Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus!

Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön a legújabb Marvel vagy DC film? A stáblista levetítését is végigülöd, csak hogy lásd az utána lévő jelenetet? Komplett képregénygyűjteményed van a kedvenc hőseidről? Ha a szuperhősöket az esküvődre is szívesen meghívnád, akkor a szuperhős esküvői stílus pont Neked való! Egy kreatív csavarral Vasember és társai is ott lehetnek az esküvődön, amivel ráadásul a saját személyiségedet is kifejezheted.

Szuperhősös esküvői ötletek

Esküvői meghívók szuperhős esküvői stílusban

Esküvői meghívó szuperhősökkel

Az esküvői meghívók kiküldésekor a vendégek bepillantást nyernek az esküvő stílusába, hangulatába, díszleteibe. Ezért egy jól megválasztott meghívó mindezt megfelelően össze is foglalja, és a násznép felkészülten érkezhet a ceremóniára.

A szuperhősös téma olyan tág, hogy a kreativitás szabadon szárnyalhat. Az esküvői meghívót megtervezhetitek olyanra, mint egy klasszikus képregény borítója, amit keverhettek akár pop art stílussal is. Vagy saját magatokat kedvenc szuperhősötök bőrébe bújtathatjátok, így a meghívó még egyedibb lesz.

Ne féljetek elrugaszkodni a megszokott meghívói stílusoktól, hiszen ez a Ti Nagy Napotok lesz, akkor fogjátok a legjobban élvezni, ha olyan, amilyennek megálmodtátok.

Ha szükséged van több infóra a meghívók megtervezésével kapcsolatban, az Esküvői meghívók című cikkünk nagy segítségedre lesz!

Esküvői vendégvárás

A vendégfogadáson meglephetitek a násznépet szuperhősös díszítésű sütikkel. Nem is kell mindenféle különleges süteményt sütni ehhez, hiszen a különlegessége a díszítésében rejlik. Egy egyszerű muffint is nagyon könnyű feldobni egy kis habbal a tetején, amibe például Amerika Kapitány pajzsát mintázó marcipánt tehetünk.

Sütemények? Ezeket a cikkeinket ajánljuk:

Esküvői szertartás

Ha templomi esküvőt is tartotok, akkor annak magasztos hangulatát élvezzétek minden egyéb kiegészítés nélkül.

Az anyakönyvvezető előtti polgári ceremónia eléggé hivatalos hangvételű, és nem sok mindenen tudtok változtatni, de van néhány dolog, amit a saját ízlésetekre formálhattok: például, ha van kedvenc dalotok valamelyik filmből, akkor annak zongora változatát kérhetitek, hogy játsszák le nektek. A gyűrűpárna klasszikus fehér huzatát pedig lecserélhetitek egy olyan szuperhősös mintázatúra, amilyenre csak szeretnétek.

Ha szertartásvezető által vezetett szertartást szeretnétek, akkor ebben az esetben jóval nagyobb a mozgásteretek, ami a díszítéseket illeti. A szertartásvezetőt nem kötik a hivatalos formaságok, így sokkal jobban tud igazodni a Ti stílusotokhoz, elképzeléseitekhez.

Nem hallottál még a szertartásvezetésről? Akkor ez a cikk pont Neked való!

Az esküvői vacsora és lagzi helyszíne

Esküvői dekorációk szuperhős esküvői stílusban
A lagzi helyszíne az, ahol teljesen szabadon szárnyalhat a fantáziátok, bármilyen általatok megálmodott díszítés megvalósítható.

A dekoráció sokféle lehet:

  • Marvel vagy DC comics mintázatú terítők, vázák, pohárdíszek és egyéb kiegészítők
  • Szuperhősös mintázatúak lehetnek az ültető kártyák, az asztalszámozás, de akár az adott szuperhős lego figurája is mellette lehet. Magukat a számokat is lecserélhetjük a hősök neveire. Így az ültetési rendet is eképpen tervezhetjük és barátaink helyet foglalhatnak a „Hulk” vagy a „Batman” asztalnál.
  • Készíthettek girlandot Marvel vagy DC mintázatú csomagolópapírból
  • Jókívánság kártyákat írhatnak a vendégek szuperhősös képeslapokra
  • Ha nem is az összesbe, de a Ti pezsgős poharaitokba belegravíroztathatjátok a kedvenc szuperhősötök jelképét

Az esküvői dekoráció megtervezésében, kivitelezésében nagy segítségetekre lehet egy esküvői dekoratőr is.

