Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között?

Előfordul, hogy meglátunk egy esküvői ruhát, amibe azonnal beleszeretünk, felpróbálva azonban szomorúan fogadjuk el a tényt, hogy ez a ruha valaki másra lett szabva. Ahányan vagyunk, annyiféle a testalkatunk, ezért mindenkinek más menyasszonyi ruha áll jól. Ha nálad is várat magára a nagybetűs Menyasszonyi ruha megtalálása, az alábbiakban találsz néhány tippet, hogy a Te testalkatodhoz melyik fazon lesz a befutó.

Milyen menyasszonyi ruha fazonok közül választhatsz?

Menyasszonyi ruha fazonok

A-vonalú menyasszonyi ruha

Ez az egyik legtipikusabb fazon, és az egyik legkedveltebb is. Klasszikusan elegáns hatást kelt a hercegnős szoknyarész miatt. Gyönyörűen kiemeli a derekat, csípőt, majd A alakban bővül egészen a földig.

Sellő fazonú menyasszonyi ruha

A sellő fazonú ruha kiemeli a melleket, a derekat, csípőt, szorosan a testhez simul egészen a térdekig, ahonnan lágyan vagy erőteljesebben bővül lefelé. A testhez igazodó forma rendkívül nőies hatást kelt.

Trombita fazonú menyasszonyi ruha

Ez a sellő fazon egyik változata. A különbség a kettő között, hogy míg a sellő típusnál a térdtől kezdődik a szoknya bővülése, addig a trombita fazonnál ez már combközéptől kezdődik.

Egyenes szabású esküvői ruha

A ruha egyenes szabása egyszerű eleganciát sugall. Kiemeli a felsőtest alakját, mivel viszonylag szűken simul hozzá. A szoknyarész sem bővül, hanem a test alakját követi, abroncs nélkül.

Hercegnős, báli ruha fazon

Ez a tipikus, habos-babos hercegnős ruha, amiről kislányként álmodunk. Szűk felsőrész után a deréktól kezdve bő, abroncsos szoknyarész következik. Elegáns, formális báli megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Aszimmetrikus és rövid menyasszonyi ruhák

Ezek a nem hagyományos megoldások a modern stílus kedvelőinek ajánlottak. Vannak elöl rövid, hátul hosszú szabású szoknyák, rövidebb fazonú szoknyarészek, hagymaszoknyák.

Empire-stílus

A fazon jellegzetessége, hogy mell résznél szűkebb, és közvetlen mell alatt kezd el enyhén bővülni a szoknya. Lágy esésű anyagokból készül, kifinomult, elegáns megjelenésű, de közben mégis kényelmes ruha.

Milyen alakhoz milyen menyasszonyi ruha illik? Vegyük sorra őket!

Menyasszonyi ruha homokóra alkathoz

Menyasszonyi ruha homokóra alkatraKerek csípő és keblek, közte pedig karcsú derék jellemzi ezt a testalkatot. A vállak és a csípő közel azonos szélességűek. A legnőiesebb alaknak tartják, példaként gyakran Marilyn Monroe-t emlegetik.

Ha ilyen a testalkatod, szerencsésnek mondhatod magad, mivel szinte minden jól fog mutatni rajtad.

Bátran viselhetsz hercegnős, nagy szoknyás ruhákat, de az A-vonalú vagy a testet követő szabású ruhák is gyönyörűen mutatnának rajtad.

Ha szeretnéd kiemelni a csípő, derék, váll arányosságát, akkor ezt jól kihangsúlyozza egy trombita vagy sellő fazonú ruha.

Mivel szinte bármi jól áll rajtad, kísérletezhetsz az extrább megjelenésű, aszimmetrikus ruhákkal is.

Amit kerülj, az az Empire-stílusú ruha, mivel a közvetlen mell alatt bővülő szoknya eltakarná keskeny csípődet, amit inkább érdemes kihangsúlyoznod.

A homokóra alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Körte alkathoz illő esküvői ruha

Menyasszonyi ruha körte alkatraA körte alkatú hölgyekre jellemző a keskeny vállak és a szélesebb csípő, erősebb combok. A megfelelő ruhával a széles-keskeny aránytalanságát lehet kompenzálni.

