Ombre esküvői stílus az egyediség kedvelőinek!

Szeretnél valami igazán egyedi megoldást az esküvődre? Unod már a sablonos megoldásokat? Ha nem riadsz vissza az igazán egyedi megoldásoktól, akkor az ombre esküvői stílus pont Neked való!

Manapság az ombre – vagy ismertebb nevén a színátmenetes – stílus nem csak a fodrászatban hódít, hanem az esküvőkön is. Ha szeretitek ezt a stílust és nem féltek valami igazán egyedit és újat kipróbálni, dobjátok fel az esküvőtöket ezzel az igazán különleges színátmenetes stílussal. Ha emellett a szuper látványos és különleges stílus mellett teszitek le a voksotokat, akkor az ötletelésben csak a képzeletetek szabhat határt.

Ombre esküvői stílus: az első benyomás

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői meghívó

Esküvői meghívó ombre stílusban

Az esküvői meghívótok az első olyan eleme a lagzinak, melynek láttán a meghívott vendégek képet kaphatnak az esküvőtök stílusáról, színvilágáról, egyediségéről. Így érdemes úgy elkészíteni, hogy színben és stílusban igazodjon a lagzi többi eleméhez.

Akár saját magatok készítitek az esküvői meghívókat, akár csináltatjátok, ha ebben a stílusban készül, biztosan nagyon egyedi és különleges lesz.

Használhattok vízfestéket, egyedi színekben, különleges tapintású papírt és borítékot, de akár még a festékboltokban kapható színskála kártyákat is felhasználhatjátok.

A meghívó mellett érdemes figyelmet fordítani az esküvő egyéb papír elemeire, mint például az ültetőkártyák, menü és itallapok, asztalszámok vagy épp az ültetési rend feliratai. Ezeket is jó, ha ugyan abban a stílusban készíttetitek, mint a meghívókat, sőt, az a legszebb, ha minden papír elem ugyan azt a stílust képviseli.

Figyelmedbe ajánljuk az Esküvői meghívó című cikkünket is, amiben átvesszük, hogy mikre érdemes figyelni a meghívók megrendelésekor, illetve, milyen típusúak vannak.

Esküvői vendégvárás

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői süteményekAz esküvői meghívón után a vendégfogadás az első alkalom, mikor a vendégek immár élőben is képet kapnak az esküvő stílusáról.

Ha különlegesre vágytok és túllépnétek a hagyományos vendégvárós linzersütiken, válasszatok különleges, színátmenetes süteményeket, melyek nem csak ízükkel, de látványukkal is leveszik a násznép tagjait a lábukról.

Szóba jöhetnek akár pasztell színekben pompázó macaronok, színes krémmel dekorált cupcake-ek,  színátmenetes koktélok vagy házilag is könnyen elkészíthető ombre jégkrém nyalókák, melyek friss gyümölcsökkel igen nagy sikert aratnak egy meleg nyári esküvőn. Az amúgy is egyedi sütemények látványát tovább fokozhatjátok az ízléses tálalással, ahogy például nagy divat a macaroknokat állványra tűzni, vagy épp cupcake állványra helyezni a süteményeket.

Ha ebben cseppet sem hétköznapi sütemény kombinációban gondolkodtok, biztosra vehetitek, hogy minden vendégnek le fog esni az álla – de szerintem még Nektek is, mikor egyben látjátok majd az összképet.

Sütemény kérdésben pedig íme egy kis segítség:

Esküvői szertartás ombre stílusban

Ombre esküvői stílus, ombre esküvői dekorációAz esküvői szertartást nem csak egy szertartásvezetővel tehetitek egyedivé, de helyszínét is igazán különlegessé varázsolhatjátok!

Ha szeretnétek, hogy a boldogító igen kimondásának környezete is magán viselje az ombre esküvői stílus jegyeit, akkor számos lehetőségetek van a dekorálásra.

A bevonulás folyosóját díszítsétek színátmenetes stílusban, szerezzetek be az esküvőtökhöz passzoló virágszirmokat több árnyalatban és azokkal szórjátok be a padlót. Szemkápráztatóan egyedi és látványos lesz a végeredmény. Ha unjátok már a szokásos sziromszórást és valami nagyobb durranásra vágytok, nyugodtan vágjatok bele ebbe a megoldásba, nem fogtok csalódni.

Azonban, arra mindenképp készüljetek fel, hogy ezzel a módszerrel dekorálni leginkább szélcsendes időben lehet, pláne egy kültéri esküvőn, mert még a lágy szellő is rendesen meg tudja kavarni a szépen elrendezett szirmokat.

Ha házasságkötő teremben esküdtök, akkor kérdezzétek meg az anyakönyvvezetőt, engedélyezik e ezt a megoldást, és milyen feltételei vannak, mert a polgári esküvővel kapcsolatban a Hivataloknak egyéni látásmódjuk szokott lenni.