Menyasszonyi ruha

Ha a gyönyörű hófehér ruhát nem is akarod felváltani egy olyanra, amin a Bosszúállók összes tagja megtalálható, akkor is belecsempészheted a szuperhősöket a megjelenésedbe!
Választhatsz egy képregényes stílusú magas sarkú cipőt, vagy szuperhősös mintájú combfixet, esetleg a hajdíszedben is megjelenhet valamilyen jelkép.

A vőlegény öltözete

A vőlegény outfitjéről sem feledkezünk meg! Rengeteg Marvel mintázatú zokni van, ami egyszerre különleges kiegészítése az elegáns öltönynek, valamint ha a vőlegény tanúi és barátai is ilyen zoknit vesznek fel, akkor remek összhangot lehet teremteni.  Ilyen hatást lehet még elérni szuperhősös mandzsettagomb, csokornyakkendő, nyakkendő választásával.

Vicces fotókat lehet még készíteni, ha a vőlegény és barátai a fehér ingjük alá olyan pólót vesznek fel, amin kedvenc szuperhősük jelképe látható. Hasonlót a menyasszony is tehet: az esküvői ruha alól kikandikálhat egy Wonder Woman csizma.

Ha vőlegény  igazán egyedi akar lenni, akkor olyan zakót is varrathattok, ami külsőre teljesen átlagosnak tűnik, azonban belső bélelésére olyan anyagot használtak, amin képregényes mintázat van.

A szuperhős esküvői stílus fő eleme az esküvői torta

Esküvői torta szuperhős esküvői stílusbanAz esküvői torta felvágása a lakodalom egyik központi eleme, ezért egy mutatós tortát jól az emlékezetébe vés a vendégsereg.

Torta tekintetében számtalan variáció létezik, így egy stíluson belül is bőven akadnak lehetőségek, igen nagy fejtörést okoz kiválasztani a tökéleteset. Néhány tipp:

Az egész tortát készíttethetitek Marvel vagy DC stílusban, lehet teljesen színpompás, de a letisztult, kevésbé harsány változat is mutatós.

A megjelenését építhetitek csak egy szuperhős köré, például csak Pókemberes stílusban, de több szuperhőst is variálhattok rajta.

Népszerű megoldás még az, hogy a torta egyik felét klasszikus esküvői torta stílusban készítik el és díszítik, a másik felén azonban már megjelennek a képregényes motívumok. Ha a menyasszony és a vőlegény nem tud megegyezni a torta mintáját illetően, ez egy egyszerű és gyors módja a kompromisszum kötésnek.

Esküvői fotózás szuperhősökkel

Fotófalat nem olyan nehéz készíteni akár saját kezűleg sem. Szükségetek lesz az általatok kedvelt szuperhősös mintázatú papírra, amit egy adott falra ki tudtok helyezni, plusz néhány általatok kedvelt kiegészítőre és indulhat is a fotózás.

Még egyedibbé teszi a fotófalat, ha készítetek vagy vesztek olyan maszkokat, kellékeket, amiket a szuperhősök viselnek, használnak. De ezeket akár a kreatív esküvői fotózáson is bevethetitek.

Emellett nagyon egyszerűen készíthettek olyan feliratokat, mint amik a képregényekben is előfordulnak (POW! BAM! BANG! BOOM! WOW!), majd pálcikára ragaszthatjátok őket, így remek fotózáshoz használható eszközöket kaptok.

Még több szuper(hős) ötletre van szükséged?

A fentebb említettek csak az átfogó képet mutatják be, de a varázslat a részletekben rejlik. Hogy mi mindent formáltok még szuperhősös témájúvá, az csak rajtatok áll.

  • A menyasszonyi csokor készülhet képregény mintájú papírvirágokból, akárcsak a hajdíszed is vagy a vőlegény és barátainak a hajtóka virága.
  • A színvilággal is tükrözhettek egy adott szuperhőst: ha kéket, sárgát és pirosat használtok a dekorációhoz, azzal Superman-re utaltok, ha zöldet, akkor Hulkra stb.
  • A templomi szertartás után pedig rizs helyett szórhatnak rátok szuperhősös mintájú konfettit.

Az esküvő megszervezésekor csak Tőletek függ, hogy felhasználjátok-e az összes ötletet, vagy megtartjátok a klasszikus esküvői hangulatot és csak belecsempésznétek egy kis egyediséget. A lényeg, hogy úgy alakítsátok, hogy számotokra kényelmes legyen, hiszen ez a Ti napotok!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Kiegészítők rocker esküvőre

Rocker pár vagytok, de Ti is álomesküvőt szeretnétek? Azon töröd a fejed, milyenek a legjobb kiegészítők rocker esküvőre? Önmagatok szeretnétek[...]