Egy A-vonalú ruha ebben az esetben is megfelelő választás lehet, mivel a derékrész szépen kiemeli a keskeny felsőtestet, a lefelé bővülő szoknya pedig elrejti a csípőt.

A báli ruha stílus is jó választás lehet számodra, mivel a nagyobb szoknya jól eltakarja a szélesebb csípőt, de közben kiemeli a karcsú derekat.

Bátran viselhetsz pántos és pánt nélküli ruhát is. A keskenyebb vállak lehetőséget adnak arra, hogy díszesebb felsőrészű ruhát válassz. Bátran viselhetsz fodrokat, rétegezett anyagtöbbletet a mellrészen, azonban figyelj rá, hogy ne ess túlzásokba!

Amit kerülnöd kell, az az egyenes fazonú menyasszonyi ruha és a sellő alakú szoknyarész, mivel mindkettő csak optikailag még jobban kihangsúlyozza a csípőt.

A körte alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha körte alkatra

Milyen ruhát válassz alma alkathoz?

Menyasszonyi ruha alma alkatraGömbölyded hashoz kerek vállak és kevésbé elkülönülő csípő valamint formásabb lábak tartoznak, ha alma alkatú vagy.

Ha ilyen testalkattal rendelkezel, akkor jól mutatna rajtad egy Empire-stílusú ruha, amelynél a mell alatt kezd el bővülni a szoknyarész, ami jótékonyan eltakarja, ha van egy kis felesleg a hasadon.

Figyelj azonban arra, hogy ne legyen túlságosan rétegezett az anyag, mivel az plusz kilókat mutathat rajtad. Jó választás lehet még a sellő fazonú menyasszonyi ruha is, amivel optikailag kiegyenlítheted, ha kicsit nagyobb a pocakod.

Ha V-kivágású a felsőrész, azzal optikailag megnyújthatod az alakodat, és függőlegesen vezeted a tekinteteket magadon. Szintén ezt a hatást érheted el, ha hasítékkal kombinált szoknyát választasz magadnak. A felsliccelt szoknya szépen kiemeli és megnyújtja formás lábaidat. A derékrészen jobban díszített ruhák azonban kevésbé mutatnának előnyösen rajtad.

Az alma alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha alma alkatra

Fiús alkatod van? Ilyen ruhát keress!

Téglalap testalkatnak is hívhatjuk. Hosszúkás felsőtest, azonos szélességű, csontosabb vállak és csípő jellemzi. A derék nem különül el, hosszú lábakban folytatódik. Általában kisebb mellméret jellemző rá.

Attól még, hogy fiúsabb a testalkatod, lehetsz rendkívül nőies a menyasszonyi ruhádban. Ha szeretnél igazán hercegnős lenni, akkor szerencséd van, mert a habos báli ruhákban is jól mutatnál.

Neked kifejezetten jól állnának a modern stílusú, elöl rövid, hátul hosszabb kialakítású ruhák. Ha mégis a hagyományos stílust választanád, akkor az A-vonalú és hercegnős ruhákban is nagyon jól mutatnál, de az Empire-stílusú ruhák is kiemelnék a nőiességed. Hogy megmutasd karcsú combjaid, jó választás egy felsliccelt szoknya.

Ezen kívül egy könnyed, testhez simuló charmeuse stílusú ruha is remek választás, amelynek szoknyarésze enyhén bővül. Ha kisebb keblekkel rendelkezel, de szeretnéd mégis kihangsúlyozni, akkor érdemes olyan felsőrészt választani, amelyen fodrok, berakások vannak.

Mivel csípőd és vállaid azonos szélességűek és nem hangsúlyos a derekad, ezért kerüld az ejtett vállú ruhákat, amik optikailag szélesítenék a felsőtested, amivel aránytalannak látszanál a ruhádban.

Mesés menyasszonyi ruha telt alkatra is!

Menyasszonyi ruha telt alkatraHa hangsúlyos csípővel és keblekkel rendelkezel, akkor két választásod van. Vagy kiemeled az alakodat teljesen, vagy amit kevésbé szeretsz magadon, azt egy előnyösebb ruhával eltakarhatod.

Jól állna a V-alakú vagy a négyzet alakú kivágás a ruha felső részén, amivel előtérbe helyezheted a kebleidet.

