanyargós utcácskákkal, történelmi romokkal. Ha ez közelebb áll a szívedhez, mint a tengerpart, akkor egy kevésbé ismert kisvárost válassz, ahol nem fog elnyomni Titeket a turisták tömege!

Ha kifejezetten érdekel a történelem, az ókori hangulat, akkor a Delphoi szentély-együttes és jósda romjai között tökéletes helyszínt találtok. A környezet ligetekkel, erdőkkel borított területet, ami egyensúlyt teremt a romok és a természet között.
Repülővel Görögországba is néhány óra alatt el lehet utazni, így nem jelent nagyobb fáradtságot.

Melyik helyszín illik legjobban hozzátok?

Olyan sok a gyönyörű helyszín, ország, hogy a bőség zavara megnehezíti a döntést. Gyönyörű tengerpartokat, kulturális városokat és természeti csodákat lehet találni mindenhol. A döntést az könnyítheti meg számotokra legjobban, hogy milyen lelkületűek vagytok.

Ha romantikus andalgásokra vágytok, akkor Olaszország és Horvátország kedvező választás lehet. Ha forró hangulatú és szenvedélyes páros vagytok, akkor Spanyolországban a helyetek! Ha pedig kulturális feltöltődésre vágytok a tengerparti napozás után, akkor Görögország lesz a Nektek való!

Akármelyik országot is választjátok, annak egyedi kultúrája csak fokozni tudja majd az esküvőtök hangulatának különlegességét!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (160 szavazat)