Természetesen a bevonuló folyosó mellett még számos dolgot tudtok dekorálni ombre stílusban, választhattok színes terítőket, székszoknyákat, vagy függönyöket is, a gyűrűhúzásnál igen jól tud mutatni egy csodaszép ombre asztaldísz, nem utolsó sorban pedig a koszorúslányok ruhái is követhetik a választott stílust, ők is csodálatosan fognak mutatni.

Az esküvői vacsora helyszínének dekorálása

Ombre esküvői stílus, Színátmenetes esküvői dekorációAz esküvői vacsora helyszíne is kiváló lehetőség, hogy tovább fokozzátok a násznép ámuldozását.

Házilag készített asztaldíszekkel, hozzájuk illő virágokkal vagy akár kézzel festett terítőkkel egyedivé varázsolhatjátok a terített asztalt. Ha nincs kedvetek, vagy időtök magatok elkészíteni ezeket a dekorációs elemeket, akkor se essetek kétségbe, mert ma már számtalan esküvői szolgáltató áll a rendelkezésetekre, hogy teljesítse, amit megálmodtatok.

Egy esküvői dekoratőrnek egyáltalán nem okoz problémát sem az asztaldíszek, sem az egész teremdekoráció elkészítése, így bátran vázolhatjátok neki az elképzeléseiteket, biztosan meg fogja tudni oldani, sőt remek ötletei, tanácsai is lesznek.

Ha nem dekoratőrrel dolgoztok, akkor arra ügyeljetek, hogy az esküvői vacsora helyszínén felsorakoztatott virágok legyenek összhangban a menyasszonyi csokorral, fajtájukban és színükben is, különben nagyon kusza lesz az összhatás.

A hagyományos székszoknyákat is bátran újragoldolhatjátok, az ezüstösen csillogó étkészletek és hófehér tányérok mellé bámulatosan jól mutatnak akár még az igen harsány színek is, de halványabbakkal is lenyűgözően elegánsak. Legyetek nyugodtan merészek, a végeredmény garantált siker lesz.

Menyasszonyi ruha, az ombre esküvői stílus csúcspontja

Ombre esküvői stílus, ombre esküvői ruha, színátmenetes menyasszonyi ruhaEgyre több menyasszony lép túl a népi elvárásokon és a klasszikus fehér menyasszonyi ruhákon. Ha te is közéjük tartozol és valami izgalmasabbat szeretnél életed nagy napjára, bátran válasz ombre stílusú ruhát, garantáltan mindenki emlékezni fog rá.

Lehetőségek bőven vannak itt is, egész szolid színektől az extrémig. A színes ruhák esetében is nyugodtan válogathatsz a fazonok között, bőven lesz lehetőséged megtalálni a számodra legmegfelelőbb ruhát.

Ha mégsem lelnéd meg az igazit a kész ruhák között, vállalkozz bátran varratásra is, hiszen ebben az esetben teljesen biztos, hogy nem csak egyedi ruhád lesz, de a vőlegényednek is tátva marad majd a szája, ha meglát.

Fontos az is, hogy ne csak a ruha színe, stílusa, de a szabása is stimmeljen hozzád. Ehhez a legjobb, ha a testalkatodnak megfelelő szabásvonalat keresed az esküvői ruhaszalonoknál.

Milyen ruha illik hozzád? Íme egy kis segítség:

Ombre esküvői torta, a lagzi sztárja

Ombre esküvői stílus, színátmenetes esküvői tortákAz esküvők egyik leglátványosabb eleme az esküvői torta. A különleges stílus szerelmeseinek remek választás lehet az ombre torta, melynek színei az egyszerű, szolid, pasztell színektől egészen a markáns és elénk színekig terjedhetnek.

Az esküvői torták esetében a választási lehetőségeknek gyakorlatilag se vége, se hossza… ez igaz akkor is, ha színátmenetes tortában gondolkodtok. Lehet az egész torta egy színű, különböző árnyalatokban, vagy különböző színek összemosva, de akár sima egyszerű fehér tortát is kérhettek és lehetnek a díszítések színesek. Annyi féle változat lehetséges, nem csoda, hogy ha az ember lánya belezavarodik. Sőt, ebben a stílusban nem csak kívülről dekorálhatjátok a tortát, hanem belül a piskóta színe is követheti a külső díszítést.

A torta mellett az esküvői aprósütemények is magukon viselhetik a stílus jegyeit, bátran válasszatok színes macaronokat, sütinyalókákat, muffinokat, fánkokat. A vendégek már a látványtól is el fognak ájulni, és a kóstolás még csak ezután jön.

Íme egy kis segítség az esküvői desszertekhez:

Kiegészítő elemek ombre stílusban

Az igazán különleges és csodaszép képek készítéséhez készíthettek fotófalat, vagy boldogságkaput, akár saját kezűleg is. A hátlapra színátmenetesen elhelyezett papír virágok gyönyörű hátteret adnak az esküvői fényképekhez. Illeszthettek hozzá képkereteket, vagy egyéb kiegészítőket, készíthettek közös képeket a vendégekkel is.