Ha vékonyabbnak szeretnél tűnni, akkor érdemes a ruha anyagát is jól megválasztani. A tüll, sifon vagy a selyem a könnyedségük miatt jobban mutatna rajtad, mint például a nehezebb anyagú taft ruhák.

Az A-vonalú és az Empire-stílusú ruhák jobban kihangsúlyozzák, ha teltebb a testalkatod. Kerülendők még a hosszú ujjú ruhák, melyek vastagítják a karokat.

A telt alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha telt alkatra

Tölcsér alkat? Lássuk, mi áll jól!

Más néven fordított háromszög alak. Hasonló a téglalap alkathoz, azonban szélesebb, sportosabb vállak jellemzik.

Hasonló ruhák mutatnak jól rajtad, mint a téglalap testalkatú hölgyeken is. A zárt felsőrészű, esetleg hosszabb ujjas ruhák előnyösek lehetnek a számodra, főleg, ha az anyag szépen követi a testalkatodat. A szűkebb, pánt nélküli, merészebb ruhákban is csodásan mutatnál, de választhatsz enyhén bővülő szoknyát is, ami még nőiesebb alakot kölcsönözne neked.

Kerülendők azok a menyasszonyi ruhák, amiknél hangsúlyos a vállrész díszítése, vagy csónak nyakkivágásúak. Ezek csak szélesebbnek mutatnák a vállaidat.

Magas menyasszony vagy? Ezekre figyelj!

Menyasszonyi ruha magas alkatraTe is a magasabb nők csoportját erősíted? Akkor mindenképpen érdemes kihangsúlyozni a természetes formádat.

A legtöbb típusú ruha jól mutatna rajtad, azonban ha esetleg hosszabb a felsőtested, akkor egy magas derekú ruhával tudod ellensúlyozni, ha rövidebb, akkor pedig egy mélyebb derekúval. Hercegnős, nagy abroncsos szoknyát is bátran választhatsz, és még magas sarkú cipőt sem kötelező venned hozzá, mivel szoborszerű testalkatod anélkül is eleganciát sugároz a ruhában.

Ha szeretsz extrémebben öltözködni, akkor hosszú lábaidat megmutathatod egy elöl rövidebb, hátul hosszabb fazonú, nem hagyományos esküvői ruhában is.

Pánt nélküli és pántos ruhákat is választhatsz, de a hosszú ujjas ruhákban is jól mutatnál. Ekkor azonban figyelj rá, hogy a ruha ujja a csuklód alá érjen, nehogy azt a hatást keltse, hogy nem a te méreted a ruha.

Figyelned kell arra is, hogy lehetőleg ne válassz túldíszített menyasszonyi ruhát sem. A magas hölgyeken a letisztult elegancia mutat a legjobban, és a sok díszítés, fodor, masni már túldíszítettnek tűnhet.

Alacsony menyasszony vagy? Ezekre érdemes figyelned!

Az alacsonyabb nők számára előnyös olyan ruhát választani, amelynek a csípővonala a valódi csípőjük fölé esik, ezzel optikailag megnyújtva az alakot. Szintén magasabbnak mutat egy mélyebb V-kivágás elöl vagy akár a hátrészen is. A szoknya típusa lehet klasszikus A-vonalú, de egy derekat és csípőt követő, alul szélesedő trombita vagy sellő típusú ruha is megfelelő választás lehet.

Egy jól megválasztott magas sarkú cipő szintén szépen megnyújtja az alakot, de ha egész éjjel abban szeretnéd ropni, akkor válassz olyat, aminek szélesebb sarka van, így kényelmesebb lesz, mint egy tűsarok.

Amit érdemes elkerülni, az a félhosszú szoknyák, amelyekkel optikailag még rövidebbnek tűnhetnek a lábaid. A nagy, habos-babos szoknyákban pedig szinte eltűnik egy kisebb termetű menyasszony.

A menyasszonyi ruha kiválasztáskor számos tényezőt kell figyelembe venned, amelyek közül az egyik legfontosabb talán, hogy az alakodhoz melyik szabás passzol a legjobban. Ami ennél is fontosabb, hogy jól érezd magad a kiválasztott ruhádban!

Találd meg a hozzád illő menyasszonyi ruhát!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (159 szavazat)