Esküvő Zalaegerszegen: Nézd meg a világ egyetlen Földönjáró Toronyóráját és éld át a Nagy Napot Zalaegerszegen!

Ha még keresed a megfelelő esküvői helyszínt, ha nem riadsz meg az extrém dolgoktól, ha érdekelnek az igazán egyedi megoldások, akkor: Esküvő Zalaegerszeg!

Zalaegerszeg Magyarország egyik legnagyobb városa, mely a Nyugat-Dunántúlon, a Zala folyó két oldalán fekszik.

Kikapcsolódás Zalaegerszegen

A városban számos lehetőség adott a kikapcsolódásra, vakációra. A sok látnivaló mellett, termál és élményfürdők is találhatók itt.

Ilyen például a Zalaegerszegi Termálfürdő, ahol pollenmentes levegő is biztosítva van az allergiában szenvedőknek. Üvegkupolája garantálja a csodás látványt, éjjel pedig a napközben beáramlott fényt felhasználják a fényterápiához.

Kultúra

 • A város szívében található Göcseji Múzeumban, a történelem és művészetek iránt érdeklődők igazi kincsekre bukkanhatnak.
 • Bemutatja Zalaegerszeg történelmét egészen a kezdetektől fogva, világhírű szobrok várják az érdeklődőket, illetve tervezés alatt áll egy, az itt élők életét bemutató kiállítás is.
 • Az állandó kiállítások egész évben várják a látogatókat, ám érdemes figyelni mikor van más kiállítás is, hisz nem tudhatjuk, mikor nézhetünk meg valami igazi kincset.
 • Aki esetleg szeretne egy kis betekintést nyerni az ősök életébe, annak a Finnugor Néprajzi Park egy fontos megálló lehet. A hanti, finn és manysi portákon megnézhetjük a finnugor népek jellegzetes, hagyományos életkörülményeit ábrázoló kiállításokat. A hely folyamatosan bővül, így mindig tartogathat majd meglepetést a visszatérő látogatóknak is.

Az állatok szerelmesei se maradnak élmények nélkül

A Gácsi-hegyen található Zalaegerszegi Állatkert ugyanis 140 féle állatfajjal várja az arra járó érdeklődőket.
Emellett a hely biztosítja a bográcsozás, kerti partik lehetőségét is, sőt, az izgő-mozgó gyerkőcök számára még egy körhinta is van.
Az állatkert egész napos kikapcsolódást nyújt bármely generáció számára.

Az igazán bátraknak

A belvároson kívül található Tv-torony nem a tériszonyosok kedvenc helye az biztos. A 293 méter magas Bazitai tetőn áll az 53 méter magas Tv-torony, amely antennarendszerével eléri a 100 métert is. 53 méter magasságban egy körpanorámás büfé várja a felérkezőket. A merészebbek számára terasz is biztosítva van.

A természet szerelmeseinek

A kirándulni vágyóknak az Azáleás-völgy mindenképpen egy telitalálat.

Az év minden szakaszában pompás látványt nyújt, ugyanakkor az Azálea virág, amelyről a nevét kapta, tavasszal virágzik, így szinte kötelező látnivaló a természet kedvelőinek.

A csendes környezet, a madarak csiripelése igazi stresszoldó hatással van az emberre, és a rengeteg nyíló virág szemkápráztató élményt nyújt.

Séta a városban

 • Azok, akik csak egy kis sétára, könnyed délutáni programra terveznek, érdemes ellátogatniuk a Dísz-térre, ahol hangulatos padok, üzletek várják. A Zalai Pláza pedig tökéletes egy kis vásárlásra, nézelődésre is.
 • Az itt található Deák tér jelentős történelmi háttérrel rendelkezik. Itt állt még anno Zalaegerszeg vára, ám ma már a barokk stílusú megyeház épülete található a helyén. Szintén, nevéhez hűen, itt áll az ország első Deák Ferenc szobra is.
 • A barokk plébániatemplomot még Padányi Bíró Márton, Veszprém püspöke építtette 1750-es években. 44 méter magas tornyai tekintélyesek, már messziről láthatóak. A templom legértékesebb műemléke egy 17. századi Pieta szobor.

Szórakozás

Zalaegerszegen rengeteg program várja az ide érkező embereket. Az Egerszeg fesztivál májustól júniusig várja a zene, tánc, színház és fesztivál kedvelőket. A komolyzene és a mai dalok is felcsendülhetnek erre-arra.
A múzeumok éjszakája júniusban várja a látogatókat az éjjeli túrákra, de a mozi és a halloween kedvelők sem maradnak program nélkül.

Esküvő Zalaegerszegen: a természet szerelmeseinek!

 • Legyen szó akár nagy létszámú, vagy szűk körű, családias hangulatú esküvőről itt bizonyosan megtaláljuk a legmegfelelőbb helyszínt és szolgáltatókat.
 • A vintage stílus szerelmeseinek bőven van lehetőségük szabadtéri, természetközeli szertartást szervezni, de nagyobb násznép esetén a vendégek elszállásolása is lehetséges.
 • Ha a természet lágy ölén, szabad ég alatt, vagy akár modernebb körülmények között szeretnénk tartani a menyegzőt, az esküvői fogadást, vagy az esküvői fotózást, igen sok lehetőség közül válogathatunk.
 • A Zalaegerszegen található hangulatos és ódon épületek között pedig biztosan élmény lesz az esküvői fotózás, nem csak az ifjú pár számára, hanem a násznépnek is.

Álomesküvőnk megszervezéséhez csak a képzeletünk szab határt, Zalaegerszeg varázslatos kisugárzásával gondoskodik a felejthetetlen élményről.

Ismerj meg több esküvő helyszínt is!

5/5 - (185 szavazat)