Ombre esküvői stílus az egyediség kedvelőinek!

Szeretnél valami igazán egyedi megoldást az esküvődre? Unod már a sablonos megoldásokat? Ha nem riadsz vissza az igazán egyedi megoldásoktól, akkor az ombre esküvői stílus pont Neked való!

Manapság az ombre – vagy ismertebb nevén a színátmenetes – stílus nem csak a fodrászatban hódít, hanem az esküvőkön is. Ha szeretitek ezt a stílust és nem féltek valami igazán egyedit és újat kipróbálni, dobjátok fel az esküvőtöket ezzel az igazán különleges színátmenetes stílussal. Ha emellett a szuper látványos és különleges stílus mellett teszitek le a voksotokat, akkor az ötletelésben csak a képzeletetek szabhat határt.

Ombre esküvői stílus: az első benyomás

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői meghívó

Esküvői meghívó ombre stílusban

Az esküvői meghívótok az első olyan eleme a lagzinak, melynek láttán a meghívott vendégek képet kaphatnak az esküvőtök stílusáról, színvilágáról, egyediségéről. Így érdemes úgy elkészíteni, hogy színben és stílusban igazodjon a lagzi többi eleméhez.

Akár saját magatok készítitek az esküvői meghívókat, akár csináltatjátok, ha ebben a stílusban készül, biztosan nagyon egyedi és különleges lesz.

Használhattok vízfestéket, egyedi színekben, különleges tapintású papírt és borítékot, de akár még a festékboltokban kapható színskála kártyákat is felhasználhatjátok.

A meghívó mellett érdemes figyelmet fordítani az esküvő egyéb papír elemeire, mint például az ültetőkártyák, menü és itallapok, asztalszámok vagy épp az ültetési rend feliratai. Ezeket is jó, ha ugyan abban a stílusban készíttetitek, mint a meghívókat, sőt, az a legszebb, ha minden papír elem ugyan azt a stílust képviseli.

Figyelmedbe ajánljuk az Esküvői meghívó című cikkünket is, amiben átvesszük, hogy mikre érdemes figyelni a meghívók megrendelésekor, illetve, milyen típusúak vannak.

Esküvői vendégvárás

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői süteményekAz esküvői meghívón után a vendégfogadás az első alkalom, mikor a vendégek immár élőben is képet kapnak az esküvő stílusáról.

Ha különlegesre vágytok és túllépnétek a hagyományos vendégvárós linzersütiken, válasszatok különleges, színátmenetes süteményeket, melyek nem csak ízükkel, de látványukkal is leveszik a násznép tagjait a lábukról.

Szóba jöhetnek akár pasztell színekben pompázó macaronok, színes krémmel dekorált cupcake-ek,  színátmenetes koktélok vagy házilag is könnyen elkészíthető ombre jégkrém nyalókák, melyek friss gyümölcsökkel igen nagy sikert aratnak egy meleg nyári esküvőn. Az amúgy is egyedi sütemények látványát tovább fokozhatjátok az ízléses tálalással, ahogy például nagy divat a macaroknokat állványra tűzni, vagy épp cupcake állványra helyezni a süteményeket.

Ha ebben cseppet sem hétköznapi sütemény kombinációban gondolkodtok, biztosra vehetitek, hogy minden vendégnek le fog esni az álla – de szerintem még Nektek is, mikor egyben látjátok majd az összképet.

Sütemény kérdésben pedig íme egy kis segítség:

Esküvői szertartás ombre stílusban

Ombre esküvői stílus, ombre esküvői dekorációAz esküvői szertartást nem csak egy szertartásvezetővel tehetitek egyedivé, de helyszínét is igazán különlegessé varázsolhatjátok!

Ha szeretnétek, hogy a boldogító igen kimondásának környezete is magán viselje az ombre esküvői stílus jegyeit, akkor számos lehetőségetek van a dekorálásra.

A bevonulás folyosóját díszítsétek színátmenetes stílusban, szerezzetek be az esküvőtökhöz passzoló virágszirmokat több árnyalatban és azokkal szórjátok be a padlót. Szemkápráztatóan egyedi és látványos lesz a végeredmény. Ha unjátok már a szokásos sziromszórást és valami nagyobb durranásra vágytok, nyugodtan vágjatok bele ebbe a megoldásba, nem fogtok csalódni.

Azonban, arra mindenképp készüljetek fel, hogy ezzel a módszerrel dekorálni leginkább szélcsendes időben lehet, pláne egy kültéri esküvőn, mert még a lágy szellő is rendesen meg tudja kavarni a szépen elrendezett szirmokat.

Ha házasságkötő teremben esküdtök, akkor kérdezzétek meg az anyakönyvvezetőt, engedélyezik e ezt a megoldást, és milyen feltételei vannak, mert a polgári esküvővel kapcsolatban a Hivataloknak egyéni látásmódjuk szokott lenni.

Természetesen a bevonuló folyosó mellett még számos dolgot tudtok dekorálni ombre stílusban, választhattok színes terítőket, székszoknyákat, vagy függönyöket is, a gyűrűhúzásnál igen jól tud mutatni egy csodaszép ombre asztaldísz, nem utolsó sorban pedig a koszorúslányok ruhái is követhetik a választott stílust, ők is csodálatosan fognak mutatni.

