Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között?

Előfordul, hogy meglátunk egy esküvői ruhát, amibe azonnal beleszeretünk, felpróbálva azonban szomorúan fogadjuk el a tényt, hogy ez a ruha valaki másra lett szabva. Ahányan vagyunk, annyiféle a testalkatunk, ezért mindenkinek más menyasszonyi ruha áll jól. Ha nálad is várat magára a nagybetűs Menyasszonyi ruha megtalálása, az alábbiakban találsz néhány tippet, hogy a Te testalkatodhoz melyik fazon lesz a befutó.

Milyen menyasszonyi ruha fazonok közül választhatsz?

Menyasszonyi ruha fazonok

A-vonalú menyasszonyi ruha

Ez az egyik legtipikusabb fazon, és az egyik legkedveltebb is. Klasszikusan elegáns hatást kelt a hercegnős szoknyarész miatt. Gyönyörűen kiemeli a derekat, csípőt, majd A alakban bővül egészen a földig.

Sellő fazonú menyasszonyi ruha

A sellő fazonú ruha kiemeli a melleket, a derekat, csípőt, szorosan a testhez simul egészen a térdekig, ahonnan lágyan vagy erőteljesebben bővül lefelé. A testhez igazodó forma rendkívül nőies hatást kelt.

Trombita fazonú menyasszonyi ruha

Ez a sellő fazon egyik változata. A különbség a kettő között, hogy míg a sellő típusnál a térdtől kezdődik a szoknya bővülése, addig a trombita fazonnál ez már combközéptől kezdődik.

Egyenes szabású esküvői ruha

A ruha egyenes szabása egyszerű eleganciát sugall. Kiemeli a felsőtest alakját, mivel viszonylag szűken simul hozzá. A szoknyarész sem bővül, hanem a test alakját követi, abroncs nélkül.

Hercegnős, báli ruha fazon

Ez a tipikus, habos-babos hercegnős ruha, amiről kislányként álmodunk. Szűk felsőrész után a deréktól kezdve bő, abroncsos szoknyarész következik. Elegáns, formális báli megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Aszimmetrikus és rövid menyasszonyi ruhák

Ezek a nem hagyományos megoldások a modern stílus kedvelőinek ajánlottak. Vannak elöl rövid, hátul hosszú szabású szoknyák, rövidebb fazonú szoknyarészek, hagymaszoknyák.

Empire-stílus

A fazon jellegzetessége, hogy mell résznél szűkebb, és közvetlen mell alatt kezd el enyhén bővülni a szoknya. Lágy esésű anyagokból készül, kifinomult, elegáns megjelenésű, de közben mégis kényelmes ruha.

Milyen alakhoz milyen menyasszonyi ruha illik? Vegyük sorra őket!

Menyasszonyi ruha homokóra alkathoz

Menyasszonyi ruha homokóra alkatraKerek csípő és keblek, közte pedig karcsú derék jellemzi ezt a testalkatot. A vállak és a csípő közel azonos szélességűek. A legnőiesebb alaknak tartják, példaként gyakran Marilyn Monroe-t emlegetik.

Ha ilyen a testalkatod, szerencsésnek mondhatod magad, mivel szinte minden jól fog mutatni rajtad.

Bátran viselhetsz hercegnős, nagy szoknyás ruhákat, de az A-vonalú vagy a testet követő szabású ruhák is gyönyörűen mutatnának rajtad.

Ha szeretnéd kiemelni a csípő, derék, váll arányosságát, akkor ezt jól kihangsúlyozza egy trombita vagy sellő fazonú ruha.

Mivel szinte bármi jól áll rajtad, kísérletezhetsz az extrább megjelenésű, aszimmetrikus ruhákkal is.

Amit kerülj, az az Empire-stílusú ruha, mivel a közvetlen mell alatt bővülő szoknya eltakarná keskeny csípődet, amit inkább érdemes kihangsúlyoznod.

A homokóra alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Körte alkathoz illő esküvői ruha

Menyasszonyi ruha körte alkatraA körte alkatú hölgyekre jellemző a keskeny vállak és a szélesebb csípő, erősebb combok. A megfelelő ruhával a széles-keskeny aránytalanságát lehet kompenzálni.