Mi a dolga egy koszorúslánynak?

Koszorúslány útmutató – avagy mi a dolga egy koszorúslánynak? Ha az a szerencse ért, hogy te leszel a koszorúslány, akkor[...]

Vintage esküvő – egy esküvői stílus, ami lenyűgöz

Olyan esküvőre vágysz, ami különleges mégis időt álló és sosem megy ki a divatból? Akkor a vintage esküvő pont Neked[...]

Esküvői hagyományok: a menyasszonytánc

Menyasszonytánc: az esküvői hagyományok egyik legnépszerűbb eleme Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról vagy a menyasszonytáncról? Az esküvői[...]

Pin up esküvői stílus: a retro, ami trendi

Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus! Imádod a ’40-es, ’50-es évek[...]

Extrém esküvői ötletek: Esküdj a saját stílusodban!

Extrém esküvői ötletek, hogy a saját, egyedi stílusodban esküdhess! Kimondani a boldogító igent bungee jumping közben, a víz alatt, egy[...]

Esküvői meghívó: ezekre figyelj a tervezésnél!

Esküvői meghívó: az első betekintés az esküvői színfalak mögé Kész esküvői meghívó-mintákat nézegetsz, és egyszerűen nem tudsz választani? Nem is[...]

Tengerre Násznép! Vár a hajós esküvő!

Hangulatos, nyári, vízparti esküvőről álmodozol? Akkor a hajós esküvőt Neked találták ki! Ha még nem döntötted el, milyen tematika köré[...]

Különleges esküvő? Akkor fagyi, koktélok és fánk!

Különleges esküvőt szeretnétek? Akkor dobjátok fel a lagzit fagyival, koktélokkal és fánkkal! Azon gondolkozol, hogyan tudnád feldobni életed nagy napját[...]

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz! Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol?[...]

Környezetbarát esküvő – óvjuk a Földet az esküvőn is!

Vigyázz, kész, rajt… esküvőszervezés! A hetedhét országra szóló buli lehet környezetbarát esküvő is! Belegondoltál már, hogy egy kis tudatossággal, mennyivel[...]

Rocker esküvő: mert a rockerek is házasodnak

Ha Te is igazi rocker vagy, aki még a menyasszonyi ruhára is bőrkabátot venne, akkor a rocker esküvő az igazán[...]

Rose gold esküvő – páratlan elegancia és egyediség!

Elegáns mégis egyedi stílust keresel? Akkor a rose gold esküvő a megfelelő választás! A 2019-es Év esküvői színe a rose[...]

Téli esküvő – avagy az igazi jégvarázs

Vonz a téli táj szépsége? Elvarázsolnak a téli díszítések? Akkor a téli esküvő Neked való! Álmodj meg egy tündérmesét és[...]

Lánykérés ötletek, hogy garantáltan „IGEN” legyen a válasz

Tanácstalan vagy, hogyan szervezd meg a lánykérést? Adunk néhány klassz ötletet! A lánykérés minden pár életében fontos fordulópont, hiszen ez[...]

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon?

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon? Ha éppen az esküvői zene választásán őrlődsz,[...]

Karikagyűrűk a klasszikustól a különlegesig

Karikagyűrűk klasszikustól a különlegesig: hogy könnyebb legyen eligazodni az esküvői gyűrűk között Az eljegyzési gyűrű a vőlegényed meglepetése, de a[...]

Menyasszonyi csokor típusok, formák

Minden amit tudni akartál – és érdemes – a menyasszonyi csokor típusairól! A menyasszonyi csokor kiválasztása legalább olyan fontos, mint[...]

Külföldi esküvő egyszerűbben, mint gondolnád

Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez! Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t?[...]

Szuperhős esküvői stílus

Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus! Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön[...]

Lánybúcsú ötletek, tippek, tanácsok

Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább[...]

Esküvői hagyományok és szokások

Esküvői hagyományok és szokások, melyek a mai napig jelen vannak az esküvőkön Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról[...]

Esküvői babonák, amik beépültek az esküvői szokások közé

Ismert és kevésbé ismert esküvői babonák Amióta csak esküvőket tartanak, léteznek az esküvőhöz, házassághoz kapcsolódó babonák is. Ezek közül sok,[...]

Esküvői játékok kreatívan

Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon! Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut[...]

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (251 szavazat)