A fentiek mellett az ombre esküvői stílust bátran megjeleníthetitek a virágokban, menyasszonyi csokorban, kitűzőkben, kiegészítőkben, akár még a menyasszonyi cipőn is. A lehetőségeknek csak a képzelet szabhat határt! Ha Ti is egy cseppet sem hétköznapi esküvői stílust választanátok, akkor bátran vágjatok bele!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Kiegészítők rocker esküvőre

Rocker pár vagytok, de Ti is álomesküvőt szeretnétek? Azon töröd a fejed, milyenek a legjobb kiegészítők rocker esküvőre? Önmagatok szeretnétek[...]

Mi a dolga egy koszorúslánynak?

Koszorúslány útmutató – avagy mi a dolga egy koszorúslánynak? Ha az a szerencse ért, hogy te leszel a koszorúslány, akkor[...]

Vintage esküvő – egy esküvői stílus, ami lenyűgöz

Olyan esküvőre vágysz, ami különleges mégis időt álló és sosem megy ki a divatból? Akkor a vintage esküvő pont Neked[...]

Esküvői hagyományok: a menyasszonytánc

Menyasszonytánc: az esküvői hagyományok egyik legnépszerűbb eleme Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról vagy a menyasszonytáncról? Az esküvői[...]

Pin up esküvői stílus: a retro, ami trendi

Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus! Imádod a ’40-es, ’50-es évek[...]

Extrém esküvői ötletek: Esküdj a saját stílusodban!

Extrém esküvői ötletek, hogy a saját, egyedi stílusodban esküdhess! Kimondani a boldogító igent bungee jumping közben, a víz alatt, egy[...]

Esküvői meghívó: ezekre figyelj a tervezésnél!

Esküvői meghívó: az első betekintés az esküvői színfalak mögé Kész esküvői meghívó-mintákat nézegetsz, és egyszerűen nem tudsz választani? Nem is[...]

Tengerre Násznép! Vár a hajós esküvő!

Hangulatos, nyári, vízparti esküvőről álmodozol? Akkor a hajós esküvőt Neked találták ki! Ha még nem döntötted el, milyen tematika köré[...]

Különleges esküvő? Akkor fagyi, koktélok és fánk!

Különleges esküvőt szeretnétek? Akkor dobjátok fel a lagzit fagyival, koktélokkal és fánkkal! Azon gondolkozol, hogyan tudnád feldobni életed nagy napját[...]

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz! Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol?[...]

Környezetbarát esküvő – óvjuk a Földet az esküvőn is!

Vigyázz, kész, rajt… esküvőszervezés! A hetedhét országra szóló buli lehet környezetbarát esküvő is! Belegondoltál már, hogy egy kis tudatossággal, mennyivel[...]

Rocker esküvő: mert a rockerek is házasodnak

Ha Te is igazi rocker vagy, aki még a menyasszonyi ruhára is bőrkabátot venne, akkor a rocker esküvő az igazán[...]

Rose gold esküvő – páratlan elegancia és egyediség!

Elegáns mégis egyedi stílust keresel? Akkor a rose gold esküvő a megfelelő választás! A 2019-es Év esküvői színe a rose[...]

Téli esküvő – avagy az igazi jégvarázs

Vonz a téli táj szépsége? Elvarázsolnak a téli díszítések? Akkor a téli esküvő Neked való! Álmodj meg egy tündérmesét és[...]

Lánykérés ötletek, hogy garantáltan „IGEN” legyen a válasz

Tanácstalan vagy, hogyan szervezd meg a lánykérést? Adunk néhány klassz ötletet! A lánykérés minden pár életében fontos fordulópont, hiszen ez[...]

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon?

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon? Ha éppen az esküvői zene választásán őrlődsz,[...]

Karikagyűrűk a klasszikustól a különlegesig

Karikagyűrűk klasszikustól a különlegesig: hogy könnyebb legyen eligazodni az esküvői gyűrűk között Az eljegyzési gyűrű a vőlegényed meglepetése, de a[...]

Menyasszonyi csokor típusok, formák

Minden amit tudni akartál – és érdemes – a menyasszonyi csokor típusairól! A menyasszonyi csokor kiválasztása legalább olyan fontos, mint[...]

Külföldi esküvő egyszerűbben, mint gondolnád

Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez! Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t?[...]

Szuperhős esküvői stílus

Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus! Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön[...]

Lánybúcsú ötletek, tippek, tanácsok

Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább[...]

Esküvői hagyományok és szokások

Esküvői hagyományok és szokások, melyek a mai napig jelen vannak az esküvőkön Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról[...]

Esküvői babonák, amik beépültek az esküvői szokások közé

Ismert és kevésbé ismert esküvői babonák Amióta csak esküvőket tartanak, léteznek az esküvőhöz, házassághoz kapcsolódó babonák is. Ezek közül sok,[...]

Esküvői játékok kreatívan

Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon! Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut[...]

Esküvői gyermekfelügyelet

Esküvői gyermekfelügyelet: gondtalan szórakozás kicsiknek és nagyoknak Ha úgy gondolod, hogy az esküvő szervezése során a legapróbb részletekre is odafigyeltél,[...]

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (116 szavazat)