Egy A-vonalú ruha ebben az esetben is megfelelő választás lehet, mivel a derékrész szépen kiemeli a keskeny felsőtestet, a lefelé bővülő szoknya pedig elrejti a csípőt.

A báli ruha stílus is jó választás lehet számodra, mivel a nagyobb szoknya jól eltakarja a szélesebb csípőt, de közben kiemeli a karcsú derekat.

Bátran viselhetsz pántos és pánt nélküli ruhát is. A keskenyebb vállak lehetőséget adnak arra, hogy díszesebb felsőrészű ruhát válassz. Bátran viselhetsz fodrokat, rétegezett anyagtöbbletet a mellrészen, azonban figyelj rá, hogy ne ess túlzásokba!

Amit kerülnöd kell, az az egyenes fazonú menyasszonyi ruha és a sellő alakú szoknyarész, mivel mindkettő csak optikailag még jobban kihangsúlyozza a csípőt.

A körte alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha körte alkatra

Milyen ruhát válassz alma alkathoz?

Menyasszonyi ruha alma alkatraGömbölyded hashoz kerek vállak és kevésbé elkülönülő csípő valamint formásabb lábak tartoznak, ha alma alkatú vagy.

Ha ilyen testalkattal rendelkezel, akkor jól mutatna rajtad egy Empire-stílusú ruha, amelynél a mell alatt kezd el bővülni a szoknyarész, ami jótékonyan eltakarja, ha van egy kis felesleg a hasadon.

Figyelj azonban arra, hogy ne legyen túlságosan rétegezett az anyag, mivel az plusz kilókat mutathat rajtad. Jó választás lehet még a sellő fazonú menyasszonyi ruha is, amivel optikailag kiegyenlítheted, ha kicsit nagyobb a pocakod.

Ha V-kivágású a felsőrész, azzal optikailag megnyújthatod az alakodat, és függőlegesen vezeted a tekinteteket magadon. Szintén ezt a hatást érheted el, ha hasítékkal kombinált szoknyát választasz magadnak. A felsliccelt szoknya szépen kiemeli és megnyújtja formás lábaidat. A derékrészen jobban díszített ruhák azonban kevésbé mutatnának előnyösen rajtad.

Az alma alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha alma alkatra

Fiús alkatod van? Ilyen ruhát keress!

Téglalap testalkatnak is hívhatjuk. Hosszúkás felsőtest, azonos szélességű, csontosabb vállak és csípő jellemzi. A derék nem különül el, hosszú lábakban folytatódik. Általában kisebb mellméret jellemző rá.

Attól még, hogy fiúsabb a testalkatod, lehetsz rendkívül nőies a menyasszonyi ruhádban. Ha szeretnél igazán hercegnős lenni, akkor szerencséd van, mert a habos báli ruhákban is jól mutatnál.

Neked kifejezetten jól állnának a modern stílusú, elöl rövid, hátul hosszabb kialakítású ruhák. Ha mégis a hagyományos stílust választanád, akkor az A-vonalú és hercegnős ruhákban is nagyon jól mutatnál, de az Empire-stílusú ruhák is kiemelnék a nőiességed. Hogy megmutasd karcsú combjaid, jó választás egy felsliccelt szoknya.

Ezen kívül egy könnyed, testhez simuló charmeuse stílusú ruha is remek választás, amelynek szoknyarésze enyhén bővül. Ha kisebb keblekkel rendelkezel, de szeretnéd mégis kihangsúlyozni, akkor érdemes olyan felsőrészt választani, amelyen fodrok, berakások vannak.

Mivel csípőd és vállaid azonos szélességűek és nem hangsúlyos a derekad, ezért kerüld az ejtett vállú ruhákat, amik optikailag szélesítenék a felsőtested, amivel aránytalannak látszanál a ruhádban.

Mesés menyasszonyi ruha telt alkatra is!

Menyasszonyi ruha telt alkatraHa hangsúlyos csípővel és keblekkel rendelkezel, akkor két választásod van. Vagy kiemeled az alakodat teljesen, vagy amit kevésbé szeretsz magadon, azt egy előnyösebb ruhával eltakarhatod.

Jól állna a V-alakú vagy a négyzet alakú kivágás a ruha felső részén, amivel előtérbe helyezheted a kebleidet.

