Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus!

Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön a legújabb Marvel vagy DC film? A stáblista levetítését is végigülöd, csak hogy lásd az utána lévő jelenetet? Komplett képregénygyűjteményed van a kedvenc hőseidről? Ha a szuperhősöket az esküvődre is szívesen meghívnád, akkor a szuperhős esküvői stílus pont Neked való! Egy kreatív csavarral Vasember és társai is ott lehetnek az esküvődön, amivel ráadásul a saját személyiségedet is kifejezheted.

Szuperhősös esküvői ötletek

Esküvői meghívók szuperhős esküvői stílusban

Esküvői meghívó szuperhősökkel

Az esküvői meghívók kiküldésekor a vendégek bepillantást nyernek az esküvő stílusába, hangulatába, díszleteibe. Ezért egy jól megválasztott meghívó mindezt megfelelően össze is foglalja, és a násznép felkészülten érkezhet a ceremóniára.

A szuperhősös téma olyan tág, hogy a kreativitás szabadon szárnyalhat. Az esküvői meghívót megtervezhetitek olyanra, mint egy klasszikus képregény borítója, amit keverhettek akár pop art stílussal is. Vagy saját magatokat kedvenc szuperhősötök bőrébe bújtathatjátok, így a meghívó még egyedibb lesz.

Ne féljetek elrugaszkodni a megszokott meghívói stílusoktól, hiszen ez a Ti Nagy Napotok lesz, akkor fogjátok a legjobban élvezni, ha olyan, amilyennek megálmodtátok.

Ha szükséged van több infóra a meghívók megtervezésével kapcsolatban, az Esküvői meghívók című cikkünk nagy segítségedre lesz!

Esküvői vendégvárás

A vendégfogadáson meglephetitek a násznépet szuperhősös díszítésű sütikkel. Nem is kell mindenféle különleges süteményt sütni ehhez, hiszen a különlegessége a díszítésében rejlik. Egy egyszerű muffint is nagyon könnyű feldobni egy kis habbal a tetején, amibe például Amerika Kapitány pajzsát mintázó marcipánt tehetünk.

Sütemények? Ezeket a cikkeinket ajánljuk:

Esküvői szertartás

Ha templomi esküvőt is tartotok, akkor annak magasztos hangulatát élvezzétek minden egyéb kiegészítés nélkül.

Az anyakönyvvezető előtti polgári ceremónia eléggé hivatalos hangvételű, és nem sok mindenen tudtok változtatni, de van néhány dolog, amit a saját ízlésetekre formálhattok: például, ha van kedvenc dalotok valamelyik filmből, akkor annak zongora változatát kérhetitek, hogy játsszák le nektek. A gyűrűpárna klasszikus fehér huzatát pedig lecserélhetitek egy olyan szuperhősös mintázatúra, amilyenre csak szeretnétek.

Ha szertartásvezető által vezetett szertartást szeretnétek, akkor ebben az esetben jóval nagyobb a mozgásteretek, ami a díszítéseket illeti. A szertartásvezetőt nem kötik a hivatalos formaságok, így sokkal jobban tud igazodni a Ti stílusotokhoz, elképzeléseitekhez.

Nem hallottál még a szertartásvezetésről? Akkor ez a cikk pont Neked való!

Az esküvői vacsora és lagzi helyszíne

Esküvői dekorációk szuperhős esküvői stílusban
A lagzi helyszíne az, ahol teljesen szabadon szárnyalhat a fantáziátok, bármilyen általatok megálmodott díszítés megvalósítható.

A dekoráció sokféle lehet:

  • Marvel vagy DC comics mintázatú terítők, vázák, pohárdíszek és egyéb kiegészítők
  • Szuperhősös mintázatúak lehetnek az ültető kártyák, az asztalszámozás, de akár az adott szuperhős lego figurája is mellette lehet. Magukat a számokat is lecserélhetjük a hősök neveire. Így az ültetési rendet is eképpen tervezhetjük és barátaink helyet foglalhatnak a “Hulk” vagy a “Batman” asztalnál.
  • Készíthettek girlandot Marvel vagy DC mintázatú csomagolópapírból
  • Jókívánság kártyákat írhatnak a vendégek szuperhősös képeslapokra
  • Ha nem is az összesbe, de a Ti pezsgős poharaitokba belegravíroztathatjátok a kedvenc szuperhősötök jelképét

Az esküvői dekoráció megtervezésében, kivitelezésében nagy segítségetekre lehet egy esküvői dekoratőr is.