Az esküvői vacsora helyszínének dekorálása

Ombre esküvői stílus, Színátmenetes esküvői dekorációAz esküvői vacsora helyszíne is kiváló lehetőség, hogy tovább fokozzátok a násznép ámuldozását.

Házilag készített asztaldíszekkel, hozzájuk illő virágokkal vagy akár kézzel festett terítőkkel egyedivé varázsolhatjátok a terített asztalt. Ha nincs kedvetek, vagy időtök magatok elkészíteni ezeket a dekorációs elemeket, akkor se essetek kétségbe, mert ma már számtalan esküvői szolgáltató áll a rendelkezésetekre, hogy teljesítse, amit megálmodtatok.

Egy esküvői dekoratőrnek egyáltalán nem okoz problémát sem az asztaldíszek, sem az egész teremdekoráció elkészítése, így bátran vázolhatjátok neki az elképzeléseiteket, biztosan meg fogja tudni oldani, sőt remek ötletei, tanácsai is lesznek.

Ha nem dekoratőrrel dolgoztok, akkor arra ügyeljetek, hogy az esküvői vacsora helyszínén felsorakoztatott virágok legyenek összhangban a menyasszonyi csokorral, fajtájukban és színükben is, különben nagyon kusza lesz az összhatás.

A hagyományos székszoknyákat is bátran újragoldolhatjátok, az ezüstösen csillogó étkészletek és hófehér tányérok mellé bámulatosan jól mutatnak akár még az igen harsány színek is, de halványabbakkal is lenyűgözően elegánsak. Legyetek nyugodtan merészek, a végeredmény garantált siker lesz.

Menyasszonyi ruha, az ombre esküvői stílus csúcspontja

Ombre esküvői stílus, ombre esküvői ruha, színátmenetes menyasszonyi ruhaEgyre több menyasszony lép túl a népi elvárásokon és a klasszikus fehér menyasszonyi ruhákon. Ha te is közéjük tartozol és valami izgalmasabbat szeretnél életed nagy napjára, bátran válasz ombre stílusú ruhát, garantáltan mindenki emlékezni fog rá.

Lehetőségek bőven vannak itt is, egész szolid színektől az extrémig. A színes ruhák esetében is nyugodtan válogathatsz a fazonok között, bőven lesz lehetőséged megtalálni a számodra legmegfelelőbb ruhát.

Ha mégsem lelnéd meg az igazit a kész ruhák között, vállalkozz bátran varratásra is, hiszen ebben az esetben teljesen biztos, hogy nem csak egyedi ruhád lesz, de a vőlegényednek is tátva marad majd a szája, ha meglát.

Fontos az is, hogy ne csak a ruha színe, stílusa, de a szabása is stimmeljen hozzád. Ehhez a legjobb, ha a testalkatodnak megfelelő szabásvonalat keresed az esküvői ruhaszalonoknál.

Milyen ruha illik hozzád? Íme egy kis segítség:

Ombre esküvői torta, a lagzi sztárja

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői tortákAz esküvők egyik leglátványosabb eleme az esküvői torta. A különleges stílus szerelmeseinek remek választás lehet az ombre torta, melynek színei az egyszerű, szolid, pasztell színektől egészen a markáns és elénk színekig terjedhetnek.

Az esküvői torták esetében a választási lehetőségeknek gyakorlatilag se vége, se hossza… ez igaz akkor is, ha színátmenetes tortában gondolkodtok. Lehet az egész torta egy színű, különböző árnyalatokban, vagy különböző színek összemosva, de akár sima egyszerű fehér tortát is kérhettek és lehetnek a díszítések színesek. Annyi féle változat lehetséges, nem csoda, hogy ha az ember lánya belezavarodik. Sőt, ebben a stílusban nem csak kívülről dekorálhatjátok a tortát, hanem belül a piskóta színe is követheti a külső díszítést.

A torta mellett az esküvői aprósütemények is magukon viselhetik a stílus jegyeit, bátran válasszatok színes macaronokat, sütinyalókákat, muffinokat, fánkokat. A vendégek már a látványtól is el fognak ájulni, és a kóstolás még csak ezután jön.

Íme egy kis segítség az esküvői desszertekhez:

Kiegészítő elemek ombre stílusban

Az igazán különleges és csodaszép képek készítéséhez készíthettek fotófalat, vagy boldogságkaput, akár saját kezűleg is. A hátlapra színátmenetesen elhelyezett papír virágok gyönyörű hátteret adnak az esküvői fényképekhez. Illeszthettek hozzá képkereteket, vagy egyéb kiegészítőket, készíthettek közös képeket a vendégekkel is.

A fentiek mellett az ombre esküvői stílust bátran megjeleníthetitek a virágokban, menyasszonyi csokorban, kitűzőkben, kiegészítőkben, akár még a menyasszonyi cipőn is. A lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt! Ha Ti is egy cseppet sem hétköznapi esküvői stílust választanátok, akkor bátran vágjatok bele!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (116 szavazat)