Ha vékonyabbnak szeretnél tűnni, akkor érdemes a ruha anyagát is jól megválasztani. A tüll, sifon vagy a selyem a könnyedségük miatt jobban mutatna rajtad, mint például a nehezebb anyagú taft ruhák.

Az A-vonalú és az Empire-stílusú ruhák jobban kihangsúlyozzák, ha teltebb a testalkatod. Kerülendők még a hosszú ujjú ruhák, melyek vastagítják a karokat.

A telt alkathoz illő esküvői ruhákról itt olvashatsz bővebben: Menyasszonyi ruha telt alkatra

Tölcsér alkat? Lássuk, mi áll jól!

Más néven fordított háromszög alak. Hasonló a téglalap alkathoz, azonban szélesebb, sportosabb vállak jellemzik.

Hasonló ruhák mutatnak jól rajtad, mint a téglalap testalkatú hölgyeken is. A zárt felsőrészű, esetleg hosszabb ujjas ruhák előnyösek lehetnek a számodra, főleg, ha az anyag szépen követi a testalkatodat. A szűkebb, pánt nélküli, merészebb ruhákban is csodásan mutatnál, de választhatsz enyhén bővülő szoknyát is, ami még nőiesebb alakot kölcsönözne neked.

Kerülendők azok a menyasszonyi ruhák, amiknél hangsúlyos a vállrész díszítése, vagy csónak nyakkivágásúak. Ezek csak szélesebbnek mutatnák a vállaidat.

Magas menyasszony vagy? Ezekre figyelj!

Menyasszonyi ruha magas alkatraTe is a magasabb nők csoportját erősíted? Akkor mindenképpen érdemes kihangsúlyozni a természetes formádat.

A legtöbb típusú ruha jól mutatna rajtad, azonban ha esetleg hosszabb a felsőtested, akkor egy magas derekú ruhával tudod ellensúlyozni, ha rövidebb, akkor pedig egy mélyebb derekúval. Hercegnős, nagy abroncsos szoknyát is bátran választhatsz, és még magas sarkú cipőt sem kötelező venned hozzá, mivel szoborszerű testalkatod anélkül is eleganciát sugároz a ruhában.

Ha szeretsz extrémebben öltözködni, akkor hosszú lábaidat megmutathatod egy elöl rövidebb, hátul hosszabb fazonú, nem hagyományos esküvői ruhában is.

Pánt nélküli és pántos ruhákat is választhatsz, de a hosszú ujjas ruhákban is jól mutatnál. Ekkor azonban figyelj rá, hogy a ruha ujja a csuklód alá érjen, nehogy azt a hatást keltse, hogy nem a te méreted a ruha.

Figyelned kell arra is, hogy lehetőleg ne válassz túldíszített menyasszonyi ruhát sem. A magas hölgyeken a letisztult elegancia mutat a legjobban, és a sok díszítés, fodor, masni már túldíszítettnek tűnhet.

Alacsony menyasszony vagy? Ezekre érdemes figyelned!

Az alacsonyabb nők számára előnyös olyan ruhát választani, amelynek a csípővonala a valódi csípőjük fölé esik, ezzel optikailag megnyújtva az alakot. Szintén magasabbnak mutat egy mélyebb V-kivágás elöl vagy akár a hátrészen is. A szoknya típusa lehet klasszikus A-vonalú, de egy derekat és csípőt követő, alul szélesedő trombita vagy sellő típusú ruha is megfelelő választás lehet.

Egy jól megválasztott magas sarkú cipő szintén szépen megnyújtja az alakot, de ha egész éjjel abban szeretnéd ropni, akkor válassz olyat, aminek szélesebb sarka van, így kényelmesebb lesz, mint egy tűsarok.

Amit érdemes elkerülni, az a félhosszú szoknyák, amelyekkel optikailag még rövidebbnek tűnhetnek a lábaid. A nagy, habos-babos szoknyákban pedig szinte eltűnik egy kisebb termetű menyasszony.

A menyasszonyi ruha kiválasztáskor számos tényezőt kell figyelembe venned, amelyek közül az egyik legfontosabb talán, hogy az alakodhoz melyik szabás passzol a legjobban. Ami ennél is fontosabb, hogy jól érezd magad a kiválasztott ruhádban!

Találd meg a hozzád illő menyasszonyi ruhát!

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (159 szavazat)