Menyasszonyi ruha

Ha a gyönyörű hófehér ruhát nem is akarod felváltani egy olyanra, amin a Bosszúállók összes tagja megtalálható, akkor is belecsempészheted a szuperhősöket a megjelenésedbe!
Választhatsz egy képregényes stílusú magas sarkú cipőt, vagy szuperhősös mintájú combfixet, esetleg a hajdíszedben is megjelenhet valamilyen jelkép.

A vőlegény öltözete

A vőlegény outfitjéről sem feledkezünk meg! Rengeteg Marvel mintázatú zokni van, ami egyszerre különleges kiegészítése az elegáns öltönynek, valamint ha a vőlegény tanúi és barátai is ilyen zoknit vesznek fel, akkor remek összhangot lehet teremteni.  Ilyen hatást lehet még elérni szuperhősös mandzsettagomb, csokornyakkendő, nyakkendő választásával.

Vicces fotókat lehet még készíteni, ha a vőlegény és barátai a fehér ingjük alá olyan pólót vesznek fel, amin kedvenc szuperhősük jelképe látható. Hasonlót a menyasszony is tehet: az esküvői ruha alól kikandikálhat egy Wonder Woman csizma.

Ha vőlegény  igazán egyedi akar lenni, akkor olyan zakót is varrathattok, ami külsőre teljesen átlagosnak tűnik, azonban belső bélelésére olyan anyagot használtak, amin képregényes mintázat van.

A szuperhős esküvői stílus fő eleme az esküvői torta

Esküvői torta szuperhős esküvői stílusbanAz esküvői torta felvágása a lakodalom egyik központi eleme, ezért egy mutatós tortát jól az emlékezetébe vés a vendégsereg.

Torta tekintetében számtalan variáció létezik, így egy stíluson belül is bőven akadnak lehetőségek, igen nagy fejtörést okoz kiválasztani a tökéleteset. Néhány tipp:

Az egész tortát készíttethetitek Marvel vagy DC stílusban, lehet teljesen színpompás, de a letisztult, kevésbé harsány változat is mutatós.

A megjelenését építhetitek csak egy szuperhős köré, például csak Pókemberes stílusban, de több szuperhőst is variálhattok rajta.

Népszerű megoldás még az, hogy a torta egyik felét klasszikus esküvői torta stílusban készítik el és díszítik, a másik felén azonban már megjelennek a képregényes motívumok. Ha a menyasszony és a vőlegény nem tud megegyezni a torta mintáját illetően, ez egy egyszerű és gyors módja a kompromisszum kötésnek.

Esküvői fotózás szuperhősökkel

Fotófalat nem olyan nehéz készíteni akár saját kezűleg sem. Szükségetek lesz az általatok kedvelt szuperhősös mintázatú papírra, amit egy adott falra ki tudtok helyezni, plusz néhány általatok kedvelt kiegészítőre és indulhat is a fotózás.

Még egyedibbé teszi a fotófalat, ha készítetek vagy vesztek olyan maszkokat, kellékeket, amiket a szuperhősök viselnek, használnak. De ezeket akár a kreatív esküvői fotózáson is bevethetitek.

Emellett nagyon egyszerűen készíthettek olyan feliratokat, mint amik a képregényekben is előfordulnak (POW! BAM! BANG! BOOM! WOW!), majd pálcikára ragaszthatjátok őket, így remek fotózáshoz használható eszközöket kaptok.

Még több szuper(hős) ötletre van szükséged?

A fentebb említettek csak az átfogó képet mutatják be, de a varázslat a részletekben rejlik. Hogy mi mindent formáltok még szuperhősös témájúvá, az csak rajtatok áll.

  • A menyasszonyi csokor készülhet képregény mintájú papírvirágokból, akárcsak a hajdíszed is vagy a vőlegény és barátainak a hajtóka virága.
  • A színvilággal is tükrözhettek egy adott szuperhőst: ha kéket, sárgát és pirosat használtok a dekorációhoz, azzal Superman-re utaltok, ha zöldet, akkor Hulkra stb.
  • A templomi szertartás után pedig rizs helyett szórhatnak rátok szuperhősös mintájú konfettit.

Az esküvő megszervezésekor csak Tőletek függ, hogy felhasználjátok-e az összes ötletet, vagy megtartjátok a klasszikus esküvői hangulatot és csak belecsempésznétek egy kis egyediséget. A lényeg, hogy úgy alakítsátok, hogy számotokra kényelmes legyen, hiszen ez a Ti napotok!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (251 szavazat)