Téged is vár az Alföld, és egy csodás esküvő Hajdúszoboszlón, ha mesébe illő lagzira vágysz!

Esküvő Hajdúszoboszló: ismerd meg Hajdúszoboszló jellegzetességeit, hogy a Te esküvőd is életre szóló élmény legyen!

Hajdúszoboszló Hajdú-Bihar megyében, az Alföldön fekvő város. A Hajdúszoboszlói járás központja és Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye.

A város élete 1925. október 26-án indult be igazán, ugyanis ekkor találtak termálvizet a földfúrások során. A lakosok sűrűn látogatták meg a forrást, melynek vize mindenféle ízületi betegségre hatásos kezelés volt.

A gyógyvíz és a köré kialakuló gyógyfürdő és strand teljesen átalakította a várost, igen gyorsan a fürdőturizmus fontos állomása lett és nagyon gyorsan fejlődött.

Híres fürdőváros

Hajdúszoboszló napjainkban a fürdőnegyedének és belvárosának köszönhetően Magyarország egyik fontos turisztikai célpontja. Magyarország harmadik legnépszerűbb városa, ha a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák számát nézzük. A várost Budapest és Hévíz előzi meg a sorban.

A fürdőnegyedben található a fürdőpark főbejárata, amely mellett Pávai-Vajna Ferenc, a termálvíz megtalálójának szobra áll. A szökőkút mellett áll a millenniumi emlékmű, melyet Harangház néven ismerünk. Az emlékművet majdnem ötven harang alkotja. Három, fából készült alkotás veszi körbe a Harangházat, melyek a Turulmadár, az Életfa és a Csodaszarvas nevet viselik.

Fürdőpark minden korosztálynak

Ez a fürdőpark Európa egyik legnagyobb üdülőhelye, amelyben strand, uszoda, aquapark és élménypark is található. A termálvizes medencék főképp az idősebbek körében népszerűek, míg a fiatalokat a mesterséges hullámverés és a mediterrán tengerpart vonz leginkább. A strandon úszómedence, halastó, gyerekmedence és játszótér került kialakításra, mellettük több vendéglő és étterem áll a vendégek rendelkezésére.

Belváros

  • Hajdúszoboszló belvárosa a fürdőnegyedtől nem messze található, sétálóutcáját főleg boltok és vendéglők alkotják.
  • A belváros híres épülete a Kálvin-téri református templom, mely a 15. században épült gótikus stílusban, majd az 1711-1717 közötti felújítás során barokk stílust öltött. A templom előtt I. világháborús emlékmű áll, míg az úttest másik oldalán a Szent László tiszteletére emelt római katolikus templom magasodik. A belváros egyik legrégebbi vendéglőjének épülete előtt Bocskai István lovas szobra áll.
  • A református templomtól nem messze találjuk az évszázadokat felölelő népművészeti emlékházat. Továbbá méltán híres a Bocskai Múzeum is, melynek udvarán 100 négyzetméteres fedett helyen tekinthetjük meg a mezőgazdasági-történeti kiállítást. Itt ismerhetjük meg a 19-20. század fordulójának technikai eszközeit. Az udvar másik érdekessége a különleges technikával, alumíniumból készült harangegyüttes.

Az oldtimer-ek rajongóinak

A hajdúszoboszlói Géptárban igazi kincseket tekinthetünk meg. Mogyorós József egyéni gyűjteményében oldtimer autók, régi motorkerékpárok, mezőgazdasági gépek, lokomobilok és igazi ritkaságok kerültek kiállításra.

Programok

  • Hajdúszoboszlóról mindenkinek a fürdők jutnak először eszébe, ám a város számos más programmal is várja a látogatókat. Itt kerül megrendezésre a Hajdúszoboszlói Grillétel-és Sörfesztivál és a KockaFeszt is, mely a LEGO rajongóknak kínál látnivalókat. Emellett érdemes megemlíteni a Nap Ünnepét, a Múzeumok Éjszakáját, és a Legendák a Levegőben Repülőnapot is.
  • 2018 augusztusában kerül megrendezésre a Parádés Lovasfelvonulás, mely a Hősök teréről indul, és itt lesz a Kölcsey kupa Lovasverseny is. Szintén augusztusban a Veterán Jármű találkozón vehetünk részt, szeptemberben pedig a Birka-és Slambuc főző Örömnap mellett a Bioétel és Borfesztiválon kóstolhatunk igazi különlegességeket.
  • Az aktív pihenés szerelmesei megismerhetik a várost a városnéző kisvonattal, ellátogathatnak a termelői piacra, számos koncerten szórakozhatnak, a Bocskai Rendezvényközpontban pedig filmvetítésekre ülhetnek be.

Esküvő Hajdúszoboszló városában

Számos programjának, érdekes látnivalóinak és szolgáltatóinak köszönhetően biztosan megtalálja mindenki a számára tökéletes esküvői helyszínt.

  • Akár kis létszámú, hangulatos esküvőre vágyunk, akár a modernebb, nagy lagzik hívei vagyunk, itt biztosan minden igényünknek megfelelő megoldásokat találunk akár az esküvői vacsorára, a szertartásra, vagy akár a násznép elszállásolására is.
  • Számos szálloda, étterem, díszterem és egyéb szolgáltató esküvői kínálatából válogathatunk, így biztosan igazi álomesküvőt szervezhetünk, mely életre szóló élmény lesz.
  • Az esküvői fotózás helyszínek között is számos lehetőségünk van, hisz a városban vagy a horgásztavaknál nagyon szép háttereket találunk az esküvői fényképeinkhez. Az extrémebb esküvői fényképek kedvelői a városi repülőtér és gokart pálya adta előnyöket is kihasználhatja, akár hőlégballonnal való utazásra, fényképezkedésre is van lehetőség.

Akár egy debreceni esküvő is megoldható

Hajdúszoboszló számos előnyéhez hozzátartozik Debrecen közelsége is, melyet alig 20 perc alatt el tudunk érni a városból, így még több lehetőségünk nyílik az esküvő lebonyolítására. Akár Hajdúszoboszlón, akár Debrecenben kívánjuk tartani a menyegzőt, érdemes mindkét város jellegzetességeivel és szolgáltatóival megismerkednünk, hogy nem csak az ifjú pár, de a násznép is felejthetetlen élményekkel gazdagodjon. Olvasd el az Esküvő Debrecenben című cikkünket, és ismerd meg ezt a nagyszerű várost is!

Pihentető belföldi nászút? Irány Hajdúszoboszló!

Nászutunk céljául is bátran válasszuk Hajdúszoboszlót, hiszen a pihentető wellness mellett aktív kikapcsolódásban, fürdőzésben is részünk lehet, sőt a közeli Debrecenbe is ellátogathatunk.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (329 szavazat)