Még keresitek a megfelelő esküvői helyszínt? A rengeteg gyönyörű lehetőség közül nem tudjátok, melyiket válasszátok?  Egy esküvő Pécsett felejthetetlen élményekkel kecsegtet!

A Mecsek déli részén fekvő Pécs Magyarország ötödik legnagyobb települése, Baranya megye székhelye. Északról a Mecsek veszi körül, délről sík vidék határolja, melyek nagyban befolyásolják Pécs igen kellemes éghajlatát, nyáron a legmelegebb időszakokban is a hegyekből érkező hűvösebb légáramlat hűti a levegőt.

Pécs története

A város története egészen az ókorig nyúlig vissza: a várost a 2. században alapították a rómaiak Sopianne néven. Később az ókereszténység, majd a középkorra Janus Pannoniusnak köszönhetően a kulturális élet központjává vált.

A 19. századra az iparosodás gyors fejlődésnek indult, és ekkor szerzett világszintű hírnevet például a Zsolnay-kerámia. 2010-ben Pécs Európa kulturális fővárosa lett, ami kedvezően hatott a város további fejlődésére, kulturális központok mellett modern szállodák épültek és a város parkjai is megszépültek.

Ismerd meg a kultúra városát

Pécset nem véletlenül nevezik „A kultúra városának”, hiszen rengeteg műemlék maradt itt fent. Emellett a város életében nagy szerepet játszik a zene és a képzőművészet, operatársulat és szimfonikus zenekar is működik.

  • Legjelentősebb múzeumai közé tartozik a Janus Pannonius Múzeum, a Victor Vasarely Múzeum, a Zsolnay Múzeum és a Csontváry Múzeum. Az országosan is kiemelkedő múzeumoknak köszönhetően minden évben Pécsett is megrendezik a Múzeumok Éjszakáját.
  • Pécsen járva különböző korok történelme elevenedik meg előttünk, találunk itt ókori római, ókeresztény, középkori és a török fennhatóság korából fennmaradt építményeket.
  • Pécsett található a magyarországi török építészet legkiemelkedőbb építménye, Gázi Kászim pasa dzsámija, mely ma római katolikus templomként működik. A török bevonulás előtt is keresztény templom állt a helyén, a törökök alakították át dzsámivá az épületet. Ebből a korból több másik építmény is fennmaradt, többek között Jakováli Hasszán pasa dzsámija, Idrisz baba türbéje és Memi pasa fürdője.
  • A Székesegyház környéke kifejezetten gazdag kulturális értékekben. A Székesegyház maga is kiemelkedően gyönyörű, patinás épület. Itt találták meg Janus Pannonius maradványait régészeti ásatások során, majd itt is temették el újra.

Séta a természetben

  • Ha inkább a természetben kirándulnánk, érdemes meglátogatni a Tettyét, Pécs egyik legfestőibb részét. Itt található a mésztufa-barlang, melyben különleges geológiai képződményeket, berendezett barlanglakást tekinthetünk meg.
  • A Tettye parkjának felső részén állnak az egykori püspöki palota romjai, melyet a 16. században építtetett Szatmári György püspök. A romok között működik a tettyei szabadtéri színpad, melyhez a nyári előadásokra 250 férőhelyes nézőteret állítanak fel.
  • A Mecsek lábánál található a Pintér-kert nevű arborétum, ahol számos gyönyörű növényfajt ismerhetünk meg, egyebek mellett több mint 30 védett fajt is. A parkban áll a Pintér-villa is, mely a 19.században épült.

Esküvő Pécs: Pécs kiemelkedő sokszínűségének köszönhetően ideális helyszín egy vérpezsdítő álomesküvő megszervezéséhez!

Pécsi lagzi bármilyen stílusban

A fogadás megtartására több szálloda és étterem közül választhatunk, melyek garantáltan elnyerik az ifjú pár mellett a násznép tetszését is, és bizonyosan minden általunk elképzelt ötletet örömmel segítenek megvalósítani.

Emellett a természet vagy a rusztikusabb, vintage stílus szerelmeseinek arra is bőven van lehetőségük, hogy szabadtéren bonyolítsák le a menyegzőt, vagy akár magát a fogadást is.

Mi sem lehetne romantikusabb, mint egy festői szépségű virágos területen, hófehér sátor alatt kimondani a boldogító igent? Bátran elengedhetjük a fantáziánkat, hiszen Pécsen minden lehetőségünk adott, hogy minden álmunkat valóra váltsuk.

Az álomesküvőhöz pedig már csak az esküvői képek hiányoznak

A festői tájak, vagy éppen a történelmi épületek,  ősi romok csodálatos esküvői fotózási helyszínt biztosítanak, ahol örök emlékű, meseszép fényképek készülhetnek. Biztosan megtaláljuk Pécsett a tökéletes fotózási helyszínt.

Nászút Pécsett

Természetesen arról se feledkezzünk meg, hogy Pécs nem csupán esküvői helyszínként kiemelkedő, de programjainak és látványosságainak köszönhetően igazán ideális nászutunk céljául is. Akár frissítő pihenésre, akár aktív kikapcsolódásra vágyunk, biztosak lehetünk benne, hogy a városban meg fogjuk találni a számunkra legtökéletesebb programokat, így az esküvő mellett a nászút is felejthetetlen lesz!

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (498 szavazat)